Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2009

Την Τρίτη 29/12 συγκεντρωνόμαστε στις 6:00 μ.μ. μπροστά στην ισραηλινή πρεσβεία (Κατεχάκη και Κηφισίας)

Ενα χρόνο μετά την ισραηλινή επίθεση στη Γάζα, η κατοχή συνεχίζεται...


Το ίδιο και η αντίσταση!

Την Τρίτη 29/12 συγκεντρωνόμαστε στις 6:00 μ.μ. μπροστά στην ισραηλινή πρεσβεία (Κατεχάκη και Κηφισίας)

Αυτές τις μέρες συμπληρώνεται ένας χρόνος από την ισραηλινή επίθεση στη Γάζα. Οσα λέγονταν εκείνες τις μέρες από το παλαιστινιακό κίνημα και τους ανά τον κόσμο αλληλέγγυους επιβεβαιώθηκαν πλήρως από την έκθεση Goldstone του ΟΗΕ: Κατά τη διάρκεια του πολέμου το Ισραήλ διέπραξε βαρύτατα εγκλήματα πολέμου. Η ηθελημένη στοχοποίηση αμάχων, η συστηματική καταστροφή πολιτικών υποδομών, καθώς και η χρήση βομβών φωσφόρου, δεν είναι πράξεις ενός συμβατικού πολέμου. Στην πραγματικότητα πρόκειται για πρακτικές κρατικής τρομοκρατίας που στοχεύουν στην εθνοκάθαρση των Παλαιστινίων.

Ο πόλεμος όμως δεν σταμάτησε με την τυπική λήξη των εχθροπραξιών. Ολο αυτόν τον χρόνο συνεχίζονται οι Ισραηλινές επιδρομές, οι στοχευμένες δολοφονίες Παλαιστίνιων αγωνιστών, ο στραγγαλισμός της Γάζας, ο εποικισμός της Δυτικής Οχθης, η αρπαγή της Ανατολικής Ιερουσαλήμ. Παρά την κεντρικά κατευθυνόμενη προπαγάνδα περί του αντιθέτου, το Ισραήλ συνεχίζει το σχέδιο που υπηρετεί από το 1948, δηλαδή το διωγμό των Παλαιστινίων από την ιστορική Παλαιστίνη.

Ωστόσο, όλο αυτό το διάστημα η Παλαιστινιακή αντίσταση συνεχίζεται. Παρά τις ασφυκτικές διεθνείς πιέσεις, οι Παλαιστίνιοι επιμένουν να αγωνίζονται για ελευθερία και δικαιοσύνη. Σε αυτόν το σπουδαίο αγώνα, που απειλεί επίσης και τα αυταρχικά αραβικά καθεστώτα σε ολοκληρη την περιοχή, έχουν σταθερά στο πλάι τους το διεθνές κίνημα αλληλεγγύης που θεωρεί τον αγώνα τους μέρος της ευρύτερης πάλης για να ηττηθεί το ιμπεριαλιστικό σύστημα. Πρωτοβουλίες όπως η Πορεία Ελευθερίας της Γάζας (Gaza Freedom March), που επιχειρεί να σπάσει τον αποκλεισμό της Γάζας, δείχνουν τη δύναμη που μπορεί να έχει η διεθνής αλληλεγγύη.

Οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, της ελληνικής συμπεριλαμβανομένης, δεν υπερψήφισαν την έκθεση Γκόλντστοουν όταν αυτή συζητήθηκε στο ΟΗΕ. Την ίδια στιγμή, Ελληνικές φρεγάτες συνεχίζουν να περιπολούν στα πλαίσια ευρω-νατοϊκών επιχειρήσεων στη Μεσόγειο βοηθώντας ουσιαστικά τα ισραηλινά πολεμικά που απειλούν το Λίβανο και πολιορκούν την Γάζα. Σε σύγκρουση με τις δεδηλωμένες πεποιθήσεις της Ελληνικής κοινωνίας, η κυβέρνηση στηρίζει το Ισραήλ.

Την Τρίτη 29 Δεκέμβρη συγκεντρωνόμαστε στις 6:00 μμ μπροστά στην ισραηλινή πρεσβεία (Κατεχάκη και Κηφισίας) για να καταγγείλουμε τα Ισραηλινά εγκλήματα και να φωνάξουμε

Λευτεριά στην Παλαιστίνη!

Κάτω τα χέρια από τη Γάζα!

Καμία σχέση με το ρατσιστικό κράτος του Ισραήλ!

Gaza Freedom March, Free Gaza Movement, «Ιντιφάντα» Σύλλογος Αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό Λαό, Συμμαχία Σταματήστε τον Πόλεμο, Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό Λαό, Σωματείο Ελληνοπαλαιστινιακής Φιλίας

Φονική έκρηξη με 30 νεκρούς στο Πακιστάν.

 Σύμφωνα με ένα νεότερο απολογισμό, που ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών Ρεχμάν Μαλίκ προς τον ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό Geo, οι νεκροί από την επίθεση αυτοκτονίας που σημειώθηκε κατά την διάρκεια πομπής σιιτών μουσουλμάνων που εόρταζαν την Ασούρα, στο Καράτσι, μεγάλη πόλη στο νότιο Πακιστάν, έφθασαν τους 30, ενώ οι τραυματίες ξεπερνούν τους 50. Η επίθεση εναντίον της πομπής των σιιτών, η τρίτη που πραγματοποιείται μέσα σε τρεις ημέρες στη μεγαλύτερη πόλη του Πακιστάν, υπογραμμίζει τα πολλαπλά προβλήματα ασφαλείας που αντιμετωπίζει η χώρα. 

Το Πακιστάν, το οποίο διαθέτει πυρηνικά όπλα και είναι σύμμαχος των ΗΠΑ, μάχεται εναντίον ισλαμιστών που συνδέονται με την Αλ-Κάιντα και δέχεται πιέσεις από την Ουάσινγκτον να βοηθήσει στη σταθεροποίηση του γειτονικού Αφγανιστάν.Η βόμβα εξερράγη στο τέλος της πομπής για την Ασούρα, που είναι η μεγαλύτερη θρησκευτική γιορτή των σιιτών.Τηλεοπτικές εικόνες έδειξαν ένα μεγάλο σύννεφο καπνού πάνω από τον τόπο της έκρηξης, ενώ έγινε γνωστό πως οργισμένοι προσκυνητές επιτέθηκαν σε δημοσιογράφους.Σύμφωνα με τον επαρχιακό αξιωματούχο Αρίφ Άλι Χαν, "ήταν μια επίθεση αυτοκτονίας και σημειώθηκε σε έναν από τους καταυλισμούς που είχαν στηθεί κατά μήκος του δρόμου για να προσφέρουν βοήθεια στους προσκυνητές".Ο αρχηγός της αστυνομίας του Καράτσι Ουασίμ Άχμεντ δήλωσε ότι σκοτώθηκαν 15 άνθρωποι. Πρόσθεσε ότι βρέθηκε το ακρωτηριασμένο κεφάλι του καμικάζι βομβιστή και απηύθυνε έκκληση για ηρεμία.

Πηγές: ΑΠΕ, ΕΡΤ,Reuters

Η Βοσνία σκοπεύει να αναπτύξει το 2010 στρατιωτική μονάδα της στους κόλπους της Διεθνούς Δύναμης Αρωγής για την Ασφάλεια ου Αφγανιστάν.


Η Βοσνία σκοπεύει να αναπτύξει το 2010 στρατιωτική μονάδα της στους κόλπους της Διεθνούς Δύναμης Αρωγής για την Ασφάλεια (ISAF) του Αφγανιστάν, που διοικείται από το ΝΑΤΟ, έγινε σήμερα γνωστό από το βοσνιακό Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.
«Σχεδιάζουμε να στείλουμε μια μονάδα στους κόλπους της ISAF το επόμενο έτος», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο μια εκπρόσωπος του υπουργείου η Ούμα Σινάνοβιτς. «Οι στρατιωτικοί μας είναι έτοιμοι. Τώρα, μια πολιτική απόφαση πρέπει να ληφθεί για να καθοριστεί ο χρόνος» για την αναχώρηση της μονάδας αυτής, πρόσθεσε η ίδια πηγή.
Το υπουργείο Άμυνας θα υποβάλει σύντομα ένα σχέδιο για την αποστολή αυτή στην συλλογική προεδρία, η οποία έχει τον τελευταίο λόγο για την αποστολή στρατευμάτων στο εξωτερικό, είπε η Σινάνοβιτς.
Δεν έκανε κανένα σχόλιο σχετικά με τον αριθμό των στρατιωτών που η πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία θα μπορούσε να στείλει στο Αφγανιστάν, όπου έχουν ήδη αναπτυχθεί περίπου δέκα αξιωματικοί της από τις αρχές του 2009. Σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα «Nezavisne Novine», η προεδρία θα μπορούσε να εξετάσει το θέμα τον Ιανουάριο. Η βοσνιακή μονάδα, που δεν θα πρέπει να υπερβαίνει τους 100 στρατιωτικούς, μπορεί να ενταχθεί στο Αφγανιστάν στο τουρκικό, το γερμανικό ή το δανικό εκστρατευτικό σώμα, πρόσθεσε η πηγή.





ΠΗΓΗ:www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δέκα Αφγανοί πολίτες, ανάμεσά τους οκτώ μαθητές, σκοτώθηκαν σε αεροπορική επιχείρηση του ΝΑΤΟ στο βορειοανατολικό Αφγανιστά

Δέκα Αφγανοί πολίτες, ανάμεσά τους οκτώ μαθητές, σκοτώθηκαν σε αεροπορική επιχείρηση του ΝΑΤΟ στο βορειοανατολικό Αφγανιστάν, ανακοίνωσε τη Δευτέρα ο πρόεδρος της χώρας Χαμίντ Καρζάι, ο οποίος καταδίκασε την επίθεση. 
«Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, σε μια σειρά από επιχειρήσεις των διεθνών δυνάμεων στην επαρχία Κουνάρ, σκοτώθηκαν το Σάββατο δέκα πολίτες, μεταξύ των οποίων οκτώ μαθητές» αναφέρει ανακοίνωση της προεδρίας.
Όπως δήλωσε στο Reuters ο διοικητής της επαρχίας Κουνάρ, πρόκειται για αεροπορική επιδρομή.


 «Είναι πολύ τραχειά περιοχή, δεν μπορούμε να πάμε εκεί εξαιτίας της παρουσίας των Ταλιμπάν. Γέροντες του χωριού μας είπαν ότι σκοτώθηκαν 10 άνθρωποι στη διάρκεια της αεροπορικής επίθεσης, από αυτούς οκτώ ήταν μαθητές» είπε ο Σάγιεντ Φαζλούλαχ Ουαχέντι.



Πηγή:www.in.gr

Ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει τη συγκέντρωση μπροστά στην Ισραηλινή πρεσβεία την Τρίτη 29/12 στις 6 μ.μ.


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΣΥΡΙΖΑ



Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί του πολίτες της Αθήνας να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που οργανώνουν Παλαιστινιακές οργανώσεις την Τρίτη 29 Δεκέμβρη στις 6:00 μμ μπροστά στην Ισραηλινή πρεσβεία (Κατεχάκη και Κηφισίας). Η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί την ώρα που χιλιάδες διεθνείς ακτιβιστές της Πορείας Ελευθερίας (Gaza Freedom March) θα επιχειρούν να σπάσουν τον αποκλεισμό και να περάσουν στη Γάζα από τα Αιγυπτιακά σύνορα.Ένα χρόνο μετά τη βάρβαρη Ισραηλινή επίθεση στη Γάζα, η ανθρωπιστική κρίση στα Παλαιστινιακά εδάφη συνεχίζεται αμείωτη. Ειδικά ο αποκλεισμός της Γάζας έχει μετατραπεί σε παγίδα θανάτου για τους εγκλωβισμένους Παλαιστίνιους. Είναι χαρακτηριστικό ότι πάνω από 350 ασθενείς έχουν χάσει τη ζωή τους τα τελευταία χρόνια είτε λόγω των τραγικών ελλείψεων στα παλαιστινιακά νοσοκομεία, είτε επειδή δεν τους επετράπη να μεταφερθούν στο εξωτερικό για νοσηλεία.Παράλληλα, οι ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις έχουν αποτελματωθεί εξαιτίας της Ισραηλινής αδιαλλαξίας. Το Ισραήλ (με την ενεργητική στήριξη των ΗΠΑ και την ανοχή της Ευρωπαϊκής Ένωσης) όχι μόνο δεν κάνει κανένα βήμα στην κατεύθυνση ενός ανεξάρτητου Παλαιστινιακού κράτους στα σύνορα του ’67, αλλά συνεχίζει ανενόχλητο τον εποικισμό της Δυτικής Όχθης, τις στρατιωτικές επιθέσεις, καθώς και την κράτηση χιλιάδων Παλαιστινίων.Δυστυχώς. η Ελληνική κυβέρνηση φαίνεται να κάνει κινήσεις ευθυγράμμισης με το ατλαντικό-φιλοϊσραηλινό μπλοκ. Η μη υπερψήφιση στον ΟΗΕ της έκθεσης Γκόλντστοουν (που κατήγγειλε το Ισραήλ για εγκλήματα πολέμου κατά τη διάρκεια του πολέμου στη Γάζα), καθώς και η συνεχιζόμενη στρατιωτική συνεργασία με το Ισραήλ, έρχονται σε ευθεία αντίθεση όχι μόνο με την παραδοσιακή στάση της Ελληνική διπλωματίας, αλλά και με την εκφρασμένη εδώ και χρόνια τοποθέτηση της κοινωνίας.Ο ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση του σο δίκαιο Παλαιστινιακό αγώνα. Καλεί την Ελληνική κυβέρνηση να ασκήσει πολιτική πίεση για να επιτραπεί στους ακτιβιστές του Gaza Freedom March (μεταξύ των οποίων και τριάντα Έλληνες) να περάσουν ασφαλείς στη Γάζα.

"Βλέπουν" Επαναστατικό Αγώνα-Στο μικροσκόπιο της αντιτρομοκρατικής βρίσκονται τα υπολείμματα του ωρολογιακού μηχανισμού


Στο μικροσκόπιο της αντιτρομοκρατικής βρίσκονται τα υπολείμματα του ωρολογιακού μηχανισμού που βρέθηκε μετά την ισχυρή έκρηξη το βράδυ της Κυριακής στο κτίριο της Εθνικής Ασφαλιστικής, στην οδό Γαλαξία κοντά στη λεωφόρο Συγγρού στο ύψος του Νέου Κόσμου.
Προκλήθηκαν μεγάλες ζημιές στο ισόγειο του κτιρίου, αλλά και σε εταιρείες στην απέναντι πλευρά της λεωφόρου Συγγρού.
Δεν υπήρξε τραυματισμός λόγω του έγκαιρου αποκλεισμού της περιοχής μετά από προειδοποιητικό τηλεφώνημα στην εφημερίδα Ελευθεροτυπία.
Καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει έως τώρα την ευθύνη, πάντως πίσω από την επίθεση φωτογραφίζεται ο Επαναστατικός Αγώνας.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι κατά την επίθεση οι δράστες χρησιμοποίησαν περισσότερα απο 10 κιλά ΤΝΤ, ενώ οι κινήσεις τους έχουν καταγραφεί απο κάμερα.
"Αυτού του είδους οι ενέργειες υπηρετούν τους σχεδιασμούς τρομοκράτησης και εκφοβισμού του λαού. Είναι χρήσιμες σε όσους επιθυμούν να σκύψει το κεφάλι και να αποδεχτεί τα νέα άγρια μέτρα σε βάρος του που έχει ανάγκη η πλουτοκρατία" τονίζει σε ανακοίνωση του το ΚΚΕ.
"Σε λίγο οι βόμβες της τρομοκρατίας θα συναγωνίζονται τις... "βόμβες" από τα "κανόνια" που θα σκάνε στην αγορά", δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ, Κωστής Αϊβαλιώτης. "Η κυβέρνηση επιβάλλεται να παραμερίσει την ατολμία της και να δείξει αποφασιστικότητα", πρόσθεσε.
Σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΝ υποστηρίζει ότι τέτοιου είδους ενέργειες είναι ιστορικά ατελέσφορες: "Στις σημερινές συνθήκες μονάχα οι μαζικοί , ειρηνικοί και διεκδικητικοί αγώνες, που αλλάζουν τους πολιτικούς και κοινωνικούς συσχετισμούς αλλά και τους θεσμούς, μπορούν να συμβάλουν στην υπεράσπιση των κοινωνικών κατακτήσεων αλλά και στην αλλαγή της σημερινής αδιέξοδης πορείας των πραγμάτων".

Πηγή:www.nooz.gr

Ο Δεκέμβρης φεύγει, η κυβέρνηση αντέχει, η αριστερά προσπαθεί αλλά δεν μπορεί, η Ν.Δ ελπίζει κάνοντας δεξιά στροφή.


Η κυβέρνηση του ΠΑ.ΣΟ.Κ έχει δείξει τα πρώτα δείγματα γραφής.Όπως όλοι μας το περιμέναμε (αν και πολλοί δεν τον παραδεχόντουσαν και είχαν μια ελπίδα), το ΠΑ.ΣΟ.Κ του Γιώργου Παπανδρέου δεν έχει ουσιαστικές διαφορές με το ΠΑ.ΣΟ.Κ του Κώστα Σημίτη, που αποδοκίμασε στην κάλπη ο λαός το 2004.Προσπαθεί να διαχειριστεί την άθλια οικονομική κατάσταση της χώρας, χωρίς πολιτικό σχέδιο και ακολουθώντας τις κατευθύνσεις της Ε.Ε.
Μάλιστα για να αποφύγει την γρήγορη πολιτική φθορά , η κυβέρνηση είναι δίγλωσση.Στις Βρυξέλλες λέει την αλήθεια, ότι κόβει επιδόματα των δημοσίων υπαλλήλων, μειώνει ουσιαστικά τους μισθούς και ακολουθεί πολιτική λιτότητας.Στο εσωτερικό ο πρωθυπουργός σηκώνει δήθεν το σοσιαλιστικό ανάστημα στην Ε.Ε και δηλώνει πως δεν θέλει να τα πάρει από τον "κοσμάκη".Την μεγάλη μάζα των ψηφοφόρων του ΠΑ.ΣΟ.Κ την πείθει ο Γιωργάκης ,όπως δείχνουν οι τελευταίες δημοσκοπήσεις της χρονιάς που δείχνουν το ΠΑ.ΣΟ.Κ στα επίπεδα του 44-45%!Βέβαια όταν έρθουν οι έμμεσοι φόροι σε τσιγάρα ,ποτά, κινητά, η αύξηση του Φ.Π.Α κλπ. κάποιοι από αυτούς θα το πάρουν χαμπάρι και θα διαμαρτυρηθούν.
Στον τομέα της δημόσιας τάξης και καταστολής, το ΠΑ.ΣΟ.Κ απέδειξε ότι μπορεί να φερθεί σκληρότερα στον απλό λαό ,από τη Ν.Δ.Ο υπουργός "προστασίας του Πολίτη" είναι επικίνδυνος για την χώρα και εκτελεί εντολές που του δίνονται από την πρεσβείας των Η.Π.Α και κατ'επέκταση των μυστικών υπηρεσιών των Η.Π.Α.Επίσης διατηρεί άριστες σχέσεις με την βρετανική αστυνομία.

Η ευθύνη της αριστερής αντιπολίτευσης απέναντι στις κεντροδεξιές πολιτικές του ΠΑ.ΣΟ.Κ είναι μεγάλη.

Το Κ.Κ.Ε κατάφερε στις 17 Δεκέμβρη ,μέσω του ΠΑ.ΜΕ να συσπειρώσει κόσμο πέρα από τα όρια του.Αλλά αυτή η συσπείρωση και η σημαντική συμμετοχή στην πετυχημένη απεργιακή κινητοποίηση της 17ης Δεκεμβρίου δεν οφείλεται τόσο στην πειστικότητα του ΠΑ.ΜΕ και το Κ.Κ.Ε, όσο στην ανάγκη των εργαζομένων και των εργατών να εκφράσουν την απόγνωση και την απογοήτευση τους για το γεγονός ότι αυτοί πάλι θα πληρώσουν την κρίση των καπιταλιστών.Κακά τα ψέμματα ακόμα και στον χώρο της αριστεράς υπάρχει η επιλογή του "μικρότερου" κακού.Και στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι το ΠΑ.ΜΕ και το Κ.Κ.Ε.
Το Κ.Κ.Ε όμως στις αρχές του Δεκέμβρη απογοήτευσε μεγάλη μερίδα των φίλων του ,απέχοντας ουσιαστικά από τις εκδηλώσεις για την δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Εκεί που απέτυχε όμως το Κ.Κ.Ε δεν πέτυχε ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α και η εξωκοινοβουλευτική αριστερά.
Οι εκδηλώσεις της νεολαίας για την επέτειο του ενός έτους από την περσινή εξέγερση , ήταν μαζικές, αλλά όχι όσο θα περίμενε κανείς.Η συμμετοχή της νεολαίας ήταν σημαντική, αλλά όχι σε βαθμό που θα άλλαζε το πολιτικό κλίμα.Και σε αυτό το σημείο φάνηκε η αδυναμία του ΣΥ.ΡΙΖ.Α-ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ να μαζέψει πολύ κόσμο κάτω από τις πολύχρωμες σημαίες του.Οι εσωτερικές συγκρούσεις στον ΣΥ.ΡΙΖ.Α, οι ιδεολογικές αντιθέσεις ανανεωτικών ΣΥΝ- συνιστωσών ΣΥ.ΡΙΖ.Α απώθησαν ανένταχτους αριστερούς να αγωνιστούν από τις γραμμές του Συνασπισμού .
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ , στο μέτρο των δυνάμεων της έδειξε ότι αποτελεί εναλλακτική λύση για όσους έχουν απογοητευτεί από το Κ.Κ.Ε και τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α.Φαίνεται να είναι κερδισμένη από τον τελευταίο μήνα, στο μέτρο βέβαια του μεγέθους της και με δεδομένα τα προβλήματα στο εσωτερικό της.
Ο Αλέκος Αλαβάνος, όσο και αν από την πλευρά της ΑΝΤΑΡΣΥΑ δεν το αποδέχονται, προσέγγισε αυτό τον χώρο ,την μικρογραφία του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.Το παραδέχτηκαν off the record ,στελέχη που βρίσκονται κοντά στον πρώην πρόεδρο του ΣΥΝ.Η δημιουργία ενός νέου μετώπου της αριστεράς,που θα αποτελείται από όσους Συριζαίους είναι πιστοί στο νέο  ακροαριστερό λόγο του Αλαβάνου και από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, δεν αποτελεί σενάριο επιστημονικής φαντασίας.Η εξέλιξη του συνεδρίου του Μαρτίου, θα αποδείξει αν θα έχουμε μια νέα διάσπαση της αριστεράς στην Ελλάδα.

Σχετικά με τ' άλλα εξωκοινοβουλευτικά σχήματα της αριστεράς.
Το Κ.Κ.Ε(μ-λ), το οποίο αποδυναμώθηκε όπως και η υπόλοιπη αριστερά στις εκλογές του Σεπτεμβρίου, είχε σημαντική δράση τον μήνα του Δεκεμβρίου.Με συγκροτημένο πολιτικό λόγο και συμπαγή βάση, συμμετείχε δυναμικά σε όλες τις εκδηλώσεις και απεργίες.Η κριτική του επικεντρώνεται περισσότερα στην κυβερνητική πολιτική,χωρίς να παραλείπει βέβαια να εκφράζει την αντίθεση του στις πολιτικές του Κ.Κ.Ε, ΣΥ.ΡΙΖ.Α ,ΑΝΤΑΡΣΥΑ και βέβαια του χώρου των λεγόμενων αναρχικών.Διακρίνουμε πάντως από τις ανακοινώσεις του μια διάθεση να βρει κοινούς τόπους δράσης με τον κόσμο της αριστεράς που ανήκει σε διαφορετικά πολιτικά κόμματα.
Το Μ-Λ(Κ.Κ.Ε) με την σειρά του ασκεί σκληρή κριτική τόσο στον δικομματισμό , όσο και στην υπόλοιπη αριστερά, μέσα από την εφημερίδα του ΛΑΙΚΟΣ ΔΡΟΜΟΣ, άρθρα της οποίας δημοσιεύει κατά καιρούς το μπλογκ μας.
Το Ε.Ε.Κ(τροτσκιτσές) ,με τις μικρές δυνάμεις του βρέθηκε στην επικαιρότητα, με την μαχητική παρουσία των μικρών δυνάμεων του στις διαδηλώσεις για την επέτειο δολοφονίας Γρηγορόπουλου και τον τραυματισμό της Αγγελικής Κουτσουμπού.Θα καλύπτουμε πάντα τις θέσεις του όπως κάνουμε για κάθε αριστερό σχηματισμό,άσχετα αν συμφωνούμε ή διαφωνούμε.
Τέλος μια μικρή αναφορά στον χώρο της δεξιάς.
Η εκλογή Αντώνη Σαμαρά, ανοίγει ένα νέο  κεφάλαιο στη Ν.Δ.Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης φαίνεται να απορροφά μεγάλο μέρος του ΛΑ.Ο.Σ, το οποίο δύσκολα θα μπορέσει να ξαναπεράσει το 3% σε βουλευτικές εκλογές.Από την άλλη η δεξιά-εθνικιστική στροφή της Ν.Δ ,κάνει πιο δύσκολη την προσέγγιση ψηφοφόρων από το ΠΑ.ΣΟ.Κ.Επίσης η Ντόρα Μπακογιάννη κάποια στιγμή θα διαφωνήσει για κάποιο θέμα (πχ Σκοπιανό) και θα φύγει από το κόμμα δημιουργώντας μεγάλα προβλήματα στην δεξιά παράταξη.
Είναι μια εξέλιξη που βολεύει και συμφέρει την αριστερά, καθώς πλέον έχει να αντιμετωπίσει στο πολιτικό πεδίο ένα καθαρόαιμο δεξιό κόμμα της Ν.Δ και ένα κόμμα κεντρώων-κεντροδεξιών αποκλίσεων (ΠΑ.ΣΟ.Κ).
Η αποτυχία του ΠΑ.ΣΟ.Κ είναι βέβαιη και δεδομένη, και αυτό κανείς μπορεί να το διαπιστώσει από την αδυναμία της κυβέρνησης να κρατήσει τις προεκλογικές τις υποσχέσεις αλλά και από την αδυναμία των υπουργών της να δείξουν ότι παράγουν πολιτική διαφορετική από αυτή των κυβερνήσεων Σημίτη και Καραμανλή.
Αυτή η πράσινη κυβέρνηση πρέπει να φύγει, αλλά δεν πρέπει να γίνει απλή εναλλαγή της εξουσίας μεταξύ ΠΑ.ΣΟ.Κ και Ν.Δ, αλλά αλλαγή των συσχετισμών στην κοινωνία.Η πολιτική αστάθεια με την ενίσχυση της αριστεράς και την αποδυνάμωση του δικομματισμού θα αναγκάσει τα 2 μεγάλα κόμματα να συνεργαστούν (κάτι άλλωστε που επιθυμεί ο ΣΕΒ και τα μεγάλα εκδοτικά συγκροτήματα).Πρέπει να συρθούν τα 2 κόμματα στην συνεργασία, να μειωθεί το άθροισμα τους κάτω από το 70%.Θα είναι η απαρχή της επαναστατικής διαδικασίας στην χώρα μας, με την προυπόθεση  ότι τόσο το Κ.Κ.Ε όσο και τα υπόλοιπα κόμματα της αριστεράς σταθούν στο ύψος των περιστάσεων.





Red Star

ΣΤΗΛΗ ΑΛΑΤΟΣ-ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΑΝΙΚΑΣ-"Λόγια"

ΞΕΡΕΤΕ ΚΑΠΟΙΟΝ που να εργάζεται για την ψυχή της μάνας του; Ούτε μισός. Κι εγώ αν ήμουν μικροεπιχειρηματίας, και που πιστεύω σε μια διαφορετική ιδεολογία, για το κέρδος θα έστυβα τον υπάλληλό μου. Γι΄ αυτό βαρέθηκα την ίδια μονόχορδη μουρμούρα. Την ίδια καφενόβια γκρίνια. Γιατί και εσύ ο τάχα μου αριστερός, στη θέση του τραπεζίτη θα έκανες το ίδιο και ίσως χειρότερα απ΄ αυτόν. Αν ο πελάτης δεν πλήρωνε τα δανεικά του, θα του ΄παιρνες σπίτι, αυτοκίνητο, ακόμα και τα βρακιά του. Μην παριστάνεις τον κουτό. Η χώρα είναι χρεωμένη μέχρι τον λαιμό. Οι τράπεζες ζητάνε να πληρώσουμε τον λογαριασμό. Κι εσύ παριστάνεις τον καμπόσο χωρίς στην τσέπη σου να έχεις μισό ευρώ. Αυτό το σύστημα ψήφισες, αυτό και το αντίτιμο το σκληρό. Γιατί κανείς σε αυτόν τον κόσμο δεν μπορεί να τα ΄χει όλα. Και τον καπιταλισμό για το γλέντι και τον σοσιαλισμό για τα χρέη. Αν σου κοτάει, άλλαξέ το. Αν δεν αντέχεις, τότε τσιμουδιά και σκληρή δουλειά. Από λόγια του αέρα βαρεθήκαμε πια! 

Δημήτρης Δανίκας , ddanikas@dolnet.gr

ΤΑ ΝΕΑ

Γιορτινές μέρες.

ΤΑΣΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ-ΤΑ ΝΕΑ
ΣΤΑΘΗΣ-ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

ΤΟΛΙΑΔΗΣ-ΕΘΝΟΣ
CITY PRESS
ΔΙΟΓΕΝΗΣ ΚΑΜΕΝΟΣ-ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Αποσπάσματα από το χαιρετισμό της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλ. Παπαρήγα στη γιορτή της Κ.Ο. Αθήνας για τα παιδιά των μεταναστών


«Αυτές τι μέρες συνηθίζεται οι άνθρωποι να λένε χρόνια πολλά και καλή χρονιά. Εμείς τα λέμε με όλη  μας την καρδιά. Και αν θέλετε τα λέμε και με διαφορετικό τρόπο. Χρόνια πολλά λέει και ο Ομπάμα και η Μέρκελ και ο Μπράουν, χρόνια πολλά λένε και εκείνοι οι πρόεδροι και οι κυβερνήτες της χώρας μας και εύχονται καλή χρονιά και όλοι αυτοί που ευθύνονται για τους πολέμους, την πείνα, τους εμφύλιους, για την υποχρεωτική μετανάστευση και προσφυγιά που σας έχουν καταδικάσει. Εμείς τα εννοούμε ως εξής: Σας ευχόμαστε από καρδιάς τα παιδάκια σας να μεγαλώσουν όσο γίνεται καλύτερα, με υγεία, με τη δική σας φροντίδα αλλά και την ανθρώπινη αλληλεγγύη. Για εμάς αυτό το χρόνια πολλά και καλή χρονιά σημαίνουν και κάτι άλλο: Ξέρουμε τα βάσανα που έχετε εσείς ως μετανάστες αλλά και τα αδέρφια σας οι εργάτες και οι φτωχοί αγρότες εδώ στην Ελλάδα. Εμείς οι κομμουνιστές ξέρουμε και πού οφείλονται και ότι έχουν την ίδια αιτία. Για εμάς καλή χρονιά σημαίνει και καλοί αγώνες, δυνατοί αγώνες και για τους έλληνες αλλά και για εσάς που για εμάς είστε το ίδιο με όλους.
Πριν λίγες μέρες η κυβέρνηση είπε ότι έκανε ένα δώρο στους μετανάστες. Είπε ότι θα αναγνωρίσει τα παιδιά δεύτερης γενιάς, αυτά που γεννήθηκαν στην Ελλάδα, ως ισότιμα με τα παιδιά των ελλήνων. Και εμείς το ζητούσαμε αυτό αλλά δεν μπορούμε να το χειροκροτήσουμε εύκολα και να αισθανόμαστε ευτυχισμένοι γιατί από το ένα εκατομμύριο που είναι οι μετανάστες στην Ελλάδα θα δώσει δικαιώματα, που θα δούμε και πώς ακριβώς θα τα δώσει, σε 150.000 έως 200.000 το πολύ. Δηλαδή τα 2/3 τα άφησε απέξω. Βεβαίως με τους αγώνες μας ξέρουμε ότι μπορούμε να συμβάλουμε γιατί αν δεν υπήρχε η πίεση ούτε αυτό θα γινόταν, ωστόσο εμείς απαιτούμε ίσα δικαιώματα και ανθρωπιά για όλους τους μετανάστες και τα παιδιά τους χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Η χρονιά που έχουμε μπροστά μας θα είναι δύσκολη αλλά με την αλληλεγγύη μεταξύ μας που χρειάζεται, όχι με την ελεημοσύνη και τη φιλανθρωπία αλλά με την αλληλεγγύη, και με τους αγώνες ελπίζουμε να την κάνουμε κάπως καλύτερη και σχετικά πιο εύκολη. Και πάνω απ' όλα θέλουμε αυτά τα παιδιά να μπορούν χαμογελούν και να χαίρονται».

Σκανδαλώδες ψέμα συνιστούν τα όσα λέγονται περί υπογραφής δήθεν ενδιάμεσης συμφωνίας και περί δήθεν έτοιμου σχεδίου ,δήλωσε ο Πρόεδρος της Κύπρου



Σκανδαλώδες ψέμα συνιστούν τα όσα λέγονται περί υπογραφής δήθεν ενδιάμεσης συμφωνίας και περί δήθεν έτοιμου σχεδίου λύσης τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας προσθέτοντας πως ο στόχος της εντατικοποίησης των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό είναι η επίτευξη περισσότερων συγκλίσεων στα κεφάλαια της διακυβέρνησης, της οικονομίας και των ευρωπαϊκών θεμάτων.

Κηρύσσοντας την έναρξη των εργασιών του 36ου Συνεδρίου
της Παγκύπριας Ομοσπονδίας Φοιτητικών Ενώσεων (ΠΟΦΕΝ) ο Πρόεδρος Χριστόφιας είπε ότι στην ημερήσια διάταξη των εντατικών συνομιλιών του με τον Τ/κ ηγέτη είναι επίσης το περιουσιακό και ότι «προσδοκούμε στην υλοποίηση του στόχου των εντατικών διαπραγματεύσεων, κάτι για το οποίο χρειάζεται και οι δύο κοινότητες να είναι συνεπείς στη βάση λύσης που έχουμε συναποφασίσει».

Στη συνέχεια αφού επανέλαβε ότι «εμείς θα συνεχίσουμε με συνέπεια να καταθέτουμε θέσεις για λύση διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας», είπε πως «ευελπιστούμε ότι και η τουρκοκυπριακή κοινότητα θα κάνει το ίδιο», σημειώνοντας ότι «μόνο έτσι θα πετύχουμε περισσότερες συγκλίσεις και θα ανοίξουμε το δρόμο για επίτευξη προόδου που θα οδηγήσει σε λύση του προβλήματος».

Διαβεβαίωσε δε ότι «θα συνεχίσουμε την τιτάνια προσπάθεια που έχουμε αρχίσει, για την επίτευξη λύσης το συντομότερο, με αποφασιστικότητα, με συνέπεια σε αρχές και την επίδειξη του απαραίτητου ρεαλισμού, για μια λύση που θα επανενώνει το έδαφος, το λαό, την οικονομία και τους θεσμούς, θα αποκαθιστά και θα διασφαλίζει τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις βασικές ελευθερίες ολόκληρου του λαού –Ελληνοκυπρίων, Τουρκοκυπρίων, Μαρωνιτών, Αρμένιων και Λατίνων».

Πηγή:Kυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων

Η σκοτεινή καρδιά του Αετού


Ενα σκοτεινό νέφος στην καρδιά του Νεφελώματος του Αετού παρέμενε άγνωστο μέχρι που το Διαστημικό Παρατηρητήριο Χέρσελ στράφηκε προς το μέρος του. Το νεφέλωμα αυτό βρίσκεται σε απόσταση 1.000 ετών φωτός από τη Γη, στον αστερισμό του Αετού. Τα τηλεσκόπια δεν μπορούσαν να διαπεράσουν τα παχιά σκοτεινά νέφη στο κέντρο αυτού του τόπου σχηματισμού νέων άστρων. Ομως το τηλεσκόπιο Χέρσελ του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος (ESA) χρησιμοποίησε τη δυνατότητά του να βλέπει στο απώτατο υπέρυθρο, καταγράφοντας τις υπέρυθρες ακτίνες που προέρχονται από το εσωτερικό του πυκνού κεντρικού νέφους και έχουν την ικανότητα να διαπερνούν τέτοια εμπόδια.

Η φωτογραφία του Χέρσελ, το οποίο τέθηκε σε τροχιά το Μάη του 2009, αποκαλύπτει σε μια περιοχή μήκους 65 ετών φωτός 700 νεοσχηματισμένα άστρα, που απλώνονται κατά μήκος νηματίων σκόνης (ένα έτος φωτός είναι περίπου 10 τρισεκατομμύρια χιλιόμετρα). Η σκόνη και τα αέρια κατά μήκος των νηματίων είναι σε διάφορα στάδια συμπύκνωσης, πράγμα που σημαίνει ότι πρόκειται στο μέλλον να οδηγήσουν στο σχηματισμό πολλών ακόμα αστεριών. Οταν αυτές οι συμπυκνώσεις καταρρεύσουν κάτω από το βάρος τους ανεβάζοντας τη θερμοκρασία μέχρι του σημείου να αρχίσουν πυρηνικές αντιδράσεις σύντηξης, τότε έχουν πια μετατραπεί σε πραγματικά άστρα.

Στη φωτογραφία, οι δύο πιο φωτεινές γαλαζωπές περιοχές, είναι μέρη όπου μεγάλα νεοσχηματισμένα άστρα κάνουν με την ακτινοβολία τους το αέριο υδρογόνο που τα περιβάλλει να λάμπει.


Πηγή:Ριζοσπάστης


Σημειώθηκε στις 23:02 στη συμβολή των οδών Γαλαξία και λ. Συγγρού Ισχυρότατη έκρηξη βόμβας σε κτίριο της Εθνικής Ασφαλιστικής


Αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός εξερράγη στις 11.02' στο κτίριο της Εθνικής Ασφαλιστικής, στο ισόγειο του οποίου στεγάζεται και υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στην οδό Γαλαξία, παράδρομο της Λεωφόρου Συγγρού στοn Νέο Κόσμο.


Στις 10.47 άγνωστος τηλεφώνησε στην Ελευθεροτυπία και είπε ότι επρόκειτο να εκραγεί βόμβα στο συγκεκριμένο κτίριο σε 15 λεπτά, όπως και έγινε.
Απο την έκρηξη δεν υπήρξαν τραυματισμοί, γιατί η περιοχή αποκλείστηκε από την αστυνομία αλλά προκλήθηκαν υλικές ζημιές. Στο σημείο βρίσκονται αστυνομικοί της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας,  κλιμάκιο της διεύθυνσης εγκληματολογικών ερευνών και του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών και διεξάγουν έρευνες.
Στην περιοχή έσπευσαν και τέσσερα οχήματα της πυροσβεστικής υπηρεσίας, τα οποία όμως δεν χρειάστηκε να επέμβουν.
Πηγή:www.enet.gr