Τρίτη 24 Αυγούστου 2010

ΟΙ ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ ΚΑΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ - ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ ΜΕ ΠΑ.ΣΟ.Κ ΚΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για τις πληροφορίες που παρουσιάζουν τους Οικολόγους Πράσινους στα πρόθυρα συμφωνίας με το ΠΑΣΟΚ και τη Δημοκρατική Αριστερά για το Δήμο Αθηναίων, κύκλοι των Οικολόγων Πράσινων έκαναν την ακόλουθη δήλωση:
"Οι Οικολόγοι Πράσινοι δεν έχουμε προχωρήσει σε καμιά διαπραγμάτευση με άλλο κόμμα για συνεργασίες ή ονόματα στο Δήμο Αθηναίων. Οι συζητήσεις στις τοπικές μας κινήσεις, που έχουν και την ευθύνη των αποφάσεων για το Δήμο Αθηναίων, βρίσκονται ακόμη σε εξέλιξη και θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το πρώτο 15νθήμερο του Σεπτεμβρίου".
Το Γραφείο Τύπου

Σε..... "αγώνες" προχωρά η ΓΣΕΕ



Η ηγεσία της ΓΣΕΕ κοροϊδεύει την εργατική τάξη της χώρας μας. Πρώτα υπέγραψε την άθλια Συλλογική Σύμβαση Εργασίας που μειώνει μισθούς και μεροκάματα, στήριξε τους βασικούς όρους του μνημονίου και τώρα δήθεν θα κάνει αγώνες.

Αθωώνει την αντεργατική, αντιλαϊκή, εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης, καλώντας την να «συμπορευτεί με τις λαϊκές ανάγκες», ενώ είναι γνωστό σε όλους ότι ενισχύει κάθε μέρα με τα αντεργατικά μέτρα την κερδοφορία των μονοπωλίων.


Αλήτες Χούλιγκανς -"Οπαδοί" του Πανιώνιου έσκαψαν και κατέστρεψαν το γήπεδο!

Οπαδοί του Πανιωνίου εισέβαλαν απόψε στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου της Ν.Σμύρνης, έσκαψαν στο κέντρο σε αρκετά μεγάλο σημείο τον χλοοτάπητα και είναι δύσκολο έως απίθανο πλέον να φιλοξενηθεί εκεί την Πέμπτη το βράδυ το ματς ΑΕΚ-Νταντί Γιουνάιτεντ.
Εκφράζοντας μ' αυτόν τον τρόπο την αντίθεση τους που η ΑΕΚ θα παίξει στο γήπεδο της Ν.Σμύρνης, έσκαψαν (με φτυάρια και άλλα εργαλεία) τον αγωνιστικό χώρο, έκαψαν τα δοκάρι που είναι μπροστά στη Θύρα 8, προκάλεσαν ζημιές σε δημοσιογραφικά θεωρεία και έγραψαν συνθήματα κατά του προέδρου του ερασιτέχνη Πανιώνιου Γεράσιμου Βεντούρη.

Σε αναζήτηση «καλού πασόκου»- Η συνάντηση με το «σοσιαλιστικό χώρο» ακυρώνει τη συνολική κριτική στο ΠΑΣΟΚ - Άρθρο από την εφημερίδα ΠΡΙΝ.


Σε αναζήτηση «καλού πασόκου»

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΡΕΑΣΙΔΗΣ-http://www.prin.gr

Η συνάντηση με το «σοσιαλιστικό χώρο» ακυρώνει τη συνολική κριτική στο ΠΑΣΟΚ
Στο κλίμα που διαμορφώνουν οι αλλεπάλληλες αρνήσεις για την αποδοχή υποψηφιότητας για το Δήμο της Αθήνας και την περιφέρεια Αττικής, η ονοματολογία διαμορφώνει το πλαίσιο με το οποίο θα δώσει τη μάχη των τοπικών εκλογών ο Συνασπισμός και ο ΣΥΡΙΖΑ. Αρχικά ο ΣΥΝ διαμόρφωσε πρόταση για μέτωπο ενάντια στο μνημόνιο, δίνοντας διάσταση κεντρικής πολιτικής σύγκρουσης στις εκλογές του Νοέμβρη. Η πρόταση αυτή είχε και τη συναίνεση των συμμάχων στο ΣΥΡΙΖΑ.


Ερώτηση του βουλευτή Μ.Κριτσωτάκη του ΣΥ.ΡΙΖ.Α με θέμα: Σοβαρές καταγγελίες για ακριβοπληρωμένο σύστημα πυρανίχνευσης που όμως δεν λειτούργησε!!!

Ερώτηση & Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων προς τους Υπουργούς Προστασίας του Πολίτη - Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής - Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης

Σοβαρές καταγγελίες είδαν το φως της δημοσιότητας, μετά τη μεγάλη οικολογική, πολιτιστική, τουριστική και αισθητική καταστροφή στο φοινικόδασος του Πρέβελη.
Όπως προκύπτει από τα δημοσιεύματα αλλά και τις δηλώσεις του Γενικού Γραμματέα της Περιφέρειας Κρήτης, οι υπηρεσίες πρόληψης, η Περιφέρεια Κρήτης και η Πυροσβεστική Υπηρεσία μάλλον δεν έχουν ουσιαστική συνεργασία με αποτέλεσμα πολλές πυρκαγιές και φέτος σε δασικές εκτάσεις- μνημεία της φύσης – πηγές ζωής για τους κατοίκους και το νησί.

Βασιλικό Δελτίο Ειδήσεων ...από το ALTER .Επίκαιρο σχόλιο του Red Star.

Η απόλυτη ξεφτίλα της ελληνικής τηλεόρασης.Το κανάλι του Νίκου Χατζηνικολάου (Ιδιοκτήτης-παρουσιαστής) που δεκάδες φορές έχει κατηγορήσει το Κ.Κ.Ε και την αριστερά συνολικά, το κανάλι που δίνει συνέχεια βήμα στο βασιλοχουντικό  Λ. Ορθόδοξο Συναγερμό, το ίδιο κανάλι παρουσίασε με τις ώρες στο σημερινό βραδινό δελτίο ειδήσεων τις προετοιμασίες για τον  γάμο του γιου του Κοκού ! ΒΑΣΙΛΙΚΕΣ ΣΠΕΤΣΕΣ ήταν ένας τίτλος του καναλιού το οποίο είχε απεσταλμένη στο νησί. Η παρουσιάστρια με θαυμασμό μιλούσε για τις προετοιμασίες των γαλαζοαίματων για τον γάμο της χρονιάς !! Διαμάντια,άμαξες και ακριβά φορέματα ...

ΛΑ.Ο.Σ. -Κόμμα - ρεζέρβα σε κάθε αντιλαϊκή συμμαχία «Μοιράζει» τη στήριξη του σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, στο όνομα του να θωρακιστεί η ενιαία αντιλαϊκή στρατηγική

Tις αποφάσεις του ΠΑΣΟΚ για την περιφέρεια Αττικής περιμένει ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. Γ. Καρατζαφέρης, έχοντας ήδη αποδείξει ότι το κόμμα του είναι αδίστακτο στη διαμόρφωση συμμαχιών που θα θωρακίζουν την κυρίαρχη πολιτική από τη λαϊκή δυσαρέσκεια. «Μοιράζοντας» τη στήριξή του στους δυο πυλώνες του δικομματισμού και την ενιαία στρατηγική τους, ο ΛΑ.Ο.Σ. προωθεί τη συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ στο Δήμο Θεσσαλονίκης, ενώ έχει ήδη στηρίξει τον υποψήφιο της ΝΔ για το Δήμο της Αθήνας.
Με δεδομένες ωστόσο τις προσωπικές φιλοδοξίες και την μάχη των εσωκομματικών συσχετισμών, στελέχη του ΛΑΟΣ εμφανίζονται να διαφωνούν με αποφάσεις του Γ. Καρατζαφέρη για στήριξη συγκεκριμένων υποψηφίων, αλλά και για το γεγονός ότι δε ζητείται καν η γνώμη τους.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ Κ.Σ. ΤΗΣ ΚΝΕ ΓΙΑ ΤΟ 36ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - ΟΔΗΓΗΤΗ

Από τις αρχές του καλοκαιριού έχει ξεκινήσει το ταξίδι του σε όλη την Ελλάδα το Φεστιβάλ της ΚΝΕ, η μεγάλη γιορτή της νεολαίας, των παιδιών της εργατικής τάξης, της νεολαίας των φτωχών λαϊκών οικογενειών!
Το Φεστιβάλ της ΚΝΕ και του "Οδηγητή" είναι μοναδικό γιατί είναι φτιαγμένο με τα ίδια "υλικά" που είναι φτιαγμένο το Κόμμα μας, το ΚΚΕ και η Οργάνωσή μας, η ΚΝΕ.

Με τη συλλογικότητα, την αυτοθυσία και την ανιδιοτέλεια, με την αισιοδοξία, την εμπιστοσύνη στους εργαζόμενους και την ανάγκη να συζητάμε μαζί τους για όλα.
Το Φεστιβάλ της ΚΝΕ είναι μοναδικό γιατί είναι το μόνο που φτιάχνεται από νέους για νέους. Χωρίς εταιρείες και χορηγούς. Με τη φαντασία, το κέφι, το μεράκι και τη δουλειά των χιλιάδων μελών και φίλων της ΚΝΕ.
Γι' αυτό και εμπνέει κάθε χρόνο δεκάδες καλλιτέχνες, μουσικούς, χορευτές, ηθοποιούς που συμβάλλουν με τη συμμετοχή τους.
Γι' αυτό και αποτελεί κάθε χρόνο το σταθερό ραντεβού του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στο οποίο ανταποκρίνονται χιλιάδες νέοι και εργαζόμενοι.
Μέσα από τις εκατοντάδες εκδηλώσεις που έχουν ήδη γίνει και συνεχίζονται σε όλη τη χώρα, και με την κορύφωση των εκδηλώσεων στις μεγάλες πόλεις και των κεντρικών εκδηλώσεων στην Αθήνα, η ΚΝΕ προβάλλει πλατιά στη νεολαία το δρόμο της πάλης για τα δικαιώματά της, προβάλλει την πολιτική πρόταση του ΚΚΕ.

Στον κόσμο της η Διαμαντοπούλου ! Προκλητική «πρόβλεψη» για τη δυσκολότερη σχολική χρονιά! Λες και το ΠΑ.ΣΟ.Κ δεν κυβέρνησε-κυβερνάει 20 χρόνια !

Η υπουργός Παιδείας υποστήριξε ότι φέτος θα είναι η πιο δύσκολη σχολική χρονιά, λες και τα προβλήματα δεν προέκυψαν από την κυβερνητική πολιτική!

κρηκτικά προβλήματα αναμένονται τη νέα σχολική χρονιά, με ευθύνη της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, που με την πολιτική της καταδικάζει μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς. Χαρακτηριστικό είναι ότι η υπουργός Παιδείας, Αννα Διαμαντοπούλου, παραδέχτηκε, χτες, ότι η «φετινή χρονιά είναι μια εξαιρετικά δύσκολη χρονιά. Αντιμετωπίζει, ίσως, τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετώπισε σχολική χρονιά από τη μεταπολίτευση και μετά, μιας και έχουμε ένα σύνολο παραγόντων, οι οποίοι προστίθενται ο ένας στον άλλον. Εκτός απ' τα προβλήματα του αριθμού συνταξιοδοτήσεων έχουμε και το μισό αριθμό μονίμων διορισμών». Ολα αυτά τα υποστήριξε, λες και δεν έχει αποφασίσει η κυβέρνηση μείωση προσλήψεων και επίθεση στα συνταξιοδοτικά δικαιώματα των εργαζομένων!

Επίσκεψη του Προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα στην Καβάλα OIL

Ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Τσίπρας επισκέφθηκε χτες την Καβάλα OIL και είχε συνάντηση με τους εργαζόμενους και τη Διεύθυνση.
Μετά το τέλος των συναντήσεων ο Αλέξης Τσίπρας έκανε δηλώσεις:

Είναι η πρώτη φορά μετά τον Πόλεμο όπου σκεφτόμαστε ότι οι νεότερες γενιές θα ζήσουν χειρότερα από τις προηγούμενες. Πρέπει να θυμόμαστε ότι μόνο με αγώνες μπορεί να κερδίσει κανείς δικαιώματα. Και τα δικαιώματα αυτά που κερδήθηκαν μετά από αυτές τις δύσκολες δεκαετίες όπως το οχτάωρο, οι υπερωρίες, τα εργασιακά δικαιώματα και οι Συλλογικές Συμβάσεις αμφισβητούνται. Και αμφισβητούνται από μια επιβολή που έρχεται ως μονόδρομος στον ελληνικό λαό από ξένους κηδεμόνες.

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΝ για τη συμπλήρωση τριών χρόνων από τις καταστροφικές πυρκαγιές του Αυγούστου 2007 στην Πελοπόννησο και την Εύβοια

ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΝΑ ΞΕΣΗΚΩΘΟΥΝ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΑ ΨΕΥΤΙΚΑ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ

Για τη συμπλήρωση τριών χρόνων από τις καταστροφικές πυρκαγιές του Αυγούστου 2007 στην Πελοπόννησο και την Εύβοια, το Γραφείο Τύπου του ΣΥΝ εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:
Τρία χρόνια πέρασαν από τις φονικές πυρκαγιές του Αυγούστου του 2007 στην Πελοπόννησο και την Εύβοια που άφησαν πίσω τους 75 νεκρούς και πρωτοφανείς καταστροφές περιουσιών και δασών. Δυστυχώς, η πολυδιάστατη εκείνη τραγωδία, που είχε συγκλονίσει όλο τον ελληνικό λαό και την παγκόσμια κοινή γνώμη, δεν οδήγησε στην εξαγωγή των αναγκαίων διδαγμάτων ούτε από την τότε ούτε από τη σημερινή κυβέρνηση.

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του Κ.Κ.Ε για την καταστροφή του Φοινικοδάσους της Πρέβελης και τις πυρκαγιές

Η καταστροφή του σπάνιου φοινικοδάσους στην Πρέβελη του Ρέθυμνου αποτελεί ένα ακόμη έγκλημα κατά του περιβάλλοντος. Η ανυπαρξία οποιουδήποτε μέτρου πυροπροστασίας καταδεικνύει πόσο απροστάτευτα είναι τα δάση όλης της χώρας. Οι μεγάλες ευθύνες που βαραίνουν την κυβέρνηση γίνονται ακόμα μεγαλύτερες καθώς συνεχίζει την ίδια πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ παράδοσης των δασών στην κερδοσκοπία των επιχειρηματικών ομίλων. Οι κυβερνητικές διαρροές προς τον Τύπο ότι επίκειται νομιμοποίηση όλων των καταπατήσεων προκειμένου να συγκεντρωθούν έσοδα, αποτελεί πρόσκληση στους κάθε είδους καταπατητές - εμπρηστές να αναλάβουν δράση.

Ανοιχτοί τελικά οι αρχαιολογικοί χώροι για την πανσέληνο-Ζητήθηκε το χρηματικό ποσό που θα δίνονταν για την πληρωμή υπερωριών των αρχαιοφυλάκων να κατατεθεί στο «Χαμόγελο του παιδιού»


Ανοιχτοί τελικά οι αρχαιολογικοί χώροι για την πανσέληνο

thumb
Η Ακρόπολη, το Σούνιο, το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο και 90 ακόμη αρχαιολογικοί χώροι σε όλη τη χώρα θα παραμείνουν τελικά ανοιχτοί για να υποδεχθούν την Πανσέληνο της 24ης Αυγούστου. 

Παρά τις αρχικές αντιδράσεις, η Πανελλήνια Ένωση Αρχαιοφυλάκων αποφάσισε να ανταποκριθεί θετικά στην πραγματοποίηση της νυχτερινής αυγουστιάτικης εκδήλωσης, ζητώντας μάλιστα το χρηματικό ποσό που θα δίνονταν για την πληρωμή υπερωριών των αρχαιοφυλάκων να κατατεθεί στο «Χαμόγελο του παιδιού». 

ΣΥ.ΡΙΖ.Α: Ανακοίνωση Γραφείου Τύπου για το νέο επικαιροποιημένο μνημόνιο

Είτε νέο μνημόνιο το ονομάσουμε, είτε επικαιροποιημένο, η αλήθεια είναι μία και πολύ σκληρή για την τεράστια πλειοψηφία του πληθυσμού: Κυβέρνηση και τρόικα βρέθηκαν μπροστά στην φανερή αποτυχία  της πολιτικής τους και αποφάσισαν νέα πρόσθετα μέτρα, απολύτως στην ίδια αδιέξοδη κατεύθυνση των έως τώρα προβλεπομένων από το διαβόητο μνημόνιο. Αιχμή του και πάλι είναι οι μισθοί, οι συντάξεις, οι επενδύσεις του δημοσίου, οι δαπάνες του ισχνού κράτους πρόνοιας, οι ΔΕΚΟ.
Όποια προσπάθεια κι αν κάνουν οι σύμβουλοι του Πρωθυπουργού αυτό θα είναι το πραγματικό περιεχόμενο των ομιλιών του, είτε στις 3 Σεπτέμβρη, είτε στη Δ.Ε.Θ.
 Αυτή η κυβέρνηση μόνο επικαιροποιημένα μνημόνια μπορεί να μας φέρνει. 

Βαδίζουμε προς «εκλογές εξπρές» για διάσωση του Μνημονίου και του δικομματισμού το φθινόπωρο;

ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΛΗΣΤΡΙΚΟΣ Ο ΝΕΟΣ ΕΚΛΟΓΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

Τον φόβο για τα αποτελέσματα των περιφερειακών και δημοτικών εκλογών, και γενικότερα τον φόβο για ένα πλήρες δημοσιονομικό αδιέξοδο που αναμένεται να εκδηλωθεί και να πυροδοτήσει μια πορεία κατάρρευσης από το φθινόπωρο, δικαιολογεί η «επίσπευση» από το Υπ. Εσωτερικών της προετοιμασίας νέου εκλογικού νόμου.
Ο καταλύτης που επιταχύνει τις εξελίξεις είναι η κατακόρυφη πτώση των εσόδων στην εκτέλεση του Προϋπολογισμού του 2010, πτώση που ήρθε σαν αποτέλεσμα της απονέκρωσης της Αγοράς από την επιβολή των μέτρων της άγριας λιτότητας και εκδηλώθηκε με μια θεαματική βουτιά τον μήνα Ιούλιο για να μειώσει κατά 25% τα προβλεπόμενα έσοδα ολόκληρου του 7/μήνου!