Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2011

Δηλώσεις του Προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Αλέξη Τσίπρα για τις πολιτικές εξελίξεις





Μπροστά στο απόλυτο αδιέξοδο του μνημονίου και στο κύμα αγανάκτησης του λαού η εγχώρια διαπλοκή προστάζει τον Πρωθυπουργό, τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης αλλά με περισσό θράσος ακόμα και τον ίδιο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να παρακάμψουν τη λαϊκή βούληση και να δημιουργήσουν διάδοχο κυβερνητικό σχήμα που θα εφαρμόσει το μνημόνιο ερήμην της λαϊκής εντολής.
Βάζουν την ίδια τη δημοκρατία στο απόσπασμα προκειμένου να σώσουν εαυτούς και αδιαφορούν για τη χρεοκοπία του λαού μας και της χώρας μας.

Πολεμικά σχέδια στην ΕΛ.ΑΣ. για την Πέμπτη-Φοβούνται εισβολή πλήθους στην βουλή-Άρθρο του Κώστα Χαρδαβέλλα στο NEWSBOMB.GR


Του Κώστα Χαρδαβέλλα
Οι πληροφορίες που έχουν φθάσει στην ΕΥΠ και από εκεί στο Αρχηγείο της Αστυνομίας για την Πέμπτη, οπότε διεξάγεται στη Βουλή η ψηφοφορία για το πολυνομοσχέδιο, είναι συγκεκριμένες:
Από τις 10 το πρωί σταδιακή περικύκλωση της Βουλής από δυνάμεις αποφασισμένων διαδηλωτών.
Η οργάνωση γίνεται κυρίως από το ΠΑΜΕ, το οποίο θα κατεβάσει τις δυνάμεις του προς την πλευρά του Άγνωστου Στρατιώτη αλλά και της Βασιλίσσης Σοφίας μέχρι εκεί που θα παρατάσσονται οι δυνάμεις των ΜΑΤ.
Μια ώρα αργότερα, σε πέντε διαφορετικά σημεία της Αθήνας (Πολυτεχνείο και περιοχή Ομόνοιας, παρυφές Νεάπολης και Λυκαβηττού, πλατεία Κουμουνδούρου, μπροστά από το Παναθηναϊκό Στάδιο προς Ηρώδου Αττικού και Πεδίον Άρεως, στον κόμβο Πατησίων και λεωφόρου Αλεξάνδρας) εμφάνιση των πρώτων ομάδων κρούσης, από κουκουλοφόρους που θα προσπαθήσουν να προκαλέσουν επεισόδια (κάψιμο αυτοκινήτων, επιθέσεις σε καταστήματα και τράπεζες), ώστε να αναγκάσουν σε διασπορά τις κύριες αστυνομικές δυνάμεις που θα περιφρουρούν τη Βουλή.

Αυτή την ώρα συνάντηση Γ.Παπανδρέου με Βαρδή Βαρδινογιάννη, Μπόμπολα, και Ψυχάρη.

 Κύκλο επαφών με εκδότες και ανθρώπους του Τύπου ξεκίνησε ο πρωθυπουργός και αυτή την ώρα συναντάται στο γραφείο του στη Βουλή με τους μετόχους του καναλιού Mega, τον κ. Βαρδή Βαρδινογιάννη, τον κ. Γιώργο Μπόμπολα και τον μέτοχο του ΔΟΛ, κ. Σταύρο Ψυχάρη.
Πηγή:www.protothema.gr 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΚΝΕ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΙΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΓΙΑ ΥΠΟΣΙΤΙΣΜΟ ΜΑΘΗΤΩΝ.


Οι εργάτες φωνάζουν για ψωμί/ Οι έμποροι φωνάζουν γι’αγορές/ Οι άνεργοι πεινούσαν/ Τώρα πεινάνε κι όσοι εργάζονται/ Αυτοί που αρπάνε το φαΐ απ’ το τραπέζι/ Κηρύχνουν τη λιτότητα/ Αυτοί που παίρνουν όλα τα δοσίματα/ Ζητάνε θυσίες.
Μπ. Μπρεχτ

Το υπουργείο Παιδείας μετά τις καταγγελίες εκπαιδευτικών για λιποθυμία μαθητή λόγω ασιτίας, με μια απαράδεκτη δήλωση προσπαθεί να συγκαλύψει την πολιτική της κυβέρνησης που είναι επικίνδυνη για τις λαϊκές οικογένειες.

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και η πολιτική της, ο στόχος τους για ένα εργαζόμενο ανά οικογένεια και αυτόν κακοπληρωμένο, είναι που δημιουργεί ανασφάλεια για τη ζωή και το μέλλον μας .

Συνάντηση αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ με την ανεξάρτητη βουλευτή, Σοφία Σακοράφα.


Συνάντηση πραγματοποιήθηκε σήμερα μεταξύ αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ, αποτελούμενης από τον Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Αλέξη Τσίπρα, τον  βουλευτή Θοδωρή Δρίτσα και τον συντονιστή της Εκτελεστικής Γραμματείας, Κώστα Αθανασίου, αφενός, και της ανεξάρτητης βουλευτού Σοφίας Σακοράφα, αφετέρου.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ για το πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης



Τα μέτρα που περιέχονται στο πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης που έρχεται για συζήτηση και ψήφιση με εσπευσμένες διαδικασίες, είναι μέτρα που κάνουν κόλαση τη ζωή των εργαζομένων. Είναι μέτρα που θα φέρουν:

 

- Απολύσεις χιλιάδων εργαζόμενων φέτος και τα επόμενα χρόνια και δραματική μείωση των αποδοχών στον δημόσιο και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα.
- Νέες ακόμη μεγαλύτερες μειώσεις των μισθών στον ιδιωτικό τομέα, μέσα από την ολοκληρωτική ανατροπή των συλλογικών συμβάσεων, ενώ ταυτόχρονα συζητείται η κατάργηση ακόμη και της Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

Οι 3 σωματοφύλακες και η Μαρία Αντουανέτα (μια αναγκαία απάντηση σε τρεις υπουργούς)


Του Δημήτρη Πανταζόπουλου


«Όλοι για έναν κι ένας για όλους» ήταν το σύνθημα που ένωνε τους ήρωες του Δουμά. Έτσι και οι τρεις πρωτοκλασάτοι υπουργοί με το χθεσινό τους άρθρο σαν άλλοι σύγχρονοι 3 σωματοφύλακες αποφάσισαν να στηρίξουν το δικό τους Ντ’ Αρτανιάν (Παπανδρέου) αλλά να παραφράσουν το σύνθημα σε «όλοι εμείς εναντίον όλων». Τι εννοούσαν; Μα τι άλλο από το προφανές: «όλοι εμείς εδώ στην κυβέρνηση και την τρόικα είμαστε ενάντια σε ολόκληρη την ελληνική κοινωνία».

Είναι σαφές από το άρθρο ότι οι 3 υπουργοί δεν καταθέτουν απλά την άποψή τους για τη συγκυρία.

Ανακοίνωση του ΠΑΜΕ για την μείωση της επιχορήγησης στα αθλητικά σωματεία.


Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με τη στήριξη των υπόλοιπων κομμάτων του κεφαλαίου προχωράει στη δραστική περικοπή κατά 40% των επιχορηγήσεων στα Εθνικά Αθλητικά Κέντρα και στις Ομοσπονδίες αθλημάτων από τις ήδη μειωμένες επιχορηγήσεις που προϋπολογίζονταν.

Όλο το προηγούμενο διάστημα έχουν ψηφιστεί στη Βουλή από τα κόμματα της πλουτοκρατίας μια σειρά από νομοσχέδια που βυθίζουν ακόμα περισσότερο τα δικαιώματα και την ίδια τη ζωή της εργατικής λαϊκής οικογένειας για να θωρακίσουν την κλονισμένη κερδοφορία του κεφαλαίου.

Δήλωση του Δημήτρη Στρατούλη, μέλους της ΠΓ του ΣΥΝ και της Επιτροπής Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, για την απεργία της ΠΟΕ - ΟΤΑ



Χαιρετίζουμε και στηρίζουμε τον ηρωικό αγώνα των εργαζομένων των ΟΤΑ, οι οποίοι με αποφασιστικότητα αποκρούουν τις αυταρχικές πρακτικές της κυβέρνησης και τις απειλές της για απολύσεις τους και περιφρουρούν αποτελεσματικά τις κινητοποιήσεις τους.
Καλούμε τους κοινωνικούς φορείς, τα συνδικάτα, τις δημοτικές κινήσεις και τους πολίτες να εκφράσουν με κάθε τρόπο την αλληλεγγύη τους στον αγώνα των εργαζομένων των ΟΤΑ, που είναι αγώνας για να μην οδηγηθούν στην εξαθλίωση και στην ανεργία και οι υπόλοιποι εργαζόμενοι.

Δήλωση της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα για τις απειλές της κυβέρνησης προς τους εργαζόμενους στους δήμους.



Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για τις απειλές της κυβέρνησης προς τους εργαζόμενους στους δήμους η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα δήλωσε:

«Σε μια περίοδο που έχει αποφασιστεί η ιδιωτικοποίηση πάρα πολλών υπηρεσιών, έτσι κι αλλιώς οι εργάτες δήμου θα βρεθούν μπροστά σε απόλυση ή σε αλλαγή του εργασιακού καθεστώτος.
          Η θέση μας είναι: Όλοι μαζί να υποστηρίξουμε αυτούς τους ανθρώπους, να αποτρέψουμε τις απολύσεις, να αποτρέψουμε την πλήρη ιδιωτικοποίηση του τομέα της καθαριότητας.

Εμπνεόμαστε από την ηρωική Ιστορία του ΚΚΕ.Εκδήλωση τιμής και μνήμης στον Νίκο Ζαχαριάδη, Γραμματέα της ΚΕ του ΚΚΕ, στο κολαστήριο του Νταχάου στη Γερμανία, όπου κρατήθηκε το διάστημα 1941- '45, διοργανώθηκε από τη Νομαρχιακή Οργάνωση Γερμανίας της ΚΝΕ.


Διήμερο εκδηλώσεων διοργάνωσε η Νομαρχιακή Οργάνωση Γερμανίας της ΚΝΕ, στις 8 και 9 του Οκτώβρη στο πλαίσιο του 37ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή», που στόχο είχε τη γνωριμία των μελών και φίλων της ΚΝΕ και του ΚΚΕ, που έφτασαν από κάθε γωνιά της Γερμανίας, με την ηρωική Ιστορία του ΚΚΕ. Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με την επίσκεψη στο κολαστήριο - στρατόπεδο συγκέντρωσης του Νταχάου, όπου τοποθετήθηκε πλακέτα προς τιμήν του κομμουνιστή ηγέτη Νίκου Ζαχαριάδη,Γενικού Γραμματέα της ΚΕ του ΚΚΕ, κρατούμενου εκεί από τις 30 Νοέμβρη του 1941 μέχρι τον Απρίλη του 1945, οπότε και απελευθερώθηκε το στρατόπεδο. Συμμετείχε αντιπροσωπεία της ΚΝΕ, με επικεφαλής τον Θοδωρή Χιώνη, Γραμματέα του ΚΣ της ΚΝΕ, και την ΚΕ του Κόμματος εκπροσώπησε ο Κώστας Παπαδάκης.
Στις εκδηλώσεις στο Νταχάου παραβρέθηκε και ο γιος του Νίκου Ζαχαριάδη, Σήφης, η εγγονή του Ρούλα και η δισέγγονή του Βερόνικα. Αντιπροσωπείες της ΚΝΕ και του ΚΚΕ, μαζί με τον Σήφη Ζαχαριάδη, κατέθεσαν λίγα λουλούδια στην πλακέτα που τοποθέτησαν για τον ηγέτη του ΚΚΕ, όπου στα ελληνικά και τα γερμανικά αναγράφεται: «Τιμή και δόξα στον αλύγιστο κρατούμενο του Νταχάου, Νίκο Ζαχαριάδη, ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ την περίοδο 1931 - 1956».

Ενότητα της Αριστεράς: Ξαναγεννήθηκε η προσδοκία. Ας της δώσουμε φτερά να πετάξει


Δελτίο Τύπου του Μετώπου Αλληλεγγύης και Ανατροπής
Εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη, Αίθουσα Ε.Δ.Ο.Θ., Κυριακή 16.10, 11.30: Σημεία από τo «άνοιγμα» του Αλ. Αλαβάνου
Από του Μαξίμου πρέπει να πάνε στον Κορυδαλλό ή στο Δαφνί;
«Αυτή η κυβέρνηση έχει υπερβεί τα ακρότατα όρια της βαναυσότητας και του παραλογισμού.
Ο λαός αναρωτιέται αν από του Μαξίμου πρέπει να πάνε στον Κορυδαλλό ή στο Δαφνί. Η απάντηση είναι: στον Κορυδαλλό. Γιατί είναι εκτελεστές συμβολαίων με τους τοκογλύφους και τους δικηγόρους τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Είναι σε εντεταλμένη αποστολή.
Οι μέρες τους είναι μετρημένες. 

Η ρεφορμιστική ενότητα συμφέρει την αστική και όχι την εργατική τάξη .Άρθρο του ΓΓ της ΚΕ του Κομμουνιστικού Κόμματος των Λαών της Ισπανίας, Καρμέλο Σουάρες.


Σχετικά με τις εξελίξεις στην Ισπανία που ο λαός της βιώνει τις συνέπειες της βαθιάς καπιταλιστικής κρίσης και οδεύει για βουλευτικές εκλογές στις 20 Νοέμβρη, ενώ το λεγόμενο κίνημα των «αγανακτισμένων» προβάλλεται από διάφορες οπορτουνιστικές δυνάμεις ως το «νέο κίνημα αλλαγής», αναδημοσιεύουμε το πολύ ενδιαφέρον άρθρο του Γενικού Γραμματέα της ΚΕ του Κομμουνιστικού Κόμματος των Λαών της Ισπανίας, Καρμέλο Σουάρες, που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα του κόμματος στα μέσα Ιούνη, φέτος. Σημειώνει:

Ραγκούσης, Διαμαντοπούλου και Λοβέρδος...Πολιτικές παρθένες, τέλος!


Αναδημοσίευση από το www.topontiki.gr


Του Δημήτρη Μυ

Οι «ψύχραιμες» φωνές, οι φωνές της «λογικής», όπως  αυτές περιγράφεται στην κοινή επιστολή Ραγκούση- Βενιζέλου- Διαμαντοπούλου ουδέποτε έλειψαν. Για παράδειγμα η εφημερίδα  βραδινή το 1941  έγραφε: «Δεν είναι δυνατόν να ήσαν άνθρωποι με σώας τας φρένας αυτοί που υπεξαίρεσαν εν ώρα νυκτός, την Γερμανικήν σημαίαν, η οποία εκυμάτιζεν, επί της Ακροπόλεως, παραπλεύρως της Εθνικής μας Σημαίας. (...) Διότι μόνον παράφρονες ή όργανα ξένης προπαγάνδας ημπορούσαν να διαπράξουν μιαν τόσο επαίσχυντο (...) πράξιν (...)Και είναι βέβαιον ότι αν οi δράσται του εγκλήματος της, περιήχοντο εις χείρας του ελληνικού λαού, θα λυντσάροντο από αυτόν τον ίδιον ως εχθροί της πατρίδος μας».
Πρόκειται ωστόσο, για λογική και ψυχραιμία που προκαλεί... αφωνία.

ΔΙΚΤΥΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ-ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ 48ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ



Καλούμε τους εργαζόμενους/ες σε μαζική και μαχητική συμμετοχή στην 48ωρη πανελλαδική πανεργατική απεργία, αλλά και στις απεργιακές συγκεντρώσεις σε όλες τις πόλεις της χώρας την ερχόμενη Τετάρτη και Πέμπτη 19/20 Οκτωβρίου.
Το απεργιακό αυτό διήμερο πρέπει να σταματήσουν όλα στους χώρους εργασίας. Κανείς και καμιά δεν πρέπει να εργαστεί. Κανείς και καμιά δεν πρέπει να μείνει στο σπίτι του.
ΌΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ να είμαστε στις απεργιακές συγκεντρώσεις και στους δρόμους. Στην Αθήνα να πάμε με πορεία στο Σύνταγμα και να μείνουμε εκεί όσο χρειαστεί περικυκλώνοντας τη Βουλή.
Αγωνιζόμαστε για: