Πέμπτη 21 Απριλίου 2011

Ανακοίνωση ου ΚΚΕ για τις επιχορηγήσεις στην ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ και τις αντιδράσεις



Αποτελούν μέγιστη υποκρισία οι αντιδράσεις που προέρχονται από την κυβέρνηση τα άλλα κόμματα και τους μηχανισμούς του συστήματος, που παριστάνουν τους έκπληκτους και τους οργισμένους με τη συστηματική χρηματοδότηση - δανειοδότηση της ΓΕΝΟΠ από τη διοίκηση της ΔΕΗ, ειδικά την περίοδο που μετατράπηκε σε Ανώνυμη Εταιρία και άρχισε η ιδιωτικοποίησή της. Όλοι αυτοί γνώριζαν, γνωρίζουν και ευθύνονται για την πολύμορφη συνδιαλλαγή που έχει διαμορφωθεί μεταξύ των μεγάλων καπιταλιστών, του κράτους και της ΕΕ με τις συνδικαλιστικές ηγεσίες και τα στελέχη που εκφράζουν τον εργοδοτικό - κυβερνητικό συνδικαλισμό, προκειμένου να βάζουν πλάτη ή να ανέχονται αντεργατικά μέτρα και μεταρρυθμίσεις, να διαμορφώνουν τους όρους για ενσωμάτωση του συνδικαλιστικού κινήματος.

MHNYMA ΤΗΣ ΚΠΕ ΤΟΥ ΣΥΝ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ 44 ΧΡΟΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΧΟΥΝΤΙΚΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΤΗΣ 21ης ΑΠΡΙΛΙΟΥ



Με αφορμή τη συμπλήρωση των 44 χρόνων από το χουντικό πραξικόπημα της 21ης Απριλίου 1967, η Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του ΣΥΝ επισημαίνει:
 Η φετινή επέτειος μας βρίσκει αντιμέτωπους με την κυβερνητική πολιτική που δημιουργεί έναν ολοένα και πιο ασφυκτικό κλοιό στα δικαιώματα των εργαζομένων και της νεολαίας, αλλά και στην ίδια τη δημοκρατία. Οι εργαζόμενοι καλούνται να πληρώσουν τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης, με νέες θυσίες για το κεφάλαιο.

Συνέντευξη του Προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, στο ραδιόφωνο του ΑΝΤΕΝΝΑ (Βαφειάδης - Δημαράς)


•    Εγκληματικό το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας

•    Γιατί να πωληθεί ο κερδοφόρος ΟΠΑΠ;
•    Χρειάζεται άμεση έξοδος από το μνημόνιο και παραγωγική ανασυγκρότηση
•    Χρειάζεται επιθετική αναδιαπραγμάτευση και όχι αναδιάρθρωση με μνημόνιο όπως αυτή που προωθείται
•    Κούρεμα ομολόγων που κρατούν οι τράπεζες
•    Αποπληρωμή του χρέους κατά τις αντοχές μας με βάση την ανάπτυξη και την απασχόληση
•    Η ακριβή βενζίνη οφείλεται στο ιδιωτικό μονοπώλιο των ΕΛΠΕ. Πρέπει να περάσει στο δημόσιο.
•    Υπάρχουν σκέψεις για άλλη κυβέρνηση που θα εφαρμόσει το μνημόνιο. Και ο Καρατζαφέρης αναζητά ρόλο
•    Γιατί να μην είναι ενωτική η συγκέντρωση την πρωτομαγιά;

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του Κ.Κ.Ε για την 21 Απριλίου 1967



Η στρατιωτική δικτατορία, αξιοποιώντας και χρησιμοποιώντας τον αντικομμουνισμό, επιβλήθηκε το 1967 έχοντας τη στήριξη των μονοπωλίων, που σήμερα ευθύνονται για την κρίση και το χρέος, και γιατί το εργατικό λαϊκό κίνημα βρέθηκε απροετοίμαστο.
Ο λαός μπορεί να υπερασπιστεί και να κατακτήσει τα δικαιώματά του μόνο αν είναι οργανωμένος και αποφασισμένος να αντιπαλέψει τα μονοπώλια και τους μηχανισμούς τους, με στόχο να ανατρέψει την εξουσία τους.