Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012

Δημοσκόπηση της VPRC για τα Επίκαιρα : Στο 31,5 % ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α, στο 26,5 % η Ν.Δ. Το Κ.Κ.Ε. τέταρτο με 6,5 %.Στα τάρταρα το ΠΑ.ΣΟ.Κ με 5 %.Σχόλιο του Red Star.

Δημοσκόπηση VPRC για τα "Επίκαιρα"




Και ο χορός των γκάλοπ συνεχίζεται με την VPRC.

Όπως βλέπουμε και στον πίνακα και σε αυτήν την δημοσκόπηση ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α είναι πρώτος.Πλέον μετά από τόσο έρευνες κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει την πρωτιά του. Η διαφορά με τη Ν.Δ. φτάνει τις 5 μονάδες, η μεγαλύτερη που έχουμε συναντήσει ως τώρα.

Παράσταση διαμαρτυρίας του ΠΑΜΕ στην Πρεσβεία του Μπαγκλαντές.


Αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ και της Ομοσπονδίας Κλωστοϋφαντουργών, έκανε σήμερα παράσταση διαμαρτυρίας στην Πρεσβεία του Μπαγκλαντές για τον τραγικό θάνατο των 120 εργατριών και εργατών στο εργοστάσιο Tarzreen Fashion στο Μπαγκλαντές.
Καταδικάζουμε τις συνθήκες εργασίας των εργαζομένων στην κλωστοϋφαντουργία στο Μπαγκλαντές, όπου από τους εργοδότες  δεν τηρούνται οι κανόνες υγιεινής και όπου τα  κέρδη  ανέρχονται σε 20 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως, από την εξαγωγή των κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων κυρίως στις ΗΠΑ και την Ευρώπη για τις πολυεθνικές επιχειρήσεις.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΕΛΛΑΔΑΣ , ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΕΥΡΟΖΩΝΗΣ - ΔΝΤ.


ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ



Ούτε τρεις μέρες δεν θα κρατήσει το θαύμα της νέας «επιτυχίας», σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, δηλ. της «βιωσιμότητας» του ελληνικού χρέους που αποφάσισαν με προσωρινό συμβιβασμό ΗΠΑ και Γερμανία μέσω των εκπροσώπων τους ΔΝΤ-Eurogroup ερήμην της κυβέρνησης, που εκλιπαρεί μόνο για τη δόση.
Οι όροι που τέθηκαν για την τμηματική εκταμίευσή της δεν είναι μόνο εξευτελιστικοί είναι όροι που επιβάλλονται σε κατεχόμενη χώρα.

Ανακοίνωση της Κεντρικής Επιτροπής για το 19ο Συνέδριο του ΚΚΕ.


Η Κεντρική Επιτροπή σε συνεδρίασή της αποφάσισε το 19ο Συνέδριο του ΚΚΕ να πραγματοποιηθεί από την Πέμπτη 11 έως την Κυριακή14 Απριλίου 2013, με τα παρακάτω θέματα:



1. Έκθεση δράσης της ΚΕ από το 18ο έως το 19ο Συνέδριο και τα νέα καθήκοντα του Κόμματος έως το 20ο Συνέδριο. - Πρόγραμμα του ΚΚΕ. - Καταστατικό του ΚΚΕ.

ΚΚΕ: Η πινακίδα του Κόμματος δεν θα κατέβει από τα γραφεία στον Πειραιά ! Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ με αφορμή την απαράδεκτη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου στον Πειραιά.Και ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α υπέρ της απόφασης του δήμου !


Ανακοίνωση εξέδωσε το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕμε αφορμή την απαράδεκτη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά την Τρίτη το βράδυ, να ξηλωθεί η ονομασία και το σύμβολο του ΚΚΕ από το κτίριο της Νομαρχιακής Επιτροπής Πειραιά του Κόμματος.

Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Καταγγέλλουμε το δήμαρχο Πειραιά και την πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου, που με δικαιολογία την υπ’ αριθμόν 543/2011 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά για την αποξήλωση των παράνομων διαφημιστικών πινακίδων, αποφάσισε να θεωρήσει παράνομη την πινακίδα που υπάρχει πάνω από 30 χρόνια στο κτίριο του ΚΚΕ στην Πλατεία Κοραή, και να επιβάλλει πρόστιμο για αυθαίρετη κατασκευή και διατήρησή της!

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ: Σιδερένιο χέρι του κεφαλαίου η Χρυσή Αυγή.Ανακοίνωση, με αφορμή την πρόσφατη επίσκεψη και τις προκλήσεις των χρυσαυγιτών βουλευτών στην Κρήτη


Ανακοίνωση, με αφορμή την πρόσφατη επίσκεψη των βουλευτών του φασιστικού - ναζιστικού κόμματος της Χρυσής Αυγής, στην Κρήτη, εξέδωσε η Επιτροπή Περιοχής Κρήτης του ΚΚΕ. Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:



«Η πρόσφατη επίσκεψη των βουλευτών του φασιστικού - ναζιστικού κόμματος της Χρυσής Αυγής, με τη συνοδεία μερικών δεκάδων εξοπλισμένων μελών - μπράβων της και οι δηλώσεις τους, αναδείχνουν τον αντιδραστικό ρόλο που έχει αναλάβει από το σύστημα.

Σχόλιο του Κ.Κ.Ε. για τη συνάντηση και τις δηλώσεις των κυβερνητικών εταίρων.


Σχόλιο του Γραφείου Τύπου της KE του ΚΚΕ για τη συνάντηση και τις δηλώσεις των κυβερνητικών εταίρων



Η συγκυβέρνηση με αβάσιμους πανηγυρισμούς και ψεύτικες υποσχέσεις επιχειρεί να κρύψει ότι κλιμακώνει τη σφαγή του λαού μαζί με τους συμμάχους της και ότι οξύνονται οι αντιθέσεις εντός της ΕΕ για το πώς θα διαχειριστούν την κρίση τους. Τα περί καλύτερης και ισχυρότερης διαπραγμάτευσης εντός της ΕΕ αποδεικνύονται διαρκώς επικίνδυνα για το λαό.

Η προσωρινή συμφωνία των Βρυξελών φέρνει μόνιμα δεινά!


Η συμφωνία στην οποία προχώρησαν ΔΝΤ και ΕΕ για το ελληνικό χρέος και την καταβολή της δόσης, εκφράζει ομολογημένα και ανοιχτά το συμβιβασμό ανάμεσα στους ιμπεριαλιστικούς κύκλους των Αμερικάνων και Eυρωπαίων (κυρίως Γερμανών). Όχι μόνο δεν απαλλάσσει το λαό και τη χώρα από το βρόγχο του χρέους και των αιματηρών θυσιών, αλλά -αντίθετα- θα τον μεγαλώσει.
Η αντιπαράθεση ανάμεσα στους ιμπεριαλιστικούς σχηματισμούς (ΗΠΑ-ΕΕ), καθώς και ο συμβιβασμός που πέτυχαν, δεν σχετίζονται μόνο με το χρέος, αλλά -πρωτίστως- με την αναδιανομή των αγορών ανάμεσά τους. Και αυτό δείχνει την πραγματική διάσταση του προβλήματος που έχουν να αντιμετωπίσουν η εργατική τάξη, ο λαός και η νεολαία. Δείχνει το πραγματικό μέγεθος της ανάγκης για ανάπτυξη αντιστάσεων.

Δήλωση Εκπροσώπου Tύπου Κ.Ε. ΑΚΕΛ, Γιώργου Λουκαΐδη - Η όψιμη, προεκλογική μετάλλαξη της ΕΔΕΚ και του Γιώργου Λιλλήκα.


Η ΕΔΕΚ και ο υποψήφιος που στηρίζει, όψιμα και στα πλαίσια της λαϊκίστικης προσέγγισης τους ενόψει εκλογών, παρουσιάζονται σήμερα να εγκαταλείπουν την σχεδόν απόλυτη ταύτιση τους με τις νεοφιλελεύθερες θέσεις του ΔΗΣΥ και του Νίκου Αναστασιάδη όλα τα προηγούμενα χρόνια.

Αυταπατώνται αν θεωρούν ότι μπορούν να ξεγελάσουν τους πολίτες μέσα από την όψιμη, προεκλογική μετάλλαξη τους.

Περί διαπραγμάτευσης του ΣΥΡΙΖΑ.Άρθρο του 902.gr.

Περί διαπραγμάτευσης του ΣΥΡΙΖΑ  


 Με το νέο κουστουμάκι του «αλόγου» που έχει τη στήριξη των ΗΠΑ και μερίδας της πλουτοκρατίας και πλήρως προσαρμοσμένος στο ρόλο της νέας σοσιαλδημοκρατίας, ο ΣΥΡΙΖΑ καταλογίζει στην κυβέρνηση την ευθύνη ότι είναι …απούσα από τη διαπραγμάτευση. Φυσικά με αυτήν την κριτική, η εναλλακτική που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ δε θα μπορούσε να είναι άλλη από αυτήν που είπε ο Α. Τσίπρας σχολιάζοντας την απόφαση του Γιούρογκρουπ: «Η μόνη πραγματική λύση είναι να σταματήσουν να λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο, να μπει ξανά η Ελλάδα στο κάδρο της διαπραγμάτευσης, να βρίσκεται στις αποφάσεις». Η ΝΔ δεν είναι «ικανός» διαπραγματευτής, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πιο …ικανός διαπραγματευτής…

Νέο γκάλοπ της Marc για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού ALPHA.Πρωτιά ΣΥ.ΡΙΖ.Α με 2,6 %.Υψηλά παραμένει η Ν.Δ.Στο 5,7 % τα ποσοστά του Κ.Κ.Ε.Σχόλιο του Red Star.


Δημοσκόπηση της Marc για την τηλεόραση του ALPHA


Και σε αυτή την δημοσκόπηση ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α αν και πρώτος με 29,0 % δεν δείχνει να έχει δυναμική αυτοδυναμίας.Στην έρευνα της Marc η Ν.Δ. στην εκτίμηση ψήφου συγκεντρώνει ένα υψηλό ποσοστό της τάξης του 26,4 %.Η εικόνα του γκάλοπ είναι μια αντιστροφή του εκλογικού αποτελέσματος του Ιουνίου για τα 2 πρώτα κόμματα.

Ερήμην των εργαζομένων το συνέδριο της ΓΣΕΕ : Ανακοίνωση καταγγελία από το ΠΑΜΕ.


Την απόφαση της πλειοψηφίας να ορίσει το επερχόμενο συνέδριο της ΓΣΕΕ στην Αλεξανδρούπολη, μακριά από τους εργαζόμενους, καταγγέλλει το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο. 


Την ίδια στιγμή, συνεχίστηκαν οι αντεγκλήσεις της σημερινής πλειοψηφίας με πρώην στελέχη της, που όψιμα ανένηψαν «βλέποντας το φως τους» στην παράταξη της «Αυτόνομης Παρέμβασης», επιβεβαιώνοντας για μια ακόμη φορά την ανάγκη οι εργαζόμενοι να ξεφορτωθούν τους εκπροσώπους του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού και να ενισχύσουν την ταξική γραμμή, μαζικοποιώντας τα συνδικάτα.
Σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου του ΠΑΜΕ σημειώνει: