Σάββατο 21 Απριλίου 2012

Ομιλία του προέδρου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, στο Ηράκλειο Κρήτης, Παρασκευή 21/04.


Πολίτες του Ηρακλείου, 
Φίλες και Φίλοι,



Πλησιάζει η ώρα της μεγάλης ανατροπής. Πλησιάζει η ώρα του λαού και του ΣΥΡΙΖΑ.
Ένα τεράστιο κύμα αξιοπρέπειας και ανατροπής έχει ξεσηκωθεί από τις τέσσερις γωνιές της Ελλάδας.
Ξεχύνεται με ορμή και συμπαρασύρει το σάπιο και εξαρτημένο πολιτικό και οικονομικό κατεστημένο.
Ένα κύμα αξιοπρέπειας και ανατροπής που στις 6 Μαΐου θα φέρει το λαό ξανά κυρίαρχο στη χώρα του, τη Δημοκρατία πίσω στην Ελλάδα, την τρόικα έξω από τη χώρα και ένα νέο συνασπισμό της Αριστεράς με πυρήνα τον ισχυρό ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία.

ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ: Τις πιο κρίσιμες μάχες τις έχουμε μπροστά μας.


Σε μαζική συγκέντρωση στη Νέα Ιωνία μίλησε χτες η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ



Πλήθος κόσμου, οικογένειες, εργαζόμενοι όλων των ηλικιών και νεολαίοι, βρέθηκαν χτες στην προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ στη Νέα Ιωνία, μια από τις μαζικότερες συγκεντρώσεις των τελευταίων χρόνων, όπου μίλησε η ΓΓ της ΚΕ του Κόμματος, Αλέκα Παπαρήγα. Μεταξύ άλλων σημείωσε:
«Είμαστε αισιόδοξοι. Υπάρχει καινούργιος κόσμος που έχει προσεγγίσει το Κόμμα, ιδιαίτερα κόσμος των τελευταίων τριών χρόνων μέσα από τις εμπειρίες της ταξικής πάλης σε συνθήκες κρίσης. Παλεύουμε για όσο γίνεται πιο υψηλά ποσοστά του ΚΚΕ. Και υπάρχει "ψωμί" μέχρι τις εκλογές, να μην αφήσουμε κάποιον ξεμοναχιασμένο στα διλήμματα της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ ή στα ροζ σύννεφα και τις αυταπάτες».

Εκδήλωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στην Αγία Παρασκευή, 22/4.




Η Τοπική Επιτροπή ΑΝΤΑΡΣΥΑ Αγίας Παρασκευής - Χολαργού - Παπάγου, καλεί σε εκδήλωση-συζήτηση, την Κυριακή 22 Απριλίου (19:00) στην Πλατεία της Αγίας Παρασκευής .
Ομιλητές θα είναι οι Πάνος ΓκαργκάναςΔημήτρης Γράψας και Ελένη Λάλου .

Το ψηφοδέλτιο νίκης του Κ.Κ.Ε στην Β΄ Θεσσαλονίκης !


B΄ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ



ΓΕΡΑΣΙΜΙΔΟΥ ΕΛΕΝΗ
Ηθοποιός
ΙΓΝΑΤΙΑΔΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ
Κτηνίατρος, Βουλευτής
ΚΥΓΙΑΚΗ ΕΛΕΝΗ
Εκπαιδευτικός στην Ιδ. Εκπαίδευση, Μέλος ΚΣ ΚΝΕ

Συνέντευξη του Πρόεδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρα, στην τηλεόραση του Αντεννα (στον Γ. Παπαδάκη).


  -       Πώς τα βλέπετε τα πράγματα;….


Δίνουμε αγώνα. Νομίζω όμως ότι ο ελληνικός λαός, αν και η αντίδρασή του είναι βουβή, αυτές οι εκλογές δεν είναι εκλογές της τυμπανοκρουσίας, είναι αποφασισμένος να τιμωρήσει. Να τιμωρήσει αυτούς που τους έφεραν στο σημείο που τους έφεραν. Μας έχουν φέρει μέσα στο γκρεμό.
Νομίζω όμως ότι δεν αρκεί η ψήφος της τιμωρίας και της διαμαρτυρίας. Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι χρειάζεται σχέδιο για την επόμενη μέρα. Νομίζω ότι μετά από δυο χρόνια πια ο ελληνικός λαός είναι ώριμος να μην πατήσει τις πεπονόφλουδες και να μην δεχτεί ωμούς εκβιασμούς, τρομοκρατικούς εκβιασμούς που θα επιχειρήσουν, ιδίως την τελευταία βδομάδα τα δυο κόμματα εξουσίας, πρώην κόμματα εξουσίας, γιατί τώρα διεκδικούμε κι άλλοι να είμαστε κόμματα εξουσίας. Και ξέρει ο ελληνικός λαός ότι όποιον κι από τους δύο να ψηφίσει, θα πάρει πακέτο και τους δυο. Είναι σαν τις πιτσαρίες, που στις δύο πίτσες δίνουν και μία δώρο.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ Α.Σ.Κ.Ε. ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ 6ης/5/2012.




Σε συνθήκες κατοχής και με τους κατακτητές της τρόικας (Ε.Ε., Ε.Κ.Τ., Δ.Ν.Τ.) να επιδιώκουν την εξόντωση του ελληνικού λαού, αυτά που θα ήθελε να εκφράσει το ΑΣΚΕ και με τη συμμετοχή του στις εκλογές της 6ης Μαΐου είναι: 1) ένα μεγάλο ΟΧΙ στα μνημόνια και στους εθελόδουλους των μνημονιακών κομμάτων, 2) μια πρόταση για την εθνική και κοινωνική απελευθέρωση της πατρίδας μας.
Το ΑΣΚΕ, παρότι τελευταία έχει αυξήσει σημαντικά τον αριθμό των μελών και των φίλων του, που δηλώνουν ότι οι θέσεις μας και η στάση μας δικαιώνονται και ότι οι προβλέψεις μας, δυστυχώς, επαληθεύονται, δεν μπορεί ν’ ανταποκριθεί στις οικονομικές υποχρεώσεις της συμμετοχής σ’ αυτές τις εκλογές.

Δημοσκόπηση της VPRC στο νομό Λάρισας για το larissanet.gr: Μάχη για την δεύτερη θέση δίνουν Κ.Κ.Ε και ΠΑ.ΣΟ.Κ.Μπροστά η Ν.Δ. με 24,1 %.το ΠΑ.ΣΟ.Κ έχει 14,3 %,το Κ.Κ.Ε 13,9 % και ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α 10,0%.Η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α στο 1,5 %Σύγκριση με τις βουλευτικές του 2009.Σχόλιο του Red Star.



Δημοσκόπηση της VPRC για το larissanet.gr


Σε σχέση με τις βουλευτικές εκλογές του 2009 στο Νομό Λάρισας παρατηρούμε τις ακόλουθες διαφορές:

To ΠΑ.ΣΟ.Κ ήταν πρώτο με ποσοστό 40,8 % και τώρα παλεύει για την δεύτερη θέση και έχει 14,3 %.Έχει απώλειες 26,5 μονάδες ! Η Ν.Δ ήταν δεύτερο κόμμα με 36,2 % δηλαδή μεγαλύτερο από το Πανελλαδικό της ποσοστό.Τώρα είναι πρώτη αλλά με απώλειες 12,1 %.Στην τρίτη θέση ήταν το Κ.Κ.Ε στις βουλευτικές του 2009 στην Λάρισα με ποσοστό 9,5 % δύο μονάδες πάνω από το Πανελλήνιο ποσοστό του.Τώρα ανεβαίνει στο 13,9 % κερδίζει δηλαδή 4,4 μονάδες.Το ποσοστό του ΣΥ.ΡΙΖ.Α το 2009 ήταν 4 % και σε αυτό το γκάλοπ παρουσιάζει  μια μεγάλη άνοδο στο 10 % (+6 ποσοστιαίες μονάδες).

Κλαδική ΑΝΤΑΡΣΥΑ Δημοσίου : Υπάρχει άλλος δρόμος από τον χρεοκοπημένο καπιταλισμό.


ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΧΡΕΟΚΟΠΗΜΕΝΟ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ!


            Στην τελική ευθεία για τις εκλογές, και στο στόχαστρο της προπαγάνδας Κυβέρνησης και διαπλεκόμενων ΜΜΕ μπαίνουν οι μετανάστες, οι απεργοί ναυτεργάτες, οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο, ενώ επιστρατεύονται τα γνωστά πλέον διλήμματα περί καταστροφής της χώρας στην περίπτωση της εξόδου από την ευρωζώνη και την Ε.Ε. ή της «ακυβερνησίας».
            Το μήνυμα, σαφές: ενώ προετοιμάζουν το έδαφος για το νέο γύρο της κοινωνικής λεηλασίας των Μνημονίων, των μαζικών απολύσεων, με όχημα την αξιολόγηση των δημόσιων υπαλλήλων, της κατάργησης δημόσιων υπηρεσιών και της εκχώρησης τομέων του δημοσίου σε ιδιώτες, παρουσιάζουν τους μετανάστες, τα θύματα δηλαδή των στρατιωτικών επεμβάσεων του αμερικάνικου και ευρωπαϊκού ιμπεριαλισμού και της λεηλασίας του κεφαλαίου στις χώρες προέλευσής τους, σαν να είναι αυτοί η αιτία της κοινωνικής εξαθλίωσης.

Συνέντευξη Τύπου της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα - Οι θέσεις του ΚΚΕ για την Υγεία – Πρόνοια 20/4/2012.



Όλα  τα  μέτρα  που παίρνονται στην υγεία - πρόνοια - φάρμακο αποτελούν  εξειδίκευση  των  αποφάσεων  και κατευθύνσεων της  ΕΕ  για  όλα  τα  κράτη - μέλη  με  στόχο  τη  μείωση  του  εργατικού  «κόστους»  για  να  διευκολυνθεί  η  ανταγωνιστικότητα  των  μονοπωλίων.
Αποτελούσε και αποτελεί  κοινό  στρατηγικό  τους  στόχο  η  ενιαία  ελάχιστη  παροχή  δημόσιων υπηρεσιών υγείας - πρόνοιας - φαρμάκων για όλους τους εργαζόμενους - συνταξιούχους (Βασικό  Πακέτο  Παροχών το  λένε). 
Πρακτικά  αυτό  εκφράζεται  με  τα  εξής:
  • Μείωση της κρατικής χρηματοδότησης του δημόσιου συστήματος υγείας - πρόνοιας (νοσοκομεία - Κ.Υ. - ασφαλιστικά ταμεία - προνοιακά ιδρύματα και κοινωνικά επιδόματα).
  • Λειτουργία των δημόσιων μονάδων υγείας με επιχειρηματικά κριτήρια προκειμένου να «αυτοχρηματοδοτηθούν» από την πώληση υπηρεσιών υγείας.

Το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ Ενωτικό Κοινωνικό Μέτωπο στη Μεσσηνία.


Με στόχο να εκλεγεί βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στη Μεσσηνία, έγινε χθες η παρουσίαση του ψηφοδελτίου του νομού, των εφτά υποψηφίων οι οποίοι τίθενται με ανιδιοτέλεια και σεμνότητα στην πρώτη γραμμή. 



Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί τον κόσμο της Μεσσηνίας να καταψηφίσει τα κόμματα του Μνημονίου που κατέστρεψαν τη χώρα και να ψηφίσει δυνάμεις της Αριστεράς, αναδεικνύοντας πρώτο κόμμα τον ΣΥΡΙΖΑ. Όπως χαρακτηριστικά τονίζει με ανακοίνωσή του τούτη τη φορά δεν κρίνεται απλώς ποιος θα είναι στην κυβέρνηση και ποιος στην αντιπολίτευση, αλλά πολύ περισσότερα που αφορούν τη βιωσιμότητα των πολιτών. Και καταλήγοντας τονίζουν πως η μόνη λύση βρίσκεται αριστερά, σε ένα συνασπισμό δυνάμεων της Αριστεράς. Το ψηφοδέλτιο αποτελείται από τους:

Κρήτη: Για "ξεπούλημα" των Λινοπεραμάτων μιλά το ΚΚΕ.


Σε ανακοίνωση της η ΝΕ Ηρακλείου του ΚΚΕ αναφέρει: 



"Το ακόμα μεγαλύτερο ξεπούλημα της παραλιακής περιοχής Αμμουδάρας και Λινοπεραμάτων, ετοιμάζει η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ – ΝΔ .Το νομικό πλαίσιο το έχουν ψηφίσει ήδη μέσω «Fast Track». Είναι προκλητικοί: με το νόμο για τα «Φαστ Τρακ», που ψήφισαν πέρσι το καλοκαίρι, δίνουν πλήρη ασυδοσία τους επιχειρηματικούς ομίλους, με τον ίδιο νόμο που  χαρατσώνουν άγρια τους κατοίκους για τη δήθεν «ταχτοποίηση των αυθαιρέτων».

Το δρόμο ανοίγουν η ΟΛΗ Α.Ε. από τη μια και η Δημοτική Αρχή Μαλεβιζίου από την άλλη.

Ομιλία του Πρόεδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, στα Χανιά την Παρασκευή 20/4.


Φίλες και Φίλοι

Ο λαός μας επέβαλλε τις κάλπες.
Κάθε μέρα που περνά έρχεται πιο κοντά μας η ώρα του λαού, η ώρα της Δημοκρατίας, η ώρα της ανατροπής.
Έρχεται η 6η Μαΐου της Ελλάδας και της Ευρώπης, του λαού και του ΣΥΡΙΖΑ.
Το δίλημμα της κάλπης, όσο και να προσπαθούν τα παπαγαλάκια της διαπλοκής, όσο και να τρομοκρατούν τον κόσμο, δεν θα είναι μνημόνιο ή χρεοκοπία.

Δραστηριότητα υποψηφίων του ΚΚΕ.


Σήμερα, Σάββατο, προγραμματίζονται οι εξής περιοδείες στελεχών και υποψήφιων βουλευτών του ΚΚΕ:


Στην Αθήνα
-- Στην Πεύκη (πλατεία Λ. Ειρήνης & Ν. Πλαστήρα), στις 7 μ.μ. η Λίνα Κροκίδη.
-- Στον Αγ. Στέφανο (Πνευματικό Κέντρο, πρώην Δημαρχείο), στις 7 μ.μ., η Αλεξάνδρα Μπαλού.
-- Στους ΕΒΕ Κηπούπολης, στις 11 π.μ., ο Χρ. Μπάθας.
-- Στα καταστήματα Ν. Ζωής, στις 11 π.μ., ο Χ. Μαργανέλης.
-- Σε καταστήματα στο Παγκράτι ο Ν. Σοφιανός.
-- Σε καταστήματα στο Μπραχάμι ο Θ. Καλαμπαλίκης.
-- Σε καταστήματα στα Ανω Πατήσια η Τόνια Γαρδούνη.
-- Σε καταστήματα του Βύρωνα, στις 11 π.μ., η Θεοδώρα Δριμάλα.
Στον Πειραιά
-- Σε μαγαζιά της Σωτήρος, στις 9 π.μ., η Ελπίδα Παντελάκη.

Διακήρυξη της εκλογικής συνεργασίας ΚΚΕ(μ-λ) Μ-Λ ΚΚΕ

ΚΑΤΩ Η ΒΑΡΒΑΡΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΗΣ ΠΕΙΝΑΣ, ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ, ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ
ΚΑΙ ΤΗΣ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ
ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΛΠΙΔΑΣ
Ένα σύστημα σε κρίση, ένα σύστημα που λεηλατεί και συνθλίβει τους λαούς
H παρατεταμένη καπιταλιστική κρίση που ξέσπασε σε συνθήκες ορμητικής κλιμάκωσης της επιθετικής και φιλοπόλεμης πολιτικής του ιμπεριαλισμού, τρέφεται απ’ αυτήν και την ανατροφοδοτεί. H κρίση αυτή, που εξακολουθεί να μαίνεται καταστρέφοντας κοινωνίες, χώρες, λαούς και βυθίζοντας εκατομμύρια εργαζόμενους στην ανεργία και την εξαθλίωση, είναι κρίση του καπιταλιστικού συστήματος. Επεκτάθηκε γοργά και παγκόσμια καθώς συναντήθηκε με τα πολιτικά αδιέξοδα, τις συγκρούσεις των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων και τα εμπόδια και όρια που αυτές αντιμετώπισαν στην προσπάθειά τους για την παγκόσμια κυριαρχία. H κρίση επιταχύνει τις διεργασίες αναδιάταξης ρόλων των μεγάλων ιμπεριαλιστικών δυνάμεων και οξύνει τις αντιθέσεις τους, κυοφορώντας νέες μεγαλύτερες συγκρούσεις, παρά τις επιμέρους συμφωνίες και τους προσωρινούς ιμπεριαλιστικούς συμβιβασμούς.

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ

 
Κάτω η βάρβαρη πολιτική
της πείνας, της ανεργίας, της καταστολής και της υποτέλειας
Στηρίξτε τις δυνάμεις της αντίστασης και της ελπίδας!


  • Σε μία κρίσιμη για τον εργαζόμενο λαό περίοδο, όπου σύσσωμες οι αντιδραστικές δυνάμεις των αστικών κομμάτων, του κεφαλαίου και των ιμπεριαλιστών επιτίθενται με μανία στο βιοτικό επίπεδο, στα δικαιώματα και τις κατακτήσεις που αποκτήθηκαν με θυσίες και αγώνες…

ΚΚΕ(μ-λ) ΚΑΙ ΚΡΑΤΙΚΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ

Το αστικό κράτος προσπαθεί να ελέγξει με δύο βασικά τρόπους τα κόμματα, όπως και το εργατικό - συνδικαλιστικό κίνμηα. Όχι τόσο τα αστικά κόμματα όσο της Αριστεράς.  Ο ένας είναι τα διάφορα αντιδημοκρατικά μέτρα που παίρνει κατά καιρούς, η βία και η καταστολή. Ο άλλος τρόπος είναι μέσω του γενικότερου πλαισίου λειτουργίας των κομμάτων που νομοθετεί κατά καιρούς. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο είναι και  κρατική χρηματοδότηση για την οποία κάθε τόσο γίνεται τόση φασαρία από τα ΜΜΕ, στο όνομα της διαφάνειας πάντα.

Δήλωση του Παναγιώτη Μεντρέκα σχετικά με τη συζήτηση για τις θέσεις των κομμάτων στη διακομματική επιτροπή για την επιδότηση των κομμάτων για τις εκλογές.



Το ΚΚΕ πήρε ξεκάθαρη θέση στη διακομματική επιτροπή υπέρ της μείωσης της κρατικής επιδότησης προς τα κόμματα για τις εκλογές, σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τον δοκιμαζόμενο λαό, ζητώντας ταυτόχρονα η όποια κρατική επιδότηση να είναι ίση για όλα τα κόμματα και να καταργηθεί η αγορά τηλεοπτικού χρόνου στα κανάλια.
Συγκεκριμένα οι εκπρόσωποι του ΚΚΕ στη διακομματική επιτροπή σε πρόταση εκπροσώπου κόμματος (που με βάση το νόμο δεν δικαιούται ουσιαστική επιδότηση) να υπάρξει μείωση της κρατικής δαπάνης, έκαναν την εξής τοποθέτηση: