Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2012

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ της Σοφίας Καλαντίδου (Κ.Κ.Ε) : Για τη χαρτοβιομηχανία Θράκης «DIANA»



Προς τους Υπουργούς Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και  Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας

Σε κινητοποιήσεις βρίσκονται οι 200 περίπου εργαζόμενοι της χαρτοβιομηχανίας Θράκης «DIANA», καθώς βρίσκονται ένα βήμα πριν την ανεργία, έπειτα από την αίτηση πτώχευσης που κατέθεσε η επιχείρηση.
Η ενέργεια αυτή είναι συνέχεια προηγούμενων αντεργατικών ενεργειών της διοίκησης της εταιρείας η οποία, τον Μάρτιο του 2010 με πρόσχημα την έλλειψη πρώτης ύλης έδωσε υποχρεωτική άδεια στους εργαζόμενους.

Σήμερα, στο εργοστάσιο της Ξάνθης απασχολούνται 116 εργαζόμενοι και άλλοι 80 περίπου στις αποθήκες της επιχείρησης σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Γιάννενα και Κρήτη.
Η χαρτοβιομηχανία Θράκης «DIANA» είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος παραγωγός χαρτιού στην Ελλάδα, κατέχοντας το 20% της εγχώριας παραγωγής και είναι μέρος του ομίλου Γκρουπ Ζερίτη που διαθέτει και άλλες εταιρείες και εργοστάσια σε Βουλγαρία, Ουγγαρία και Αίγυπτο.

Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α για την επίσκεψη Εχούντ Μπάρακ στην Ελλάδα



Η επίσκεψη στη χώρα μας του ισραηλινού υπουργού Εχούντ Μπάρακ, η οποία δίνει συνέχεια στη στρατηγικού χαρακτήρα συμμαχία με το κράτος του Ισραήλ, αποτελεί πρόκληση για τα αισθήματα φιλίας και αλληλεγγύης της μεγάλης πλειοψηφίας του λαού μας προς τον αγωνιζόμενο παλαιστινιακό λαό.

Ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει την πρωτοβουλία κοινωνικών οργανώσεων για διαδήλωση την Τρίτη 10 Ιανουαρίου στις 6.00 μμ στο Σύνταγμα, απέναντι από τη Βουλή.

To Γραφείο Τύπου

Κάλεσμα Αγώνα προς όλους τους φοιτητές και σπουδαστές. Κάθε σχολή, τμήμα, εξάμηνο να γίνει κάστρο αντίστασης και αγώνα.


  • Την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία. Κάτω η κυβέρνηση του μαύρου μετώπου! Εκλογές τώρα. Έξω η τρόικα από την Ελλάδα.
  • Τέρμα οι θυσίες για τη σωτηρία της ΕΕ.  Αποδέσμευση από την ΕΕ και μονομερή διαγραφή του χρέους και λαϊκή εξουσία.
  • Επιστήμη στην υπηρεσία του λαού και της εξουσίας του
H Εκτελεστική Γραμματεία του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών καλεί τους φοιτητικούς συλλόγους, τις επιτροπές αγώνα, κάθε αγωνιστή φοιτητή και φοιτήτρια, όλους τους φοιτητές από τα φτωχά λαϊκά στρώματα από όλη την Ελλάδα:

Δελτίο Τύπου ΚΟΕ - 9/1/2012- Ανεπιθύμητος ο δολοφόνος Μπάρακ στη χώρα μας!

Δελτίο Τύπου ΚΟΕ - 9/1/2012


Η αυριανή επίσκεψη του ισραηλινού υπουργού «άμυνας» Εχούντ Μπάρακ στην Αθήνα είναι ένα ακόμη βήμα στη δίχως αρχές και επικίνδυνη για το λαό μας «σύσφιξη των σχέσεων» της ελληνικής κυβέρνησης με το κράτος-τρομοκράτη του Ισραήλ. Συνιστά παραπέρα εμπλοκή στα σχέδια πολέμου που εξυφαίνονται στην περιοχή μας, και είναι πρόκληση που καταδικάζεται από τον ελληνικό λαό, ο οποίος στη μεγάλη πλειοψηφία του υποστηρίζει τον δίκαιο αγώνα των Παλαιστινίων.

Οι δεξιοί θέλουν να δώσουν και την Ακρόπολη στους ξένους ! Γερ. Γιακουμάτος: να νοικιάσουμε την Ακρόπολη !



Πολλά βήματα «μπροστά» προχώρησε ο βουλευτής και πρώην υπουργός της Νέας Δημοκρατίας κ. Γεράσιμος Γιακουμάτος με την πρότασή του να νοικιάσουμε την Ακρόπολη και άλλους αρχαιολογικούς χώρους.

Να ενοικιαστούν η Ακρόπολη και άλλοι αρχαιολογικοί χώροι σε ιδιώτες, ώστε να εισρεύσουν έσοδα και να αξιοποιηθούν καλύτερα, προτείνει ο βουλευτής της ΝΔ, Γεράσιμος Γιακουμάτος.

Σχόλιο του KKE για το νέο αντεργατικό σφαγείο συγκυβέρνησης - τρόικας



Ταξικός συναγερμός παντού! Όλοι στη δράση, στα σωματεία με το ΠΑΜΕ, όλοι οι τόποι δουλειάς και οι κλάδοι να γίνουν μια Χαλυβουργία. Μια απάντηση να πάρουν συγκυβέρνηση και τρόικα: Τέλος οι θυσίες για τα κέρδη και την ανταγωνιστικότητα των εκμεταλλευτών μας, για τη σωτηρία της ΕΕ και του ευρώ.
Η εργατική τάξη και ο λαός έχουν λύση: Συστράτευση με το ΚΚΕ, λαϊκή συμμαχία για εργατική - λαϊκή εξουσία.

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ Κ.Ο. ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ- Διεξαγωγή προ ημερησίας διάταξης συζήτηση γιακρίσιμες εξελίξεις και τη στάση που θα κρατήσει η ελληνική κυβέρνηση για το PSI, τη νέα δανειακή σύμβαση και τα νέα επώδυνα μέτρα


ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ  ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ Κ.Ο. ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ

Με την οποία ζητεί
Τη διεξαγωγή προ ημερησίας διάταξης συζήτηση, με αποκλειστικό θέμα τις κρίσιμες εξελίξεις και τη στάση που θα κρατήσει η ελληνική κυβέρνηση για το PSI, τη νέα δανειακή σύμβαση και τα νέα επώδυνα μέτρα που θα δεσμευτεί να λάβει
Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της επιστολής

Οι 650 εργαζόμενοι στο ΑΛΤΕΡ συνεχίζουν την επίσχεση εργασίας!


Eλένη Μήτσου και Αποστόλης Κασιμέρης


650 εργαζόμενοι στο Άλτερ έχουν προχωρήσει σε επίσχεση εργασίας από τις 10 Νοέμβρη, ενώ από τα τέλη του ίδιου μήνα βρίσκονται μέσα στις εγκαταστάσεις του τηλεοπτικού σταθμού για να περιφρουρήσουν τον αγώνα τους.

Στο Αλτερ μας υποδέχτηκε ο Γ. Φιλιππάκης, εκπρόσωπος των εργαζομένων, ο οποίος μας είπε λίγα λόγια για τον αγώνα, ανάμεσα από πολλές διακοπές είναι αλήθεια, καθώς κατέφθαναν διαρκώς επιτροπές συμπαράστασης, αλληλέγγυοι συνδικαλιστές από άλλους χώρους, εκπρόσωποι αριστερών οργανώσεων και κομμάτων κ.α., που ήθελαν να μιλήσουν με τους εργαζόμενους του σταθμού, να προσφέρουν υλική βοήθεια-ενίσχυση, να κάνουν δηλώσεις συμπαράστασης κοκ.

Η αναβολή των εκλογών... επ’ αόριστον ο μεγάλος στόχος του Λουκά Παπαδήμου !


ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟ WWW.PONTIKI.GR

Η αναβολή των εκλογών... επ’ αόριστον - στο πλαίσιο των συνταγματικών ορίων βεβαίως - αναδεικνύεται σε... πρώτη προτεραιότητα του Λουκά Παπαδήμου! Αν και η συμφωνία Παπανδρέου, Σαμαρά και Καρατζαφέρη μιλούσε για βραχύ βίο της τρικομματικής κυβέρνησης, με συγκεκριμένη ατζέντα, η προχθεσινή παρέμβαση του υπουργού Επικρατείας - και προσωπικής επιλογής του πρωθυπουργού - Γ. Σταυρόπουλου είναι παραπάνω από σαφής: «Η Βουλή εκλέγεται για τέσσερα χρόνια.