Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου 2014

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για τις συναντήσεις της κυβέρνησης στο Παρίσι και της αξιωματικής αντιπολίτευσης με τον ΣΕΒ.

Σχόλιο του ΚΚΕ 



Η συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ στο Παρίσι και η αξιωματική αντιπολίτευση, ο ΣΥΡΙΖΑ, στην Ελλάδα παρουσιάζουν - ο ένας στην τρόικα και ο άλλος στον ΣΕΒ - τα σχέδιά τους για την ανάκαμψη των κερδών του κεφαλαίου.

Κομμουνιστικό Κόμμα Βρετανίας.Robert Griffiths - Britain must leave NATO ! ( Ανάρτηση στα Αγγλικά )

Robert Griffiths, general secretary of the CP argues the case for withdrawing from an aggressive military-political alliance founded on lies and deceit, which threatens the security of us all in Britain.

NATO was formed in 1949 on the basis of a pack of lies. 
The people of Britain were told that this military alliance was simply a mutual self-defence pact. It was not aimed at any other country and so did not contravene the UN Charter.

Μποϊκοτάζ στο Μουντιάλ της Ρωσίας εξετάζει η Ευρωπαϊκή Ένωση

Σημερινό δημοσίευμα της «El Pais» αναφέρει ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση εξετάζει το ενδεχόμενο να καλέσει τα μέλη της σε μποϊκοτάζ της τελικής φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2018, η οποία θα διεξαχθεί στη Ρωσία.


Tο ενδεχόμενο να καλέσει τα μέλη της σε μποϊκοτάζ της τελικής φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2018, η οποία θα διεξαχθεί στη Ρωσία, εξετάζει η ΕΕ λόγω της ουκρανικής κρίσης σύμφωνα με την Ισπανική εφημερίδα.

Λέσχη φίλων του ΚΚΕ στη Μελβούρνη : Ανεπιθύμητη η Χρυσή Αυγή στην Αυστραλία !

Η Λέσχη Φίλων του ΚΚΕ στη Μελβούρνη καταδικάζει την επίσκεψη που εξήγγειλαν ευρωβουλευτές της φασιστικής - ναζιστικής Χρυσής Αυγής στην Αυστραλία.

Σε ανακοίνωσή της σημειώνει:


«Η παρουσία των ναζιστών - φασιστών στην Αυστραλία συνιστά πρόκληση για τους Έλληνες μετανάστες. Οι υπερασπιστές του Χίτλερ, των Ες-Ες, των συνεργατών των ναζί στην Ελλάδα, οι υμνητές της χούντας είναι ανεπιθύμητοι στην Αυστραλία. Η Χρυσή Αυγή έχει διαπράξει εγκλήματα, έχει δολοφονήσει, είναι ναζιστική, φασιστική οργάνωση, φορέας της αντιδραστικής ιδεολογίας του λεγόμενου εθνικοσοσιαλισμού.

Γκάλοπ της Alco : Σημαντικό προβάδισμα του ΣΥ.ΡΙΖ.Α με 28,1 % έναντι 24,1 % της Ν.Δ. Στη τρίτη θέση το νεοναζιστικό κόμμα της ΧΑ με 8,1 % ενώ το Κ.Κ.Ε ακολουθεί με 5,1 %.

Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ κατά 4% στην αναγωγή της πρόθεσης ψήφου και κατά 3,6%  

στην πρόθεση ψήφου και ιδιαίτερα χαμηλά ποσοστά για το ΠΑΣΟΚ, καταγράφει 

μεγάλη δημοσκόπηση της εταιρίας ALCO που παρουσιάζεται την Πέμπτη στο 

«Ποντίκι».


Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης συγκεντρώνει στην αναγωγή το 28,1% έναντι 24,1% της ΝΔ.

Ανακοίνωση του KKE για τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ στην Ουαλία.

Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας



Η Σύνοδος Κορυφής του ΝΑΤΟ, που θα πραγματοποιηθεί στις 4 - 5 Σεπτέμβρη, στην Ουαλία, σηματοδοτεί την ένταση της επιθετικότητας αυτού του ιμπεριαλιστικού πολιτικό-στρατιωτικού συνασπισμού, ενισχύοντας τη δυνατότητα του να δρα και να επεμβαίνει στρατιωτικά σε κάθε γωνιά του πλανήτη, όπου κρίνονται τα συμφέροντα των αμερικανικών και ευρωενωσιακών μονοπωλίων και εκτυλίσσονται οι σφοδροί ανταγωνισμοί τους με άλλες δυνάμεις για το μοίρασμα της καπιταλιστικής «λείας».

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για το θάνατο του Αντώνη Βαρδή.


Ο Αντώνης Βαρδής έφυγε πρόωρα για το μεγάλο ταξίδι χάνοντας την πολύχρονη μάχη με τον καρκίνο, σκορπίζοντας θλίψη σε συγγενείς, φίλους, σε όσους αγάπησαν τα τραγούδια του. Ο σπουδαίος μουσικοσυνθέτης και ερμηνευτής άφησε το δικό του στίγμα στην ελληνική δισκογραφία, συνεργαζόμενος με καταξιωμένους συνθέτες και ερμηνευτές, με πάνω από 400 τραγούδια που αγαπήθηκαν από το κοινό όλα τα χρόνια της καλλιτεχνικής του παρουσίας.