Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2011

ΥΠΟΣΙΤΙΣΜΟΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ :«Στείλτε φαγητό να ταΐσουμε τα παιδιά!»



Αιτήματα για μερίδες απευθύνουν οι δάσκαλοι, καθώς μαθητές τους έρχονται και φεύγουν από τις τάξεις νηστικοί.
Κολωνός, Μεταξουργείο, Ακαδημία Πλάτωνα, Βοτανικός, Λόφος Στρέφη, Θησείο. Γειτονιές της Αθήνας όπου η λαϊκή οικογένεια υποφέρει, συνθλίβεται, πεινάει, στέλνει στο σχολείο τα παιδιά της νηστικά. Σε τέτοιο τραγικό σημείο η κατάστασή τους από τη λαίλαπα του ευρωμονόδρομου και της κρίσης, που οι δάσκαλοι απευθύνουν πλέον εκκλήσεις προς όποιον φορέα βρουν μπροστά τους να στείλει μερίδες φαγητού για να τα ταΐσουν.
Το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται σε παιδιά δημοτικού, δηλαδή ηλικίες έξι με δώδεκα χρόνων, που μένουν στα ολοήμερα τμήματα, μέχρι περίπου τις 4 το απόγευμα.

Ο Πάγκαλος στην Καθημερινή της Κυριακής σε αντικομμουνιστικό παραλήλημα! Σύμφωνα με τον συνεργάτη του Καρατζαφέρη ,Θεοδ.Πάγκαλο...εναλλακτική πολιτική των δύο κομμάτων της Αριστεράς στην ΕΕ...ένας Εμβέρ Χότζα να σφάζει τους αντιφρονούντες!!


Την αποτυχία της οικονομικής πολιτικής του ΠΑΣΟΚ και τις ευθύνες των κ. Παπακωνσταντίνου και Βενιζέλου «ομολογεί» σε συνέντευξή του στην Καθημερινή της Κυριακής ο Θεόδωρος Πάγκαλος.«Το μνημόνιο απέτυχε γιατί εμείς αποτύχαμε και στη μείωση των εξόδων και στην αύξηση των εσόδων από τον περιορισμό της φοροδιαφυγής» δηλώνει χαρακτηριστικά.

Για τη στάση του προέδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά όσον αφορά τις ενυπόγραφες εγγυήσεις για την 6η δόση, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης διερωτάται «δεν κατάλαβα γιατί αρνήθηκε να βάλει μία υπογραφή, δημιουργώντας ένα τεράστιο θέμα γύρω από ένα ανύπαρκτο ζήτημα».

Ο κ. Πάγκαλος επιτίθεται δε, με σφοδρότητα στο ΚΚΕ και το ΣΥΡΙΖΑ, δηλώνοντας ότι η «εναλλακτική πολιτική των δύο κομμάτων της Αριστεράς στην ΕΕ είναι να γυρίσουμε στη βουκολική Ελλάδα με τα κτηματάκια μας, να βόσκουμε τα αρνάκια μας, με έναν Εμβέρ Χότζα να σφάζει πού και πού τους αντιφρονούντες». 

Συνέντευξη του προέδρου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, στην εφημερίδα Free Sunday


1.    Ακούγοντας κάποιος τις τοποθετήσεις σας πιθανώς να σχηματίσει τη γνώμη, κ. πρόεδρε, ότι δεν σας ενδιαφέρει η καταβολή της 6ης δόσης. Και αν είναι έτσι, τι θα γίνει με τους μισθούς και τις συντάξεις;
Ο εκβιασμός ότι δε θα πληρωθούν μισθοί και συντάξεις είναι μια αθλιότητα. Τα φορολογικά έσοδα για Νοέμβρη, Δεκέμβρη προϋπολογίστηκαν στα 12 δις. Μισθοί και συντάξεις στο δημόσιο είναι 3,5 με 4. Άλλα 3 οι επιχορηγήσεις στα ασφαλιστικά ταμεία, σύνολο 7. Συνεπώς τα φορολογικά έσοδα φτάνουν για να πληρωθούν μισθοί και συντάξεις.

ΗΠΑ: Χριστούγεννα με καταλήψεις


Οι χριστουγεννιάτικες αγορές και ο καταναλωτισμός μπαίνουν στο στόχαστρο του αμερικανικού κινήματος των αγανακτισμένων. Από το Σιάτλ μέχρι το Λονγκ Άιλαντ, ακτιβιστές σχεδιάζουν μια σειρά δράσεων στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου οπότε ξεκινά και επισήμως η περίοδος για τα χριστουγεννιάτικα ψώνια στις ΗΠΑ.

Οι διαδηλωτές σκοπεύουν να πραγματοποιήσουν πορείες και καθιστικές διαμαρτυρίες σε εμπορικά κέντρα, να δημιουργήσουν εναλλακτικά καταστήματα, όπου θα ανταλλάσσουν χρησιμοποιημένα προϊόντα, θέλοντας να δώσουν ένα μήνυμα κατά του καταναλωτισμού. Οπως εξήγησαν, οι κινητοποιήσεις θα διαρκέσουν ως τις 25 Δεκεμβρίου.

ΡΩΣΙΑ :Τεράστιος πλούτος φεύγει από τη χώρα.



Μετά τη διάλυση της ΕΣΣΔ, ένα ποσό 3,17 τρισ. δολαρίων, ισοδύναμο με 10 προϋπολογισμούς της Ρωσίας, ή το 27% του ΑΕΠ διέρρευσε στο εξωτερικό. Σ' αυτό το συμπέρασμα κατέληξε ο Μαράτ Μούσιν, οικονομολόγος, καθηγητής του Κρατικού Πανεπιστημίου Λομονόσοφ της Μόσχας, μελετώντας μαζί με τους φοιτητές και τους συναδέλφους του στοιχεία για πάνω από 1 εκατομμύριο εταιρείες που δραστηριοποιούνται στη Ρωσία.
Ωστόσο, το εντυπωσιακό αυτό στοιχείο, που δείχνει τα επίπεδα της κερδοφορίας του ρωσικού κεφαλαίου και τον πλούτο που συσσωρεύουν οι Ρώσοι καπιταλιστές πέρα από τα σύνορα της χώρας τους, δεν είναι το μοναδικό.

Ιταλία-Νέα κυβέρνηση στην υπηρεσία του κεφαλαίου - Ανάγκη για μια νέα μαχητική αριστερά

Του Δημήτρη Πανταζόπουλου



Τις μέρες που η κυβέρνηση Παπανδρέου θριαμβολογούσε για την υποτιθέμενη επιτυχία της συμφωνίας στην ΕΕ στις 26 και 27 Οκτώβρη, η κυβέρνηση Μπερλουσκόνι έτριζε συθέμελα μια που η γειτονική Ιταλία έμπαινε υπό καθεστώς επιτήρησης από ΔΝΤ και ΕΕ. Η συνέχεια είναι λίγο πολύ γνωστή και παρόμοια και για τις δύο χώρες. Παραίτηση του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης και νέα κυβέρνηση «εθνικής ενότητας» κάτω από την πίεση της ΕΕ.

 Η κρίση χρέους χτυπά πια τις καπιταλιστικές μητροπόλεις

Δεκανίκι του ΠΑ.ΣΟ.Κ και με την βούλα η Δημοκρατική Αριστερά ! Τη Δημοκρατική Αριστερά δεν την αφήνει αδιάφορη η κυβερνητική εξουσία, δηλώνει ο Φώτης Κουβέλης, απαντώντας μάλιστα θετικά στο ερώτημα εάν μετά τις εκλογές η Δημοκρατική Αριστερά θα συνεργαζόταν με το ΠΑΣΟΚ.



Τη Δημοκρατική Αριστερά δεν την αφήνει αδιάφορη η κυβερνητική εξουσία, δηλώνει ο Φώτης Κουβέλης, απαντώντας μάλιστα θετικά στο ερώτημα εάν μετά τις εκλογές η Δημοκρατική Αριστερά θα συνεργαζόταν με το ΠΑΣΟΚ και άλλες κεντροαριστερές δυνάμεις.

Στη μάχη για την απεργία.Άρθρο από τον Ριζοσπάστη.



H πορεία της μάχης μέχρι την απεργία στη 1 Δεκέμβρη έχει τα δικά της χαρακτηριστικά. Από τη μια βρισκόμαστε σε συνθήκες έντασης της αντεργατικής επίθεσης, η οποία πλέον εξαπολύεται από το μαύρο μέτωπο της συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΛΑ.Ο.Σ, της τρόικας, της πλουτοκρατίας. Από την άλλη, μέσα στην ίδια την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα συμβαίνουν σημαντικές διεργασίες. Η αγανάκτηση είναι διάχυτη, εκφράζονται διαθέσεις αντίστασης, είναι αντιληπτό ότι όποια μορφή και να πάρει η κυβέρνηση του κεφαλαίου η πολιτική που εφαρμόζεται συνεχίζει στην ίδια βαθιά αντεργατική - αντιλαϊκή ρότα.