Κυριακή, 29 Δεκεμβρίου 2013

Κανείς δεν πιστεύει τον Σαμαρά...Άρθρο του Γιώργου Δελαστίκ.

Δεν είναι χώρα αυτή! 


Ρεζίλι έκαναν στους υπόλοιπους Ευρωπαίους τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά όσοι απάντη­σαν τον περασμένο μήνα στους δημο­σκόπους του ευρωβαρόμετρου, της δημοσκόπησης που διενεργείται κατ' εντολήν της Κομισιόν και συντο­νίζεται από αυτήν, κάθε Μάιο και κάθε Νοέμ­­­βριο και στις 28 πλέον χώρες - μέλη της ΕΕ. Ακούς εκεί μόνο το... 2% (ναι, μόνο το 2%) να χαρακτη­­ρίσει «καλή» την οικονομική κατάσταση της Ελλά­δας και το 98% να τη χαρακτηρίσει «κακή».

Πλιάτσικο ! Της Λιάνας Κανέλλη.

 Πλιάτσικο.


Λέξη αλβανική, περασμένη στη γλώσσα τη δική μας που αντικατέστησε στην καθημερινότητα τη λαφυραγώγηση, την αρπαγή. Λέξη σηματοδοτημένη από τον πόλεμο και τη βία που προηγείται. Λάφυρα δεν παίρνεις μετά από διαγωνισμό ή αγώνες ευγενούς άμιλλας. Λάφυρο πολέμου λες και εννοείς.

Διαβάστε στον Κυριακάτικο «Ριζοσπάστη» ! Αυτή την Κυριακή αγοράζουμε ΌΛΟΙ και ΌΛΕΣ το τελευταίο Κυριακάτικο Ριζοσπάστη του 2013 και τον φέρνουμε στη κορυφή !

Διαβάστε στον Κυριακάτικο «Ριζοσπάστη» :-- Μήνυμα της ΚΕ του ΚΚΕ για τη νέα χρονιά: Το 2014 να γίνει έτος λαϊκής αγωνιστικής ανάτασης

-- Φορολογικό: Εντείνεται η ληστεία του λαού

-- Έρευνα του «Ριζοσπάστη» για τον κλάδο του Μετάλλου