Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2013

Ε.Ε.Κ. : ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΤΗΝ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΤΟΥ ΔΕΚΕΜΒΡΗ, ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΤΟΝ ΔΟΛΟΦΟΝΗΜΕΝΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟ.Ο ΛΑΟΣ ΘΑ ΠΕΙ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΛΕΞΗ.

 Η δολοφονία του 15χρονου μαθητή Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου το βράδυ της 6ης Δεκέμβρη 2008 από το όπλο του μπάτσου Κορκονέα δεν πρέπει να λησμονηθεί από την εργατική τάξη, τη νεολαία, κάθε εκμεταλλευμένο και καταπιεσμένο. 


Η δολοφονία αυτή πυροδότησε την εξέγερση του Δεκέμβρη, “την πρώτη πολιτική έκρηξη της παρούσας παγκόσμιας κρίσης” όπως δήλωσε ο έκπτωτος επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Ντομινίκ Στρος-Καν.

Συνέντευξη του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ στο ρ/σ «ΒΗΜΑ FM»: Το ΚΚΕ διαθέτει την πιο πλατιά ενωτική πρόταση υπέρ του λαού....Και στη φάση της καπιταλιστικής ανάπτυξης, πάλι υπήρχε το «λαέ σφίξε το ζωνάρι»....

Στο ραδιοφωνικό σταθμό «ΒΗΜΑ FM» και στους δημοσιογράφους Β. Χιώτη και Ν.

 Παπαδόπουλο παραχώρησε συνέντευξη χτες ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπας,

 την οποία δημοσιεύει σήμερα ο «Ριζοσπάστης».



***
-- Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε μια συζήτηση απλή, κατανοητή, ξεκινώντας απ' την επέτειο των 95 χρόνων του ΚΚΕ. Τώρα, στα γενέθλια, συνήθως οι Ελληνες κάνουν κι έναν απολογισμό και μια αυτοκριτική, λένε ότι από αύριο θα αλλάξω και κάτι μέχρι να τα εκατοστίσω. Είναι αυτό το πνεύμα που κυριαρχεί και σε σας;

Σχόλιο του K.K.E. για την εγκύκλιο του ΙΚΑ.

Σχόλιο του Κ.Κ.Ε. 


Η κυβέρνηση μέσω του Υπουργείου Εργασίας και του ΙΚΑ, προετοιμάζει σαρωτικές αλλαγές που αφορούν πάνω από 150.000 εργαζόμενους, κάνοντας πιο αυστηρές τις ηλικιακές προϋποθέσεις για συνταξιοδότηση, χειροτερεύοντας περισσότερο την ισχύουσα νομοθεσία, προς όφελος του κεφαλαίου.

Δήλωση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα για τον θάνατο του Νέλσον Μαντέλα.

Αλέξης Τσίπρας 


Μια από τις σημαντικότερες πολιτικές προσωπικότητες του 20ου αιώνα, ο επαναστάτης Νέλσον Μαντέλα, σύμβολο του αγώνα ενάντια στο καθεστώς των φυλετικών διακρίσεων της Νότιας Αφρικής, το φρικτό απαρτχάιντ, και ενάντια σε κάθε μορφής ρατσισμού, δεν ζει πια.

 Ο επί 27 χρόνια κρατούμενος στις φύλακες ύψιστης ασφάλειας  Robin Island, του καθεστώτος του απαρτχάιντ,  με  τον θρυλικό τίτλο του «κρατούμενου 46664» άφησε πίσω του μια απαράμιλλη πολιτική διαδρομή, ηρωικών κοινωνικών αγώνων, γεμάτη θυσίες και ανιδιοτέλεια.

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για το θάνατο του Νέλσον Μαντέλα.

Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας 


Το ΚΚΕ εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια για το θάνατο του Νέλσον Μαντέλα, αγωνιστή, συμβόλου της πάλης ενάντια στο Απαρτχάϊντ, πρώην προέδρου του Αφρικάνικου Εθνικού Κογκρέσου και πρώτου εκλεγμένου προέδρου της Νότιας Αφρικής σε πολυφυλετικές εκλογές.

Ο «Μαντίμπα», όπως τον αποκαλούσαν τα λαϊκά στρώματα, ταυτίστηκε με τον αγώνα ενάντια στην αποικιοκρατία και τις φυλετικές  διακρίσεις, ενάντια στην πείνα και τη φτώχεια.

Πέντε χρόνια από τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου.

 Tο βράδυ του Σαββάτου 6 Δεκέμβρη του 2008 ο Αλέξης Γρηγορόπουλος έπεφτε νεκρός από τις σφαίρες του ειδικού φρουρού Επαμεινώνδα Κορκονέα, στη συμβολή των οδών Τζαβέλλα και Μεσολογγίου στα Εξάρχεια.


Αμέσως μόλις έγινε γνωστή η εν ψυχρώ δολοφονία του 15χρονου μαθητή ξεσήκωσε μαζικές εκδηλώσεις διαμαρτυρίας σε όλη την Ελλάδα.

Οι Οικολόγοι Πράσινοι επιβραβεύουν τους φιλόζωους!

 Οι Οικολόγοι Πράσινοι έχουμε εδώ και καρό ξεκινήσει σειρά δράσεων αλληλεγγύης για τους συμπολίτες μας, στις οποίες αποφασίσαμε να εντάξουμε - σε συνεργασία με την Θεματική Ομάδα για τα Δικαιώματα των Ζώων - πολίτες που δραστηριοποιούνται στην προστασία των ζώων.


Σε μία ιδιαίτερα  δύσκολη συγκυρία τόσο σε οικονομικό, όσο και σε κοινωνικό επίπεδο, η φροντίδα και η προστασία των ζώων περνά συχνά σε δεύτερη μοίρα. Σε πείσμα των καιρών όμως, υπάρχουν άνθρωποι που χωρίς καμία κρατική βοήθεια προσπαθούν με ίδιους πόρους και ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες να βοηθήσουν τα ζώα, τα οποία εγκαταλείπονται και κακοποιούνται.

Υποχρέωση και όχι προνόμιο.Επίκαιρο άρθρο του Ριζοσπάστη.

 Την ώρα που η ΔΕΗ, για να απαντήσει στην κοινωνική κατακραυγή, ανακοίνωνε την «κοινωνική ευαισθησία» της, με αφορμή το θάνατο της 13χρονης στην Ξηροκρήνη, μια ακόμα τραγωδία εξελισσόταν σ' ένα φτωχόσπιτο, λίγα χιλιόμετρα πιο πέρα, στο Κορδελιό. 


Η κυβέρνηση - δέσμια των ταξικών συμφερόντων που υπηρετεί - επέλεξε να απαντήσει στην κατακραυγή με νέα πρόκληση: Ανακοίνωσε «προστασία των ευάλωτων νοικοκυριών και, ταυτόχρονα, βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής βιομηχανίας από το υψηλό ενεργειακό κόστος».

ΠΑΜΕ : Για τις κινητοποιήσεις των αγροτών στις 10 Δεκέμβρη.

 Η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ, εκφράζει την αγωνιστική της αλληλεγγύη και συμπαράταξη στις κινητοποιήσεις των αγροτών που ξεκινούν από τις 10 Δεκέμβρη στη Θεσσαλία, στα Χανιά, στη Μυτιλήνη και αλλού. 


Κινητοποιήσεις που έχουν στο στόχαστρό τους την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, την αντιαγροτική πολιτική της ΕΕ.

Η Ε.Γ του ΠΑΜΕ καλεί τα Εργατικά Κέντρα, τις Ομοσπονδίες, τα Συνδικάτα, τους μαζικούς φορείς, τους εργαζόμενους, να βρεθούν μαζικά στο πλάι των φτωχών αγροτών μαζί με τις οικογένειες τους.

Πέθανε λίγο μετά τις 11:30 ώρα Ελλάδος ο Νέλσον Μαντέλα , ο πρώτος μαύρος πρόεδρος της Ν. Αφρικής, στα 95 του χρόνια.


Όπως αναφέρει το Al Jazzera, ο Μαντέλα πέθανε στη θαλπωρή της οικoγένειας του μετά από μια θαρραλέα μάχη που κράτησε πάνω από τρεις μήνες.


Ο 95χρονος ήρωας του απαρτχάιντ λάμβανε κατ' οίκον ιατρική φροντίδα από τον Σεπτέμβριο όταν βγήκε από το νοσοκομείο έχοντας νοσηλευθεί για περισσότερο από τρεις μήνες λόγω λοιμώξεων του αναπνευστικού. 

Ο Νέλσον Μαντέλα γεννήθηκε στις 18 Ιουλίου του 1918 στην Τράνσκεΐ της Νότιας Αφρικής. Δικηγόρος στο Γιοχάνεσμπουργκ, έγινε μέλος του ANC το 1944. Πήγε στο Γιοχάνεσμπουργκ επειδή οι γονείς του ήθελαν να τον παντρέψουν χωρίς να το θέλει αυτός. Για 20 χρόνια τέθηκε επικεφαλής στη μεγάλη εκστρατεία κατά της ρατσιστικής πολιτικής της κυβέρνησης της Νότιας Αφρικής.