Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2012

Για την αστική προπαγάνδα των «δύο άκρων» - Του Μάκη ΜΑΪΛΗ


Η επιχειρηματολογία της αστικής προπαγάνδας για τα «δύο άκρα» έχει στόχο της πρώτα και κύρια το χτύπημα του ΚΚΕ και του εργατικού - λαϊκού κινήματος και αποτελεί προέκταση του γεωγραφικού και ταχυδακτυλουργικού τύπου χαρακτηρισμού των κομμάτων: Δεξιά - Κέντρο - Αριστερά. Και επιπρόσθετα, ως συνέχεια των παραπάνω: Ακρα Δεξιά - Ακρα Αριστερά.

Διαμαρτυρίες στην Ιαπωνία για το βιασμό 27χρονης από Αμερικανούς πεζοναύτες

Διαμαρτυρία κατοίκων έξω από την πύλη της Αμερικάνικης βάσης - Photo credit:  
Getty Images

Ο Χιροκάζου Νακαΐμα, κυβερνήτης της ιαπωνικής νήσου Οκινάουα, απαίτησε χτες τη λήψη περιοριστικών μέτρων κατά των Αμερικανών πεζοναυτών που μένουν σε στρατιωτικές βάσεις των ΗΠΑ στο νησί μετά τον πρόσφατο βιασμό μίας 27χρονης από δύο Αμερικανούς πεζοναύτες.

ΤΗΣ ΛΙΑΝΑΣ ΚΑΝΕΛΛΗ-Ο Κανένας κι ο Καθένας



Ναυτεργάτης. ΠΑΜΕ. Διαδηλωτής. Ετών 67. Ανεργος από το 2006. Ανακοπή. Μέρα μεσημέρι. Φθινόπωρο ζεστό για μετεωρολόγους. Πύρινο για της Γης τους κολασμένους. ΠΑΜΕ. Και πάμε λοιπόν μια... «κρουαζιέρα» απ' αυτές που τυχόν διετάραξε ο ωραίος νεκρός στη μνήμη του.

Οι ελληνικές σημαίες...Από τον Ριζοσπάστη



«Η Χρυσή Αυγή επιμένει στη γραμμή των μαζικών διαδηλώσεων χωρίς κομματικές, αλλά μόνο με ελληνικές σημαίες».
Είναι απόσπασμα από προχτεσινή ανακοίνωση του φασιστικού μορφώματος, με αφορμή τις απεργιακές κινητοποιήσεις, που αποκαλύπτει, για άλλη μια φορά, πόσο απέναντι στους εργαζόμενους και τα φτωχά λαϊκά στρώματα βρίσκεται. Και πως επιχειρεί να παίξει τα παιχνίδια του μεγάλου κεφαλαίου που πίνει το αίμα του ελληνικού λαού.

Τα «ιερά» του Δένδια και τα «όσια» του Μεϊμαράκη - Tου Σάββα Μιχαήλ

του Σάββα Μιχαήλ


Σηκώθηκαν από φρίκη οι τρίχες της φαρακλής κεφαλής του Δένδια, υπουργού Δημόσιας Καταστολής και Μνημονιακής Ασφάλειας στο άκουσμα της είδησης : οργισμένοι οι εργάτες των ναυπηγείων Σκαραμαγκά, απλήρωτοι έξι μήνες κι ορισμένοι τρία χρόνια, έχοντας απηυδήσει από την πείνα και τον εμπαιγμό, εισβάλανε στο προαύλιο του ΓΕΕΘΑ, στο νευραλγικό κέντρο των Ενόπλων Δυνάμεων, ζητώντας τα λεφτά τους από τον αρμόδιο Υπουργό Μνημονιακής Άμυνας!

Ανακοίνωση του ΚΚΕ για τον αποκλεισμό του από τα τηλεοπτικά κανάλια.


Να «σπάσει ο αποκλεισμός του ΚΚΕ, από τις συζητήσεις που διοργανώνουν τα περισσότερα τηλεοπτικά κανάλια», ζητά με ανακοίνωσή του το γραφείο τύπου του κόμματος.
Στην ανακοίνωση αναφέρεται:
«Ο αποκλεισμός είναι κραυγαλέος και σε ορισμένες περιπτώσεις αγγίζει τα όρια της πλήρους απουσίας, της απόλυτης συσκότισης.

Ανακοίνωση του σωματείου των χαλυβουργών του Ασπρόπυργου με αφορμή τις εξελίξεις στο Βόλο


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Το σωματείο των χαλυβουργών του Ασπρόπυργου, πραγματοποίησε Διοικητικό Συμβούλιο σήμερα 19/10/2012 στο εργατικό κέντρο Ελευσίνας.Οι αποφάσεις που ελήφθησαν είναι οι εξής:
1) Να σταλεί στο τύπο η ακόλουθη ανακοίνωση- καταγγελία.
2) Να γίνει Γενική Συνέλευση των Εργαζομένων την Πέμπτη 25/10/2012 και ώρα 3.00 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο Ελευσίνας.
Πρέπει να δώσετε όλοι το παρόν γιατί οι εξελίξεις είναι πολλές και ραγδαίες. Ειδοποιήστε όπου και όποιον μπορείτε.

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑΣ "Η ΕΝΟΤΗΤΑ"
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
19-10-2012
Με τη συμπλήρωση ενός χρόνου από τότε που ο βιομήχανος Μάνεσης ξαναχτυπά ζήτησε πενθήμερο και απολύσεις, κάνοντας την αρχή πάλι από τους εργαζόμενους του Βόλου και του Βελεστίνου. Αφού για 9 μήνες τους χρησιμοποίησε ως απεργοσπαστικό μηχανισμό για να τσακίσει τους εργάτες στον Ασπρόπυργο, αφού τους ξεζούμισε βάζοντάς τους να δουλεύουν για 10 και 12 ώρες, τώρα που έκανε τη δουλειά του. Τους ζητάει να δεχτούν να μειωθούν οι μισθοί τους κατά 25%, επιβεβαιώνοντας ότι η εργοδοσία στο μόνο θεό που πιστεύει είναι το κέρδος.

28 Οκτώβρη - Το βίντεο της ΚΝΕ

Να το δούμε όλοι - Να το στείλουμε παντού - Η ιστορική αλήθεια απέναντι στην προπαγάνδα των καπιταλιστών και των φασιστών