Πέμπτη 26 Απριλίου 2012

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του Κ.Κ.Ε για τις δηλώσεις της Φ. Γεννηματά 26/4/2012




Ο δρόμος του Ολάντ μαζί με τις «ανανεωτικές» δυνάμεις της Γαλλίας τύπου ΣΥΡΙΖΑ και άλλων «αντιμνημονιακών» είναι ο δρόμος της σφαγής των εργατικών - λαϊκών δικαιωμάτων, όπως είναι και του ΠΑΣΟΚ μαζί με τη ΝΔ.
Όλοι και όλες ψήφο στο ΚΚΕ και από τις 7 Μάη πόλεμο ενάντια στον αντιλαϊκό πόλεμο πλουτοκρατίας - ΕΕ.

Κλειστούς χώρους χρήσης ναρκωτικών ετοιμάζουν κυβέρνηση και Δήμος Αθηναίων

Μετά την παταγώδη αποτυχία του σχεδίου δημιουργίας μονάδων υποκατάστασης στα νοσοκομεία, που θα έλυνε υποτίθεται το πρόβλημα με τις πιάτσες στο κέντρο της Αθήνας, τώρα η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ - ΝΔ και η δημοτική αρχή του Γ. Καμίνη (στηρίζεται από ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, Οικολόγους Πράσινους) προχωρούν σε μια νέα ανάλογη εξαγγελία: Δημιουργούν δυο κλειστούς χώρους (στο Σταθμό Λαρίσης και στη Λεωφόρο Καβάλας), όπου οι χρήστες θα κάνουν - άκουσον άκουσον - «υγιεινή» ...χρήση ναρκωτικών. Οπως και με τις μονάδες του ΟΚΑΝΑ στα νοσοκομεία, που η πρόεδρός του παραδέχτηκε χτες σε συνέντευξη Τύπου ότι δεν έλυσαν το πρόβλημα του κέντρου, έτσι και με την υπόσχεση ότι θα μεταφέρουν τις πιάτσες των τοξικοεξαρτημένων σε κλειστούς χώρους, προκειμένου να τις κρύψουν από τη βιτρίνα της πόλης, εμπαίζουν και τους κατοίκους του κέντρου και τους τοξικοεξαρτημένους και τις οικογένειές τους. Και είναι τέτοια η υποκρισία τους, που την ίδια στιγμή που εξήγγειλαν τους κλειστούς χώρους, ανακοίνωσαν κιόλας ότι έχει ξεκινήσει η συνταγογράφηση υποκαταστάτων από γιατρούς στα προγράμματα του ΟΚΑΝΑ, δηλαδή, υπάρχουν χρήστες που πάνε στις μονάδες, παίρνουν τις δόσεις μιας βδομάδας και φεύγουν... 
Οπως ανακοινώθηκε χτες, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που έδωσε η πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ Μ. Μαλλιώρη, οι χώροι αυτοί θα λειτουργήσουν το επόμενο τρίμηνο και εκεί θα διανέμονται στους χρήστες σύριγγες «αρκεί να έχουν ήδη τη δόση τους», ενώ θα υπάρξει συνεργασία με το υπουργείο Δημόσιας Τάξης, ώστε οι χρήστες να ...«προσανατολίζονται στους συγκεκριμένους χώρους»! Υπενθυμίζεται ότι παρόμοιο εγχείρημα είχε γίνει στην Ελβετία, στο γνωστό πάρκο της Ζυρίχης, όπου οι αρχές αναγκάστηκαν να το κλείσουν, καθώς μέσα σε λίγα μόνο χρόνια μετατράπηκε σε κόλαση ζωντανών νεκρών.

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ για την ομιλία του Α. Σαμαρά στο Ζάππειο


Ο αμετανόητος υποστηρικτής του μνημονίου κ.Σαμαράς όχι μόνο δεν έχει να πει τίποτα στον ελληνικό λαό που θα βελτιώσει τη ζωή του, αλλά υπόσχεται μια κοινωνία φόβου και ένα κράτος αυταρχισμού με διαλυμένο το κοινωνικό κράτος και απογυμνωμένη τη δημοκρατία. Υπόσχεται μια ζωή χωρίς δικαιώματα για τους εργαζόμενους και τη νεολαία, σε μια κοινωνία όπου προτεραιότητα είναι η καταστολή των αγώνων του λαού.

ΠΕΦΤΕΙ Η ΔΕΞΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΤΣΕΧΙΑ -ΡΥΘΜΙΣΤΕΣ ΟΙ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ.


ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΔΕΛΑΣΤΙΚ
Την δεύτερη θέση με  20 % δίνουν οι δημοσκοπήσεις στο Κομμουνιστικό Κόμμα στην Τσεχία.

Δεν αποκλείεται καθόλου η δεξιά κυβέρνηση της Τσεχίας, η οποία μόλις προ διετίας είχε εκλεγεί πανηγυρικά με το υψηλότερο ποσοστό που είχε πάρει ποτέ κυβερνητικός συνασπισμός μετά την ανατροπή του προηγούμενου καθεστώτος στην Τσεχοσλοβακία τον Νοέμβριο του 1989, να μην προλάβει να βγάλει την εβδομάδα. Να καταρρεύσει από εσωτερικές αντιθέσεις που εδράζονται όμως στο μίσος των Τσέχων εναντίον της και έτσι να οδηγηθεί η χώρα σε πρόωρες εκλογές, πιθανότατα τον Σεπτέμβρη.
«Σταματήστε τους κλέφτες!» ήταν το κεντρικό σύνθημα μιας κολοσσιαίας για τα τσεχικά δεδομένα διαδήλωσης άνω των 120.000 ατόμων στην κεντρική πλατεία Βέντσεσλας της Πράγας, το Σάββατο, την οποία διοργάνωσαν τα συνδικάτα και τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Το ειδικό καθεστώς προχωρά είτε με ευρώ είτε με κατοχική δραχμή. Ανάγκη η ανατροπή του. Για μια άλλη Ελλάδα σε μια άλλη Ευρώπη.


Δελτίο Τύπου ΚΟΕ - 25/4/2012

Όπως έγινε γνωστό η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, μέσω της οποίας χρηματοδοτούνται επενδύσεις της ΔΕΗ, έθεσε για πρώτη φορά στη διοίκηση της ΔEH δύο νέους όρους για τη σύναψη δανείου. Ο πρώτος αφορούσε την πρόβλεψη για «ρήτρα δραχμής», δηλαδή επαναδιαπραγμάτευση της σύμβασης σε περίπτωση αλλαγής νομίσματος με το επιχείρημα είτε της αποχώρησης της χώρας από την Ευρωζώνη είτε της διάλυσης της Ευρωζώνης. Ο δεύτερος την υπαγωγή της στο αγγλικό δίκαιο για την περίπτωση αθέτησης της αποπληρωμής.

ΕΚΛΟΓΕΣ 2012 :Το ψηφοδέλτιο νίκης του Κ.Κ.Ε στην Εύβοια !


ΕΥΒΟΙΑΣ



ΑΡΓΥΡΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Αντωνίου, Εργάτης, Στέλεχος του ΠΑΜΕ,
ΒΡΑΝΑ ΚΥΡΙΑΚΟΥΛΑ του Νικολάου, Δικηγόρος, Δημοτική Σύμβουλος Καρύστου,
ΚΟΥΚΟΥΡΑΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ του Ηλία, Εργάτης, Μέλος ΔΣ Εργατικού Κέντρου Εύβοιας,
ΛΙΑΓΚΑΚΗΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ του Νικολάου, Αγρότης, Πρόεδρος Αγροτικού Συλλόγου, Δημοτ. Σύμβουλος Μαντουδίου - Λίμνης - Αγ. Αννας,
ΜΑΡΙΝΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Βασιλείου, Βουλευτής, Μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ,

ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ: Η ευθύνη του καθενός ανεβαίνει μπροστά στην κάλπη.


Κεντρικός ομιλητής ο Θ. Χιώνης, υποψήφιος βουλευτής Επικρατείας του ΚΚΕ.



Χαιρέτισαν ο Γ. Λαμπρούλης και η Αννέτα Ψωμιάδου, υποψήφιοι βουλευτές στο νομό

Σε μεγάλη προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ, που πραγματοποιήθηκε χτες βράδυ στην κεντρική πλατεία της Λάρισας, μίλησε ο Θ. Χιώνης, Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ, υποψήφιος βουλευτής Επικρατείας του Κόμματος. Η συγκέντρωση άνοιξε με χαιρετισμούς του Γ. Λαμπρούλη και της Αννέτας Ψωμιάδου, υποψήφιων βουλευτών του ΚΚΕ στο νομό της Λάρισας.

Καταγγελία ΑΝΤΑΡΣΥΑ για την καταστροφή του εκλογικού της περιπτέρου στα Χανιά.


Η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. Χανίων καταγγέλλει την καταστροφή του προεκλογικού περιπτέρου της τα ξημερώματα της Τετάρτης 25 Απρίλη. 


Δεν είναι πρώτη φορά που ανάλογα περιστατικά λαμβάνουν χώρα στην πόλη μας και αλλού, με επιθέσεις σε προεκλογικά περίπτερα και αγωνιστές. Ζούμε στην εποχή που η επίθεση του Μαύρου Μετώπου Συγκυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ διαλύει κάθε έννοια εργατικού, κοινωνικού και δημοκρατικού δικαιώματος, στοχοποιεί το κίνημα, την Αριστερά και κάθε φωνή αντίστασης, ενώ ταυτόχρονα αξιοποιεί τις επιθέσεις παρακρατικών μηχανισμών και φασιστικών ομάδων όπως της Χρυσής Αυγής για να τρομοκρατήσει τον αγωνιζόμενο λαό και να περισώσει ότι έχει απομείνει από ένα σάπιο πολιτικό σύστημα που καταρρέει.

Στις 2 Μαΐου,στο Πεδίον του 'Αρεως η κεντρική συγκέντρωση του ΚΚΕ.


Σε ανοιχτή προεκλογική συγκέντρωση θα μιλήσει η γ.γ. του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα στην πλατεία Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη τη Δευτέρα 30 Απριλίου στις 20:30.



Την Τετάρτη 2 Μαΐου θα γίνει η κεντρική συγκέντρωση του ΚΚΕ στην Αθήνα, στο Πεδίον του Αρεως στις 20:00.
Στο μεταξύ, την ανάγκη «να χειραφετηθεί ο λαός από επικίνδυνες, παλιές και νέες, αυταπάτες που μπήκαν στο προσκήνιο», υπογράμμισε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Α. Παπαρήγα κατά την επίσκεψή της στην Ακρόπολη.

Φιλοχουντικός παροξυσμός από το ΛΑΟΣ.Επανάσταση ήταν η χούντα της 21η Απριλίου λέει υποψήφιος βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ !


Άρθρο σε εφημερίδα της Καρδίτσας δημοσίευσε ο υποψήφιος βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ. Σ. Δασκαλόπουλος, για να υπερασπιστεί τη δικτατορία και τους πρωτεργάτες της! 

Γράφει, λοιπόν, ο πολιτευτής του Καρατζαφέρη μεταξύ άλλων ότι ο Γ. Παπαδόπουλος έσωσε τη χώρα που βρισκόταν επί διετία σε ακυβερνησία και ότι «τα έργα των πατριωτών της εθνικής κυβερνήσεως της επταετίας είναι γνωστά»... Καταγγέλλει όσους αντιπάλεψαν τη χούντα γράφοντας πως «οι δήθεν ήρωες του Πολυτεχνείου είναι αυτοί που έφεραν την πατρίδα μας στην απαξία όπου βρίσκεται σήμερα». Και συνεχίζει: «Η 21η Απριλίου ήταν επανάσταση, των λίγων βέβαια, άλλωστε οι επαναστάσεις από λίγους γίνονται, ήταν επανάσταση του έθνους έναντι του καιροσκοπισμού της κομματοκρατίας, ήταν η επανάσταση του μεροκαματιάρη, του αγρότη, του εργάτη που μόνο τότε έζησε τη χρυσή εποχή του»...

ΤΑ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ ΤΗΣ ΕΚΛΟΓΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΚΕ (μ-λ) ΚΑΙ Μ-Λ ΚΚΕ.

Τα ονόματα των υποψηφίων ανά εκλογική περιφέρεια έχουν ως εξής:


Α´ ΑΘΗΝΑΣ
ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ του Αριστομένη
ΒΛΑΧΟΠΟΥΛΟΥ ΕΙΡΗΝΗ του Δημητρίου
ΒΟΓΙΑΤΖΟΓΛΟΥ ΕΙΡΗΝΗ του Δημητρίου
ΜΑΓΚΑΝΙΩΤΟΥ ΑΝΝΑ του Πολυχρόνη
ΜΑΝΔΕΛΕΝΑΚΗΣ ΗΛΙΑΣ του Γεωργίου
ΜΠΟΥΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Κωνσταντίνου
ΝΕΖΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του Ευστρατίου
ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ του Γεωργίου
Β´ ΑΘΗΝΑΣ
ΑΝΤΩΝΙΑΔΗ ΓΙΑΝΝΟΥΛΑ του Δημητρίου
ΒΑΡΛΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του Δημητρίου

Εκλογές Συλλόγου Υπαλλήλων Εθνικής Τράπεζας: Πτώση του δικομματισμού, στο 30% η αριστερά!

Του Θανάση Μαρίνη
(εργαζόμενος στην Εθνική Τράπεζα)


 

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. του ΣΥΕΤΕ*
ΓΡΑΜΜΕΝΟΙ 9.263
ΨΗΦΙΣΑΝ 7.104 Αποχή: 23,3%
ΛΕΥΚΑ 183
ΑΚΥΡΑ 196
ΕΓΚΥΡΑ 6.725
ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΜΕΤΡΟ 269 4
Ψηφοδέλτιο Ψήφοι % +- % Έδρες Α' Έδρες Β' ΕΔΡΕΣ +-
ΔΗΣΥΕ 2.542 37,80% -15,99% 9 0 9 -5
ΔΑΚΕ 1.002 14,90% -5,02% 3 1 4 -1
ΔΑΣ 968 14,39% 2,30% 3 1 4 1
ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ 734 10,91% 2 1 3 3
ΕΝΙΑΙΑ 710 10,56% 2,60% 2 1 3 1
ΠΡ. ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ 355 5,28% 3,05% 1 0 1 0
ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ 304 4,52% 1 0 1 1
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ 110 1,64% 1,10% 0 0 0 0
6.725 100,00% 21 4 25



·         ΔΗΣΥΕ: ΠΑΣΚΕ, πρόσκειται στο ΠΑΣΟΚ
·         ΔΑΚΕ: πρόσκειται στη Ν.Δ.
·         ΔΑΣ: αριστερός σχηματισμός που κινείται στο χώρο του ΣΥΡΙΖΑ
·         ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ: διάσπαση της ΠΑΣΚΕ – «επικεφαλής» ο Παναγόπουλος (πρόεδρος ΓΣΕΕ)
·         ΕΝΙΑΙΑ: ΠΑΜΕ, πρόσκειται στο ΚΚΕ
·         ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ: αριστερός σχηματισμός που κινείται στο χώρο της ΑΝΤΑΡΣΥΑ
·         ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ: διάσπαση της ΔΑΚΕ