Κυριακή 2 Ιουνίου 2013

Εκδήλωση - συζήτηση του ΚΚΕ(μ-λ)
ΔΕΥΤΕΡΑ 3 ΙΟΥΝΗ, 7 μ.μ. - ΠΕΔΙΟΝ ΑΡΕΩΣ (θέατρο Οικονομίδη)

Θα γίνουν παρεμβάσεις για τους αγώνες των καθηγητών, των κατοίκων της Χαλκιδικής, των εργαζομένων στους ΟΤΑ κ.ά.

Η ΑΝΑΓΚΗ ΓΙΑ ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΗ ΑΠ' ΤΙΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕΙΣ ΤΟΥΣ!
ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΗΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ!

Ποτάμια συκοφαντίας. Τόνοι λάσπης και παραπληροφόρησης. Το «διαίρει και βασίλευε» σε πλήρη εξέλιξη. Αλλά και κρατική και εργοδοτική τρομοκρατία, φασιστικοποίηση της δημόσιας ζωής, ΜΑΤ και χημικά, προληπτική επιστράτευση. Το είδαμε κι αυτό από ένα πολιτικό προσωπικό αδίστακτο και ταγμένο να υπηρετεί τους ξένους δυνάστες και τους ντόπιους υποτακτικούς τους.

Το ενδεχόμενο απεργίας των καθηγητών μέσα στις πανελλαδικές εξετάσεις τους θύμισε το «μακρινό» 1988 και τους χτύπησε το καμπανάκι σαν προανάκρουσμα του μέλλοντος. Πόσο μπορεί ν' αντέξει ένας λαός τη ραγδαία επιδείνωση της θέσης του; Το ότι ο συγκεκριμένος κλάδος έθεσε πρώτος το ζήτημα, δεν έχει τόση σημασία. Η ουσία είναι ότι διευρυμένα -πλέον- κομμάτια του λαού ασφυκτιούν μπροστά στη βαρβαρότητα της ιμπεριαλιστικής–καπιταλιστικής επιθετικότητας και επιλέγουν το δρόμο της ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ, της ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ και, τελικά, της ΣΥΓΚΡΟΥΣΗΣ.

Σχόλιο του ΚΚΕ για την καταστολή των διαδηλώσεων στην Τουρκία.

Σχόλιο εξέδωσε το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σχετικά με την καταστολή των διαδηλώσεων στην Τουρκία.


Αναλυτικά το σχόλιο:

Το Ροντβάιλερ.Της Λιάνας Κανέλλη στον σημερινό Κυριακάτικο Ριζοσπάστη που πρέπει ΌΛΟΙ να αγοράσουμε !

Της Λιάνας Κανέλλη


Ο νεαρός άντρας έχει βγει βόλτα στη γειτονιά μ' ένα σκυλί μαύρο, οπότε εξ ορισμού απειλητικό, μεγαλόσωμο, οπότε εξ ορισμού δυνατό, Ροντβάιλερ, οπότε αφού δεν το δάγκωσε ποτέ άνθρωπος, κυκλοφορεί ως «κακό», ενισχυμένο από χολιγουντιανά θρίλερ και «προφητείες». Η απέναντι κυρία, οικεία κι ευγενής, σταυροκοπιέται φωναχτά επικαλείται την Παναγιά και αναρωτιέται «τι είναι τούτο;»..

Εργατικό Κέντρο Αθήνας - Πρώτη δύναμη το ΠΑΜΕ με 28 % περίπου !



Μεγάλη επιτυχία κατέγραψαν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στις εκλογές για την ανάδειξη της νέας διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Αθήνας.

Ο συνδυασμός της ΔΑΣ που στηρίζεται απο το ΠΑΜΕ αναδείχθηκε σε πρώτη δύναμη με μεγάλη διαφορά απο τους επόμενους σε ψήφους, ποσοστά και έδρες.

Συγκεκριμένα:
Αντιπροσωπεύοντας 113. 722 εργάτες και υπάλληλους, ψήφισαν 1422 αντιπρόσωποι και επι εγκύρων 1414 πήραν:

- ΔΑΣ : 393 ψήφους και 9 έδρες (27,79%)