Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2013

ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΕΥΡΩ ΣΤΡΕΦΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ ΟΙ ΕΛΙΤ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΑΣ. Του Γιώργου Δελαστίκ.

 Του Γ. ΔΕΛΑΣΤΙΚ*


Σαν πολιτική ατομική βόμβα έσκασε στη Γαλλία η κυκλοφορία του νέου βιβλίου του γνωστού Γάλλου αναλυτή Φρανσουά Εζμπούρ, πασίγνωστου και στο αγγλικό και στο αμερικανικό κοινό υψηλής στάθμης. Ο τίτλος του βιβλίου τα έλεγε όλα: «Το τέλος του ευρωπαϊκού ονείρου». Ακόμη πιο σοκαριστικό το συμπέρασμα του Εζμπούρ: «Το ευρώ ως ενιαίο νόμισμα μιας Ευρώπης χωρίς ομοσπονδιακή κυβέρνηση φέρνει αστάθεια, ανισορροπία και στασιμότητα. Για να σώσουμε την Ευρωπαϊκή Ενωση, αξίζει τον κόπο να αποχωρήσουμε από το ευρώ»!

ΚΚΕ: Σχόλιο για τους πλειστηριασμούς και την αντιπαράθεση ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ.

Σε σχόλιό του για τους πλειστηριασμούς και την αντιπαράθεση ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ αναφέρει τα εξής:


«Αποτελούν πρόκληση για τα λαϊκά στρώματα τόσο η προσπάθεια της κυβέρνησης να εμφανίσει ως πετυχημένη διαπραγμάτευση και απώθηση των πιέσεων της τρόικα, την προώθηση πλειστηριασμών ακόμα και για την πρώτη κατοικία σχετικά χαμηλής αντικειμενικής αξίας, όσο και η προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να εμφανίσει την παράταση της αγωνίας εκατοντάδων χιλιάδων για έναν χρόνο ως "ξεκάθαρη και άμεση λύση".

ΠΑΜΕ: Εκφράζει την αλληλεγγύη του στον αγώνα των σχολικών φυλάκων.

 Απαιτεί να απελευθερωθούν τώρα οι συλληφθέντες και να μην απολυθεί κανένας εργαζόμενος.


 Την κυβέρνηση που απάντησε με καταστολή στους σχολικούς φύλακες που αγωνίζονται για να έχουν δουλειά καταγγέλλει το ΠΑΜΕ, εκφράζοντας την αλληλεγγύη του στον αγώνα των σχολικών φυλάκων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Δημοσκόπηση της GPO για το MEGA : Μικρό προβάδισμα ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Χαμηλά τα ποσοστά για το νέο δικομματισμό.Τέταρτο κόμμα το Κ.Κ.Ε με ποσοστό 7,8 % (με αναγωγή).Σχόλιο του Red Star.

 Πρωτιά του ΣΥ.ΡΙΖ.Α με ποσοστά κάτω του 27 % ( 26,7 % με αναγωγή) που δείχνουν στασιμότητα σε σχέση με τις τελευταίες εκλογές καταγράφει η δημοσκόπηση της GPO για λογαριασμό της "Ανατροπής" στο MEGA.

Πτώση σημειώνουν και τα 2 κόμματα της συγκυβέρνησης με τη Ν.Δ. να παίρνει μόλις το 26,2 % ( 3,5 μονάδες κάτω από τα ποσοστά των εκλογών του 2012) και το ΠΑ.ΣΟ.Κ να πέφτει στην πέμπτη θέση με 7,6 % ( -4,5 % σε σχέση με το 2012).Αντίθετα άνοδο έχει η Χ.Α. με 11 % περίπου και το Κ.Κ.Ε με  7,8 %.

Στην Ξηροκρήνη έγινε δολοφονία και όχι ατύχημα!

Ο τραγικός θάνατος της δεκατριάχρονης μαθήτριας, από μονοξείδιο του άνθρακα, στην Ξηροκρήνη, αποτελεί ακόμη μια δολοφονία που προστίθεται στο διαρκές έγκλημα που διαπράττεται ενάντια στην ασφάλεια και την ζωή, εκατομμυρίων ανθρώπων στην χώρα μας. Η μαθήτρια ζούσε με την μητέρα της σε σπίτι με κομμένο το ηλεκτρικό ρεύμα και δηλητηριάστηκε από μαγκάλι. Αποκλειστικά ένοχοι, και γι αυτήν την τραγωδία, όχι από αμέλεια αλλά από πρόθεση, είναι η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και οι εντολοδόχοι της. Η Ευρωπαϊκή Ένωση, το ΔΝΤ, το μεγάλο κεφάλαιο, οι τραπεζίτες και οι τοκογλύφοι. Γιατί η πολιτική που εφαρμόζουν ρίχνει στην φτώχεια, στην ανεργία και στην πείνα όλο και περισσοτέρους εργαζόμενους και νέους. Στερεί από χιλιάδες λαϊκές οικογένειες τα στοιχειώδη μέσα για την καθημερινή επιβίωση.