Τρίτη 4 Μαΐου 2010

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ ΓΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ Γ.Γ. ΤΟΥ Κ.Κ.Ε ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ.ΩΡΑ ΕΥΘΥΝΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ.ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ Red Star


Ο πρόεδρος του ΣΥ.ΡΙΖ.Α Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξη στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ μεταξύ άλλων δήλωσε:

Θα κάνατε πρόταση το ΚΚΕ για κοινή δράση το επόμενο διάστημα;…

"Ναι.. Έχουμε ήδη καταθέσει τις προτάσεις μας.
Μίλησα πριν από λίγο για τις ευθύνες της Αριστεράς. Αν αυτή η στιγμή η Αριστερά παρά τις διαφορές της, οι διαφορές είναι υπαρκτές, υπάρχουν και δεν κρύβονται… επειδή τα μέτρα αυτά και η κατάσταση στην οποία μπαίνει η ελληνική κοινωνία είναι πρωτόγνωρη, πιστεύω ότι όλοι όσοι προσπαθούμε να αντισταθούμε σ΄ αυτή την προοπτική πρέπει να δημιουργήσουμε συνθήκες που να δίνουν ελπίδα στον ελληνικό λαό, γιατί αυτή τη στιγμή ο ελληνικός λαός κινδυνεύει να βυθιστεί στην κατάθλιψη. Δεν βλέπει πουθενά ελπίδα. Και υπ΄αυτή την έννοια εμείς, όσο κι αν παίρνουμε αρνήσεις, θα επιμείνουμε στην ανάγκη συντονισμένης και κοινής δράσης.
Προσανατολίζομαι να ζητήσω επισήμως συνάντηση από την κυρία Παπαρήγα. Γιατί δεν μπορεί να θυσιάζεται ο 13ος και 145ος μισθός, να διαλύεται το συνδικαλιστικό και το εργατικό κίνημα, να διαλύεται η κοινωνική συνοχή, κατακτήσεις δεκαετιών που κερδήθηκαν με αγώνες και θυσίες από τους Έλληνες εργαζόμενους μέσα σε λίγους μήνες και η Αριστερά να μην μπορεί να συζητήσει."


EINAI MIA ΒΑΡΥΣΗΜΑΝΤΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ.ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΣΤΙΓΜΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ.ΜΠΟΡΕΙ ΟΛΟΙ ΝΑ ΑΝΑΜΕΝΟΥΜΕ ΕΝΑ ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΕΥΡΑ ΤΟΥ Κ.Κ.Ε ΑΛΛΑ ΜΗΝ ΒΙΑΖΟΜΑΣΤΕ.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - Πανελλαδική Αντιμονοπωλιακή Συσπείρωση Επαγγελματιών – Βιοτεχνών - Εμπόρων

Συνάδελφοι Αυτοαπασχολούμενοι
Επαγγελματίες, Βιοτέχνες, Έμποροι, Αυτοκινητιστές

ΤΕΤΑΡΤΗ 5 ΜΑΗ 2010
ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΣΤΗ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ
ΚΑΤΕΒΑΖΟΥΜΕ ΤΑ ΡΟΛΑ

Η Κυβέρνηση ανακοίνωσε τα νέα σκληρά μέτρα σε βάρος των εργαζόμενων και των αυτοαπασχολούμενων .
Λένε ψέματα ότι δέχτηκαν πιέσεις από την ΕΕ και το ΔΝΤ . Όλα τα μέτρα που ανακοινώθηκαν ήταν από κοινού προαποφασισμένα από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και τους Διεθνείς Ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς .
Λένε ψέματα ότι είναι προσωρινά , σε λίγους μήνες θα φέρουν νέα σκληρότερα αν δεν τους εμποδίσουμε με τον αγώνα μας .

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΜΕ ΤΟ ΠΑΜΕ !

Αλέκα Παπαρήγα: Ηρθε η ώρα της μεγάλης και της αναντικατάστατης ευθύνης του λαού να δείξει ότι πιστεύει στο δίκιο του αγώνα του. Ο καθένας από το πόστο του και όλοι μαζί. Να σμίξει ο εργάτης και η εργάτρια, ο υπάλληλος και η υπάλληλος, ο φτωχός αγρότης, ο μικρός επιχειρηματίας, όλοι μαζί, σε ένα πλειοψηφικό, παλλαϊκό ρεύμα

ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ *
  • Τεράστιες σε όγκο και παλμό οι ταξικές διαδηλώσεις στην Εργατική Πρωτομαγιά
  • Να νεκρώσουν αύριο οι τόποι δουλειάς. Ολοι «συν γυναιξί και τέκνοις» στις απεργιακές συγκεντρώσεις.
  • ΚΝΕ: Νέες και νέοι: Τώρα δε χωράνε αυταπάτες και αναμονή. Ξεσηκωμός!
  • Μονόδρομος η λαϊκή πάλη για την ανατροπή των μονοπωλίων, τη λαϊκή εξουσία.
  • Στα νέα κυβερνητικά μέτρα βάζουν πλάτη ΝΔ και ΛΑ.Ο.Σ.                                                                                                                                                                      Πηγή:www.rizospastis.gr                 

Τουρκικός «τσαμπουκάς» στο Αιγαίο

Λίγες μόνο ημέρες πριν την επίσκεψη του πρωθυπουργού της Τουρκίας, Τ. Ερντογάν, στην Αθήνα, η Άγκυρα δείχνει να επιμένει στην πάγια τακτική της να χρησιμοποιεί για πολιτικά ζητήματα στρατιωτικά μέσα. Την Τρίτη, 6 τουρκικά μαχητικά F-16 παραβίασαν δεσμευμένη περιοχή στο Βόρειο Αιγαίο, όπου πλοία του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού εκτελούσαν την προγραμματισμένη άσκηση «Κυκλών». Δύο ελληνικά μαχητικά Mirage 2000-5 Mk2 απογειώθηκαν αμέσως από την 114 Π.Μ. στην Τανάγρα και 2 F-16C από την 130 Σμηναρχία Μάχης της Λήμνου και αναχαίτισαν τους εισβολείς.

«Λουκέτο» βάζει η Ομοσπονδία Γυμναστικής μέχρι τέλος του μήνα

«Λουκέτο» βάζει μέχρι τέλος του μήνα η Ελληνική Γυμναστική Ομοσπονδία που αποφάσισε την αναστολή κάθε προγραμματισμένης αγωνιστικής δραστηριότητας εξαιτίας της έλλειψης πόρων για την πραγματοποίησή τους.
«Οι ανειλημμένες οικονομικές υποχρεώσεις της ομοσπονδίας είναι πάρα πολλές. Όλο αυτό το διάστημα κάναμε ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό, αλλά πλέον δεν μπορούμε να συνεχίσουμε χωρίς ξεκάθαρο πλαίσιο» δήλωσε σχετικά ο πρόεδρος της ΕΓΟ, Θανάσης Βασιλειάδης.

Φοιτητές δεν πλήρωσαν εισιτήριο στο ΚΤΕΛ σε ένδειξη διαμαρτυρίας

Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησε ομάδα φοιτητών του Τμήματος Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού Τρικάλων. Η ομάδα των φοιτητών επιβιβάστηκε, από την κεντρική πλατεία, σε λεωφορείο του Αστικού ΚΤΕΛ Τρικάλων και αρνούνταν να πληρώσουν το εισιτήριο για την μεταφορά τους στην πανεπιστημιακή σχολή.
Κατά αυτόν τον τρόπο οι φοιτητές θέλησαν να εκφράσουν την αντίθεση τους στις τιμές των εισιτηρίων, αλλά και σε αλλά ζητήματα, όπως εκείνα της σίτισης και της στέγασης.
Ο οδηγός του λεωφορείου, μετά από επικοινωνία με τη διοίκηση του αστικού ΚΤΕΛ, αρνήθηκε να μεταφέρει δωρεάν τους φοιτητές στην σχολή και η κινητοποίηση ολοκληρώθηκε λίγο αργότερα χωρίς να δημιουργηθούν προβλήματα στην κεντρική πλατεία της πόλης.

ΠΗΓΗ: www.nooz.gr

Απεργία αύριο από τη ΓΣΕΕ - Κλειστά τα λιμάνια - Από τις 10:00 ως τις 16:00 θα κυκλοφορούν τα μέσα μεταφοράς Σε 48ωρη απεργία από σήμερα η ΑΔΕΔΥ-Απεργία αύριο από τη ΓΣΕΕ και το ΠΑΜΕ - Κλειστά τα λιμάνια - Από τις 10:00 ως τις 16:00 θα κυκλοφορούν τα μέσα μεταφοράς

Με κινητοποιήσεις σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα απαντούν συνδικάτα και εργαζόμενοι στην ανακοίνωση των νέων κυβερνητικών μέτρων. Απεργιακές συγκεντρώσεις ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ αύριο στο Πεδίον του Άρεως στις 11 το πρωί και του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια. Σε συμβολική κατάληψη του Παρθενώνα προχώρησαν για περίπου τέσσερις ώρες το πρωί περίπου διακόσια μέλη του ΠΑΜΕ. Κλειστό είναι το κέντρο της Αθήνας λόγω της πορείας των εκπαιδευτικών.
 
Περίπου 4.000 άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στα Προπύλαια για να διαμαρτυρηθούν για το νομοσχέδιο για την Παιδεία που προωθεί το υπουργείο. Στη διαδήλωση συμμετέχουν πολλοί εκπαιδευτικοί σύλλογοι και φορείς - μεταξύ των οποίων ΟΛΜΕ και ΔΟΕ - ενώ διακριτική είναι η παρουσία της αστυνομίας.
Οι διαδηλωτές φωνάζουν συνθήματα κατά της κρίσης, του ΔΝΤ, της υπουργού, Άννας Διαμαντοπούλου αλλά και των ανδρών των ΜΑΤ, τους οποίους κατηγορούν ότι ξυλοκόπησαν τους αδιόριστους εκπαιδευτικούς κατά τη χθεσινή κατάληψη σε στούντιο της ΝΕΤ.

K..K.E: Σχόλιο του Γραφείου Τύπου για τα περί κλεπτών και κρίσης

Είναι αποπροσανατολισμός η συζήτηση στα ΜΜΕ ότι κάποιοι που έκλεψαν έφεραν την κρίση. Όλοι οι κλέφτες στο σκαμνί, αλλά και έτσι οι τσέπες της πλουτοκρατίας θα γεμίσουν, που η κερδοφορία της έφερε την κρίση, μαζί με την πολιτική του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Είναι αποπροσανατολισμός και για τον λόγο ότι η διαπλοκή κεφαλαίου - πολιτικής εξουσίας και μηχανισμών είναι τέτοια, που τίποτα το ουσιαστικό δεν θα βγει στην επιφάνεια.
Η σχετική συζήτηση που προωθούν σειρά ΜΜΕ στοχεύει στη φύλαξη του σάπιου πολιτικού συστήματος που πρέπει να ανατραπεί και να ανοίξει από το λαό ο δρόμος για τη λαϊκή εξουσία.

Mήνυμα των αδιόριστων εκπαιδευτικών!

Μετά από δημόσιο κάλεσμα του Συντονιστικού Ωρομίσθιων και της ΠΕΑΕ, πραγματοποιήθηκε παρέμβαση στο στούντιο της ΕΡΤ στην Αγία Παρασκευή, λίγο μετά τις 21.00 με σκοπό την παρουσία στον τηλεοπτικό μονόλογο της Υπουργού Παιδείας Α. Διαμαντοπούλου.
Η υπουργός, δείχνοντας πόσο σέβεται τον διάλογο με την εκπαιδευτική κοινότητα, και ειδικά με εκείνους τους εκπαιδευτικούς που τους καταδικάζει στην ανεργία και την απόλυση με το πολυνομοσχέδιο που καταθέτει, έβαλε μια διμοιρία ΜΑΤ να φράξουν την είσοδο του στούντιο όπου μέσα έβγαζε ένα ακόμη διάγγελμα - οχετό συκοφαντίας ενάντια στους εργαζόμενους εκπαιδευτικούς.
Τα ΜΑΤ επιτέθηκαν άγρια στους εκπαιδευτικούς προστατεύοντας το όραμα της υπουργού για το "νέο σχολείο", την "αξιοκρατία" και την "αναβάθμιση".
Αν και η κα Διαμαντοπούλου φρόντισε να γυρίσει την εκπομπή σε μαγνητοσκόπηση, τελικά δεν κατόρθωσε να ολοκληρώσει το διάγγελμά της. Έφυγε από το στούντιο υπό τις αποδοκιμασίες των χτυπημένων -από τους πραίτορές της- εκπαιδευτικούς.
Οι εκπαιδευτικοί μπήκαν στο στούντιο των ειδήσεων την ώρα που η δημοσιογράφος Μ. Χούκλη εκφωνούσε τις ειδήσεις. Το πρόγραμμα διακόπηκε από τη διοίκηση παίζοντας για μια περίπου ώρα κονσέρβα ντοκιμαντέρ.

ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ ΕΝΩΜΕΝΟ ΔΝΤ

CITYPRESS      


ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ-ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 

ControCorrente: Συμπαράσταση στους Έλληνες εργαζόμενους!

Τα συνδικάτα στην Ελλάδα καλούν σε γενική απεργία στις 5/5 ενάντια στα μέτρα που επιβάλλει η ΕΕ και το ΔΝΤ και εφαρμόζει η «σοσιαλιστική» κυβέρνηση του Παπανδρέου φορτώνοντας τα βάρη της κρίσης στις πλάτες των εργαζομένων. Η ευρωπαϊκή αστική τάξη και τα ΜΜΕ που την υπηρετούν έχουν εξαπολύσει μια συκοφαντική εκστρατεία ενάντια στους Έλληνες εργαζόμενους τους οποίους κατηγορούν ως «συντηρητικούς»που προασπίζονται τα «προνόμια» τους. Την ίδια στιγμή επενδύουν στον εθνικισμό και επιχειρούν να στρέψουν τους Γερμανούς, Γάλλους και Ιταλούς εργαζόμενους ενάντια στην ελληνική εργατική τάξη. Πρέπει να παλέψουμε ενάντια σε αυτή την εκστρατεία συκοφάντησης και διάσπασης των εργαζομένων!