Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2010

ΝΑΡ-ΑΝΤΑΡΣΥΑ :Με τους συνδυασμούς της ανατροπής

afisa_attiki3.gif
Με αντικαπιταλιστικό «αέρα» ανοίγουν πανιά οι συνδυασμοί που στηρίζει η εκτός των τειχών Αριστερά στις περιφερειακές εκλογές.Στις 10 από τις 13 περιφέρειες της χώρας η αντικαπιταλιστική Αριστερά θα δώσει τη μάχη της ψήφου και του πολιτικού περιεχομένου: Αττική, Κεντρική Μακεδονία, Ήπειρος, Βόρειο Αιγαίο, Θεσσαλία, Πελοπόννησος, Δυτική Ελλάδα, Δυτική Μακεδονία, Κρήτη και Ανατολική Μακεδονία - Θράκη είναι οι περιφέρειες όπου θα φτάσουν τα αντικαπιταλιστικά ψηφοδέλτια, στελεχωμένα από ανθρώπους του καθημερινού μόχθου και του αγώνα. Εκτός από τις περιφέρειες, και στους δήμους η αντικαπιταλιστική Αριστερά θα δώσει τη μάχη: Σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πειραιά, Γιάννενα, Περιστέρι και συνολικά σε πάνω από 20 δήμους οι συνδυασμοί της αντικαπιταλιστικής και επαναστατικής Αριστεράς φιλοδοξούν να εκφράσουν το ανατρεπτικό πνεύμα ενάντια στην κυβερνητική πολιτική, το μνημόνιο και τον Καλλικράτη.
Περιοδείες και εκδηλώσεις πραγματοποιεί η "Αντικαπιταλιστική Ανατροπή" στην περιφέρεια Αττικής. Σε εργαζόμενους του ΟΣΕ, συμβασιούχους του Υπουργείου Πολιτισμού και στην συγκέντρωση ενάντια στις απολύσεις χαιρέτησε ο Άγγελος Χάγιος, επικεφαλής στην περιφέρεια Αττικής. Εκδήλωση του συνδυασμού στην Παλλήνη την Κυριακή. Αναλυτικά δείτε τις δραστηριότητες της "Αντικαπιταλιστικής Ανατροπής" στην Αττική στην ιστοσελίδα της κίνησης http://anticapitalist-attiki.blogspot.com/ .

Το ΠΑΜΕ για την επίθεση των ΜΑΤ ενάντια στους εργαζόμενους του Υπουργείου Πολιτισμού στην Ακρόπολη

Το ΠΑΜΕ καταγγέλλει την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ για τη σημερινή της άνανδρη επίθεση με χημικά, γκλομπς και  συλλήψεις ενάντια στους εργαζόμενους συμβασιούχους του Υπουργείου Πολιτισμού στην Ακρόπολη.
Οι συνάδελφοι εργαζόμενοι αγωνίζονται και διεκδικούν τα δεδουλευμένα μαζί με σταθερή δουλειά , αιτήματα που σήμερα διεκδικούν 100δες χιλιάδες εργαζόμενους και στη χώρα μας.
Το ΠΑΜΕ στηρίζει το δίκαιο αγώνα των εργαζομένων συμβασιούχων στο Υπουργείο Πολιτισμού και τους καλεί να δυναμώσουν την πάλη τους ενάντια στη βάρβαρη πολιτική του κεφαλαίου, της Ευρωπαϊκής Ένωσης που εφαρμόζουν με ευλάβεια η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ , η ΝΔ και τα υπόλοιπα κόμματα του Ευρωμονόδρομου.

Ανακοίνωση ΕΕΚ - ΕΞΩ ΤΩΡΑ ΤΑ ΜΑΤ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΚΡΟΠΟΛΗ

Το ΕΕΚ καταγγέλλει με τον  απερίφραστο τρόπο την εισβολή των ΜΑΤ στην Ακρόπολη και την περιφρούρηση της μέχρι αυτή τη στιγμή. 
Σήμερα το πρωί η αστυνομία έσπασε με τη χρήση σωματικής βίας, δακρυγόνων και συλλήψεων την κατάληψη της εισόδου του αρχαίου μνημείου από απλήρωτους συμβασιούχους του Υπουργείου Πολιτισμού.
Οι αγωνιζόμενοι συμβασιούχοι είναι επί 24 μήνες απλήρωτοι ενώ το Υπουργείο αρνείται ταυτόχρονα να τους νομιμοποιήσει.
Αυτός είναι ο “πολιτισμός” της κυβέρνησης της Τρόικας: Καταστολή και απολύσεις για τους εργαζόμενους, λεφτά για τους διεθνείς τοκογλύφους.
Απαιτούμε 

K.K.E : Σχόλιο του Γραφείου Τύπου για τον κυβερνητικό αυταρχισμό κατά των εργαζομένων στη Ζώνη και των Συμβασιούχων

Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση για την παρουσία ΜΑΤ και τη χρήση δακρυγόνων, το πρωί κατά των συμβασιούχων στην Ακρόπολη και το απόγευμα κατά των διαδηλωτών της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης έξω από το Υπουργείο Εργασίας. Η στάση της κυβέρνησης των βιομηχάνων - τραπεζιτών - εφοπλιστών απέναντι στους βιοπαλαιστές της Ζώνης είναι ξεκάθαρη: Καταδίκη τους στην ανεργία και στην πείνα, συνοδεία της καταστολής.
Αν η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και οι καλοπληρωμένοι παπαγάλοι της, στις τηλεοράσεις και στα ραδιόφωνα, πιστεύουν ότι η κρατική και κυβερνητική βία θα κάμψει τους εργατικούς αγώνες, πλανώνται πλάνην οικτράν.

Αλέκα Παπαρήγα από Θεσσαλονίκη:Σφυγμομέτρηση οι δημοτικές εκλογές

Οι αυτοδιοικητικές εκλογές του Νοεμβρίου δεν είναι δημοψήφισμα, αλλά σφυγμομέτρηση για την αποτροπή χειρότερων μέτρων, τόνισε η γενική γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, η οποία παρατήρησε ότι η αποχή βοηθάει το σύστημα και οι πολίτες πρέπει να ψηφίσουν τους υποψήφιους που στηρίζει η «Λαϊκή Συσπείρωση» και το ΚΚΕ.
Η γραμματέας του ΚΚΕ χαρακτήρισε την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ως την «πιο επικίνδυνη» της μεταπολίτευσης κι επισήμανε ότι το ίδιο θα έλεγε και αν ήταν στην κυβέρνηση το κόμμα της Ν.Δ.

Για τους Γιάννη Δημαρά και Αλέξανδρο  Μητρόπουλο που κατεβαίνουν στην περιφέρεια Αττικής σχολίασε ότι δεν κάνουν ουσιαστική αντιπαράθεση στο Μνημόνιο.

Ομιλία του Προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα στη διαβούλευση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας για τις εξελίξεις στο χώρο των ΜΜΕ και το ρόλο τους στις σύγχρονες κοινωνίες

Θέλουμε να καλωσορίσουμε τους φορείς από τον χώρο του τύπου και των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.
Το πρώτο ερώτημα είναι γιατί κάνουμε αυτή τη διαβούλευση;
Θεωρούμε ότι μέσα σε συνθήκες γενικευμένης κρίσης, οι εξελίξεις στον χώρο των ΜΜΕ θα είναι ραγδαίες, και θα επηρεάσουν όλες τις πλευρές της περίπλοκης αυτής υπόθεσης.
Και αναφερόμαστε τόσο στα ΜΜΕ ως εργασιακό χώρο, όσο και στην υπόθεση της ενημέρωσης, και βεβαίως στην σχέση των ΜΜΕ με το πολιτικό σύστημα.
Η διαβούλευση αυτή, λοιπόν, έχει ως στόχο να φέρει σε επαφή απόψεις που διαμορφώνονται κάτω από ποικίλες οπτικές γωνίες, και βέβαια να συμβάλλει στην αποτελεσματικότερη παρέμβαση της κοινοβουλευτικής μας ομάδας πάνω σε αυτά τα εξαιρετικά ζητήματα.

Ενταση στην Ακρόπολη, επέμβαση των ΜΑΤ-Oι μόνιμοι υπάλληλοι προχώρησαν σε απεργία σε ένδειξη συμπαράστασης στους συμβασιούχους

Από το www.nooz.gr

Ένταση επικράτησε στην Ακρόπολη, όταν δυνάμεις των ΜΑΤ, που εισήλθαν από πλαϊνή είσοδο στον αρχαιολογικό χώρο, απώθησαν τους συμβασιούχους του υπουργείου Πολιτισμού, που πραγματοποιούσαν κατάληψη στην είσοδο του μνημείου- για δεύτερη ημέρα- διεκδικώντας τη μονιμοποίησή τους και την καταβολή των δεδουλευμένων τους: Πρόκειται για υπαλλήλους που καλύπτουν πάγιες ανάγκες του ΥΠΠΟΤ, οι οποίοι παραμένουν απλήρωτοι για 22 μήνες.

Η είσοδος του Ιερού Βράχου παραμένει κλειστή για τους τουρίστες, καθώς οι μόνιμοι υπάλληλοι προχώρησαν σε απεργία σε ένδειξη συμπαράστασης στους συμβασιούχους.

K.K.E : Σχόλιο του Γραφείου Τύπου για τις πρώην ΔΕΚΟ

Η κυβερνητική πολιτική για τις πρώην ΔΕΚΟ είναι μία επιπρόσθετη επιβεβαίωση γιατί στις ηγεσίες του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ ο λαός πρέπει να δώσει ένα ηχηρό χαστούκι στις εκλογές που έρχονται.
Αφού τα κόμματα αυτά έβαλαν τις ΔΕΚΟ στην υπηρεσία των μεγαλοεπιχειρηματικών ομίλων, αφού οργίασαν με την εξαγορά συνειδήσεων και το τσάκισμα του συνδικαλιστικού κινήματος μαζί με τους εργατοπατέρες τους, τώρα εφευρίσκουν ως λόγο της ιδιωτικοποίησής τους τους μισθούς των εργαζομένων, που δήθεν ευθύνονται για το υψηλό κόστος και τα ελλείμματα.

Πασοκικός Πολιτισμός :Τα ΜΑΤ έδειραν τους 2 χρόνια απλήρωτους συμβασιούχους -«Απελευθέρωση» της Ακρόπολης με χημικά και βία.

Ρεπορτάζ από το www.enet.gr 

Με μια αιφνιδιαστική κίνηση οι δυνάμεις των ΜΑΤ κατάφεραν να μπουν μέσα στο χώρο της Ακροπόλεως και δια της βίας, αφού πρώτα άνοιξαν την κεντρική είσοδο, έβγαλαν τους συμβασιούχους που είχαν από χθες οχυρωθεί μέσα σε αυτόν. Οι αστυνομικές δυνάμεις προχώρησαν και σε χρήση βίας και χημικών εναντίον των δημοσιογράφων που κάλυπταν την κινητοποίηση.
 
Αυτή την ώρα έχει ομαλοποιηθεί η κατάσταση αν και άνδρες των ΜΑΤ εξακολουθούν να περιφρουρούν το χώρο της Ακρόπολης ενώ η αστυνομία προχώρησε στην προσαγωγή ενός συμβασιούχου.
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης στόχων των αστυνομικών δυνάμεων έγιναν και δημοσιογράφοι και μέλη τηλεοπτικών συνεργείων, τους οποίους τα ΜΑΤ απώθησαν βίαια.

Νεολαία Συνασπισμού : Να καταργηθούν τα σύγχρονα μαθητοδικεία

Kαταγγέλλουμε τις ακραίες αντιλήψεις και πρακτικές, που στοχο έχουν την τρομοκράτηση και την ποινικόποιηση των αγώνων των μαθητών από μεριάς του υπουργείου Παιδείας. Η κλήση των διευθύντων των σχολείων που τελούν υπο καταλήψη στα ατυνομικά τμημάτα της περιοχής, προκειμένου να «δώσουν πληροφορίες» για τις πράξεις των ίδιων των μαθητών τους , συνιστά πράξη που όχι μόνο θυμίζει άλλες εποχές, αλλα ακόμη χειρότερα θεμελιώνει νέες, πολύ χειρότερες.  Η αδιαφορία για τις τραγικες ελλείψεις και τα προβλήματα του δημόσιου σχολείου συμπληρώνεται από την καταστολή των μαθητών,  που ακριβώς επειδή βιώνουν τις συνέπειες αυτής της κατάστασης αντιδρούν. 

Οικοσοσιαλιστές Ελλάδας : Στήριξη ψηφοδελτίων στην Περιφέρεια Ιoνίων Νήσων

Μπροστά στις αυτοδιοικητικές εκλογές, αντιμέτωποι με πολιτικές Εθνικού και Τοπικού επιπέδου, οι οποίες συνιστούν τη μεγαλύτερη επίθεση που έχει υποστεί ο Λαός μας τις τελευταίες δεκαετίες, οι Οικοσοσιαλιστές Ελλάδας αποφασίσαμε τη στήριξη ενωτικών ψηφοδελτίων αντίστασης.
Με βάση αυτή μας τη θέση, ανακοινώνουμε τη στήριξη:
Στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων το ψηφοδέλτιο “ΑΝΑΣΑ Ιόνια Νησιά” , με επικεφαλής το Θεόδωρο Γαλιατσάτο (στη Ζάκυνθο, υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης είναι ο δικηγόρος Σταύρος Κοντονής, συντονιστής της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, στην Κεφαλονιά είναι ο Παναγής Δρακουλόγγονας, Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Σάμης, στη Λευκάδα ο Σωτήρης Ζαβραδινός, συνδικαλιστής, και στην Κέρκυρα η Βέρα Κορωνάκη, καθηγήτρια Βιολογίας).


ΚΚ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑΣ : Στηρίζει τη σύσταση του «Πατριωτικού Πόλου»

Την πρόταση του Προέδρου Ούγο Τσάβες για το σχηματισμό ενιαίου Μετώπου υπό την ονομασία «Πατριωτικός Πόλος» στηρίζει το Κομμουνιστικό Κόμμα της Βενεζουέλας (PCV), όπως δήλωσε ο Οσκαρ Φιγκέρα, ΓΓ της ΚΕ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.
Τη σύσταση του «Πατριωτικού Πόλου» ο Οσκαρ Φιγκέρα τη χαρακτήρισε «ζωτική ανάγκη», με στόχο «το μετασχηματισμό της συλλογικής ηγεσίας για την εμβάθυνση της διαδικασίας» και εξέφρασε την ελπίδα ότι οι πολιτικοί παράγοντες θα συναντηθούν άμεσα ώστε να υπάρξει κάποια προσέγγιση και συμφωνία όσον αφορά στη στρατηγική για τη δημιουργία του.
Η πρόταση για τη σύσταση του Πόλου συνιστά «ιστορική αναγκαιότητα και απαίτηση» που επιβάλλει την εμβάθυνση της διαδικασίας, της οποίας ο χαρακτήρας δεν μπορεί να είναι μόνο εκλογικός αλλά να μετασχηματιστεί, υπό την ηγεσία του Προέδρου Τσάβες, ολόκληρη η διαδικασία προς τη σοσιαλιστική προοπτική.

Περιοδεία της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα στην Κεντρική Μακεδονία

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα θα πραγματοποιήσει περιοδεία σε περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας, την Πέμπτη 14 Οκτωβρίου. Το πρόγραμμα είναι το ακόλουθο:

10:30 - Θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στη Θεσσαλονίκη, στο Ηλέκτρα Παλλάς (αιθ. Βυζάντιο 2).
12:30 - Θα πραγματοποιήσει περιοδεία και θα μιλήσει με τους εργάτες του εργοστασίου KLEEMAN, στο νομό Κιλκίς.
19:30 - Θα μιλήσει σε πολιτική συγκέντρωση στις Σέρρες, στην πλατεία Ελευθερίας.

Διεθνιστική Εργατική Αριστερά :Το εργατικό κίνημα μπροστά στην πρόκληση ανατροπής του μνημονίου

Η απεργία της ΑΔΕΔΥ στις 7 Οκτώβρη –οι δημόσιοι υπάλληλοι αφέθηκαν να απεργήσουν μόνοι– και η δήλωση του προέδρου της ΓΣΕΕ, Γ. Παναγόπουλου, στο Ρόιτερς («δεν πρόκειται να απεργήσουμε ξανά, συντόμως») ορίζουν ένα σημείο καμπής για το εργατικό κίνημα.
1.jpg



Επίθεση

Η επίθεση που δέχεται η τάξη μας είναι πρωτοφανής. Στην πρώτη φάση, όπου η κυρίαρχη τάξη και τα παπαγαλάκια της –δημοσιογραφικά και πολιτικά– απέδιδαν την κρίση στο «σπάταλο κράτος», τέθηκαν στο στόχαστρο κυρίως οι δημόσιοι υπάλληλοι, οι συνταξιούχοι και οι κοινωνικές δαπάνες. Στη φάση αυτή με τα διαδοχικά μέτρα της κυβέρνησης Παπανδρέου και το Μνημόνιο, καταγράψαμε σοβαρές απώλειες στους μισθούς, στις συντάξεις, στα σχολεία, στα νοσοκομεία κ.λπ. Ήδη είμαστε στη δεύτερη φάση χειρισμού της κρίσης: Η κυρίαρχη τάξη θέτει το ζήτημα της «ανταγωνιστικότητας» και απαιτεί οργάνωση της επίθεσης στους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα, διεκδικώντας μείωση μισθών, μείωση εργοδοτικών εισφορών, ραγδαίες «ελαστικοποιήσεις», ιδιωτικοποιήσεις, φάστ τρακ κ.ο.κ. Η εκτίναξη της ανεργίας σε πρωτόγνωρα επίπεδα γίνεται παραλυτική απειλή για τους εργαζόμενους, αλλά και μοχλός για τους εργοδότες στην προσπάθειά τους να αλλάξουν γρήγορα τους συσχετισμούς προς όφελος των συμφερόντων τους.

Στέλιος Σταμούλος,υποψήφιος δήμαρχος Ικαρίας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» : "Συνολική αντίσταση και αντεπίθεση"


Συνολική αντίσταση και αντεπίθεση

Ο υποψήφιος δήμαρχος Ικαρίας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» ο  Στέλιος Σταμούλος, απευθύνοντας χαιρετισμό στη μεγάλη συγκέντρωση του Σαββάτου, υπογράμμισε: «Δίνουμε τη μάχη όπως σε όλη την Ελλάδα συνδέοντάς την με τις πολιτικές εξελίξεις. Καταγγέλλουμε την πολιτική του μνημονίου, των αναδιαρθρώσεων του Καλλικράτη, που φέρνουν ιδιωτικοποιήσεις κοινωνικών αγαθών, φόρους, αυξήσεις, ανεργία, μείωση μισθών και συντάξεων, αύξηση εργάσιμου βίου, ‑ εξαθλίωση και φτώχεια. Αυτές οι πολιτικές δημιουργούν και αναπαράγουν τα λεγόμενα τοπικά προβλήματα για αυτό και ο αγώνας για τη λύση τους περνά από τη συνολική αντίσταση και αντεπίθεση στην αντιλαϊκή πολιτική. Αυτό είναι το μήνυμα των Ικαριωτών που θα πάρουν στις 7 του Νοέμβρη».