Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2013

Δελτίο Τύπου της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α για τη δίκη των δολοφόνων του Σαχζάρτ Λουκμάν την Τετάρτη 18/12.

 ΝΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΟΥΝ ΟΙ ΝΕΟΝΑΖΙ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΠΟΥ ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΑΝ ΤΟΝ ΣΑΧΖΑΤ ΛΟΥΚΜΑΝ


ΟΛΕΣ/ΟΙ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 18/12, 9π.μ. ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ (Λ.ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ ΚΑΙ ΛΟΥΚΑΡΕΩΣ) 

            Στις 18 Δεκέμβρη, παγκόσμια ημέρα του μετανάστη, δικάζονται οι δύο χρυσαυγίτες που δολοφόνησαν τον 27χρόνο Σεχζάτ Λουκμάν εργάτη από το Πακιστάν.

Ένα χρόνο πριν, στις 17 Γενάρη 2013, ξημερώματα όπως κάθε μέρα, ο Σεχζάτ ξεκινούσε με το ποδήλατο του από το Περιστέρι για να πάει στην δουλειά του.

KKE: Ανακοίνωση για την ποινή φυλάκισης σε βάρος συνδικαλιστή του ΠΑΜΕ και δημοσιογράφου του «Ριζοσπάστη».

 Ανακοίνωση για την ποινή φυλάκισης σε βάρος συνδικαλιστή του ΠΑΜΕ και δημοσιογράφου του «Ριζοσπάστη» εξέδωσε το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ.


Η ανακοίνωση είναι η εξής:

«Το ΚΚΕ καταγγέλλει την απαράδεκτη και αυταρχική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης να καταδικάσει σε 6 μήνες φυλάκιση το μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, Σωτήρη Ζαριανόπουλο, και τη δημοσιογράφο του "Ριζοσπάστη", Άννα Ανανιάδου, για τη συμβολική παρέμβαση που πραγματοποίησε το ΠΑΜΕ στο δελτίο ειδήσεων της ΕΤ3, την ημέρα της πανεργατικής απεργίας 17/12/2009.

Του Νίκου Μπογιόπουλου : Απερίγραπτο κατάντημα. Συνεχίστε!

Γράφει ο Νίκος Μπογιόπουλος


 Χτες, σε τηλεοπτική εκπομπή, εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, από εκείνους που ειδικεύονται στις «κόκκινες γραμμές» και εκφωνούν δεκάρικους περί «δίκαιης φορολόγησης»,  περηφανευόταν γιατί τώρα πια, όπως είπε, «φορολογείται και το τελευταίο κατσάβραχο στην Ελλάδα»! Ο «σοσιαλιστικός» ενθουσιασμός που προκαλεί στο ΠΑΣΟΚ η φορολόγηση ακόμα και των… κατσάβραχων, εκδηλώθηκε από τον εκπρόσωπό του με τον εξής τρόπο: «Αυτό (σσ: η φορολόγηση ακόμα και των κατσάβραχων, δηλαδή…) είναι μια ήρεμη επανάσταση», απεφάνθη!

Ιστορική στιγμή για την Κίνα.Προσσεληνώθηκε το κινεζικό διαστημικό όχημα.

Προσσεληνώθηκε το Σάββατο το «Chang'e 3» όπως λέγεται η σεληνάκατος που εκτόξευσε η Κίνα προς τον δορυφόρο της Γης, το οποίο μεταφέρει μέσα σε μία πυραυλάκατο το 6τροχο ρομπότ «Yutu» («Λαγός από νεφρίτη»).


Όπως μετέδωσαν το επίσημο πρακτορείο Νέα Κίνα και η κρατική τηλεόραση, το κινεζικό σκάφος προσσεληνώθηκε στην περιοχή του κρατήρα του «Κόλπου της Ιριδος». Το Chang'e-3 είχε τεθεί σε τροχιά γύρω από τη Σελήνη έπειτα από την εκτόξευσή του την 1η Δεκεμβρίου.

Γραμματεία Θεσσαλονίκης ΠΑΜΕ: Καταδικάζει τη φυλάκιση των Σ. Ζαριανόπουλου και Αν. Ανανιάδου.

 Την καταδίκη του Σωτήρη Ζαριανόπουλου, μέλους  της ΕΓ του ΠΑΜΕ και της Άννας Ανανιάδου, στελέχους του ΠΑΜΕ στο κλάδο των ΜΜΕ και δημοσιογράφος του «Ριζοσπάστη» σε 6 μήνες φυλάκιση για τη συμβολική παρέμβαση του ΠΑΜΕ στο δελτίο ειδήσεων της ΕΤ3, στις 17 Δεκέμβρη 2009, μέρα πανεργατικής απεργίας εκφράζει η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ.


Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Ένα ακόμα επεισόδιο στην επιχείρηση καταστολής των ταξικών αγώνων ενάντια στη βαρβαρότητα του κεφαλαίου, του κράτους του και της δικαιοσύνης του εκτυλίχθηκε σήμερα στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης.

ΔΕΝ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ «ΤΡΙΠΛΩΝ» ΕΚΛΟΓΩΝ ΤΟΝ ΜΑΪΟ. Γράφει ο Γιώργος Δελαστίκ.

 Διασκέδασε η Ελλάδα με τον ισχυρισμό του πρωθυπουργού σε συνέντευξη που δημοσιεύτηκε στην «Καθημερινή» προχθές. 


«Θαρρείτε πως δεν βλέπω ότι από στενά κομματική σκοπιά μπορεί να με συνέφεραν οι τριπλές εκλογές;» είπε ο Αντώνης Σαμαράς και άφησε άφωνους τους αναγνώστες της δήλωσής του. Είναι ομολογουμένως άκρως αμφίβολο αν υπάρχει κάποιος πέρα από τον ίδιον που να συμμερίζεται την άποψη ότι «μπορεί και να τον συνέφεραν» οι βουλευτικές εκλογές τον Μάιο!