Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

ΠΑΜΕ:ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ.


«Σε θέλουν σκλάβα να χτυπάς το κούτελο στο χώμα! Χασίσι αν θες μετά χαράς, αλλ´ όχι ελεφτερία!»
Κ. Βάρναλης

Ο αγώνας για την απελευθέρωση της τάξης μας είναι συνυφασμένος με τον αγώνα για την κατάργηση όλων των ναρκωτικών ανεξάρτητα αν τα ονομάζουν σκληρά ή μαλακά, γνήσια ή υποκατάστατα.

ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ

Το νομοσχέδιο “κώδικας ναρκωτικών “ που συζητιέται στη βουλή προσπαθεί να φέρει άλλο ένα πλήγμα στην εργατική τάξη, στους αγώνες και την ποιότητα ζωής της. Η κυβέρνηση του μαύρου μετώπου με επείγουσες διαδικασίες φέρνει και θέλει να περάσει το νόμο που θα ανοίγει διάπλατα τις πόρτες στην εξάρτηση από ναρκωτικές ουσίες και θα πολλαπλασιάζει το εμπόριο και τη διακίνηση του λευκού θανάτου.

ΔΗΜΑΡ ΚΑΙ ''ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ'' ΑΡΟΝ-ΑΡΟΝ ΜΑΖΙ, ΠΡΟΣ ΑΓΡΑΝ ''ΕΥΚΟΛΩΝ'' ΨΗΦΩΝ!


ΕΠΙZHMIOΣ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ ΓΙΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑΚΕΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΕ «ΔΙΑΦΩΝΟΥΝΤΕΣ» ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ!



Σύμφωνα με πληροφορίες, μαζί στις επόμενες εκλογές θα κατέβουν η Δημοκρατική Αριστερά του Φώτη Κουβέλη και η πολιτική κίνηση Ελεύθεροι Πολίτες που έχει ως επικεφαλής το βουλευτή Αττικής Βασίλης Οικονόμου.
Ο κάθε φορέας θα διατηρήσει σύμφωνα με πληροφορίες την οργανωτική και πολιτική του αυτονομία.

Βουλευτής του ΛΑΟΣ για τον Θ. Αγγελόπουλο: “Δεν ήταν αυτή η οπτική της Ελλάδας, ήταν η οπτική ακραίου τμήματος της διεθνιστικής Αριστεράς”

Βουλευτής του ΛΑΟΣ για τον Θ. Αγγελόπουλο: “Δεν ήταν αυτή η οπτική της Ελλάδας, ήταν η οπτική ακραίου τμήματος της διεθνιστικής Αριστεράς”



 Σε παραλήρημα κατά του Θόδωρου Αγγελόπουλου επιδόθηκε ο βουλευτής του ΛΑΟΣ, Ηλίας Πολατίδης στη Βουλή, θέλοντας να αμφισβητήσει μια ατάκα του υφυπουργού Εξωτερικών, Δημήτρη Δόλλη, ο οποίος είπε για τον μεγάλο Έλληνα σκηνοθέτη ότι «αφηγήθηκε την πιο αληθινή Ελλάδα με ένστικτο και ευαισθησία».
Ο κύριος Πολατίδης απέρριψε σύμφωνα αυτή την οπτική και έκανε λόγο για «οπτική της διεθνιστικής και κοσμοπολίτικης αριστεράς», στο έργο του διάσημου σκηνοθέτη.«Κάνατε μια αναφορά στο νυν αποθανόντα σκηνοθέτη, τον αείμνηστο Αγγελόπουλο. Έδωσε τη δική του οπτική. Δεν ήταν η οπτική της Ελλάδας.

Χαφιεδορουφιανομηχάνημα.


Γράφει: 
ο Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ


Την πρώτη φορά που το βγάλανε στη μόστρα ήταν με τους «τρομοκράτες».
Την άλλη, με τους έγκλειστους στον Κορυδαλλό.
Την τρίτη, με τα στημένα στο ποδόσφαιρο.
Και τώρα, με την υπόθεση τοκογλυφίας στη Θεσσαλονίκη.
*
Μιλάμε για το χαφιεδορουφιανομηχάνημα, το οποίο είναι ειδικό - λέει - στις υποκλοπές και στο φακέλωμα των τηλεπικοινωνιών και που τα απομαγνητοφωνημένα υλικά του από τις παρακολουθήσεις έχουν μετατραπεί σε φέιγ βολάν και σε σίριαλ στα κανάλια και σε εφημερίδες.

Π. Λαφαζάνης: Τσίρκο υπό δοτό πρωθυπουργό η κυβέρνηση.


Π. Λαφαζάνης: Τσίρκο υπό δοτό πρωθυπουργό η κυβέρνηση.


    Υποβαθμίζουν στο ΠΑΣΟΚ την πρωτοφανή απόρριψη υπουργικής τροπολογίας από τους βουλευτές, και δη με ονομαστική ψηφοφορία, για το ωράριο των φαρμακείων. "Η κυβέρνηση έχει καταρρεύσει. Στην ουσία, δεν υπάρχει συγκυβέρνηση αυτή την ώρα. Υπάρχει ένα τσίρκο τριών κομμάτων, τα οποία εμφανίζονται υπό έναν δοτό πρωθυπουργό, τον Λουκά Παπαδήμο, και παριστάνουν ότι είναι κυβέρνηση σε αυτή τη χώρα", τόνισε στη Βουλή ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, υπογραμμίζοντας ότι "η κυβέρνηση αυτή πλέον δεν εκφράζει ούτε την κοινοβουλευτική πλειοψηφία, την οποία υποτίθεται ότι αντιπροσωπεύει".

    ΔΙΚΤΥΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ: ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 27 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ, 6.00 Μ.Μ. ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΣ ΚΟΡΑΗ - ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ.


    ΔΙΚΤΥΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

    ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 27 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ, 6.00 Μ.Μ. ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΣ ΚΟΡΑΗ -ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ
    Το χαράτσι στα ακίνητα αποτελεί ένα από τα πιο άδικα και αντικοινωνικά μέτρα των μνημονιακών κυβερνήσεων Παπανδρέου και Παπαδήμου, που απειλεί χιλιάδες νοικοκυριά με την αδυναμία πρόσβασης στο βασικό, κοινωνικό και δημόσιο αγαθό της ενέργειας.

    ΑΙΓΥΠΤΟΣ: Ένας χρόνος μετά την εκδίωξη Μουμπάρακ.


      Ένας χρόνος μετά την εκδίωξη Μουμπάρακ

    Εκατοντάδες χιλιάδες Αιγύπτιοι κατέκλυσαν, χτες, την πλατεία Ταχρίρ στο κέντρο της αιγυπτιακής πρωτεύουσας αλλά και κεντρικά σημεία άλλων πόλεων, όπως είναι ηΑλεξάνδρεια και το Σουέζ, για να γιορτάσουν την πρώτη επέτειο από την έναρξη των μεγάλων λαϊκών διαδηλώσεων που οδήγησαν στην εκδίωξη του Χόσνι Μουμπάρακ από την εξουσία. Χαρακτηριστικό των χτεσινών επετειακών διαδηλώσεων είναι το γεγονός ότι κυριάρχησαν δύο διαφορετικές όψεις: η μία ήταν πανηγυρική και σε αυτήν συμμετείχαν κυρίως μέλη και οπαδοί των ισλαμιστικών κομμάτων, όπως το Κόμμα Δικαιοσύνης και Ελευθερίας των «Αδελφών Μουσουλμάνων» και του «αλ Νουρ» των Σαλαφιστών, οι οποίοι γιόρταζαν και την κατάκτηση της πλειοψηφίας στο νέο κοινοβούλιο.

    Η ΑΠΟΨΗ ΤΟΥ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ :Προκαλούν και κοροϊδεύουν...



    H χυδαία προσπάθεια υπουργών και βουλευτών του ΠΑΣΟΚ να αποστασιοποιηθούν από την αντιδραστική πολιτική, που με συνέπεια υπηρέτησαν και υπηρετούν, περιορίζοντάς την σκόπιμα στο μνημόνιο, είναι πρόκληση για το λαό. Τι κρύβουν; Πρώτον, ότι στην πλειοψηφία τους οι αντεργατικές και αντιλαϊκές ανατροπές που προώθησαν από κεντρικές κυβερνητικές θέσεις την τελευταία διετία, περιλαμβάνονταν στο πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ, με το οποίο εκλέχτηκαν. Ακόμα και το μνημόνιο, το οποίο υποτίθεται ότι «δεν διάβασαν» ή το χαρακτηρίζουν τώρα «αναποτελεσματικό», περιείχε τον πυρήνα των μέτρων που προπαγάνδιζε προεκλογικά το ΠΑΣΟΚ, είχε όμως σκοπό να τα προωθήσει τεμαχισμένα και με πιο αργούς ρυθμούς, για να διασωθεί πολιτικά.

    Ανακοίνωση του ΠΑΜΕ:Η λίστα του μαύρου μετώπου.


    Καμία συζήτηση και κανένας «κοινωνικός διάλογος».
    Κανένα νέο αντεργατικό μέτρο.
    Άμεση απεργιακή δράση στους κλάδους, στις περιοχές και πανελλαδικά.


    ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

    Η λίστα του μαύρου μετώπου
    Τα ταξικά μέτρα μόνιμου χαρακτήρα που ετοιμάζεται να προωθήσει η κυβέρνηση είναι:
    1. Οριζόντια κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού. Στους κοινούς σχεδιασμούς κυβέρνησης - τρόικας είναι να καταργηθεί με νόμο κάθε νομοθετική ρύθμιση ή προεδρικό διάταγμα, που προβλέπει τη χορήγηση των δώρων από τις επιχειρήσεις προς τους εργαζομένους. Μάλιστα, η τρόικα σημειώνει ότι μέρος του 13ου και 14ου μισθού έχει ήδη περικοπεί στο δημόσιο τομέα.

    Κύριε Χρυσοχοΐδη, ευχαριστούμε από καρδιάς!- Γράφει: ο Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ


    «Δεν διάβασα το μνημόνιο, γιατί είχα άλλες υποχρεώσεις.
    Είχα άλλα καθήκοντα.
    Είχα να αντιμετωπίσω το έγκλημα ως υπουργός Προστασίας του Πολίτη.
    Δεν ήταν δική μου δουλειά»!
    *
    Αυτή είναι η δήλωση που έκανε χτες (στο ΣΚΑΪ) ο Χρυσοχοΐδης.
    *
    Και μετά από αυτό που εκστόμισε τούτος ο «ταγός» του έθνους δε χρειάζεται τίποτα, μα τίποτα περισσότερο. Είναι η ώρα να προβούμε στις απαραίτητες «συστάσεις».
    Εχουμε και λέμε, λοιπόν:
    • Αυτός, ο Χρυσοχοΐδης, είναι ο ίδιος που διατελεί ανελλιπώς υπουργός και υφυπουργός στις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ - και τώρα του Παπαδήμου - από το 1994...
    • Αυτός, ο Χρυσοχοΐδης, είναι ο ίδιος που από το 2003 μέχρι το 2005 διατέλεσε ακόμα και γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, του κόμματος δηλαδή που κυβερνάει την Ελλάδα τα 21 από τα 38 χρόνια της μεταπολίτευσης...

    Ανοιχτό κάλεσμα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ


    Προς τους αγωνιστές του κινήματος και τις δυνάμεις της Αριστεράς για τη διαμόρφωση αγωνιστικού μετώπου ρήξης και ανατροπής 

    Εργαζόμενοι/ες, συναγωνιστές/τριες!           
    Βρισκόμαστε σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι. Οι δυνάμεις του συστήματος, οι τραπεζίτες, ο ΣΕΒ, η ΕΕ, το ΔΝΤ και το πολιτικό τους προσωπικό, βουλιάζουν στην κρίση. Εντείνεται η ύφεση, αυξάνει η φτώχια και η ανεργία, σφίγγει η θηλιά του χρέους. Για να ξεπεράσουν την κρίση ψήφισαν τα Μνημόνια και το Μεσοπρόθεσμο, κηρύσσοντας σταυροφορία υπέρ των δυνάμεων του κεφαλαίου ενάντια στους εργαζόμενους:

    ΘΕΣ/ΝΙΚΗ: ΜΕΓΑΛΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ (ΚΚΕ-ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΤΑΡΣΥΑ) ΣΤΟΥΣ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ Β’ΘΜΙΑΣ!


    ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ ISKRA.GR

    Ελπιδοφόρα μηνύματα φέρνουν οι εκλογές ανάδειξης των συνδικαλιστικών εκπροσώπων των καθηγητών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στηΘεσσαλονίκη.
    Στις 5 ΕΛΜΕ του νομού οι αριστερές δυνάμεις είδαν σημαντική αύξηση τηςεπιρροής τους.
    Συγκεκριμένα, το άθροισμα των ποσοστών των συνδικαλιστικών δυνάμεων στις 5 αυτές ΕΛΜΕ, που πρόσκεινται στο ΚΚΕ, το ΣΥΡΙΖΑ, ανένταχτους και στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ, συγκεντρώνει τη μεγάλη πλειοψηφία των ψηφισάντων (58%) καικαταδεικνύει μια πρωτοφανή αριστερή δυναμική, η οποία μπορεί να πάρει, μέσα από ενωτικές διαδικασίες, ακόμα μεγαλύτερη έκταση.