Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2012

Sunday Times:«Η Ελλάδα οδεύει σε χρεωκοπία τον Μάρτιο».


Σε δημοσίευμα της η εφημερίδα Sunday Times βλέπει πιθανό το σενάριο χρεωκοπίας της χώρας μας τον Μάρτιο που λήγουν ομόλογα αξίας 14,4 δισ. ευρώ και αναφέρεται εκτενώς στην αποτυχία των διαπραγματεύσεων για το κούρεμα. 


«Οι συνομιλίες για να μειωθούν στο μισό τα χρέη της Αθήνας κατέρρευσαν αργά την Παρασκευή. Η Ελλάδα δεν έχει αρκετό ρευστό για τα 14,4 δισ. ευρώ των ομολόγων που πρέπει να αποπληρωθούν στις 20 Μαρτίου. Οι τραπεζίτες που εμπλέκονται είπαν ότι εάν δεν διασωθεί η συμφωνία μέσα στις επόμενες μέρες η χρεωκοπία είναι αναπόφευκτη».

Οι προσυγκεντρώσεις για την απεργιακή συγκέντρωση της Αθήνας και οι κινητοποιήσεις σε άλλες πόλεις.



Οι προσυγκεντρώσεις για την απεργιακή συγκέντρωση της Αθήνας έχουν οριστεί στις 10.30 π.μ. στα εξής σημεία:
  • Πλατεία Κάνιγγος: Οικοδόμοι, Ηλεκτρολόγοι, Ξύλο, Επισιτισμός - Ξενοδοχεία, Εμπόριο, Ιδιωτικοί Υπάλληλοι, Λογιστές, Καθαριστές-στριες, ΟΤΑ και Δημόσιος Τομέας, Μεταφορές, Τομέας Δημόσιας και Ιδιωτικής Υγείας, Χρηματοπιστωτικός, Τηλεπικοινωνίες, Καλλιτεχνών, ΜΜΕ, ΠΑΣΕΒΕ, εργαζόμενοι Μεσογείων - Λαυρεωτικής και Κεντρικού Τομέα.

Αλέξης Τσίπρας από το Βερολίνο : Πρόσκληση στις δυνάμεις της Αριστεράς.




Πρόσκληση στις δυνάμεις της Αριστεράς να συγκροτήσουν ένα μέτωπο «με στόχο την κατάργηση του Μνημονίου και την αλλαγή της πολιτικής της λιτότητας και των ανάλγητων μέτρων, μέτωπο το οποίο θα μπορούσε να είναι πλειοψηφικό», απηύθυνε εκ νέου ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ και Πρόεδρος του Συνασπισμού Αλέξης Τσίπρας, σε δηλώσεις του προς το ΑΠΕ-ΜΠΕ, από το Βερολίνο, όπου συμμετείχε σε πολιτική εκδήλωση του κόμματος της γερμανικής Αριστεράς (Die Linke). 

Δήλωση της Ρένας Δούρου, μέλους της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΝ, υπεύθυνης Ευρωπαϊκής Πολιτικής, σχετικά με την επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών της Γερμανίας, Γκίντο Βεστερβέλε στην Αθήνα.



«Ποιος ήταν ο πραγματικός σκοπός της επίσκεψης του Γκίντο Βεστερβέλε, του χειρότερου πολιτικού της Γερμανίας, σύμφωνα με πρόσφατη δημοσκόπηση, χθες στην Αθήνα; Ποιο ήταν το αντικείμενο των συνομιλιών που είχε με τον μη εκλεγμένο πρωθυπουργό Λ. Παπαδήμο, τον υπουργό Εξωτερικών και αντιπρόεδρο της Ν.Δ. Στ. Δήμα και τον πρόεδρο της Ν.Δ. Αντ. Σαμαρά;
Η στιγμή της επίσκεψης – λίγα 24ωρα πριν την έλευση των εκπροσώπων της Τρόικας κι ενώ η διαπραγμάτευση για την ανταλλαγή ομολόγων (PSI) κρέμεται από μια κλωστή – κάθε άλλο παρά ανώδυνη ήταν.

ΠΑΜΕ:ΚΑΛΕΣΜΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ.



Καμία συζήτηση και κανένας «κοινωνικός διάλογος».
Άμεση απεργιακή δράση στους κλάδους, στις περιοχές και πανελλαδικά.
Κανένα νέο αντεργατικό μέτρο.
Άμεσα μέτρα ανακούφισης των εργαζομένων και των ανέργων.
ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ! Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΜΠΟΔΙΣΕΙ!

Αυτή και μόνο αυτή μπορεί να είναι η γραμμή πάλης των Συνδικάτων. Είναι αδιανόητο κι εγκληματικό μετά από τόσα που έχουν γίνει, μετά από όσα έχει χάσει η εργατική τάξη σε μισθούς, συντάξεις, εργασιακά δικαιώματα να καθίσει με τους σφαγείς της στο ίδιο τραπέζι και να παζαρέψει πόσα ακόμα και με ποιο τρόπο θα τα χάσει.

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α: Οι άνεργοι και οι νέοι της Αττικής να βρεθούν, μαζί με τους εργαζόμενους, στο δρόμο του αγώνα, την Τρίτη 17 Γενάρη, στην 24ωρη παναττική απεργία.



Τόσο πολύ ενδιαφέρεται ο δοτός πρωθυπουργός για τους ανέργους «που δεν παίρνουν 13ο και 14ο μισθό» και γι’ αυτό πρέπει να μειωθούν οι μισθοί των εργαζομένων, για να γίνουν δήθεν προσλήψεις...
 Και τολμούν και το λένε αυτό, ο πρωθυπουργός και οι εκπρόσωποι των ΠΑΣΟΚ – ΝΔ – ΛΑΟΣ, όλοι αυτοί που βύθισαν τον εργαζόμενο λαό στη φτώχεια και στην ανεργία. Όσοι έφτασαν μέσα σε δύο χρόνια τους ανέργους στο 1.000.000, στο 20% και πάνω και ειδικά στη νεολαία στο 50! Όσοι έχουν αφήσει χωρίς επίδομα ανεργίας τους μισούς και πλέον ανέργους, και για όσους παίρνουν το κρατούν στο άθλιο επίπεδο των 500 ευρώ. Όσοι διευκόλυναν τις απολύσεις (με τη μείωση των αποζημιώσεων και τη διεύρυνση των ορίων απόλυσης), όσοι επιβάλλουν στους ανέργους φόρους και χαράτσια, τους κόβουν το ρεύμα και τα φάρμακα!  

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Κ.Κ.Ε για τις εντολές διακοπής ρεύματος λόγω των χαρατσιών


Κάθε απόπειρα διακοπής του ρεύματος σε σπίτια ή μικρομάγαζα πρέπει να προσκρούσει στην αποφασιστική δράση του εργατικού κινήματος, στον ξεσηκωμό κάθε γειτονιάς. Η κυβέρνηση Παπαδήμου, ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, Καρατζαφέρη πρέπει να πληρώσει ακριβά την επίδειξη θράσους και απανθρωπιάς. Πρέπει να διαπιστώσει πόσο μικρή είναι μπροστά στη λαϊκή αποφασιστικότητα, δράση και αλληλεγγύη.

Ανακοίνωση της ΚΣΕ της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.



Η ΚΣΕ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στη συνεδρίασή της ασχολήθηκε με
Α) Την Παναττική απεργία της 17/1
Β) Την προετοιμασία της σύγκλισης του Πανελλαδικού Συντονιστικού της ΑΝΤΑΡΣΥΑ (22/01) 
1.   Η απεργία της 17/01 είναι εξαιρετικά σημαντική καθώς με αιχμή τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα ανοίγει ένας νέος γύρος αγώνων ενάντια στα κλεισίματα επιχειρήσεων και τις απολύσεις. Ο εμβληματικός αγώνας στην Χαλυβουργία, όπως και στον Άλτερ, στην Ελευθεροτυπία, και αλλού δείχνουν την δύναμη της εργατικής τάξης.

Παράνομη η αναγραφή του θρησκεύματος στους απολυτήριους τίτλους σπουδών -- Ερώτηση του Αλ.Τσίπρα, προέδρου της Κ.Ο., και του Τ.Κουράκη, βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ.



Προς την Υπουργό Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων

Στις  28-6-2010 καταθέσαμε ερώτηση με θέμα την αναγραφή του θρησκεύματος στους τίτλους σπουδών βασικής και μέσης  εκπαίδευσης με την οποία ζητούσαμε να μεριμνήσετε για την άμεση τροποποίηση των σχετικών ρυθμίσεων, προκειμένου να μην αναγράφεται  ούτε να επιτρέπεται η αναγραφή του θρησκεύματος στους απολυτήριους τίτλους σπουδών δημοτικής και μέσης εκπαίδευσης.

Σχόλιο του Κ.Κ.Ε για τα σχέδια κυβέρνησης – τρόικας για μισθούς και εργασιακό.


 

Η εργατική τάξη πρέπει να απορρίψει τα διλήμματα και τις απειλές κυβέρνησης - τρόικας - μεγαλοεπιχειρηματιών καθώς και την κοροϊδία των βουλευτών και των συνδικαλιστών των κομμάτων της πλουτοκρατίας. Μόνο αν στηριχθεί στην ταξική της  ενότητα και τον δικό της αγώνα μπορεί να αποκρούσει τη νέα επίθεση στους μισθούς και τα δικαιώματά της, να κατακτήσει το δίκιο της.  

Συμμετοχή των Εργαζομένων στα ΜΜΜ στην Παναττική απεργία της Τρίτης 17 Ιανουαρίου


Ανακοίνωση από τον ΟΑΣΑ: Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις των Εργαζομένων στα ΜΜΜ, λόγω της συμμετοχής τους στην Παναττική απεργία που προκήρυξε το ΕΚΑ, οι Αστικές Συγκοινωνίες την Τρίτη 17 Ιανουαρίου θα λειτουργήσουν ως εξής:


Λεωφορεία & Τρόλλεϋ από 07:30 έως 22:00
Ηλεκτρικός σιδηρόδρομος  από 09:00 έως 21:00
Προαστιακός Σιδηρόδρομος από 07:00 έως 22:00
Τραμ από 08:00 έως 22:00
Το Μετρό Θα παραμείνει εκτός λειτουργίας λόγω 24ωρης απεργίας 

Επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στο Βερολίνο - Αποσπάσματα ομιλίας στην Κεντρική Πολιτική και Πολιτιστική εκδήλωση του Die Linke.



Έρχομαι από την Ελλάδα. Τη χώρα που επιλέχθηκε να γίνει το ευρωπαϊκό πειραματόζωο της νεοφιλελεύθερης βαρβαρότητας, προκειμένου η κρίση να αντιμετωπιστεί ως ευκαιρία για τους τραπεζίτες και τους κεφαλαιοκράτες.
Βρισκόμαστε στο δεύτερο χρόνο εφαρμογής της πιο αντιδραστικής και ταξικής πολιτικής, που έχει εφαρμοστεί ποτέ σε χώρα της ευρωζώνης.
Η χώρα μου παρουσιάστηκε ως διεφθαρμένη.
Οι πολίτες της ενοχοποιήθηκαν και οι τραπεζίτες και όλη η κλεπτοκρατία που κυβερνά την χώρα δεκαετίες αθωώθηκαν.