Δευτέρα 28 Μαΐου 2012

Σχόλιο του ΚΚΕ για τις Πανελλαδικές.


Αυτό είναι το σχόλιο του ΚΚΕ για την απόφαση που έχει λάβει το υπουργείου Παιδείας για το Γ4 ερώτημα στο μάθημα της Φυσικής:

«Οι μαθητές που εξετάζονται στις πανελλαδικές δεν φέρνουν καμία ευθύνη και δεν πρέπει να πληρώσουν το λάθος της Κεντρικής Επιτροπής Εξετάσεων στο μάθημα της Φυσικής.
Το ΚΚΕ προτείνει: Να μετρήσει η βαθμολογία για το Γ4 θέμα της Φυσικής, μόνο για τα παιδιά που έχουν απαντήσει, ως στοιχείο επιβράβευσης και για τα υπόλοιπα να μην ισχύσει από την στιγμή που η ερώτηση ήταν κακοδιατυπωμένη σε υψηλού βαθμού δυσκολίας θέμα.

ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΡΙΖΑ ΕΝΩΤΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ.


ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΡΙΖΑ ΕΝΩΤΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ

Και η δεύτερη κυβέρνηση του Μνημονίου έφτασε στο τέλος της. Όσο και να ήθελαν να αποφύγουν τις εκλογές, η λαϊκή κατακραυγή τις επέβαλε. Στις 6 Μαΐου έχουμε τη δυνατότητα να πούμε ένα ηχηρό «Όχι!», να επαναλάβουμε με την ψήφο μας την κραυγή «Φύγετε!» που ακούστηκε στις πλατείες των πόλεων της Ελλάδας.
Οι συνέταιροι του δικομματισμού και οι ομοϊδεάτες τους στην ηγεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο προσπαθούν να τρομοκρατήσουν και να εκβιάσουν τον ελληνικό λαό ενόψει των εκλογών.

Διαμαρτυρία του Π. Μεντρέκα στον Υπουργό Εσωτερικών για την αντιμετώπιση του ΚΚΕ από τα ΜΜΕ 28/5/2012.


Σοβαρή καταγγελία του Κ.Κ.Ε για εξαφάνιση του κόμματος από τα ΜΜΕ



Σε τηλεφωνική διαμαρτυρία του στον υπουργό Εσωτερικών κ. Μανιτάκη, το πρωί της Δευτέρας  28/5, ο Παναγιώτης Μεντρέκας έθεσε ζητήματα που σχετίζονται με την αντιμετώπιση των κομμάτων από τα ηλεκτρονικά Μέσα Ενημέρωσης μετά την έναρξη της προεκλογικής περιόδου. Ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ έθεσε θέμα παραβίασης ακόμα και της αναλογικής ισότητας από τα κανάλια σε ό,τι αφορά στην προβολή των θέσεων και της δραστηριότητας των κομμάτων.
Συγκεκριμένα, σε ό,τι αφορά στα κεντρικά δελτία ειδήσεων, οι τηλεοπτικοί σταθμοί διαχωρίζουν τα κόμματα σε δυο κατηγορίες.

Κοινή Δήλωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και της ΚΟ ΑΝΑΣΥΝΤΑΞΗ




1.         Οι εκλογές της 6ης του Μάη έδωσαν ένα ισχυρό πλήγμα στο «μαύρο μέτωπο» των δυνάμεων του μνημονίου, του ΔΝΤ, της ΕΕ, του κεφαλαίου. Στην ήττα των δυνάμεων αυτών αποτυπώθηκαν οι μεγάλοι αγώνες και τα κινήματα της περιόδου, η δίχρονη αντίσταση της εργατικής τάξης και του λαού. Η απόρριψη του πολιτικού συστήματος και της πολιτικής του Μνημονίου κατευθύνθηκε κυρίως προς την  αριστερά, πράγμα που αντικειμενικά ανοίγει νέες δυνατότητες για την  ανάπτυξη και κλιμάκωση των λαϊκών αγώνων το επόμενο διάστημα. 

Ανακοίνωση του ΚΚΕ για την ομιλία Σαμαρά και την επίθεση κατά του ΚΚΕ



Με μεγάλο θράσος ο πρόεδρος της ΝΔ αντιστρέφει την πραγματικότητα για να συκοφαντήσει το ΚΚΕ. Κατηγορεί το ΚΚΕ και τους αγώνες των εργαζομένων για το κλείσιμο των επιχειρήσεων που οι καπιταλιστές κλείνουν αναζητώντας υψηλότερο κέρδος σε άλλες χώρες, για το κλείσιμο των μικρομεσαίων επιχειρήσεων που τις κλείνουν τα μονοπώλια και η καπιταλιστική κρίση, η ένταξη και η προσαρμογή στην ΕΕ. Κατηγόρησε τους αγώνες των ναυτεργατών που διεκδικούν εργασία και αξιοπρεπείς μισθούς, για την πτώση του τουρισμού που οφείλεται στην εξάπλωση της φτώχειας στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες.

... για να εγκλωβίσουν το λαό




Οι υποσχέσεις τους μοιάζουν πια με «φάτε μάτια ψάρια και κοιλιά περίδρομος». Ο Γ. Δραγασάκης το είπε καθαρά. Πολιτική και όχι νομική καταγγελία του μνημονίου. Και σύμφωνα με τον Δ. Παπαδημούλη, αυτή είναι η επίσημη γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ: «Ο Γ. Δραγασάκης είναι επικεφαλής μιας επιτροπής με ειδικούς οικονομολόγους, καθηγητές πανεπιστημίων, νομικούς και ο λόγος του έχει μεγαλύτερη βαρύτητα και νομίζω ότι οι χτεσινές του δηλώσεις είναι μια επιπλέον απόδειξη ότι στον ΣΥΡΙΖΑ δουλεύουμε σοβαρά, με σχέδιο, με επιχειρήματα, με ευθύνη. Ωριμάζουμε και προσπαθούμε να διατυπώσουμε έναν πιο πειστικό και τεκμηριωμένο λόγο».

Σε αμφισβήτηση οι πολιτικές λιτότητας σε όλη την Ευρώπη


Tου Δημήτρη Πανταζόπουλου 


Στη μία μετά την άλλη ευρωπαϊκή χώρα οι πολιτικές λιτότητας αμφισβητούνται τόσο από τα εκλογικά αποτελέσματα όσο και από σημαντικές κινητοποιήσεις των εργαζομένων και της νεολαίας. Οι πολιτικές αυτές που τα τελευταία χρόνια κυριάρχησαν σε όλη την  Ευρώπη έχουν αρχίσει σήμερα να χάνουν έδαφος.

Γαλλία

Τα αποτελέσματα των Γαλλικών εκλογών έφεραν ένα κλίμα ευφορίας στους εργαζόμενους σε όλη την Ευρώπη. Η αιτία της ευφορίας αυτή δε βρίσκεται τόσο στο γεγονός της νίκης του Ολάντ όσο σε αυτό της ήττας του Σαρκοζί.