Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2014

Πανεργατική απεργία 27 Νοέμβρη, Ομόνοια (Βίντεο από το ΠΑΜΕ)

Πανεργατική απεργία 27 Νοέμβρη, Ομόνοια (ΒΙΝΤΕΟ)


ΠΑΜΕ: Συνεχίζουμε και κλιμακώνουμε την πάλη μας απέναντι στον πόλεμο που μας έχουν κηρύξει.

Συνεχίζουμε και κλιμακώνουμε την πάλη μας απέναντι στον πόλεμο που μας έχουν κηρύξει, τονίζει το ΠΑΜΕ για την πανεργατική – πανελλαδική απεργία της 27ης Νοέμβρη.

Σε ανακοίνωσή του σημειώνει:
«Το ΠΑΜΕ χαιρετίζει τους χιλιάδες απεργούς εργάτες και εργάτριες, τους νέους και τις νέες, τους ανέργους, τους συνταξιούχους, τους αυτοαπασχολούμενους, τη φτωχή αγροτιά που συμμετείχαν μαζικά στην απεργία και στις απεργιακές συγκεντρώσεις, σε όλη τη χώρα. Χαιρετίζει ιδιαίτερα όλους όσοι συμμετείχαν στις συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ, δίνοντας συνέχεια στο αγωνιστικό κλίμα του τελευταίου διμήνου και του μεγαλειώδους πανελλαδικού συλλαλητηρίου της 1ης Νοέμβρη.

Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ: Δήλωση για το λεγόμενο επενδυτικό πακέτο Γιούνκερ.

Σε δήλωσή της για το λεγόμενο επενδυτικό πακέτο Γιούνκερ, η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ αναφέρει τα εξής:

«Το λεγόμενο επενδυτικό πακέτο, με δημιουργία ενός ταμείου που θα διαχειρίζεται τις επενδύσεις, που παρουσίασε σήμερα στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου, ο πρόεδρος της Επιτροπής Ζ. Κ. Γιούνκερ, επιδιώκει να  προσφέρει επιπλέον κεφάλαια στους επιχειρηματικούς ομίλους, προκειμένου να πραγματοποιήσουν επενδύσεις, με κρατική χρηματοδότηση, για να αυξήσουν την κερδοφορία τους.

Δήλωση του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ [27/11/2014].

Δήλωση του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα



Το ΚΚΕ θα δώσει όλες του τις δυνάμεις για την προστασία των φτωχών λαϊκών στρωμάτων. Δεν αντέχεται άλλο αυτή η κατάσταση, κανείς πλέον δε μπορεί να ζήσει με ψίχουλα.
Το ΚΚΕ θα δώσει όλες του δυνάμεις για ανασυγκρότηση του εργατικού λαϊκού κινήματος, για την αλλαγή των συσχετισμών - των πολύ αρνητικών συσχετισμών -  μέσα στο εργατικό κίνημα, σε αρχαιρεσίες, στις εκλογές, ενάντια σε όσες ηγεσίες υπονομεύουν τη λαϊκή πάλη, υπονομεύουν τη λαϊκή συμμετοχή.

ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΒΛΕΠΟΥΝ ΤΗ ΜΑΡΙΝ ΛΕΠΕΝ... ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΑΣ! Άρθτο του Γιώργου Δελαστίκ.

Πάγωσε το αίμα στις φλέβες όταν είδαμε τον τίτλο του κύριου άρθρου την Κυριακή της εφημερίδας της γερμανικής ελίτ, της «Φράνκφουρτερ Αλγκεμάινε», Δεξιάς φυσικά. 
Ο τίτλος της γερμανικής εφημερίδας ήταν γραμμένος στα... Γαλλικά: «Madame la Presidente Marine Le Pen - Κυρία πρόεδρος Μαρίν Λεπέν»!!! «Ποιος υπολογίζει ακόμη σοβαρά στον Ολάντ ή τον Σαρκοζί ότι γνωρίζουν τον δρόμο για ένα καλύτερο μέλλον;» προσέθετε ο υπότιτλος. Ο Γερμανός αρθρογράφος ξεκινούσε -ως γνήσιος Γερμανός- από το θεωρητικό σχήμα για να καταλήξει μετά από πέντε όλες κι όλες φράσεις στο πρακτικά συμπεράσματα, όσο ανατριχιαστικά από πολιτική σκοπιά και αν είναι αυτά.

Για κάποιους και... κορόιδα υπάρχουν.Αναδημοσίευση από το 902.gr.

Όχι άλλους σωτήρες και φωστήρες! Φτάνει...

Τι άλλο να πει κανείς όταν βλέπει τον Γιώργο Παπανδρέου να στριμώχνεται ξανά ανάμεσα σε επίδοξους σωτήρες του τόπου για να μας σώσει ξανά μανά αυτός!
Δεν πέρασαν και πολλά χρόνια από το διάγγελμα του Γιώργου Παπανδρέου με φόντο το Καστελόριζο για να ξεχαστεί. Και πως να ξεχαστεί αφού τα σωτήρια σκληρά μέτρα της πρωθυπουργίας του τα ζούμε για τα καλά.
Προς αποφυγή παρεξηγήσεων. Αν θέλει έκτακτο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ είναι θέμα του ΠΑΣΟΚ και του ίδιου, κανένας ψόγος.

ΠΑΜΕ : Οι προσυγκεντρώσεις της Αθήνας.

Οι προσυγκεντρώσεις για την απεργιακή συγκέντρωση στην Αθήνα έχουν οριστεί για τις 10.30 το πρωί, στα εξής σημεία :



  • Πλατεία Κάνιγγος:Εργαζόμενοι και σωματεία Οικοδόμων, Ηλεκτρολόγων, Ξύλου, Επισιτισμού - Ξενοδοχείων, Εμποροϋπαλλήλων, Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Λογιστών, Καθαριστών/στριών, Μεταφορών, Ταχυδρομείων - Ταχυμεταφορών, δημόσιας και ιδιωτικής Υγείας, Χρηματοπιστωτικού, Τηλεπικοινωνιών, Καλλιτεχνών, ΜΜΕ, μαζικοί φορείς Κεντρικού Τομέα, ΠΑΣΕΒΕ και ΟΓΕ.

Όλοι-ες στην απεργία της Πέμπτης 27/11 !! ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΛΑΙΚΗ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΓΙΑ ΨΩΜΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΠΑΙΔΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ .ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΟΛΑ ΟΣΑ ΜΑΣ ΑΝΗΚΟΥΝ.

ΝΑ ΔΙΩΞΟΥΜΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΕΕ, ΟΛΙΓΑΡΧΙΑ ΤΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ


 Η απεργία στις 27/11 αποτελεί μια μεγάλη ευκαιρία, να βροντοφωνάξουμε:
ΜΕΧΡΙΣ ΕΔΩ! με την φτώχια, την εφιαλτική ανεργία, την φοροληστεία, το ξεπούλημα.

ΜΠΟΡΟΥΜΕ:
  • Να σταματήσουμε τα νέα εφιαλτικά μέτρα και το νέο μνημόνιο που ετοιμάζουν.

ΚΝΕ: Ανακοίνωση για την τροπολογία στο νόμο για το «Νέο Λύκειο».

Σε ανακοίνωσή του για την τροπολογία στο νόμο για το «Νέο Λύκειο», το Γραφείο Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ αναφέρει τα εξής :

«Τις τελευταίες μέρες ακούγονται και γράφονται πολλά με αφορμή την τροπολογία για το νόμο για το "Νέο Λύκειο". Ούτε αλλάζει κάτι προς το καλύτερο ούτε κρύβεται κάτι θετικό πίσω από τις αλλαγές που γίνονται. Η τροπολογία λύνει τεχνικές λεπτομέρειες, ώστε να διασφαλίσει πιο στέρεο έδαφος για να πατήσει καλύτερα ο νόμος για το "Νέο Λύκειο".
Το "Νέο Λύκειο" είναι και παραμένει ένα σχολείο-φίλτρο που ξεσκαρτάρει τους μαθητές με βάση την τσέπη των γονιών τους. Είναι το σχολείο της παπαγαλίας, των αποσπασματικών γνώσεων και των σκόρπιων δεξιοτήτων, είναι το σχολείο - πανάκριβο εξεταστικό κέντρο.