Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΚΑΤΑ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ. Του Γ.Δελαστίκ

 Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΔΕΛΑΣΤΙΚ*


Ανακοινώθηκε χτες η συγκρότηση κυβέρνησης «μεγάλου συνασπισμού» στη Γερμανία στην οποία θα συμμετάσχουν η δεξιά Χριστιανοδημοκρατική Ενωση (CDU) το κεντροαριστερό Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD) και η ακροδεξιά Χριστιανοκοινωνική Ενωση (CSU) της Βαυαρίας.

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για την έκθεση του ΟΟΣΑ.

Κ.Κ.Ε.


Με το μανδύα της διάσωσης των κοινωνικών ομάδων ακραίας φτώχειας, ο ΟΟΣΑ ζητά να κατεδαφιστεί ό,τι έχει απομείνει όρθιο απ' τα δικαιώματα που προβλέπει το σημερινό «σύστημα κοινωνικής προστασίας», στηρίζοντας την κυβέρνηση στην κλιμάκωση της αντιλαϊκής επίθεσης.

Κλιμακώνεται η ένταση ανάμεσα σε Κίνα και Ιαπωνία.Κατέβασαν αεροπλανοφόρο οι Κινέζοι στη Νότια Σινική θάλασσα.

 Κλιμακώνεται η ένταση στην περιοχή της Ασίας - Ειρηνικού, που είναι πεδίο ενδοϊμπεριαλιστικών αντιθέσεων. 


Μετά την απόφαση της Κίνας να προχωρήσει στην ανακήρυξη ζώνης αναγνώρισης αεράμυνας, στην ανατολική Σινική Θάλασσα, στην περιοχή των διαφιλονικούμενων νησιών Ντιαόγου (κινεζικά) ή Σενκάκου (ιαπωνικά) υπήρξαν αντιδράσεις. Η Κίνα απάντησε ότι δε στρέφεται κατά της Ιαπωνίας, η οποία διεκδικεί την περιοχή και μετά και την κίνηση των ΗΠΑ να πραγματοποιήσουν προχτές πτήσεις με δύο βομβαρδιστικά μην αναγνωρίζοντας τη ζώνη, αρκέστηκε να δηλώσει ότι παρακολούθησε την πορεία τους και τα αναγνώρισε.