Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2014

«Μας ψεκάζουν» με κάλπες και εκλογικές αυταπάτες! Χρειαζόμαστε μαζικούς αγώνες και Μέτωπο Αντίστασης

Οι ανησυχίες, οι προστριβές και οι αντιθέσεις εντός του συστήματος της εξάρτησης και της εκμετάλλευσης δεν είναι λίγες και αφορούν σε σημαντικά ζητήματα. Η εικόνα ενός προγράμματος που οδηγεί στην έξοδο από την κρίση και σε σταθερή πολιτική κατάσταση που επιχειρεί να κατασκευάσει η κυβέρνηση Σαμαρά και οι παρατρεχάμενοί της δεν έχει καμιά σχέση με την πραγματικότητα. Αλλά επίσης και οι περιγραφές της καθεστωτικής αριστεράς και όχι μόνο αυτής, που τα εμφανίζουν «όλα σχεδιασμένα και κανονισμένα» από το σύστημα με ένα γραμμικό τρόπο από το …παρελθόν του Μάαστριχτ, ως το μέλλον… των επόμενων δεκαετιών, κάθε άλλο παρά αποτυπώνουν τις υπαρκτές αντιθέσεις και τους όρους διαμόρφωσης των εξελίξεων. Αυτές οι αφηγήσεις και αναγνώσεις της κατάστασης γίνονται για να εξυπηρετηθούν οι αντίστοιχες πολιτικές ανάγκες και στοχεύσεις των εκφωνητών τους, και ταυτόχρονα να αποκρύψουν και να συσκοτίσουν τους πραγματικούς όρους της κατάστασης και μέσα σε αυτούς κυρίως το ρόλο που πρέπει και μπορεί να αναλάβει ο λαός.

Ισχυρό ΚΚΕ παντού ! Περιοδείες και συγκεντρώσεις της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ.

 Με σύνθημα «Ισχυρό ΚΚΕ παντού, στην Ευρωβουλή, στην Περιφέρεια, στους Δήμους για αποδέσμευση από την ΕΕ, ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής, για την Λαϊκή Εξουσία», έχουν προγραμματιστεί από την ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ συγκεντρώσεις και εξορμήσεις σε τόπους δουλειάς και συνοικίες.


ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ:

Τετάρτη 12 Φλεβάρη 2014

- Στο Μαρούσι, τις 7 μ.μ. στο Δημαρχείο Αμαρουσίου θα μιλήσουν η Αλεξάνδρα Μπαλού, υποψήφια Αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα Αθηνών και ο Θανάσης Φωτόπουλος υποψήφιος Δήμαρχος του δήμου Αμαρουσίου.

- Στην Αργυρούπολη, Στις 7 μ.μ. στο Θέατρο «Μ. Θεοδωράκη» (Λ Κύπρου 68) θα μιλήσουν ο Θανάσης Παφίλης, μέλος της ΚΕ και υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής και ο Θοδωρής Λιάπης υποψήφιος Δήμαρχος του δήμου Ελληνικού - Αργυρούπολης.

ΑΝΤΑΡΣΥΑ : Καταγγελία για τη φασιστικού τύπου σύλληψη της δημοτικής αρχής και προέδρων συλλόγων του Ωρωπού.

 H ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταγγέλλει την φασιστική ενέργεια της κυβέρνησης των εργολάβων να συλλάβουν όλη τη δημοτική αρχή και τους προέδρους των συλλόγων των κατοίκων του Ωρωπού, καθώς και το κλίμα τρομοκρατίας που έχει εξαπολύσει ενάντια στους κατοίκους.


Οι εγκάθετοι του κάθε ΑΚΤΟΡΑ και της κάθε ΤΕΡΝΑ, Χρυσοχοΐδης, Χατζιδάκις, Σαμαράς, Βενιζέλος  προίκισαν τους εργολάβους με το δικαίωμα να επιβάλλουν νέες εξοντωτικές αυξήσεις των διοδίων.

Ορέστης Κολοζώφ.Γράφει ο Νίκος Μπογιόπουλος.

Ο Ορέστης Κολοζώφ ήταν μια προσωπικότητα ξεχωριστή.


Άνθρωπος σεμνός. Πράος. Ένας άνθρωπος «ενοχλητικά» ψύχραιμος για όσους δεν καταλάβαιναν ότι αυτή η ολύμπια ψυχραιμία του δεν ήταν παρά η έκφραση εκείνης της σοφίας που δεν αφήνεται να επηρεαστεί από την «σημασία» του εφήμερου. Που δεν άγεται και δεν φέρεται από τη σκοπιμότητα του  εντυπωσιασμού της στιγμής.

Πέφτουν ψηφίζοντας νέο μνημόνιο ! Γράφει ο Γιώργος Δελαστίκ.

 Ραγδαίες θα είναι οι πολιτικές εξελίξεις στη χώρα μας, αν στις ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου επιβεβαιωθούν οι εκτιμήσεις ότι η βέβαιη εκλογική ήττα της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ ενδέχεται να μετατραπεί σε συντριβή τέτοιας έκτασης που θα συνεπιφέρει την κατάρρευση της κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου.



«Η αποδυναμωμένη κυβέρνηση της Ελλάδας κινδυνεύει να ταπεινωθεί στις ευρωεκλογές του Μαΐου από τα κόμματα που είναι εναντίον της τρόικας» ομολογεί ως και το δεξιό οικονομικό περιοδικό Εκόνομιστ της Βρετανίας.