Τετάρτη 10 Αυγούστου 2011

ΛΙΒΥΗ - Νέοι ΝΑΤΟικοί βομβαρδισμοί με δεκάδες άμαχους νεκρούς.


Δεκάδες άμαχοι σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια ΝΑΤΟικών αεροπορικών βομβαρδισμών αργά το βράδυ της Δευτέρας στο χωριό Μαζάρ, κοντά στην πόλη Ζλιτάν, περίπου 150 χιλιόμετρα ανατολικά της Τρίπολης. Εκπρόσωπος του λιβυκού καθεστώτος Μούσα Ιμπραήμ, που οδήγησε δημοσιογράφους στην περιοχή δήλωσε πως σκοτώθηκαν συνολικά 85 πολίτες, ανάμεσά τους 33 παιδιά και 32 γυναίκες, κατά τη διάρκεια των βομβαρδισμών. Η κρατική τηλεόραση μετέδωσε πλάνα από αποτεφρωμένες σορούς παιδιών ηλικίας κάτω των 10 ετών, καθώς και πλάνα τραυματισμένων παιδιών και γυναικών... Πρόκειται για «σφαγή αμάχων»,

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ : Έχει αποδεχτεί το πλαίσιο της συγκυριαρχίας


Τούρκος πρώην διπλωμάτης αποκαλύπτει ότι στις διμερείς συνομιλίες έχουν συμφωνηθεί χωρικά ύδατα - «δαντέλα», για την οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας

 
Ανεπίσημος τουρκικός χάρτης που απεικονίζει τα ελληνικά χωρικά ύδατα στα 6 και στα 12 ν. μίλια


Αποκαλυπτικά της βάσης πάνω στην οποία διεξάγεται η ελληνοτουρκική διαπραγμάτευση, υποτίθεται για την οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας στο Αιγαίο, αλλά στην πραγματικότητα για το σύνολο των τουρκικών διεκδικήσεων, αποτελούν τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας με αφορμή την έκδοση ενός βιβλίου του πρώην Τούρκου διπλωμάτη Ντενίζ Μπολούκμπασι. Αυτό που αποκαλύπτεται είναι ότι η Ελλάδα έχει αποδεχτεί, στο πλαίσιο των διερευνητικών επαφών με την Τουρκία, να μην επεκτείνει μονομερώς σε ορισμένα σημεία που ενοχλείται η Τουρκία τα χωρικά της ύδατα και να τα διατηρήσει στα 6 ν. μίλια αντί των 12 που δικαιούται, με βάση το Δίκαιο της Θάλασσας.

Παπαγάλοι αντιδραστικών επιλογών.Επίκαιρο άρθρο από τον Ριζοσπάστη.


Παπαγεωργίου Βασίλης
Είναι αξιοσημείωτος ο τρόπος, με τον οποίο ορισμένοι κραγμένοι προπαγανδιστές των πιο ακραίων αντιδραστικών επιλογών, χρησιμοποιούν το ψέμα και την απάτη, μόνο και μόνο για να βγάλουν λάδι το κάθε αντιλαϊκό μέτρο.
Ενα απλό παράδειγμα: Προχτές, στο βραδινό δελτίο του ΑΛΤΕΡ, ο γνωστός Κώνστας, σχολιάζοντας το ρεπορτάζ για την επικείμενη αύξηση του ΦΠΑ στα αναψυκτικά, επιχείρησε να ρίξει τις ευθύνες στους «γραφειοκράτες του υπουργείου Οικονομικών», οι οποίοι, υποτίθεται, πρότειναν την αύξηση του ΦΠΑ, ως ...«ισοδύναμο για τη μη φορολόγηση του πετρελαίου θέρμανσης».
Το 'πε ο τύπος με τη σοβαροφάνεια που τον διακρίνει και με ύφος που δεν επιδέχεται καμία αμφισβήτηση και το θέμα έκλεισε εκεί.

Ανακοίνωση της Δημοκρατικής Αριστεράς για τις εξελίξεις στην Ευρώπη και την οικονομία.




Όσο φανερό είναι ότι στην Ευρώπη χρειάζεται μια δραστική αλλαγή πολιτικής, άλλο 

τόσο

 προφανές είναι ότι και στην Ελλάδα δεν μπορεί να συνεχίζεται η ίδια πολιτική. Η

 δραματική αύξηση της ανεργίας, η αποδιάρθρωση του κοινωνικού κράτους, η 

ακρίβεια,

 τα λουκέτα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις είναι τα αποτελέσματα των ασκούμενων

 πολιτικών.

Σχόλιο του Κ.Κ.Ε. για τους ισχυρισμούς του Ντ. Μπολουκμπασι


Ανεξάρτητα από το τι θα πει ή δεν θα πει η κυβέρνηση, ο λαός πρέπει να έχει το νου του. Η NATOποίηση και συνεκμετάλλευση του Αιγαίου βρίσκεται διαρκώς στο τραπέζι, όπως το ΚΚΕ έχει εδώ και καιρό καταγγείλει, γιατί αυτό επιδιώκουν ισχυρά τμήματα της ελληνικής και τουρκικής πλουτοκρατίας. Γι' αυτό οι κίνδυνοι για τα κυριαρχικά δικαιώματα είναι τεράστιοι.

ΗΠΑ: "Πράσινο φως" για δίκη Ράμσφελντ


    "Πράσινο φως" για να εκδικαστεί από αμερικανικό δικαστήριο έδωσε αμερικανικό εφετείο με απόφασή του για την αγωγή που έχουν καταθέσει δύο Αμερικανοί εναντίον του πρώην υπουργού Άμυνας των ΗΠΑ, Ντόναλντ Ράμσφελντ, καταγγέλλοντας πως βασανίστηκαν στο Ιράκ από τον αμερικανικό στρατό.

    Π.Α.ΜΕ:Επιστολή Αλληλεγγύης προς την Γενική Ένωση Παλαιστινίων Εργατών



    Προς : ΓΕΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ

    ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ


    Οι πρόσφατες εξελίξεις στη Βόρεια Αφρική και στη Μέση Ανατολή δείχνουν ότι έχει ενταθεί η επέμβαση των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων (ΗΠΑ-ΕΕ) και στη Παλαιστίνη για να πνίξουν το κίνημα αντίστασης κατά της κατοχής.
    Σοσιαλδημοκρατικά, φιλελεύθερα κόμματα και οι δυνάμεις του οπορτουνισμού της Ευρώπης καθώς και οι «συνδικαλιστικές» οργανώσεις ITUC και ΕΤUC, ασκούν πιέσεις για ένα πλήρη συμβιβασμό που θα είναι σε αντίθεση με τη θέληση, τα συμφέροντα και τα δικαιώματα του παλαιστινιακού λαού.

    Στους τέσσερις οι νεκροί στη Βρετανία - Επεκτείνονται οι ταραχές.

    Αναδημοσίευση από την enet.gr

     Ακόμη τρεις άνθρωποι έχασαν χθες το βράδυ τη ζωή τους στη Βρετανία, αυτή τη φορά στο Μπέρμιγχαμ ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό των νεκρών από τις ταραχές που συγκλονίζουν τη χώρα στους τέσσερις. Χθες η αστυνομία ανακοίνωσε το θάνατο ενός 26χρονου, ο οποίος βρέθηκε το βράδυ της Δευτέρας τραυματισμένος από σφαίρα στη συνοικία Κρόιντον του Λονδίνου.
    Οι τρεις άνθρωποι που σκοτώθηκαν χθες, όπως αναφέρει το BBC, παρασύρθηκαν από διερχόμενο αυτοκίνητο. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες επρόκειτο για πολίτες που προσπαθούσαν να προστατεύσουν τη συνοικία τους.
    Η αστυνομία δεν μπορεί να επιβεβαιώσει ότι ο θάνατος των τριών, ασιατικής καταγωγής,  συνδεέεται με τα επεισόδια  και ανακοίνωσε ότι διερευνά τα αίτια του θανάτου τους. Αν και δεν έχουν γίνει ακόμη ανακοινώσεις τα διεθνή πρακτορεία μεταδίδουν ότι συνελήφθη ένας ύποπτος  και ανακρίνεται.

    Διευρύνεται το κύμα διαμαρτυρίας στο Ισραήλ.

     Διευρύνεται το κύμα διαμαρτυρίας στο Ισραήλ. 


     (Uriel Sinai / Getty Images)
    Το Σάββατο, περίπου 250.000 πολίτες διαδήλωσαν στο Τελ Αβίβ αξιώνοντας να μειωθεί το κόστος ζωής, συνεχίζοντας έτσι μια κλιμακούμενη κινητοποίηση η οποία έχει φέρει την οικονομία στο επίκεντρο της πολιτικής επικαιρότητας και ασκεί πίεση στον πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου. Η μόνη αντίδραση του τελευταίου ήταν να ανακοινώσει τη δημιουργία μίας υπουργικής επιτροπής, η οποία θα ασχοληθεί με τα ζητήματα που θέτουν οι διαδηλωτές, ενώ η Κνεσέτ θα συνεδριάσει εκτάκτως την επόμενη εβδομάδα για το θέμα. Χθες πάντως ανακοινώθηκε η αύξηση κατά 10% της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος...

    Έρχεται ταλαιπωρία μέσω ΚΕΠ.



    Σε υπολειτουργία οδηγούνται 460 ΚΕΠ, από τα 1.081 που λειτουργούν, τους επόμενους μήνες λόγω λήξης των συμβάσεων των απασχολούμενων σε αυτά. Το παραπάνω γεγονός ανακοινώθηκε μετά τη συνάντηση του υφυπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Ντίνου Ρόβλια, με το Προεδρείο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Εργαζομένων ΚΕΠ, αποδεικνύοντας ότι αυτός ο πολυδιαφημισμένος θεσμός, τον οποίο η κυβέρνηση παρουσιάζει συνεχώς ως το μέσο με το οποίο θα «πατάξει» τη γραφειοκρατία, θα οδηγήσει σε ουρές ταλαιπωρίας τον απλό λαό.

    ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Λανσάρεται σαν «εναλλακτική λύση» στο ΠΑΣΟΚ


    Ο βρετανικός «Γκάρντιαν» φιλοτεχνεί στον Αντ. Σαμαρά το προφίλ του ικανού διαχειριστή
    ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - πλουτοκρατία χτυπάνε σε ενιαίο μέτωπο το λαό. Να μην περάσει η προσπάθεια του αστικού συστήματος να αναστηλώσει τη ΝΔ σαν εναλλακτική δήθεν λύση στη σημερινή κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ
    Αντικυβερνητικές κορόνες για να κρύψει την επί της ουσίας σύμπλευση του κόμματός του με τη στρατηγική του ΠΑΣΟΚ, σηκώνει ο Αντ. Σαμαράς σε συνέντευξή του στη βρετανική εφημερίδα «Γκάρντιαν», αναπαράγοντας τη φενάκη ενός «άλλου μείγματος πολιτικής», στον αντίποδα δήθεν των φοροεισπρακτικών μέτρων που παίρνει η κυβέρνηση. Εχοντας υπερψηφίσει μαζί με το ΠΑΣΟΚ και τον ΛΑ.Ο.Σ. μέτρα που επιφέρουν δραματικές περικοπές στο λαϊκό εισόδημα και στις κοινωνικές δαπάνες, ο Αντ. Σαμαράς εμφανίζεται προκλητικά για το λαό να αντιτίθεται στην «ανάπτυξη μέσω λιτότητας».

    ΠΑΜΕ:Νέο μακελειό το επόμενο διάστημα στις συντάξεις, στις παροχές...



    Οι δηλώσεις  του Υπουργού Εργασίας Κουτρουμάνη στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ δεν μπορούν να διασκεδάσουν το μακελειό που θα ακολουθήσει το επόμενο διάστημα, με τις περικοπές των συντάξεων, των παροχών, τον αποχαρακτηρισμό επαγγελμάτων από τα ΒΑΕ, τις απολύσεις.
    Η όποια μείωση των ελλειμμάτων στον κλάδο των συντάξεων αν υπάρξει θα στηρίζεται στην δραστική μείωση τους που θα οδηγήσει περισσότερους ακόμα συνταξιούχους και αυτοαπασχολούμενους στη φτώχεια και την εξαθλίωση.

    Δήλωση του γραμματέα της ΚΠΕ του ΣΥΝ, Δημήτρη Βίτσα, για τη νέα αύξηση του ΦΠΑ


     Η κυβέρνηση, με την υπογραφή της εγκυκλίου για τη νέα αύξηση του ΦΠΑ, συνεχίζει την ίδια καταστροφική πολιτική επιβαρύνοντας την πλειοψηφία της κοινωνίας, που θα δυσκολευτεί ακόμα περισσότερο να έχει πρόσβαση στα είδη πρώτης ανάγκης.
    Την ίδια στιγμή, επιτείνει την κρίση στις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις και θα οδηγήσει ακόμα περισσότερες από αυτές σε λουκέτο.