Σάββατο 1 Μαΐου 2010

Spiegel: Δέκα χρόνια το ΔΝΤ στην Ελλάδα

Για δέκα χρόνια μπορεί να παραμείνει υπό τον έλεγχο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου ΔΝΤ η Ελλάδα, γράφει σήμερα το γερμανικό περιοδικό Spiegel, χωρίς να αποκαλύπτει τις πηγές του.
Σύμφωνα με το περιοδικό, «το ΔΝΤ ετοιμάζεται να παραμείνει δέκα χρόνια στην Ελλάδα μέχρι να υλοποιηθούν οι οικονομικές μεταρρυθμίσεις και να αποδώσουν τους καρπούς τους».
   Photo Stock.Xchng

Πηγή:www.naftemporiki.gr 

Πρωτομαγιά εν μέσω σκληρής λιτότητας

ΡΕΠΟΡΤΑΖ NEWSIT.GR
Υπό της σκιά της χειρότερης κρίσης που έχει περάσει μεταπολεμικά η χώρα και ενώ καταργούνται εργασιακά κεκτημένα δεκαετιών, γιορτάζεται σήμερα η εργατική Πρωτομαγιά.

Στο Σύνταγμα βρίσκεται η κεφαλή της πορείας που πραγματοποιούν ΓΣΕΕ και  ΑΔΕΔΥ απο την πλ. Κλαυθμώνος οπου νωρίτερα πραματοποίησαν συγκέντρωση. Στο τέλος της πορείας (κοντά στην Ομόνοια) βρίσκονται αριστερές οργανώσεις που νωρίτερα συγκεντρώθηκαν έξω απο το Αρχαιολογικό Μουσείο. Ξεχωριστή συγκέντρωση πραγματοποιεί το ΠΑΜΕ στην πλατεία Συντάγματος. Κλειστοί είναι οι περισσότεροι δρόμοι του κέντρου.

ΩΡΑ 12.35 ΠΛ. ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ
ΩΡΑ 12.35 ΠΛ. ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ

ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2010 - Μήνυμα της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ

Σύντροφοι εργάτες και εργάτριες, Έλληνες και μετανάστες, νέες και νέοι της εργατικής τάξης, απόμαχοι της δουλειάς, άνεργοι.


protomagia-10Το ΚΚΕ σας καλεί να μετατρέψουμε τις εκδηλώσεις τιμής της φετινής Πρωτομαγιάς, για τους αγώνες και τις θυσίες της τάξης μας, σε μια νέα αφετηρία ταξικής πολιτικής συνειδητοποίησης και αγωνιστικής ανάτασης, για να αποκρούσουμε και να ανατρέψουμε την εγκληματική πολιτική κυβέρνησης - πλουτοκρατίας, που οδηγεί την τάξη μας, τις οικογένειες και τα παιδιά μας, στην πιο άγρια και βάρβαρη εκμετάλλευση, στη μόνιμη φτώχεια και την ανεργία.
Έχουμε χρέος, ιδιαίτερα απέναντι στους νέους εργάτες και στις νέες εργάτριες, στα παιδιά των εργαζομένων, όλου του λαού, να υπερασπίσουμε τις κατακτήσεις που οι προηγούμενες γενιές κέρδισαν με αίμα. Κανείς δεν πρέπει να φοβηθεί τις θυσίες του αγώνα και να δεχθεί τις μαύρες μέρες που φέρνει η πολιτική που υπηρετεί την κερδοφορία και την ενίσχυση των μονοπωλίων. Τώρα πρέπει, με ταξική ενότητα και λαϊκή συστράτευση, να ξεσηκωθούμε ενάντια στον πόλεμο σε βάρος των δικαιωμάτων μας. Για τα δικαιώματά μας, για το μέλλον των παιδιών μας. Η τάξη μας έχει τη δύναμη και είναι ικανή να ηγηθεί της συγκρότησης του μεγάλου αντιμονοπωλιακού αντιιμπεριαλιστικού δημοκρατικού μετώπου για την ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων, για τη λαϊκή εξουσία.
Καμιά εμπιστοσύνη στα κόμματα της πλουτοκρατίας, στην ΕΕ.

1η Μάη μάχης και αντεπίθεσης

1_may_somateia.gifΑθήνα, Μουσείο, 11.00 π.μ.
Θεσσαλονίκη, Καμάρα, 9.30 π.μ.
.
Η φετινή -εξαιρετικά κρίσιμη- πρωτομαγιά, πρέπει να γίνει σταθμός στην ταξική ανασυγκρότηση του κινήματος των εργαζόμενων. Άλλο ένα βήμα δημιουργίας προϋποθέσεων νικηφόρων αγώνων, για μια αγωνιστική ταξική ενότητα των εργαζομένων που στον εργασιακό μεσαίωνα που έρχεται να μπορεί να αντιπαρατεθεί στην επίθεση του κεφαλαίου με αποφασιστικούς και νικηφόρους αγώνες. Για την ανατροπή της πολιτικής κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ-κεφαλαίου.

Καζακστάν: Ο σ. Ιονούρ Κουρμάνοφ καταδικάστηκε σε 14 ημέρες φυλάκιση για τη συμμετοχή του σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας!




Ο σ. Ιονούρ Κουρμάνοφ, στέλεχος της «Σοσιαλιστικής Αντίστασης» (τμήμα της CWI στο Καζακστάν), καταδικάστηκε χτες για άλλη μια φορά εξαιτίας της πολιτικής του δράσης. Συγκεκριμένα, στην δίκη που έγινε χτες στην Άλμα Άτα, πρωτεύουσα του Καζακστάν, ο σ. βρέθηκε κατηγορούμενος επειδή «οργάνωσε συγκέντρωση διαμαρτυρίας χωρίς την άδεια των αρχών» έξω από την τράπεζα Τεμίρ. Ο σ. δικαζόταν για δεύτερη φορά μέσα σε ένα μήνα για το ίδιο «αδίκημα», δηλαδή την διοργάνωση διαμαρτυρίας χωρίς την άδεια των αρχών.
Στην δίκη του Μαρτίου είχε αθωωθεί. Σ' αυτό έπαιξε σημαντικό ρόλο η παρουσία στελεχών της CWI από την Βρετανία και την Ρωσία οι οποίοι συμμετείχαν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα δικαστήρια.

Το πακέτο των νέων μέτρων

Γρηγοριάδης Κώστας-Ριζοσπάστης

Το νέο πακέτο των σκληρών μέτρων που εξετάζει η κυβέρνηση, προβλέπει:

1) Κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού στο δημόσιο τομέα.
2) Αναζητείται η φόρμουλα για την κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού και στον ιδιωτικό τομέα και η αντικατάσταση του από κάποιο «πριμ παραγωγικότητας».
3) Κατάργηση της 13ης και της 14ης σύνταξης και στο δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα.
4) Πάγωμα μισθών και συντάξεων στο δημόσιο τομέα για τρία χρόνια.
5) Παραπέρα μείωση στα επιδόματα των μισθών του Δημοσίου κατά 10%.
6) Κατάργηση της υποχρεωτικής διαιτησίας στις συλλογικές συμβάσεις. Ανοίγει το δρόμο για την κατάργηση στην πράξη των συλλογικών διαπραγματεύσεων.
7) Αύξηση του ορίου των απολύσεων από 2% σε 4% χωρίς όριο για τον αριθμό των εργαζομένων που απασχολούν οι επιχειρήσεις.
8) Σφοδρές περικοπές στις αποζημιώσεις των εργαζομένων που απολύονται από τις επιχειρήσεις (πιθανά με εξίσωση της υπαλληλικής αποζημίωσης με την εργατική).

Μεγάλη διαδήλωση στη Νέα Υόρκη κατά των τραπεζών

 
Οι διαδηλωτές κρατούσαν πανό με συνθήματα όπως «Να λογοδοτήσουν οι τράπεζες»

Χιλιάδες άτομα διαδήλωσαν στο κέντρο της Νέας Υόρκης, αξιώνοντας από τις μεγάλες τράπεζες της Γουόλ Στριτ να λογοδοτήσουν για τα υπέρογκα κέρδη που αποκομίζουν, την ώρα που ο μέσος Αμερικανός αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα. Την ίδια στιγμή, διεξάγεται εισαγγελική έρευνα για τα πεπραγμένα της Goldman Sachs.

Η διαδήλωση που έγινε στο επιχειρηματικό κέντρο της Νέας Υόρκης διοργανώθηκε από εργατικά συνδικάτα και οι συμμετέχοντες κρατούσαν πανό που έγραφαν συνθήματα, όπως «η Γουόλ Στριτ έδωσε επιταγές χωρίς αντίκρυσμα στην οικονομία» και «διεκδικήστε και πάλι την Αμερική- να λογοδοτήσουν οι τράπεζες».