Τετάρτη 2 Απριλίου 2014

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΚΚΕ για τη συνομιλία Π. Μπαλτάκου – Η. Κασιδιάρη


Η κυβέρνηση πρέπει να πάρει συγκεκριμένη θέση για την καταγεγραμμένη συνομιλία, στην οποία ο κ. Μπαλτάκος, που πριν λίγες ημέρες καμάρωνε και δήλωνε αντικομμουνιστής, προσπαθεί φανερά να αθωώσει τη ναζιστική Χρυσή Αυγή.
Το γεγονός αυτό και οι συνομιλίες επιβεβαιώνουν, αυτό που από την πρώτη στιγμή έχει πει το ΚΚΕ, ότι η Χρυσή Αυγή ανέβηκε και στηρίχθηκε από μηχανισμούς του συστήματος.

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για τη χθεσινή ομιλία του Πρωθυπουργού στους υπουργούς οικονομικών της ΕΕ.

Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας


Όταν ο πρωθυπουργός λέει ότι μετατρέψαμε την κρίση σε ευκαιρία, εννοεί ευκαιρία για να υλοποιηθεί η προαποφασισμένη πολιτική της ΕΕ που συντρίβει τα δικαιώματα των εργαζομένων για να εξασφαλιστεί η ανταγωνιστικότητα και η κερδοφορία του κεφαλαίου.

Δουλειές εκατομμυρίων: Σε ιδιωτικές εταιρείες security η «φύλαξη» των στρατοπέδων κράτησης μεταναστών

Σε ιδιωτικές επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών ασφαλείας θα ανατεθεί η φύλαξη των Κέντρων Κράτησης Αλλοδαπών, σε Παρανέστι Δράμας, Κορίνθου και Ορεστιάδας
 
Σύμφωνα με έκθεση των Γιατρών Χωρίς Σύνορα, στα κέντρα αυτά αναδεικνύονται τα προβλήματα που προκύπτουν από την ανεπαρκή παροχή ιατρικών υπηρεσιών–συμπεριλαμβανομένης της αρχικής ιατρικής εκτίμησης. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, άνθρωποι που πάσχουν από σοβαρά ιατρικά προβλήματα να παραμένουν σε κράτηση ή ακόμα και να διακόπτουν τη θεραπεία τους λόγω της κράτησης.
Σύμφωνα με το EUobserver, η Βρετανική εταιρία G4S, η μεγαλύτερη ιδιωτική εταιρεία ασφάλειας στον κόσμο , είναι μεταξύ των διαγωνιζομένων. Η χρηματοδότηση γίνεται με πόρους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων και του Ταμείου Επιστροφής της ΕΕ.

Νέο κύμα βαρβαρότητας φέρνουν οι αποφάσεις του Eurogroup για την Ελλάδα

 
Ικανοποιημένος για την απόφαση που έλαβε το Eurogroup για την Ελλάδα, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, αποκρύπτοντας ότι συνοδεύεται από αλλεπάλληλα κύματα νέων αντιλαϊκών μέτρων.
«Όσον αφορά την Ελλάδα είμαι πολύ ικανοποιημένος» ανέφερε χαρακτηριστικά, προσερχόμενος στη σύνοδο του άτυπου Ecofin, που συνεχίζεται για δεύτερη ημέρα, στο Ζάππειο Μέγαρο.

Θα γράψει "η τσούλα η Ιστορία" ότι "σωθήκαμε"; Γράφει ο Νίκος Μπογιόπουλος.

  Την Κυριακή διέπραξαν ακριβώς αυτό: Ψήφισαν ένα ακόμα Μνημόνιο! 


Ίσως το πιο βάρβαρο, το πιο κανιβαλικό, το πιο τερατώδες απ’ όσα έχουν ψηφίσει μέχρι τώρα.

   Αν το εφαρμόσουν δεν θα αφήσουν όρθιο τίποτα: Από μισθούς και εργασιακά δικαιώματα μέχρι Ασφαλιστικά Ταμεία και συντάξεις.