Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2013

Η Aili Labanino, η οποία είναι κόρη ενός από τους 5 Κουβανούς Πατριώτες πραγματοποίησε σήμερα επίσκεψη στο ΠΑΜΕ.

 Σήμερα πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στα γραφεία του ΠΑΜΕ, της Aili Labanino, η οποία είναι κόρη ενός από τους 5 Κουβανούς Πατριώτες που είναι φυλακισμένοι εδώ και 15 χρόνια στις ΗΠΑ.


Η Aili Labanino, μας ενημέρωσε για τους λόγους της σύλληψης των 5 Κουβανών. Μας πληροφόρησε ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ δωροδόκησε με 1.000.000 δολάρια δημοσιογράφους για διασπορά ψεύτικων ειδήσεων σε βάρος των 5 Πατριωτών.

προκόπης...11

προκόπης...11


To KKE για τις διαπραγματεύσεις κυβέρνησης-τροϊκα.

Σχόλιο του ΚΚΕ για τις διαπραγματεύσεις κυβέρνησης-τροϊκα.


Η λεγόμενη κόντρα της κυβέρνησης με την τρόικα δεν έχει στόχο να βάλει φρένο στα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα, αλλά να διεκδικήσει διευκολύνσεις που θα της επιτρέψουν να στηρίξει ακόμη περισσότερο τα συμφέροντα του ελληνικού κεφαλαίου.

Ο Νίκος Μπογιόπουλος γράφει για ΤΟ «SUCCESS STORY» ΤΩΝ… ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΩΝ

Του Νίκου Μπογιόπουλου 


Ο κ. Σαμαράς έδωσε το περίγραμμα της πολιτικής του λέγοντας την περασμένη Παρασκευή από το Ρέντη: «Κοινωνική συνοχή, αλληλεγγύη και ανάπτυξη είναι το τρίπτυχο σε μια Πολιτεία που θέλει να πετύχει»…

Ο κ. Κωνσταντίνος Μητσοτάκης κατά την επέτειο των 95ων γενεθλίων του εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι «η Ελλάδα θα τα καταφέρει». Μόνο που η αισιοδοξία του εδράζεται στην ευχή - προτροπή του ότι «θα σφίξουν οι Έλληνες άλλη μια φορά τα δόντια και θα τα καταφέρουμε»…

Περιβάλλον ώρα μηδέν ...«Άνθρωποι και κτίρια έχουν μεταβληθεί σε ακαθόριστες σκιές»: αποπνικτικό νέφος στην Κίνα, κλειστά τα σχολεία.

Περιβάλλον ώρα μηδέν ...



 Προβλήματα σε μία από τις μεγαλύτερες πόλεις της βορειοανατολικής Κίνας, την Χαρμπίν, προκάλεσε σήμερα το αποπνικτικό νέφος από τη ρύπανση της ατμόσφαιρας οδηγώντας τις αρχές στο κλείσιμο των σχολείων και του αεροδρομίου, αλλά και σε ρυθμίσεις στα δρομολόγια των μέσων μαζικής μεταφοράς στην πρώτη μεγάλη κρίση ατμοσφαιρικής ρύπανσης για τον φετινό χειμώνα στη χώρα.

ΚΚΕ: Επίκαιρη ερώτηση για τα ιδιωτικά σχολεία.

Επίκαιρη ερώτηση για τα ιδιωτικά σχολεία κατέθεσε προς τον υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων ο βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος.



Αναλυτικά η επίκαιρη ερώτηση:

«Θέμα: Η εγκύκλιος Φ.18/93893/Δ5/12-7-2013 του Υπουργείου Παιδείας σε σχέση με τα ιδιωτικά σχολεία.

Οι εκπαιδευτικοί και στα ιδιωτικά σχολεία, όπως και το σύνολο των εργαζομένων, δέχονται την ολομέτωπη επίθεση κυβέρνησης - ΕΕ - εργοδοσίας, που σφαγιάζει μισθούς και εργασιακά δικαιώματα και φορτώνει τα βάρη της κρίσης στις πλάτες των εργαζομένων προκειμένου να σωθούν τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων, μεταξύ αυτών και των σχολαρχών.

Τελικά αποτελέσματα εκλογών στο Λουξεμβούργο: - Νίκησε με 33,7 % το κεντροδεξιό Χριστιανοκοινωνικό Κόμμα του Λαού.Μικρή άνοδος για το Κομμουνιστικό Κόμμα που ξεπέρασε τα ποσοστά του 2009 και έφτασε το 1,64 %.Στο 4.94 % το Αριστερό Κόμμα.Γράφει ο Red Star.

Red Star


Το Λουξεμβούργο είναι μικρή χώρα με 550.000 κατοίκους και παράλληλα μια πλούσια χώρα της Ε.Ε. Παρόλα αυτά , το ποσοστό του πληθυσμού που διαβιεί σε συνθήκες φτώχειας έχει υπερβεί το 15% και υπάρχουν αρκετές κοινωνικές ανισότητες.

Οι εκλογές που έγιναν την Κυριακή δεν άλλαξαν αρκετά τον πολιτικό χάρτη σε σχέση με το 2009 αν και τα 2 κόμματα που συγκυβερνούσαν ( τα αντίστοιχα της Ν.Δ. και του ΠΑ.ΣΟ.Κ) έχασαν συνολικά 6 % .

Συνέντευξη του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα στην εκπομπή MEGA Σαββατοκύριακο..."Η λογική των δύο άκρων έδωσε ανοχή, στήριξη και πάτημα στη ΧΑ να απευθυνθεί σ' ένα ευρύτερο ακροατήριο ..."

 Η κυβέρνηση δείχνει ότι πιέζεται πάρα πολύ από την τρόικα, ότι έρχονται καινούργια μέτρα. Ο κ. Σαμαράς λέει ότι αν πιέσουν για νέα μέτρα η βουλή δεν μπορεί να τα ψηφίσει και πάμε σε εκλογές. Εσείς πιστεύετε ότι θα υπάρχουν νέα μέτρα;


«Σίγουρα θα υπάρξουν νέα μέτρα. Με οποιεσδήποτε προτάσεις και εκδοχή διαχείρισης της κρίσης και από τη μεριά της κυβέρνησης και από τη μεριά των εταίρων, της ΕΕ, του ΔΝΤ και της ΕΚΤ αλλά και από τις προτάσεις που είναι μείγμα όλων αυτών αλλά και άλλων κομμάτων της αντιπολίτευσης όπως της αξιωματικής αντιπολίτευσης.