Πέμπτη 11 Απριλίου 2013

Ρουφιάνος της Αμερικάνικης πρεσβείας από το 1974 στενός φίλος του Ανδρέα Παπανδρέου.


Τον ρόλο του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη στην επιστροφή Καραμανλή από το Παρίσι για να ηγηθεί κυβέρνησης εθνικής ενότητας μετά την πτώση της Χούντας αλλά και φίλο "πληροφοριοδότη" των ΗΠΑ δίπλα στον Ανδρέα Παπανδρέου αποκαλύπτει το Wikileaks.



Σύμφωνα με Τα Νέα, που παρουσιάζουν νέα διπλωματικά έγγραφα από τα αρχεία της αμερικανικής κυβέρνησης που έφερε στο φως το Wikileaks, οι ΗΠΑ δεν εμπιστεύονταν τον Παπανδρέου.

Τηλεγράφημα από τις 15 Νοεμβρίου του 1974 αναφέρει ότι ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ "θυμίζει περισσότερο υποψήφιο για εκπρόσωπο φοιτητών στο Μπέρκλεϊ, με την επιλογή του να μη φοράει γραβάτα και με τα αραιά μαλλιά του να ανεμίζουν καθώς ξιφουλκεί κατά των ΗΠΑ και της οικονομικής ολιγαρχίας".

Ολόκληρη η εισήγηση της ΚΕ του ΚΚΕ στο 19ο Συνέδριο.



Με την παρουσίαση της εισήγησης της ΚΕ του ΚΚΕ, από την Αλέκα Παπαρήγα, ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, ξεκίνησαν το πρωί της Πέμπτης οι εργασίες του 19ου Συνεδρίου του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας.

Ολόκληρη η εισήγηση είναι η εξής:



«Φτάσαμε ως εδώ ύστερα από 4μηνη προσυνεδριακή διαδικασία με την ολοκλήρωση της πραγματοποίησης των συνελεύσεων των ΚΟΒ και των συνδιασκέψεων των Αχτίδων, των Νομαρχιακών, των Επιτροπών Περιοχής.
Πραγματοποιήθηκαν σε δυο κύκλους συζήτησης γενικές συνελεύσεις των ΚΟΒ.

Αρχίζουν σήμερα το πρωί οι εργασίες του 19ου Συνεδρίου του ΚΚΕ με την παρουσίαση της εισήγησης απ' την ΓΓ της ΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα. Από τη στήλη του Ριζοσπάστη " Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ"


Αρχίζουν σήμερα το πρωί οι εργασίες του 19ου Συνεδρίου του ΚΚΕ με την παρουσίαση της εισήγησης απ' την ΓΓ της ΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, και θα ολοκληρωθούν την Κυριακή 14 Απρίλη. 


Το τετραήμερο αυτό κορυφώνει μια πολύμηνη διαδικασία αρμονικού συνδυασμού θεωρητικής και πρακτικής δουλειάς, αποτελεί σταθμό εξέτασης της πείρας που προκύπτει απ' τη δράση σε όλο το διάστημα που μεσολάβησε απ' το προηγούμενο Συνέδριο και ταυτόχρονα σηματοδοτεί τη δυναμική εκκίνηση της προσπάθειας που απαιτείται ώστε να μπουν στη ζωή οι συνεδριακές αποφάσεις.

Κορεατική Χερσόνησος: «Εγκλωβισμένοι» στο σκηνικό έντασης ΗΠΑ- Ν.Κορέα.Ενώ προκαλούν τη ΛΔ Κορέας με τεράστιο οπλοστάσιο εμφανίζονται ως δήθεν ...ευαίσθητοι για την κλιμάκωση της κρίσης.


Κορεατική Χερσόνησος: «Εγκλωβισμένοι» στο σκηνικό έντασης ΗΠΑ- Ν.Κορέα.


 Αμερικανοί και Νοτιοκορεάτες στρατιωτικοί αξιωματούχοι αύξησαν την Τετάρτη στο δεύτερο υψηλότερο επίπεδο παρακολούθησης της κατάστασης με τη γειτονική ΛΔ Κορέας, τροφοδοτώντας παράλληλα διάφορα διεθνή δίκτυα με δηλώσεις και «ενδείξεις» για την «ανά πάσα ώρα» ρίψη βορειοκορεατικών πυραύλων μεσαίου βεληνεκούς τύπου Musudun... Ωστόσο, πάνω στη σπουδή των ιμπεριαλιστικών κέντρων να αναδείξουν σε πηγή παντός δεινού τη ΛΔ Κορέας έγιναν και «ατυχήματα».

Metaman :γαλάτης μέταμαν vs ιουλιος δενδιας


γαλάτης μέταμαν vs ιουλιος δενδιας


ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α : Καταγγελία για την αστυνομική τρομοκρατία και τις νέες συλλήψεις στην Ιερισσό.


Ξεπέρασε κάθε όριο η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ με τις δυο νέες συλλήψεις τις πρώτες ώρες της Τετάρτης 10 Απριλίου.


Μέσα στη νύχτα, στις 3.00 κουκουλοφόροι της αστυνομίας έσπασαν πόρτες και εισέβαλλαν σε σπίτια συλλαμβάνοντας κατοίκους της Ιερισσού μπροστά στα έντρομα μάτια των μελών της οικογένειάς τους. Η πρωτοφανής αυτή ενέργεια τρομοκράτησης ξεσήκωσε τη δίκαιη οργή των κατοίκων, με αποτέλεσμα τη μερική καταστροφή του αστυνομικού τμήματος της Ιερισσού.