Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2010

ΝΕΟΛΑΙΑ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ : Δεν τρομοκρατούμαστε, συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε.

Χαιρετίζουμε τις σημερινές μεγαλειώδεις πορείες στην Αθήνα και σε ολόκληρη την Ελλάδα. Η μαζική παρουσία μαθητών, φοιτητών και εργαζομένων, έδειξε με το πιο ξεκάθαρο τρόπο, ότι η κοινωνία δεν αντέχει άλλο την καταπίεση και την εκμετάλλευση που υφίσταται από την πολιτική της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και του ΔΝΤ, μέσα από τα μέτρα του Μνημονίου. 
Η κυβέρνηση και το κράτος, από τη δική τους πλευρά, αποκάλυψαν το πραγματικό πρόσωπο της καταστολής και της βίας. Από χθές, επιχειρήθηκε η καλλιέργεια κλίματος φόβου και τρομοκρατίας, με την προσπάθεια αποκλεισμού δρόμων του κέντρου της Αθήνας.  
Καταγγέλλουμε την απρόκλητη επίθεση των ΜΑΤ, και την εκτεταμένη χρήση χημικών εναντίον φοιτητικών συλλόγων και πολιτικών οργανώσεων.

6 Δεκέμβρη: χιλιάδες λαού και νεολαίας διαδήλωσαν αψηφώντας τη "χούντα" και τρομοκρατία

fl2.gif
Δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές έσπασαν το κλίμα ασφυκτικής κυβερνητικής και κρατικής τρομοκρατίας και διαδήλωσαν σε όλη την Ελλάδα σήμερα 6 Δεκέμβρη, δύο χρόνια από την ημέρα που δολοφονήθηκε ο Αλέξης Γρηγορόπουλος και ξέσπασε η εξέγερση του Δεκέμβρη του ΄08.
Ιδιαίτερα προκλητική ήταν η αστυνομία, η οποία στην ουσίαπροσπάθησε να διαλύσει την απογευματινή πορεία πριν καν ξεκινήσει, παραβίασε το πανεπιστημιακό άσυλο των Προπυλαίων, εξαπόλυσε δολοφονικές επιθέσεις των ομάδων Δέλτα μέσα στην πορεία και κτύπησε με ιδιαίτερη βαρβαρότητα.

Δελτίο τύπου του ΚΚΕ(μ-λ) για την σημερινή πορεία

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
6/12/2010
Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕ ΠΕΡΑΣΕ. ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΝΕΟΛΑΙΑ ΕΣΠΑΣΑΝ ΤΗΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ.
Η προσπάθεια της κυβέρνησης να απαγορεύσει ουσιαστικά την πραγματοποίηση  των συλλαλητηρίων  της Αθήνας, με την απαγόρευση της πρόσβασης στο κέντρο, έπεσε στο κενό.
Από το πρωί η εικόνα της Αθήνας ήταν οι συνεχείς διαδηλώσεις. Μαθητές, φοιτητές και εργαζόμενοι διαδήλωσαν κατά της μνημονιακής πολιτικής της Τρόικα και της κυβέρνησής της.
Και δεν πτοήθηκαν όσα χημικά και να έριξαν, όσες επιθέσεις κατά των διαδηλωτών και να πραγματοποίησαν οι δυνάμεις καταστολής.
Όλη τη μέρα τα χημικά έπεφταν σωρηδόν, τα ΜΑΤ πολλές φορές κινήθηκαν επιθετικά, αλλά ο κόσμος ήταν αποφασισμένος να διαδηλώσει.

Κάλεσμα συμμετοχής στα συλλαλητήρια που οργανώνουν ΠΑΜΕ – ΠΑΣΕΒΕ – ΠΑΣΥ – ΜΑΣ – ΟΓΕ την Τρίτη 7/12 κατά της μαύρης συμμαχίας κυβέρνησης – τρόικας - πλουτοκρατίας

Το ΚΚΕ καλεί όλο το λαό να συμμετέχει μαζικά στα συλλαλητήρια που διοργανώνει το ΠΑΜΕ, το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών, η ΠΑΣΕΒΕ, η ΠΑΣΥ, η ΟΓΕ κατά της επίσκεψης του Στρος Καν, του συμμάχου της βάρβαρης αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης και της πλουτοκρατίας, αύριο Τρίτη 7/12 και ώρα 5 το απόγευμα στο Σύνταγμα καθώς και στις άλλες πόλεις της Ελλάδας.
Να εκφραστεί αγωνιστικά και δυνατά ότι ο λαός δεν συναινεί αλλά αντιπαλεύει τα άγρια μέτρα που τον οδηγούν μόνιμα στη φτώχεια και στην ανεργία για να προστατευθούν τα κέρδη και τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας.

Παραβίαση του Πανεπιστημιακού ασύλου από τα ΜΑΤ ! Επίκαιρο σχόλιο του Red Star


Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες του μπλογκ μας (αυτόπτες μάρτυρες που μιλήσαμε, ανάμεσα τους και ο μπλόγκερ του kke4ever, Matrix) , δυνάμεις των ΜΑΤ στα Προπύλαια κατά την διάρκεια επίθεσης τους σε συγκεντρωμένους παραβίασαν το Πανεπιστημιακό άσυλο στο Πανεπιστήμιο Αθηνών !Η δεύτερη περίπτωση παραβίασης μετά την παραβίαση ασύλου στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων από αστυνομικούς της ομάδας "ΔΙΑΣ".
Το μπλογκ μας περιμένει την απάντηση του "σοσιαλιστή" υπουργού Παπουτσή. Να δώσει επιτέλους εξηγήσεις ο πρώην επίτροπος στην Ε.Ε. και να δικαιολογήσει τις κινήσεις αυτές των δυνάμεων καταστολής.

Επίσης η εκτεταμένη χρήση χημικών και δακρυγόνων, σε καμιά περίπτωση δεν δικαιολογείται ως απάντηση από το μέγεθος των "προκλήσεων" από μερίδα κόσμου.

Φτάνει πια ! 

Εμπρός λαέ μην σκύβεις το κεφάλι, ο μόνος δρόμος είναι αντίσταση και πάλη !



Σε πεδίο μάχης μετατράπηκε η οδός Πανεπιστημίου λίγο μετά τις 18:00 όταν το μεγαλύτερο τμήμα της πορείας αποχώρησε από τη Βουλή και κατευθύνθηκε προς τα Προπύλαια.


Λίγα λεπτά νωρίτερα σημειώθηκαν επεισόδια και στην πλατεία Συντάγματος με διαδηλωτές να πετούν μολότοφ προς τους άνδρες των ΜΑΤ που είχαν παραταχθεί μπροστά από το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη. Η ένταση συνεχίστηκε για αρκετή ώρα με τους άνδρες των ΜΑΤ να κατεβαίνουν την πλατεία Συντάγματος για να απομακρύνουν τους διαδηλωτές.

Πηγή: www.zougla.gr

Ανακοίνωση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ 6/12/2010

Η επίσκεψη του Γενικού Διευθυντή του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος Καν και του Επιτρόπου της ΕΕ Όλι Ρεν στην χώρα μας γίνεται σε μια περίοδο που κλιμακώνεται η επίθεση των μεγαλοεπιχειρηματιών και της κυβέρνησης με την στήριξη της ΝΔ και του ΛΑΟΣ απέναντι στην εργατική τάξη και τα άλλα λαϊκά στρώματα, με τα αντεργατικά, αντιλαϊκά μέτρα που προβλέπονται στο επικαιροποιημένο μνημόνιο:
- Την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων και την μείωση των ήδη χαμηλών μισθών.
- Την ταυτόχρονη προώθηση της παράτασης του εργάσιμου χρόνου χωρίς πληρωμή υπερωριών, την κατάργηση του πενθημέρου και της Κυριακάτικης αργίας.
- Τις χιλιάδες απολύσεις στο Δημόσιο και τις ΔΕΚΟ.

ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΠΑΝΤΟΥ: Κλείνουν το «Στέκι» 60 παιδιών με αναπηρία

Την ημέρα ακριβώς για τα άτομα με αναπηρία, η ελληνική πολιτεία έκανε το καλύτερο «δώρο» στις οικογένειες 60 παιδιών με ειδικές ανάγκες. Εβαλε λουκέτο στο «Στέκι» τους στον Τύρναβο Λάρισας, με την απόφαση της αρμόδιας επιτρόπου του Ελεγκτικού Συνεδρίου να μην εγκρίνει τα λειτουργικά έξοδα του ιδρύματος!

ΣΥΡΙΖΑ: Μισητό σύμβολο και ανεπιθύμητος ο Στρος-Κα


«Ο Στρος-Καν είναι ανεπιθύμητο πρόσωπο στη χώρα μας και αντιπροσωπεύει στα μάτια των φτωχότερων λαών και ανθρώπων του πλανήτη μας ένα μισητό σύμβολο», τονίζει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος ΣΥΡΙΖΑ Π. Λαφαζάνης με αφορμή την άφιξη του επικεφαλής του ΔΝΤ στην Αθήνα.

Στη μνήμη του Αλέξη




Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο διοργανώνεται σήμερα το μεσημέρι στα Προπύλαια, για την επέτειο των δύο ετών από τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου. 




Την ίδια ώρα έχει δώσει ραντεβού η ΑΔΕΔΥ, η οποία πραγματοποιεί στάση εργασίας στην Αττική από τις 12.00 έως τις 15.00. Να θυμίσουμε ότι το κέντρο της Αθήνας θα παραμείνει κλειστό για 24 ώρες.

Ανάλογες εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν σε πολλές πόλεις της χώρας, όπως Θεσσαλονίκη, Λαμία, Ηράκλειο, Αγρίνιο, Λάρισα, Κομοτηνή.

Πηγή: www.zougla.gr

Ανακοίνωση του Τμήματος Δικαιωμάτων του Συνασπισμού για τα πρωτοφανή μέτρα αποκλεισμού του κέντρου της Αθήνας από την αστυνομία για σχεδόν ένα 24ωρο, με αφορμή τις εκδηλώσεις για την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου

   Ο πρωτοφανής αποκλεισμός μεγάλων περιοχών του κέντρου της Αθήνας από τις Αστυνομικές αρχές έχει διπλό στόχο: Κατ’ αρχήν να αποτρέψει τη συμμετοχή των πολιτών στις διαδηλώσεις, δημιουργώντας δυσκολίες στην πρόσβαση τους στους χώρους των συγκεντρώσεων και, ταυτόχρονα, καλλιεργώντας κλίμα ανησυχίας και τρομοκράτησης. Επίσης, μέσω της αδικαιολόγητα τεράστιας ταλαιπωρίας που θα υποστούν οι κάτοικοι, εργαζόμενοι και επαγγελματίες του κέντρου, επιχειρεί να προκαλέσει φαινόμενα αγανάκτησης και δυσφορίας ενάντια στους διαδηλωτές.

«Γκρίζα ζώνη» το μισό Αιγαίο, ανύπαρκτο το Καστελόριζο !

Τα ελληνικά νησιά ανατολικά του 25ου Μεσημβρινού εξαιρέθηκαν από πρόσφατη άσκηση αεράμυνας του ΝΑΤΟ.
Πριν στεγνώσει το μελάνι της υπογραφής που έβαλε η ελληνική κυβέρνηση στο νέο στρατηγικό δόγμα του ΝΑΤΟ, η ελληνική συμμετοχή στην ιμπεριαλιστική λυκοσυμμαχία ενέγραψε νέες υποθήκες συνολικής αμφισβήτησης των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων στο Αιγαίο και υποστήριξης των τουρκικών απαιτήσεων για αποστρατιωτικοποίηση των ελληνικών νησιών.
Αφορμή αποτέλεσε η άσκηση αεράμυνας άνευ στρατευμάτων «Noble Aspect», που έγινε το διάστημα 1-2 Δεκέμβρη 2010, στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές των ΝΑΤΟικών επιτελείων και μονάδων, η οποία ωστόσο αποτυπώνει πλήρως την εικόνα «γκριζαρίσματος» των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων στο Αιγαίο.