Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012

ΤΟ ΠΑΜΕ ΠΙΟ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΟΥΣ.


  Το ΠΑΜΕ συνεχίζει πιο αποφασιστικά την Αλληλεγγύη στους εργαζόμενους της Ελληνικής Χαλυβουργίας.


            Πέρα απ’ την οικονομική εξόρμηση που ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη σ’ όλη τη χώρα, πέρα από τη συμμετοχή του στη βδομάδα Αλληλεγγύης από 9 – 14 Μάρτη που αποφάσισε το Ευρωπαϊκό Περιφερειακό Γραφείο της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας, την Δευτέρα 27 Φλεβάρη στις 10 το πρωί θα παραδώσει 600 λαγάνες στους χαλυβουργούς.

ΡΩΣΙΑ: Προεκλογική κορύφωση.


Από την χτεσινή συγκέντρωση του ΚΚΡΟ στη Μόσχα


Μια μέρα με μεγάλο συμβολισμό, τη μέρα της ίδρυσης του Κόκκινου Στρατού, που πλέον ονομάζεται «ημέρα των υπερασπιστών της πατρίδας», χρησιμοποίησαν οι βασικοί διεκδικητές της ρωσικής προεδρίας, διοργανώνοντας συγκεντρώσεις στη ρωσική πρωτεύουσα, 10 μέρες πριν τις εκλογές της 4ης Μάρτη.
Ο Ρώσος πρωθυπουργός, Βλαντιμίρ Πούτιν, επεδίωξε να καπηλευτεί τα πατριωτικά αισθήματα και μιλώντας στο στάδιο Λουζνικί της Μόσχας, υποστήριξε πως «σήμερα εμείς είμαστε οι υπερασπιστές της πατρίδας».

Ανακοίνωση της Οργάνωσης Περιοχής Αττικής της ΚΝΕ.


Μαθητή, μαθήτρια

Η κοινωνία στην οποία ζούμε έχει σαπίσει, γίνεται όλο και πιο βάρβαρη.



  • Την ώρα που τα ράφια των σούπερ-μάρκετ είναι γεμάτα προϊόντα, υπάρχει κόσμος που πεινάει, παιδιά που υποσιτίζονται και λιποθυμούν στα σχολεία.
  • Την ώρα που πάνω από 200.000 κατοικίες είναι άδειες, οι άστεγοι αυξάνονται.
  • Την ώρα που οι καπιταλιστές έχουν συσσωρεύσει όλα αυτά τα χρόνια αμύθητα κέρδη (μόνο στις ελβετικές τράπεζες έχουν 600 δις ευρώ ), στην Ελλάδα οι εργαζόμενοι που παράγουν τον πλούτο θα αμείβονται με 500 ευρώ και μάλιστα οι νέοι με ακόμα λιγότερα, κοντά στα 400 ευρώ.

Νεολαία Συνασπισμού: Ανακοίνωση για την κατάργηση του ΟΕΔΒ.

 Ανακοίνωση για την κατάργηση του ΟΕΔΒ


Η υπουργός Παιδείας ενώ εμφανίζεται λαλίστατη όταν αναφέρεται με συκοφαντίες και λασπολογίες ενάντια στην Αριστερά και το εκπαιδευτικό κίνημα που αγωνίζονται για την υπεράσπιση της δημόσιας και δωρεάν παιδείας,δεν δείχνει τον ίδιο ζήλο να εξηγήσει στους χιλιάδες μαθητές και γονείς πως φαντάζεται να λειτουργήσει η παγκόσμια πατέντα της που περιλαμβάνει τη λειτουργία σχολείων χωρίς βιβλία.

«Εχθρός» θεωρείται η Γερμανία.Του Γιώργου Δελαστίκ.


Γράφει ο Γιώργος Δελαστίκ

Άκρως ενδιαφέροντα τα αποτελέσματα της πρώτης δημοσκόπησης που έγινε στη χώρα μας για το περιοδικό «Επίκαιρα» από τη VPRC και επιχειρεί να ανιχνεύσει τα αισθήματα των Ελλήνων απέναντι στη Γερμανία, υπό το κράτος της ασκούμενης από την κυβέρνηση Μέρκελ πολιτικής προς την Ελλάδα. Οσο και αν τα δημοσκοπικά ευρήματα ήταν αναμενόμενα για όποιον διατηρεί στοιχειώδη επαφή με τις διαθέσεις της ελληνικής κοινής γνώμης, εντυπωσιάζουν τα υψηλότατα ποσοστά απόρριψης της πολιτικής του Βερολίνου, τα οποία θα έπρεπε να απασχολήσουν τους Γερμανούς ιθύνοντες.
«Εχθρική ή φιλική χώρα προς την Ελλάδα θεωρείτε τη Γερμανία;», ήταν μία από τις ερωτήσεις της δημοσκόπησης. «Εχθρική» απάντησε το 76% των ερωτηθέντων!

Δήλωση της Ελπίδας Παντελάκη, μέλους της ΚΕ του ΚΚΕ εκπροσώπου του συνδυασμού της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο ΔΣ της ΚΕΔΕ, δημοτικής συμβούλου Δήμου Πειραιά.


(μετά τη συνεδρίαση του ΔΣ της ΚΕΔΕ με θέμα:
«Τις συνέπειες του εφαρμοστικού νόμου στην Τοπική Διοίκηση»)


«Το νέο μνημόνιο της συγκυβέρνησης του «μαύρου μετώπου» ΠΑΣΟΚ - ΝΔ με την τρόικα, όπως και το προηγούμενο του ΠΑΣΟΚ, προστατεύει τα κέρδη των μονοπωλίων μέσα και έξω από την Ελλάδα. Χρησιμοποιείται ως όργανο νέας επίθεσης στο εργατικό και λαϊκό εισόδημα και ταυτόχρονα ως μέσο εκβιασμού της εργατικής τάξης. Επιδιώκει με την τρομοκρατία και το δίλημμα «ευρώ ή δραχμή» να υποτάξει τους εργαζόμενους, ώστε να αποδεχθούν: Τη νέα απόλυτη μείωση μισθών και συντάξεων, την επιβολή αλλεπάλληλων νέων φόρων και αύξηση των παλιών.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Α.Σ.Κ.Ε :ΤΑ ΝΕΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ.


Αγωνιστικό Σοσιαλιστικό Κόμμα Ελλάδας



«Είναι μεγάλο πρόβλημα για πολλούς συμπολίτες μου, ίσως για την πλειονότητα, κατανοώ την άποψή τους. Εγώ όμως είμαι υπέρ του να χάνει κανείς την κυριαρχία του. Πάντα ήμουν!», δηλώνει ο αντιπρόεδρος του «μαζί τα φάγαμε». Συμπληρώνει το όραμα του μεγαλομανούς συναδέλφου του για τη «μετα-αντιπροσωπευτική δημοκρατία», δηλ. την οιονεί δικτατορία, όπου ένας εσμός δωσιλόγων και προδοτών παραδίδουν ανενδοίαστα τον ελληνικό λαό και την πατρίδα μας σιδηροδέσμιους στις κατοχικές δυνάμεις της Ε.Ε., προκειμένου αυτές να μας αρπάξουν γρήγορα ό,τι μπορούν, μέχρι να μας χρεοκοπήσουν και επίσημα.

Ανακοίνωση ΑΝΤΑΡΣΥΑ για τις πολιτικές εξελίξεις. 24 Φεβρουαρίου 2012.


24 Φεβρουαρίου 2012

Το μαύρο κυβερνητικό μέτωπο, με ρυθμούς πολυβόλου και εντός ενός διαρκούς κοινοβουλευτικού πραξικοπήματος, προωθεί μια νέα εποχή βαρβαρότητας με θύμα την εργαζόμενη κοινωνική πλειοψηφία. Προσπαθούν στα γρήγορα και παρά την λαϊκή αντίθεση να περάσουν μέτρα διάλυσης του λαού, καταβαράθρωσης του βιοτικού επιπέδου, των μισθών και των συντάξεων, τεράστιων περικοπών στις κοινωνικές παροχές και ξεπουλήματος του δημόσιου πλούτου. Αυτοί είναι οι εφαρμοστικοί νόμοι που ψηφίζονται αυτό το διάστημα στη Βουλή. Τρέμουν την οργή και την αγωνιστική ανάταση των εργαζομένων και της νεολαίας αλλά ξεχνούν ότι όσους νόμους και αν περάσουν, θα ανατραπούν στους δρόμους του αγώνα.

Μετανάστες δέχθηκαν δολοφονική ρατσιστική επίθεση στην Κόρινθο -- Ερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη.


Μετανάστες δέχθηκαν δολοφονική ρατσιστική επίθεση στην Κόρινθο

Σύμφωνα με δημοσιεύματα και αποκαλυπτικές φωτογραφίες στον ηλεκτρονικό Τύπο, το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2012 μετανάστες που έχουν βρει καταφύγιο στα εγκαταλελειμμένα βαγόνια στο σταθμό του ΟΣΕ στην Κόρινθο, δέχτηκαν δολοφονική ρατσιστική επίθεση. Αυτόπτες μάρτυρες της δολοφονικής ρατσιστικής επίθεσης έγιναν τέσσερις δημοσιογράφοι και φωτορεπόρτερ οι οποίοι βρίσκονταν στην περιοχή για να κάνουν δημοσιογραφική έρευνα για τις συνθήκες διαβίωσης των μεταναστών.

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του Κ.Κ.Ε. για τη συζήτηση στη ΒΟΥΛΗ σχετικά με το «κούρεμα» & τα αποθεματικά των ταμείων.

Σχόλιο του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας

Το δραστικό κούρεμα των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων είναι προσχεδιασμένο έγκλημα, όπως ήταν και οι προηγούμενες λεηλασίες τους από τις κυβερνήσεις ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, προς όφελος των επιχειρηματικών ομίλων. Σύνταξη - επίδομα πείνας μετά τα 70, ζωή για την εργατική οικογένεια μέσα στην ανασφάλεια, χωρίς σύγχρονα δικαιώματα, χωρίς στοιχειώδεις παροχές στην Υγεία και την Πρόνοια, αυτό είναι το μέλλον που επιφυλάσσουν.

Τουρκία:Αμφισβητεί το καθεστώς σε Φαρμακονήσι - Αγαθονήσι.


Αμφισβητεί το καθεστώς σε Φαρμακονήσι - Αγαθονήσι



Την ευθεία αμφισβήτηση της ελληνικής κυριαρχίας στο Αγαθονήσι και το Φαρμακονήσι επανέφερε ο υπουργός εξωτερικών της Τουρκίας Α. Νταβούτογλου, απαντώντας γραπτά σε ερώτηση του βουλευτή του Κόμματος Εθνικιστικού Κινήματος, ο οποίος ζητούσε να πληροφορηθεί το «επίσημο ιδιοκτησιακό καθεστώς» των δύο νησιών.
Ο Τούρκος υπουργός στην απάντησή του, που φέρει ημερομηνία 6/2/2012, αναφέρεται στις συνθήκες που ορίζουν το καθεστώς των νησιών του Αιγαίου, προσθέτει όμως με νόημα ότι«υπάρχουν προβλήματα συνδεόμενα με την κυριαρχία ορισμένων νησίδων και βραχονησίδων.

Κανένας φοιτητής και καθηγητής στα Συμβούλια Διοίκησης. Έξω οι επιχειρήσεις από τις σχολές. Κάτω τα χέρια από τους συλλόγους και το οργανωμένο φοιτητικό κίνημα.


Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών



Το υπουργείο Παιδείας απαντά με απειλές και αστυνομία στις κινητοποιήσεις ενάντια στα συμβούλια διοίκησης
Οι εκβιασμοί της μαύρης κυβέρνησης μέσω των δηλώσεων της κ.Διαμαντοπούλου ότι «ο νέος νόμος-πλαίσιο θα εφαρμοστεί» και οι συκοφαντίες της για «βίαιες μειοψηφίες» που εμποδίζουν τις εκλογές δεν κρύβουν τον πανικό της. Το έργο είναι ξαναπαιγμένο. Σπάνε τα μούτρα τους, για αυτό ο κάθε φοιτητής πρέπει να είναι αποφασισμένος και προετοιμασμένος για τον οχετό λάσπης που θα ακολουθήσει και ήδη προπαγανδίζεται από τα αστικά ΜΜΕ.

Να συντριβούν και στην κάλπη.Επίκαιρο άρθρο του Ριζοσπάστη.



Με δυο βασικά σκέλη στην προπαγάνδα τους, τα αστικά κόμματα δείχνουν το κλίμα που θα επιδιώξουν να καλλιεργήσουν ενόψει εκλογών. Το πρώτο αφορά στη σκοπιμότητα της εκλογικής αναμέτρησης. Λένε ωμά ότι μετά τη διευθέτηση της νέας δανειακής σύμβασης, οι κάλπες πρέπει να δράσουν «εκτονωτικά και λυτρωτικά» για το λαό. Τι λένε επί της ουσίας; Οτι οι εργαζόμενοι και τα άλλα λαϊκά στρώματα δεν έχουν κανένα λόγο να οργανώνονται και να παλεύουν ενάντια στα μέτρα και την πολιτική που τα γεννά, αλλά πρέπει να περιμένουν την κάλπη για να εκτονωθούν.

Προεδρικές εκλογές στη Γαλλία-Η αποδοτική εκστρατεία του Ζαν Λικ Μελανσόν

 Της ΡΕΝΑΣ ΔΟΥΡΟΥ*
Jean-Luc Mélenchon

«Οι Γάλλοι αρχίζουν να ενδιαφέρονται ξανά για την πολιτική». Αυτός ήταν ο τίτλος ενός πρόσφατου άρθρου της γαλλικής εφημερίδας "Λε Μοντ" με αφορμή την ανακοίνωση της υποψηφιότητας του Νικολά Σαρκοζί. Είναι σίγουρο ότι σε αυτό το αναζωπυρωμένο ενδιαφέρον των Γάλλων έχει συμβάλει σε σημαντικό βαθμό η προεκλογική εκστρατεία του Ζαν Λικ Μελανσόν, του υποψήφιου του Αριστερού Μετώπου, το οποίο έχει τη στήριξη του Κομμουνιστικού Κόμματος, του κόμματος Αριστερά και της Αριστεράς Ενότητας (του Κριστιάν Πικέ, που αποσχίστηκε από το Νέο Αντικαπιταλιστικό Κόμμα).

Συνέλευση εργαζομένων Μουσείου Βόλου: Συντονισμένοι αγώνες – να πέσει η κυβέρνηση – να φύγει η Τρόικα!

Τη Δευτέρα 20 Φλεβάρη οι εργαζόμενοι στο Αρχαιολογικό Μουσείο Βόλου προχώρησαν σε γενική συνέλευση η οποία ενέκρινε την πιο κάτω απόφαση.

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΒΟΛΟΥ


Δευτέρα, 20/2/2012

Εδώ και δυο χρόνια, οι εργαζόμενοι δεχόμαστε μια τεράστια  επίθεση στο βιοτικό μας επίπεδο. Έχουν βάλει σκοπό να διαλύσουν κάθε εργατική και κοινωνική κατάκτηση, να μας επιστρέψουν σε συνθήκες δουλείας και ζωής του 19ου αιώνα, να μας ρίξουν στην ανεργία και τη φτώχεια. Θέλουν να πληρώσουμε εμείς τη δική τους κρίση.

Βενιζέλος,Σαμαράς,Κουβέλης, η Κολασμένη Τριάδα για την επόμενη γενιά εργαζομένων.Γράφει ο Matrix1917.


Οι εκλογές του Μάη ή Ιούνη, αν γίνουν θα νομιμοποιήσουν τη νέα συγκυβέρνηση των αστών ως την Άνοιξη-Καλοκαίρι του 2016.
Υπολογίστε μάγκες.
2012 όσο μένει.
2013.
2014.
2015.
2016 μέχρι 'Ανοιξη-Καλοκαίρι.

Φίλοι αγωνιστές έχουν γραμμένες τις εκλογές.