Κυριακή 9 Ιουνίου 2013

Η …ΔΕΞΙΑ ΜΑΣ ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ! Του Γιώργου Δελαστίκ.

 Η …ΔΕΞΙΑ ΜΑΣ ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ! 
Του Γιώργου Δελαστίκ.


Λύσσαξαν τα παπαγαλάκια της κυβέρνησης στα μέσα ενημέρωσης να αρχίσουν επιτέλους οι κατασχέσεις πρώτης κατοικίας όλων των δανειοληπτών που δεν μπορούν να πληρώνουν κανονικά τις δόσεις των δανείων τους επειδή ξαφνικά έμειναν άνεργοι ή επειδή τα εισοδήματα τους συρρικνώθηκαν δραστικά.

Σχόλιο του ΚΚΕ για την ομιλία Σαμαρά στο Προσυνέδριο της ΝΔ.

Σε σχόλιό του, για την ομιλία Σαμαρά στο Προσυνέδριο της ΝΔ, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, τονίζει:


«Οι επενδύσεις, που υπόσχεται η κυβέρνηση, δε θα οδηγήσουν σε ανακούφιση το λαό ούτε θα λύσουν το οξυμένο πρόβλημα της ανεργίας. Θα ωφελήσουν τους μεγαλοεπιχειρηματίες και θα στηριχτούν στα αντιλαϊκά μέτρα που έχουν ήδη ψηφιστεί και σε άλλα που είναι προ των πυλών, όπως οι απολύσεις, η επέκταση της φοροληστείας, η ενεργοποίηση μηχανισμών κατάσχεσης ακόμη και για την πρώτη κατοικία.

Οι ... πειρατές της Συριζαϊκής.Της Λιάνας Κανέλλη.

 Οι ... πειρατές της Συριζαϊκής


Όλη η χώρα ως κοινωνία ήρθε και συρρικνώθηκε πάνω σ' ένα νησάκι στη μέση του μεταπολιτευτικού ωκεανού. Επιβιβασμένη σε πειρατικά σκάφη, με βαρελάκια καταναλωτισμού ως ρούμι για να ξεπερνιέται ο πόνος απ' το ιδεολογικό σκορβούτο και την επιπόλαιη επανασυγγραφή της Ιστορίας, μια κοινωνία σαν την ελληνική, μετέωρη μεταξύ ανατολικού ήθους και δυτικού έθους, κατέστη ανίκανη να επεξεργαστεί τις αντιφάσεις της.