Πέμπτη, 29 Απριλίου 2010

Οι Γερμανοί «τούρκεψαν» την Ακρόπολη

Και όμως το σκίτσο που βλέπετε δεν φτιάχτηκε από το χέρι κάποιου Τούρκου γελοιογράφου, αλλά δημοσιεύθηκε σήμερα στη γερμανική εφημερίδα «Frankfurter Allgemeine».
Στο μικρό κείμενο που συνοδεύει το σκίτσο της Ακρόπολης με την τουρκική σημαία στο αέτωμα, διαβάζει κανείς για την «ανακούφιση» ενός Γερμανού, ο οποίος λέει στη σύζυγό του ότι «Τώρα που οι Τούρκοι έσωσαν οικονομικά την Ελλάδα, τα λεφτά θα μείνουν σε εμάς».

ΑΠΟΨΕ ΠΕΘΑΙΝΕΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ-ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΝΑ ΠΕΣΕΙ Η ΠΡΑΣΙΝΗ ΧΟΥΝΤΑ

Ο λαός τους εξέλεξε με άλλο πρόγραμμα.
Αυτοί εφαρμόζουν κάτι τελείως διαφορετικό.
Παίρνουν τα πάντα από τους μισθωτούς και δεν ακουμπάνε τους έχοντες και κατέχοντες.
Είναι ψεύτες, είναι κλέφτες.Έχουν κλέψει την ψήφο του Ελληνικού λαού.
Και αφού δεν κάνουν δημοψήφισμα ή νέες εκλογές, να τα μαζέψουν και να φύγουν.
Αλλιώς θα γίνει του Κιργιστάν.

Ο κύβος ερρίφθη, κάτω η χούντα του ΠΑΣΟΚ-ΕΕ.-Δ.Ν.Τ !
http://seeingredradio.files.wordpress.com/2009/08/revolution_fist.jpg
Μatrix 

ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ, ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΣΤΙΣ 7:30

Κυβέρνηση, ΕΕ και ΔΝΤ κήρυξαν τον πόλεμο σε εργαζόμενους και συνταξιούχους

ΖΗΤΑΝΕ ΤΗΝ ΕΞΟΝΤΩΣΗ ΜΑΣ ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
Ανακοίνωσαν:
-Κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού στον Δημόσιο τομέα
-Κατάργηση της 13ης και 14ης σύνταξης σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα
-Κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων 
-Αύξηση του ορίου απολύσεων στο 4%
-Αύξηση του ΦΠΑ στο 23%
-Μείωση της αποζημίωσης για απόλυση

Το χρέος και τα ελλείμματα είναι δικά τους και αυτοί να τα πληρώσουν. Οι εργαζόμενοι δεν πληρώνουν. Να διεκδικήσουμε αποφασιστικά τα δικαιώματα μας στην δουλειά, στην ασφάλιση στην υγεία, στις δημοκρατικές ελευθέριες
Δεν θα περάσει ο οδοστρωτήρας Κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ, ΕΕ, ΔΝΤ
θα μας βρουν μπροστά τους
ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΣ ΑΦΑΝΙΣΟΥΝ
ΟΛΟΙ ΣΗΜΕΡΑ στις 19.30 ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ
Συντονισμός Πρωτοβάθμιων Σωματείων

Ο Παπανδρέου καταδικάζει σε φτώχεια τους δημόσιους υπαλλήλους-Οριστικό: Καταργείται ο 13ος και 14ος μισθός από το Δημόσιο και τις συντάξεις δημόσιου και ιδιωτικού τομέα!

Από το www.newsit.gr

- Τι ανακοίνωσε στους εταίρους ο πρωθυπουργός

- Πάγωμα μισθών στον ιδιωτικό τομέα

- Στο 4% από 2 το όριο των απολύσεων

- Τα μέτρα θα εφαρμοσθούν άμεσα!

- Τεράστια αύξηση του ΦΠΑ στο 23%

Για τα πολύ οδυνηρά μέτρα τα οποία θα έχουν μάλιστα άμεση εφαρμογή, δηλαδή αμέσως μόλις ανακοινωθούν, ενημέρωσε τους κοινωνικούς εταίρους ο πρωθυπουργός.


Σύμφωνα με πληροφορίες:


1) κόβεται ο 13ος και 14ος μισθός στο δημόσιο τομέα


2) κόβεται ο 13ος και 14ος μισθός στις συντάξεις δημόσιου αλλά και ιδιωτικού τομέα


Αφορά τις υψηλές συντάξεις και μπεί συγκεκριμένο πλαφόν και κλιμάκωση.

Κυβέρνηση-Ετοιμάζεται να ξεφουρνίσει τα νέα μέτρα-«Κλειδώνει» το χρονοδιάγραμμα των προαποφασισμένων ανατροπών, εν αναμονή της ενεργοποίησης του μηχανισμού δανειοδότησης

Νέα σκληρά μέτρα (μειώσεις μισθών, καρατόμηση εργασιακών δικαιωμάτων, αύξηση φόρων και μαζικές απολύσεις εργαζομένων στο Δημόσιο), θα ανακοινώσει μέχρι το τέλος της βδομάδας η κυβέρνηση. Τα μέτρα θα περιέχονται στο «πακέτο» της συμφωνίας για την ενεργοποίηση του μηχανισμού δανειοδότησης της ΕΕ και του ΔΝΤ.

Η κλιμάκωση της αντιλαϊκής επίθεσης αποφασίστηκε χτες στη διάρκεια σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στη Βουλή - πριν την προγραμματισμένη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου για την έγκριση του σχεδίου «Καλλικράτης» - υπό τον πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου, με τη συμμετοχή σχεδόν όλων των υπουργών της κυβέρνησης. 

Ο καθηγητής του πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης Νουριέλ Ρουμπινί: Η Ελλάδα είναι η «κορυφή του παγόβουνου»Η Ελλάδα πιθανόν να αναγκαστεί τελικά να αποχωρήσει από την ευρωζώνη

Κίνδυνο επιτάχυνσης του πληθωρισμού ή ακόμα και στάσης πληρωμών «βλέπει» ο καθηγητής του πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης Νουριέλ Ρουμπινί, επικαλούμενος την κρίση χρέους σε διάφορες χώρες – από τις ΗΠΑ μέχρι την Ιαπωνία και την Ελλάδα.
«Αν και οι αγορές ανησυχούν σήμερα για την Ελλάδα, η Ελλάδα είναι απλά η κορυφή του παγόβουνου», δήλωσε ο Ρουμπινί στο Bloomberg, εκτιμώντας ότι η αύξηση των φορολογικών εσόδων ενδεχομένως να μην καταφέρει να «σώσει την κατάσταση».
Η χώρα πιθανόν να αναγκαστεί τελικά να αποχωρήσει από την ευρωζώνη, οδηγώντας σε υποτίμηση του ευρώ, ανέφερε. 

K.K.E: Σχόλιο του Γραφείου Τύπου για τον «Καλλικράτη»

Η διοικητική αλλαγή «Καλλικράτης», που προωθεί η κυβέρνηση, δηλαδή ο «Καποδίστριας 2», δεν πρόκειται να αντιμετωπίσει κανένα οξυμένο πρόβλημα προς όφελος του λαού. Διαμορφώνει μηχανισμό για την ευκολότερη υλοποίηση των αντιλαϊκών αναδιαρθρώσεων σε όλους τους τομείς με όχημα την Τοπική Διοίκηση. Δεν είναι αποκέντρωση αλλά ενίσχυση του αστικού κράτους και αναπροσαρμογή του προς όφελος των αντιδραστικών αναγκών των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.

ΣΤΗΛΗ ΑΛΑΤΟΣ -ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΑΝΙΚΑΣ-"Αγράμματοι"

Όχι. Φυσικά και δεν φταίνε μόνο οι πολιτικοί. Φταίμε και εμείς. Οι δημοσιογράφοι, οι σχολιαστές, οι αναλυτές. Οι άσχετοι. Αλλά ως επάγγελμα σχετικοί. Η κουτουράδα πάει σύννεφο. Ο λαϊκισμός πάει πλατεία. Η παραπλάνηση παίζει πρέφα στα καφενεία. Ακούμε, διαβάζουμε, καταπίνουμε. Και διαρκώς τους ξένους, τους συνωμότες και τους Γερμανούς βρίζουμε. Χωρίς βαρβάρους τι θα απογίνουμε; Ετσι, από πασίγνωστους και δημοφιλείς των τηλεοπτικών ειδήσεων άκουσα παπαρολογία δήθεν πατριωτική και τάχα μου πολεμική. Οι ευρωπαϊκές τράπεζες, λέει, μας γδέρνουν. Οι τράπεζες τις κυβερνήσεις ανεβοκατεβάζουνε. Οι μεγαλοτοκογλύφοι μάς κουμαντάρουνε. Μωρέ, τι μας λες! Οι αναλφάβητοι στα πενήντα τους ανακάλυψαν την Αμερική. Μυαλό ηλικίας νηπιακής. Τώρα τι να του πεις του χαβαλέ... Κι εσύ γιατί δανείστηκες δηλαδή; Κι εσύ γιατί έβαλες την τζίφρα σου κάτω από τη Συνθήκη του Μάαστριχτ, της Λισαβόνας και της Κοπεγχάγης; Κι εσύ γιατί Νέα Δημοπρασία ψήφισες; Κι εσύ γιατί, όταν μπήκαμε στην ευρωζώνη, πανηγύριζες; Κι εσύ γιατί το σύστημα το στήριξες; Κι εσύ γιατί με τον καπιταλισμό θησαύρισες;

1η Μάη 2010: Να ανατρέψουμε τα μέτρα ΔΝΤ-ΕΕ-κυβέρνησης! Συγκέντρωση στο Mουσείο στις 11:00

ΝΑ ΣΠΑΣΟΥΜΕ ΤΑ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΑ ΔΕΣΜΑ!

H φετινή Πρωτομαγιά βρίσκει την εργατική τάξη και το λαό στη χώρα μας αντιμέτωπους με το σημαντικότερο ταξι­κό πόλεμο των τελευταίων δεκαετιών. Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, με τη συμπαράσταση ΝΔ και ΛΑΟΣ και με την επο­πτεία και τις πιέσεις των ιμπεριαλιστικών μηχανισμών του ΔΝΤ, της ΕΕ, της ΕΚΤ, σέρνει το χορό μιας λυσσασμένης επί­θεσης χωρίς όρια στα δικαιώματα; του κόσμου της εργασίας.
Το κεφάλαιο τα θέλει όλα και το εννοεί! Θέλει την καθολική υποταγή της εργατικής τάξης και τη μετατροπή της σε ένα εί­δος ζωντανού «εξαρτήματος» της καπιταλιστικής μηχανής που θα το χρησιμοποιούν όσο και όποτε θέλουν, και θα του πετούν ψί­χουλα ίσα για να συντηρείται, για να ’ναι αποδοτικό και να μην καταστρέφεται πρόωρα.
Γι' αυτό και η ληστοσυμμορία δεν σταματά στις περικοπές στο εισόδημα των δημοσίων υπάλληλων. Τα επόμενα πακέτα μέτρων είναι εδώ και αφορούν όλους τους εργαζόμενους. Φοροληστεία στο εισόδημα των εργαζομένων και των μι­κρο­με­σαίων εισοδημάτων. Κατεδάφιση της κοινωνικής ασφάλισης-περίθαλψης. Διάλυση των συλλογικών συμβάσεων, μειώσεις μι­σθών, απελευθέρωση των απολύσεων, κατάργηση αποζημιώσεων απόλυσης, επέκταση της ανεργίας, της επι­σφάλειας και της αβε­βαιότητας.

Οι μετανάστες είναι τα μεγάλα (αλλά όχι τα μόνα) θύματα αυτής της πολιτικής πραγματικότητας.

Οι εκτεταμένες συνθήκες φτώχειας, η άνευ ιστορικού προηγουμένου ανεργία σε συνδυασμό με την κατάσταση της διάλυσης του εργατικού κινήματος είναι το πιο γόνιμο έδαφος για να φυτρώσουν οι φασιστικές-ρατσιστικές αντιλήψεις. Οι μετανάστες είναι τα μεγάλα (αλλά όχι τα μόνα) θύματα αυτής της πολιτικής πραγματικότητας. Oχι μόνο ξεριζώνονται από τις πατρίδες τους (ορισμένοι διώκονται ανελέητα), είναι αναγκασμένοι να δουλεύουν σε συνθήκες καταναγκαστικής εργασίας στις χώρες υποδοχής, να ζούνε σε συνθήκες απόλυτης εξαθλίωσης. Το κερασάκι στην τούρτα είναι ο καθημερινός φόβος για την ίδια τους τη ζωή και τη σωματική ακεραιότητα, αφού πληθαίνουν τα φαινόμενα ρατσιστικής βίας απέναντι στους μετανάστες. Θύματα αυτής της εκστρατείας και έλληνες δημοκράτες, αριστεροί που διαδηλώνουν την αλληλεγγύη τους στης γης τους κολασμένους.

Νέα δάνεια... ανεξαρτησίας

Οι νεοκοτζαμπάσηδες της ευρωκρατίας και της αμερικανοκρατίας του ΔΝΤ πανηγυρίζουν! Καθώς το χρήμα ρέει εικονικά με βάση την συμφωνία ενεργοποίησης του «μηχανισμού διάσωσης» της Ελλάδας, ώστε να «επιτύχουμε» ευνοϊκότερους όρους δανεισμού από την αγορά (δηλαδή, από τους «πρώην» κερδοσκόπους), η χώρα μετατρέπεται σταδιακά σε ένα ιδιότυπο προτεκτοράτο. Αυτό ήταν, άλλωστε, από την αρχή ο στόχος της τοκογλυφικής ΕΕ, του ληστρικού ΔΝΤ, της κερδοσκοπικής αγοράς, εν ολίγοις, των ιμπεριαλιστικών μηχανισμών που αλληλοσπαράζονται πάνω από το πτώμα της «ελληνικής οικονομίας».
Οσα χρήματα έρθουν με τη μορφή (εξοντωτικών, σε κάθε περίπτωση) δανείων, αφού υφαρπαχτούν από τους εγχώριους μεσάζοντες και μεταπράτες για να πλουτίσουν παρασιτικά, θα επιστραφούν στο πολλαπλάσιο στους διεθνείς «σωτήρες της Ελλάδας» με τη επιβολή ληστρικών και κατασταλτικών μέτρων ενάντια στο λαό. Με τη διαιώνιση της κυριαρχίας τους στη χώρα και τους κατοίκους της.

ΝΕΟ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΡΕΥΜΑ :1η Μάη μάχης και αντεπίθεσης

Η φετινή -εξαιρετικά κρίσιμη- πρωτομαγιά, πρέπει να γίνει σταθμός στην ταξική ανασυγκρότηση του κινήματος των εργαζόμενων. Άλλο ένα βήμα δημιουργίας προϋποθέσεων νικηφόρων αγώνων, για μια αγωνιστική ταξική ενότητα των εργαζομένων που στον εργασιακό μεσαίωνα που έρχεται να μπορεί να αντιπαρατεθεί στην επίθεση του κεφαλαίου με αποφασιστικούς και νικηφόρους αγώνες. Για την ανατροπή της πολιτικής κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ-κεφαλαίου.
Σε αυτή την κατεύθυνση κινούνται πρωτοβάθμια σωματεία της Αθήνας που πήραν πρωτοβουλία για την διοργάνωση ταξικής ενωτικής συγκέντρωσης στο Μουσείο όλου του δυναμικού που έδωσε μαζί όλες τις τελευταίες απεργιακές μάχες, συσπείρωσε χιλιάδες εργαζόμενους με μια άλλη κατεύθυνση και προοπτική. Αυτή την συγκέντρωση στηρίζουν και σε αυτή καλούν τους εργαζόμενους και τη νεολαία πολλές εργατικές συλλογικότητες, οργανώσεις της αντικαπιταλιστικής και επαναστατικής αριστεράς, το ΝΑΡ, η νΚΑ και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Ανάλογες ανεξάρτητες ταξικές συγκεντρώσεις την 1η Μάη διοργανώνονται σε μια σειρά μεγάλες πόλεις. Όπως αναφέρει το κάλεσμα των πρωτοβάθμιων σωματείων: «Ένα νέο τοπίο υπερεκμετάλλευσης των εργαζόμενων ετοιμάζεται, ενώ ιστορικές κατακτήσεις του εργατικού κινήματος αμφισβητούνται από την Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ σε πλήρη συναίνεση με Ν.Δ. - ΛΑΟΣ.
Σήμερα, απαιτούνται όσο ποτέ ταξικοί μαχητικοί αγώνες αντίστασης και ανατροπής της βάρβαρης πολιτικής τους. Πρωτοβουλίες από τα σωματεία, όλες τις ταξικές δυνάμεις του εργατικού και συνδικαλιστικού κινήματος που θα απαντούν αποτελεσματικά στην επίθεση. Που θα ξεπερνούν την απραξία, την συναίνεση και υποταγή της γραφειοκρατίας και του κυβερνητικού συνδικαλισμού της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ. Αγώνες που θα είναι στα χέρια των εργαζομένων, με διαδικασίες βάσης, και όχι κομματικά περιχαρακωμένες διαμαρτυρίες τύπου ΠΑΜΕ. Αγώνες πανεργατικοί, συντονισμένοι, διάρκειας.

Κοινή συγκέντρωση την Πρωτομαγιά προτείνει ο Αλ. Τσίπρας

Επισημαίνοντας ότι "η αναζήτηση ενός κοινού βηματισμού μπορεί να δυναμώσει τις κοινωνικές αντιστάσεις και να οδηγήσει το μαζικό λαϊκό κίνημα πιο κοντά στη νίκη", ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ έστειλε επιστολή στα προεδρεία της ΓΣΕΕ, της ΑΔΕΔΥ, στο Συντονιστικό πρωτοβάθμιων σωματείων, στο Πολιτικό Γραφείο του ΚΚΕ, στη Γραμματεία των Οικολόγων Πράσινων και στη Γραμματεία της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, καλώντας τους σε κοινή συγκέντρωση για την Πρωτομαγιά. Προσφωνώντας τους "αγαπητοί φίλοι και συναγωνιστές", ο Αλ. Τσίπρας επικαλείται τη σκληρή επίθεση που δέχονται οι εργαζόμενοι μετα και την προσφυγή στον μηχανισμό στήριξης, επίθεση που "θέτει σε αμφισβήτηση κάθε κατακτημένο δικαίωμα, που προστατεύει την εργασία, την δημόσια κοινωνική ασφάλιση, το κοινωνικό κράτος".

Πρωτάθλημα Τσεχοσλοβακίας ! Προς ποδοσφαιρική επανένωση Τσεχία και Σλοβακία !

Δυο δεκαετίες σχεδόν μετά τη διάσπαση της Τσεχοσλοβακίες, οι ποδοσφαιρικές αρχές των δυο χωρών προωθούν σχέδιο ποδοσφαιρικής τους επανένωσης με τη διεξαγωγή κοινού πρωταθλήματος. Με ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Τσεχίας, αναφέρει ότι θα συνεργαστεί με την αντίστοιχη της Σλοβακίας για την προώθηση και υλοποίηση του πρότζεκτ.

Το σχέδιο προβλέπει από τη σεζόν 2012-2013 να παίζουν σε κοινό πρωτάθλημα, 12 ομάδες από την Τσεχία και 6 από την Σλοβακία.  

ΜΕΤΡΑ (ΠΑ).ΣΟΚ ! Θα λάβουμε τη μεγαλύτερη βοήθεια που δόθηκε ποτέ και θα πάρουμε τα σκληρότερα μέτρα που πάρθηκαν ποτέ

- Μαχαίρι σε 13ο και 14ο μισθό και συντάξεις - Καταργούνται οι συλλογικές συμβάσεις

- Αυξάνονται ξανά οι έμμεσοι φόροι - Φήμες για τεράστια αύξηση του ΦΠΑ

- Ίσως και αύριο οι ανακοινώσεις για τα νέα σκληρότερα μέτρα

Νέα οδυνηρά μέτρα απαιτούν πλέον οι εταίροι μας και το ΔΝΤ για να βάλουν μπροστά το μηχανισμό στήριξης. Η θλιβερή αυτή εξέλιξη ώθησε και σήμερα τον πρωθυπουργό, όπως σας αποκάλυψε το Newsit να συγκαλέσει έκτακτη πολύωρη σύσκεψη στο Μαξίμου καθυστερώντας το υπουργικό συμβούλιο για τον Καλλικράτη.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, το κλίμα στην κυβέρνηση είναι πολύ βαρύ. Ο πρωθυπουργός στη μια το μεσημέρι μαθαίνοντας τις εξελίξεις από το Βερολίνο συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη μεταθέτοντας έτσι το υπουργικό προκειμένου να αποφασιστεί το νέο πακέτο μέτρων.

Στη σύσκεψη, αποφασίστηκε κατ' αρχήν να ματαιώσει ο πρωθυπουργός την περιοδεία του στην Αργολίδα ώστε να παραμείνει στην Αθήνα για να παρακολουθήσει τις εξελίξεις από κοντά. Συζητήθηκαν εναλλακτικά σενάρια σχετικά με τα μέτρα που θα αποφασιστούν. Δεν ελήφθη μεν οριστική απόφαση, αφού ο κ. Παπακωνσταντίνου ανέλαβε να επεξεργαστεί αυτά τα σενάρια και οριστικοποιηθούν την Πέμπτη και θα ανακοινωθούν πιθανότατα την Παρασκευή.