Παρασκευή 5 Απριλίου 2013

Αντιπροσωπεία του Κ.Κ.Ε στην Ιταλία για τη Διεθνιστική εκδήλωση «Ενάντια στον οπορτουνισμό, για το σοσιαλισμό, να χτίσουμε το ΚΚ».


Αντιπροσωπεία του Κ.Κ.Ε στην Ιταλία.

Comunisti Sinistra Popolare - KKE

Για την Ιταλία αναχωρεί την Παρασκευή, 5 Απρίλη, ο Ελισαίος Βαγενάς, μέλος της ΚΕ και Υπεύθυνος του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ του ΚΚΕ, για να εκπροσωπήσει το Κόμμα στη Διεθνιστική εκδήλωση που διοργανώνει στη Ρώμη στις 6/4, το κόμμα «ΚΚ Ιταλίας- Κομμουνιστές - Λαϊκή Αριστερά», με θέμα: «Ενάντια στον οπορτουνισμό, για το σοσιαλισμό, να χτίσουμε το ΚΚ».

Βαρυσήμαντο μήνυμα Φιντέλ Κάστρο προς Η.Π.Α και Λ.Δ.Κορέας.


Ο ιστορικός ηγέτης της κουβανικής επανάστασης Φιδέλ Κάστρο κάλεσε σήμερα τη Βόρειο Κορέα και τις ΗΠΑ να αποφύγουν μία πυρηνική σύρραξη.


Σε περίπτωση πυρηνικής αντιπαράθεσης οι λαοί της κορεατικής χερσονήσου θα «θυσιαστούν οικτρά» και ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα θα γίνει το «πιο καταστροφικό» πρόσωπο στην Ιστορία των ΗΠΑ, εκτιμά ο Φιδέλ Κάστρο.
«Εάν ξεσπάσει πόλεμος, οι λαοί της κορεατικής χερσονήσου θα θυσιαστούν οικτρά, χωρίς κανένα όφελος για κανέναν από τους δύο», αναφέρει στο άρθρο του που δημοσιεύεται στην εφημερίδα Γκράνμα, επίσημο όργανο της κεντρικής επιτροπής του ΚΚ Κούβας.

Η ΛΔ Κορέας καλεί τις ξένες πρεσβείες να εξετάσουν το ενδεχόμενο απομάκρυνσης του προσωπικού τους.


Η ΛΔ Κορέας καλεί τις ξένες πρεσβείες να εξετάσουν το ενδεχόμενο απομάκρυνσης του προσωπικού τους.


«Η βρετανική πρεσβεία στην Πιονγιάνγκ έλαβε ανακοίνωση από την κυβέρνηση της Βόρειας Κορέας σήμερα το πρωί, στην οποία αναφερόταν ότι η κυβέρνηση της Βόρειας Κορέας δεν θα μπορεί να εγγυηθεί από τις 10 Απρίλη την ασφάλεια των πρεσβειών και των διεθνών οργανώσεων στη χώρα σε περίπτωση σύγκρουσης», αναφέρει το Φόρεϊν Όφις (υπουργείο Εξωτερικών της Βρετανίας) σε ανακοίνωσή του.

Φιλιππίνες: Σε εξέλιξη κοινά στρατιωτικά γυμνάσια με τις ΗΠΑ.Υπό την σκιά της απειλής πολέμου από την Βόρεια Κορέα, εξετάζεται η πιθανότητα παραχώρησης περισσότερων βάσεων.


Χιλιάδες άνδρες των ένοπλων δυνάμεων των ΗΠΑ και των Φιλιππίνων άρχισαν σήμερα κοινά στρατιωτικά γυμνάσια στην επικράτεια της ασιατικής χώρας, εν μέσω της κλιμάκωσης της έντασης στην κορεατική χερσόνησο και ενώ συνεχίζονται οι διενέξεις λόγω της διεκδίκησης διαφιλονικούμενων περιοχών στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας.


Οι Ηνωμένες Πολιτείες ανέπτυξαν 4.000 στρατιώτες, 32 αεροσκάφη —περιλαμβανομένων 12 μαχητικών F-18— και ένα πολεμικό πλοίο για τα γυμνάσια με την κωδική ονομασία Μπαλικατάν (‘δίπλα-δίπλα’), ενώ οι Φιλιππίνες διέθεσαν 10 αεροσκάφη, δύο πολεμικά πλοία και 4.000 άνδρες για τις εκπαιδευτικές ασκήσεις.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΑΣΚΕ : Ο ΟΨΙΜΟΣ «ΣΚΕΠΤΙΚΙΣΜΟΣ».


Αγωνιστικό Σοσιαλιστικό Κόμμα Ελλάδας


Είναι πολύ θετική εξέλιξη ότι πολλοί, ανεξαρτήτως προθέσεων, ξανάρχισαν να εμφανίζονται « σκεπτικοί» για το ευρώ, άλλοι να υποστηρίζουν την έξοδο και από την ευρωζώνη και μάλιστα κάποιοι να υποστηρίζουν την έξοδο και από την Ε.Ε, ενώ δημοσιεύονται δημοσκοπήσεις που τα ποσοστά υπέρ του ευρώ είναι χαμηλά.

Πέθανε ο Ν. Παππάς, κυβερνήτης του αντιτορπιλικού «Βέλος» - Συλλυπητήρια από το ΚΚΕ.


Σήμερα Παρασκευή τις πρώτες πρωινές ώρες άφησε την τελευταία του πνοή στο σπίτι του μετά από μακρά ασθένεια ο ναύαρχος εν αποστρατεία, Νίκος Παππάς.


Ο Νίκος Παππάς, ως κυβερνήτης του αντιτορπιλικού «Βέλος» είχε πρωτοστατήσει στο «Κίνημα του Πολεμικού Ναυτικού» εναντίον της Χούντας, το 1973.

Κ.Κ.Ε : Μήνυμα στο ΚΚ Ινδίας (μαρξιστικό) για την δολοφονία του συνδικαλιστή φοιτητή στην Καλκούτα.


 Το Τμήμα Διεθνών Σχέσεων της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ έστειλε το ακόλουθο μήνυμα στο ΚΚ Ινδίας (μαρξιστικό) για τη δολοφονία συνδικαλιστή φοιτητή την Τρίτη στην Καλκούτα:


«Το ΚΚΕ καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την άγρια δολοφονία του Σουντίπτα Γκούπτα, μέλους της Κρατιδιακής Επιτροπής Δυτικής Βεγγάλης της Φοιτητικής Ομοσπονδίας Ινδίας, κατά τη διάρκεια της μεταγωγής του και ενώ τελούσε υπό κράτηση από την Ινδική αστυνομία.

Δελτίο Τύπου ΑΝΤΑΡΣΥΑ Χανίων : Καταγγέλλουμε τις επιθέσεις των νεοναζί της Χρυσής Αυγής ενάντια σε μετανάστες και ντόπιους εργαζόμενους.


Καταγγέλλουμε τις επιθέσεις των νεοναζί της Χρυσής Αυγής ενάντια σε μετανάστες και ντόπιους εργαζόμενους. 
Από νωρίς το απόγευμα της Τρίτης 2/4 κι αφού πολλοί από τη φασιστική συμμορία βρίσκονταν σε κατάσταση μέθης, επιδόθηκαν σε προπηλακισμούς ενάντια σε οποιοδήποτε δεν ταίριαζε στα αρρωστημένα τους πρότυπα και επιθέσεις σε μετανάστες στο κέντρο της πόλης.