Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 2010

Μ.Α.Σ. :ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Για την βεβήλωση του μνημείου της δολοφονημένης ΚΝίτισσας του Παντείου Σωτηρίας Βασιλακοπούλου από 60 μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ-ΕΑΑΚ

Καταγγέλλουμε τη φασιστική βεβήλωση του μνημείου της δολοφονημένης φοιτήτριας του Παντείου Πανεπιστημίου Σωτηρίας Βασιλακοπούλου από 60 μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ-ΕΑΑΚ το πρωί της Παρασκευής 17/12/2010.
Η Σωτηρία Βασιλακοπούλου ήταν μέλος της ΚΝΕ και δολοφονήθηκε εν ψυχρώ από την εργοδοσία και το κεφάλαιο στην προσπάθεια της να μοιράσει προκηρύξεις έξω από το εργοστάσιο της ΕΤΜΑ το 1980.
Αυτές οι πρακτικές, δηλαδή η βεβήλωση μνημείων δολοφονημένων κομμουνιστών, λαϊκών αγωνιστών είναι εχθρικές προς το εργατικό και το φοιτητικό κίνημα.

Επιταχύνονται οι εξελίξεις στην ΠΑΣΚΕ - ΓΣΕΕ

Πετρόπουλος Α.- ΑΥΓΗ

Τρίζει συθέμελα η συνδικαλιστική παράταξη του ΠΑΣΟΚ στη ΓΣΕΕ, δεχόμενη πλέον βολές διαρκείας από διάφορες κατευθύνσεις, που καθιστούν εκ των πραγμάτων περίπου ανέφικτη τη διατήρηση του σημερινού σκηνικού στην ηγεσία της Συνομοσπονδίας.
Καθοριστικός παράγοντας φαίνεται πλέον ότι είναι η ταχύτατη φθορά της κυβέρνησης και, σύμφωνα με έμπειρα στελέχη που κρατούν σε αυτή τη φάση την ανωνυμία τους, τα όσα συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα σε ΓΣΕΕ και ΠΑΣΚΕ "είναι μια πρόβα όσων θα επακολουθήσουν σύντομα και σε κομματικό επίπεδο".

ΠΟΣ και ΔΕΗ σκληραίνουν
Το έναυσμα της πρόσφατης κρίσης στη Συνομοσπονδία ξεκίνησε με τη "μυστική διαπραγμάτευση" του προέδρου της ΓΣΕΕ με την υπουργό Εργασίας, τον ΣΕΒ και τις άλλες εργοδοτικές οργανώσεις για τις συμβάσεις, γεγονός που οδήγησε στην έξοδο από το προεδρείο της Συνομοσπονδίας των παρατάξεων της Αυτόνομης Παρέμβασης και της ΔΑΚΕ.

Πολιτική Εκδήλωση ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Δευτέρα 20 Δεκέμβρη

ΑΡΙΣΤΕΡΑ - ΔΥΝΑΜΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ!

Μετά και τις τελευταίες εκλογές το πολιτικό σύστημα έχει μπει σε περίοδο αστάθειας. Ήδη από τους πρώτους μήνες του μνημονίου έχει φανεί ότι αυτή η  πολιτική δεν μπορεί να περάσει στην κοινωνία. Για αυτό προετοιμάζουν διάφορα δεκανίκια τύπου Ντόρας, Κουβέλη, που μαζί με το ΛΑΟΣ θα στηρίξουν την κυβέρνηση.
Η αριστερά για να μπορεί να παίξει ρόλο και να φανεί χρήσιμη στους εργαζόμενους πρέπει να γίνει δύναμη ανατροπής. Να ενωθεί στους αγώνες. Να συγκρουστεί με το μεγάλο κεφάλαιο, τις αγορές και την ΕΕ και τον ίδιο τον καπιταλισμό, όχι να τον φτιασιδώσει. Να είναι ανοιχτή και δημοκρατική απέναντι στους εργαζόμενους. Μια τέτοια αριστερά θέλουμε. Για μια τέτοια αριστερά παλεύει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Με σκληρά αντίποινα προειδοποιεί η Βόρεια Κορέα τη Νότια Κορέα για τα νέα στρατιωτικά γυμνάσια πρόκληση σε γκρίζα ζώνη.



Κόκκινο πανί αποτελούν για τη Βόρεια Κορέα απείλησε οι προγραμματισμένες ασκήσεις της Σεούλ που έχει ανακοινώσει κοντά στο αμφισβητούμενο νησί Yeonpyeong.

Η Πιονγκγιάνγκ προειδοποιεί ότι η απάντηση θα είναι ακόμη πιο ισχυρή από αυτή του προηγούμενου μήνα (23 Νοεμβρίου) όταν από πυρά πυροβολικού σκοτώθηκαν 4 άτομα.

Από την πλευρά της η Νότια Κορέα απάντησε πως τα στρατιωτικά γυμνάσια είναι δικαιολογημένα και εντάσσονται στο πλαίσιο «ασκήσεων ρουτίνας».

Πηγή:www.newsbeast.gr

ΠΑΜΕ : Ανακοίνωση Γραφείο Τύπου - Κλιμάκωση του Αγώνα

Η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ χαιρετίζει τους χιλιάδες εργαζόμενους και εργαζόμενες στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, τη νεολαία, τις γυναίκες, τους συνταξιούχους που αποφασιστικά, μαχητικά πήραν μέρος στην απεργία και τις απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ σε όλη τη χώρα. Ξεπέρασαν εμπόδια και τρομοκρατία και διλήμματα που έβαζαν η εργοδοσία, η κυβέρνηση, ο κυβερνητικός και εργοδοτικός συνδικαλισμός. Ακόμα τους αυτοαπασχολούμενους, τη φτωχή αγροτιά που συμμετείχαν ενώνοντας τις δυνάμεις τους ενάντια στον κοινό αντίπαλο, τα μονοπώλια, την Ε.Ε., τους πολιτικούς τους εκφραστές.
            Η πλειοψηφία των ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ αποφάσισαν παναττική στάση εργασίας την Τετάρτη 22 Δεκέμβρη. Η ηγεσία του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού πρόσφατα απέρριψε την πρόταση των δυνάμεων του ΠΑΜΕ για κλιμάκωση του αγώνα με νέα απεργιακή κινητοποίηση.

ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΛΑΟΥ, ΞΑΝΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ!

Πλημμύρησαν πάλι οι δρόμοι της Αθήνας, αλλά και των άλλων πόλεων σ’ ολόκληρη τη χώρα, από χιλιάδες απεργούς, εργαζόμενους και νεολαίους, κατά τη διαδήλωση της γενικής απεργίας της 15 του Δεκέμβρη. Αποδείχθηκε για άλλη μιά φορά, πως ο λαός, όποτε του δίνεται η δυνατότητα, και ανεξάρτητα από τους λόγους που αναγκάζουν την ξεπουλημένη συνδικαλιστική ηγεσία των ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ να προκηρύσσει – εαν και όποτε προκηρύσσει – απεργίες, βγαίνει μαζικά στο δρόμο, απεργεί, αγωνίζεται και διεκδικεί τα δίκια του, απέναντι στον εφιάλτη που προσπαθεί να του επιβάλλει η κυβέρνηση του ΠΑ.ΣΟ.Κ., με τους συμμάχους της, τη Ν.Δ., το ΛΑ.Ο.Σ., τις εκκολαπτώμενες πιθανές εφεδρείες («Δημοκρατική Συμμαχία»), το κυρίαρχο πολιτικό σύστημα συνολικά, και τα ΜΜΕ, και βέβαια, τα αφεντικά τους, οι ιμπεριαλιστες της Τρόικας και του Δ.Ν.Τ.

ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΑΠΑΝΟΖΙΔΗΣ: ΕΦΥΓΕ ΕΝΑΣ ΠΑΛΙΟΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΣ

Έφυγε από τη ζωή στις 26 Οκτωβρίου 2010 ο Αχιλλέας (Χίλλος) Απανοζίδης, γεννημένος -από γονείς πρόσφυγες από τον Πόντο- στα 1928 στον Πλαταμώνα της Καβάλας. Ο Αχιλλέας Απανοζίδης υπήρξε ΕΠΟΝίτης, μέλος του Κ.Κ.Ε., μαχητής του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας (ΔΣΕ), Πολιτικός Επίτροπος Υπαίθρου, από το καλοκαίρι του 1949 μέχρι τις αρχές του 1951 (με το ψευδώνυμο καπετάν Τζαβέλλας) και πολιτικός πρόσφυγας στη Βουλγαρία, εγκατεστημένος μόνιμα εκεί από το Φεβρουάριο του 1951. Για όσους δεν γνωρίζουν καλά τα της εποχής, οι Πολιτικοί Επίτροποι Υπαίθρου ήταν επίλεκτοι και έμπιστοι στην κομματική ηγεσία αγωνιστές, πολλοί μάλιστα με πολεμικές δάφνες, που μείνανε στην Ελλάδα μετά το τέλος των στρατιωτικών επιχειρήσεων του Εμφυλίου και αντικείμενο της δράσης τους ήταν η περισυλλογή και ασφαλής μεταφορά στις Λαϊκές Δημοκρατίες «ξεκομμένων» μαχητών του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, η συλλογή πληροφοριών, καθώς και άλλες ριψοκίνδυνες αποστολές.