Σάββατο 13 Αυγούστου 2011

Βανδαλισμοί στην Αγγλία.Η ιστορία του 20χρόνου σπουδαστή από την Μαλαισία που γνώρισε την βαρβαρότητα λίγες μέρες αφού έφτασε στο Λονδίνο.Τάδε έφη Matrix αηδιασμένος από τους χούλιγκαν-επαναστάτες.

Ashraf Rossli στο νοσοκομείο.Φωτογραφία από την
Daily Mirror.


To video έκανε τον γύρο του κόσμου.Με σπασμένο σαγόνι και σπασμένα δόντια ένας νεαρός στέκεται αιμόφυρτος στο πεζοδρόμιο προσπαθώντας να καταλάβει τι έπαθε.Λίγα λεπτά πριν μια μεγάλη ομάδα εφήβων-νέων  (ανάμεσα τους και παιδιά του δημοτικού), τον είχαν σταματήσει ενώ έκανε ποδήλατο.Τον χτύπησαν στο πρόσωπο και του έκλεψαν το ποδήλατο.Ευτυχώς όμως υπάρχουν άνθρωποι.(;)
Αφού έχει δεχτεί την οργισμένη νεολαία του Λονδίνου ο νεαρός θα γνωρίσει και την νεολαία της αλληλεγγύης και συμπόνοιας.Ή μήπως όχι ;
Τον πλησιάζουν μερικά νεαρά άτομα να δουν τι έχει.Τον σηκώνουν από κάτω .Και όμως ο σκοπός τους δεν είναι να βοηθήσουν τον πληγωμένο νέο από την Μαλαισία.

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΣΥΝ για την ύφεση στην οικονομία (13/08/2011)



Η εμμονή της κυβέρνησης στον ίδιο αδιέξοδο και καταστροφικό δρόμο της πολιτικής των μνημονίων και των μεσοπρόθεσμων προγραμμάτων λιτότητας  οδηγεί την κοινωνία σε διάλυση, μέσω της αύξηση της ανεργίας,  και την οικονομία σε τέλμα, λόγω της μεγάλης ύφεσης.
Για να ξεφύγουμε από το φαύλο κύκλο της ύφεσης , χρειάζεται μια διαφορετική πολιτική, η οποία θα έχει ως άξονες την αναδιανομή του εισοδήματος υπέρ των εργαζομένων και του κοινωνικού κράτους, ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα, ένα τραπεζικό σύστημα στην υπηρεσία του δημόσιου συμφέροντος και την αύξηση των δημοσίων επενδύσεων που θα δημιουργήσουν απασχόληση και ανάπτυξη σε όφελος της κοινωνίας.

Η επέτειος των Ολυμπιακών Αγώνων-Επτά χρόνια από την έναρξη της Ολυμπιάδας της μίζας.




Σαν σήμερα πριν από επτά χρόνια πραγματοποιήθηκε η έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων στην Αθήνα. Οι Αγώνες υπήρξαν η ιδεολογική κορωνίδα της "ισχυρής Ελλάδας". Οι φωταψίες στο Ολυμπιακό Στάδιο έκρυβαν όμως την ανάπτυξη με πήλινα πόδια, με δανεικά, καθώς και με τεράστια κοινωνικά χάσματα, ανάμεσα στους χρυσοκάνθαρους της διαπλοκής και τους πολίτες, πολλοί απ' τους οποίους ήδη από τότε σε ποσοστό 20% ήσαν κάτω απ' το όριο της φτώχειας.
Ακόμη δεν έχουμε μάθει πόσο κόστισαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες. Και πόσα τσέπωσαν οι επιτήδειοι...

Περισσότεροι από 130 χιλιάδες φοιτητές και καθηγητές διαδηλώνουν στη Χιλή


Περισσότεροι από 130 χιλιάδες φοιτητές και καθηγητές διαδηλώνουν στη Χιλή απαιτώντας τη μεταρρύθμιση του ισχύοντος εκπαιδευτικού συστήματος το οποίο σε γενικές γραμμές φτιάχτηκε την εποχή της δικτατορίας Πινοτσέτ και της κυριαρχίας "των παιδιών από το Σικάγο". Το εκπαιδευτικό σύστημα της Χιλής προκαλεί συνεχείς τριβές, οι μαθητές είναι κάθε τόσο στον δρόμο με αιτήματα που αφορούν τα οικονομικά της εκπαίδευσης, από τις τιμές στα κυλικεία μέχρι την ατέλεια στις συγκοινωνίες.

ΜΕΓΑΛΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ- Αυταρχικός κατήφορος,'ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ




Υπό πολιορκία παραμένει το Λονδίνο και άλλες αγγλικές πόλεις, παρά το γεγονός ότι οι ταραχές δείχνουν να έχουν ολοκληρώσει μέχρι στιγμής και αυτόν τον κύκλο. Δεδομένου όμως ότι ήδη το πρόσχημα έχει δοθεί, το αυταρχικό σχέδιο στρατιωτικοποίησης της βρετανικής κοινωνίας έχει πλέον τεθεί σε ισχύ, ενώ το τελευταίο σχέδιο δεν είναι άλλο από την μετατροπή της ήδη υπό τρομοκράτηση κοινωνίας σε χαφιέδες και καταδότες: Η αστυνομία του Μπέρμιγχαμ ζητά τη «βοήθεια» των πολιτών, για να «εντοπίσει τους ταραξίες των τελευταίων ημερών», προβάλλοντας φωτογραφίες τους σε μια γιγαντοοθόνη εγκατεστημένη πάνω σ' ένα φορτηγάκι που οργώνει τους δρόμους της πόλης αυτής της κεντρικής Αγγλίας.

Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΔΕΛΑΣΤΙΚ-ΑΒΕΒΑΙΟ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΕΥΡΩ


Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΔΕΛΑΣΤΙΚ*


Κανένας δεν μπορεί πλέον να στοιχηματίσει με βεβαιότητα ότι το ευρώ θα συνεχίσει να είναι και στο μέλλον το κοινό νόμισμα δεκαεφτά χωρών - μελών της ΕΕ, που είναι σήμερα και, μάλιστα, με τάση διαρκούς επέκτασης και σε άλλα κράτη που συμμετέχουν στην ευρωπαϊκή ολοκλήρωση.Η οικονομική θύελλα που μαίνεται εδώ και τρία χρόνια στην Ευρώπη απειλεί να προσλάβει τα χαρακτηριστικά πολιτικοκοινωνικού κυκλώνα, που δεν θα αφήσει τίποτα όρθιο - ούτε το ευρώ ούτε καν την ίδια την ΕΕ!
Οι φυγόκεντρες δυνάμεις που επικρατούν στην Ευρωζώνη είναι πλέονεξόφθαλμες, ορατές από τον καθένα. Από την περασμένη εβδομάδα, τα επιτόκια δανεισμού της Ιταλίας και της Ισπανίας στα δεκαετή κρατικά ομόλογα έφτασαν στο 6,5%, ξεπερνώντας κάθε όριο από το... 1997 όταν δηλαδή η ιταλική λιρέτα και η ιταλική πεσέτα ήταν δύο πολύ αδύναμα εθνικά νομίσματα.

Ανακοίνωση της ΔΗΜΑΡ Αχαϊας για τον μητροπολίτη Καλαβρύτων κ. Αμβρόσιο



Δεν μας εξέπληξε η αίτηση του μητροπολίτη Καλαβρύτων κ. Αμβροσίου να επισκεφθεί στις φυλακές Κορυδαλλού τον Νίκο Ντερτιλή ούτε καν οι χαρακτηρισμοί του δολοφόνου του Πολυτεχνείου ως «πολιτικού κρατούμενου» και «πρότυπου ζωής». Είναι γνωστό ότι ο κ. Αμβρόσιος εχθρεύεται βαθύτατα την Δημοκρατία και θεωρεί χριστιανικό πρότυπο ζωής το μίσος, τον φανατισμό και την δολοφονική βία. Δεν χάνει άλλωστε ευκαιρία να μας τα υπενθυμίζει κάθε τόσο με παραληρηματικές δηλώσεις μισαλλοδοξίας. 

Το πρόβλημα είναι της Πολιτείας από την οποία μισθοδοτείται ο κρατικός υπάλληλος κ. Αμβρόσιος και της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος της οποίας εκλεκτό μέλος αποτελεί. Περιμένουμε σαφείς και ξεκάθαρες απαντήσεις.

Όσο για εμάς δεν έχουμε ξεχάσει την Ελλάδα Ελλήνων Χριστιανών και τα δεινά της. Η Δημοκρατική Αριστερά έχει καταθέσει σαφείς και συγκεκριμένες προτάσεις για τον ρόλο της Εκκλησίας σε ένα σύγχρονο Ευρωπαϊκό Δημοκρατικό κράτος.

ΣΟΜΑΛΙΑ-Τώρα και επιδημία χολέρας...




Ενός κακού μύρια έπονται για το σομαλικό λαό, καθώς, σαν να μην του έφθαναν το μαρτύριο της ξηρασίας, της πείνας, της δίψας, οι μισθοφόροι - εκπαιδευτές των ΗΠΑ, τα επικίνδυνα παιχνίδια από τον ανταγωνισμό των ιμπεριαλιστών στη περιοχή, τώρα έχει και την πληγή της χολέρας.
 Ενός κακού μύρια έπονται για το σομαλικό λαό, καθώς, σαν να μην του έφθανε το μαρτύριο της ξηρασίας, της πείνας, της δίψας, των ισλαμιστών εξτρεμιστών της οργάνωσης «Αλ Σαμπάμπ», των στρατιωτών της Αφρικανικής Ενωσης και οι μισθοφόροι - εκπαιδευτές των ΗΠΑ, τώρα έχουν και την πληγή της χολέρας να πολεμήσουν...

ΠΑΣΟΚ - ΝΔ μοιράζονται τις ευθύνες.Απόρρητα έγγραφα που αποκάλυψε ο ιστότοπος Wikileaks δείχνουν τη διαχρονική υποχώρηση των ελληνικών κυβερνήσεων από τα κυριαρχικά δικαιώματα


Associated Press

 

Σημαντικό μερίδιο στις επικίνδυνες διευθετήσεις για το Αιγαίο, έχει και η κυβέρνηση της ΝΔ (2004-2009), η οποία, όπως αποκαλύφθηκε από τα αρχεία του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών, που διέρρευσαν στον ιστότοποWikileaks, το 2009 είχε συμφωνήσει τόσο στην «επιλεκτική επέκταση»δηλαδή συρρίκνωση, των ελληνικών χωρικών υδάτων, όσο και σε ένα «κώδικα συμπεριφοράς» των ελληνικών μαχητικών αεροσκαφών, δηλαδή στη μη εμπλοκή τους σε αναχαιτίσεις των τουρκικών μαχητικών που μπαίνουν παράνομα στο ελληνικό FIR και παραβιάζουν τον ελληνικό εναέριο χώρο.

Βιβλίο Μπουλούκμπασι: Αποδεικνύεται η εθνική μειοδοσία στο Αιγαίο!



Το βιβλίο του πρώην Τούρκου διπλωμάτη Ν. Μπουλούκμπασι αποδεικνύει ότι το διεφθαρμένο, ξενόδουλο πολιτικό καθεστώς της εικοσαετίας, με προεξάρχοντα τον Γ. Παπανδρέου δεν εκχωρεί μόνο την εθνική Οικονομία και την παραγωγική βάση της χώρας. Παραδίδει και το Αιγαίο στην Τουρκία! Όπως επανειλημμένα και επίμονα έχει καταγγέλλει το ΔΗΚΚΙ όλα αυτά τα χρόνια και όπως αναλύεται σε πρόσφατη εκπομπή στο ΔΗΚΚΙ-TV στον ιστότοπο www.dikkitv.blogspot.com αρχής γενομένης από τις κυβερνήσεις Κ. Σημίτη με υπουργό Εξωτερικών τον Γ. Παπανδρέου, κατά τον λεγόμενο Ελληνοτουρκικό διάλογο οι κυβερνήσεις των ΠΑΣΟΚ - ΝΔ έχουν συμφωνήσει να παραδώσουν σε πολλά νευραλγικά σημεία του Αιγαίου την εθνική κυριαρχία απεμπολώντας το δικαίωμα της χώρας μας να επεκτείνει στα 12 ν. μίλια τα χωρικά της ύδατα.

Δεκαπέντε προτάσεις προστασίας των ανέργων από το ΠΑΜΕ


ΚΚΕ: Η πάλη για μέτρα προστασίας των ανέργων συνδέεται σήμερα άρρηκτα με την πάλη για ριζικές αλλαγές
  • Απλοποίηση των προϋποθέσεων για τη χορήγηση του επιδόματος ανεργίας, επέκτασή του σε όσους έκλεισαν τα μαγαζιά τους.
  • Πλήρης, δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
  • Μείωση 30% των τιμολογίων ΔΕΚΟ, με παράλληλη απαγόρευση της διακοπής παροχής νερού, ρεύματος και σταθερού τηλεφώνου.
  • Χορήγηση δωρεάν κάρτας απεριόριστων διαδρομών στις αστικές συγκοινωνίες.

Αποσπάσματα συνέντευξης της Ρένας Δούρου,μέλους της Π.Γ. του ΣΥΝ, υπεύθυνης Ευρωπαϊκής Πολιτικής, στο ραδιόφωνο του Antenna, (στον Κ. Λασκαράτο).



«Η εικόνα για την κρίση πολιτικής κυριαρχίας στην Ευρώπη δεν επιτρέπει αισιοδοξία. Το ίδιο ισχύει και στις ΗΠΑ, μετά από υπαναχωρήσεις του προέδρου Ομπάμα στους εκβιασμούς των Ρεπουμπλικάνων αντιπάλων του για περικοπές στο κράτος πρόνοιας».
  • Για τα σενάρια για αποχώρηση της Ελλάδας από την ευρωζώνη και σχετικές αναλύσεις γερμανών αναλυτών
«Δυστυχώς είμαστε αναγκασμένοι να μιλάμε για το μέλλον της Ευρώπης, παίρνοντας υπόψη μας την μικροπολιτική που αφορά το γερμανικό πολιτικό σκηνικό. Υπάρχει σήμερα παιχνίδι μεταξύ της Άνω και της Κάτω Βουλής, ένα παιχνίδι μεταξύ των συσχετισμών των κομμάτων και της κυβέρνησης συνεργασίας, και δυστυχώς τα μικροκομματικά οφέλη των κυβερνώντων έχουν τρομερό αντίκτυπο για το τι μέλλει να συμβεί στην Ευρώπη.

Η αλήθεια για το τείχος του Βερολίνου


kentriko.jpg
Το τείχος του Βερολίνου το επέβαλε η ιμπεριαλιστική επέμβαση και υπονόμευση της Λαϊκής Δημοκρατίας Γερμανίας
Οταν οι δήμιοι των λαϊκών δικαιωμάτων πανηγυρίζουν για την ανατροπή του σοσιαλισμού, οι λαοί πρέπει να βγάλουν - και θα βγάλουν - πολιτικά συμπεράσματα
Ο ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΑΙΟΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΑΙΡΟΣ
Με επίκεντρο το Βερολίνο και τις αντικομμουνιστικές εκδηλώσεις για το τείχος  εντείνεται η εκστρατεία του διεθνούς ιμπεριαλισμού να αμαυρώσει τη μεγάλη προσφορά στους λαούς του σοσιαλισμού που γνωρίσαμε. Καταβάλλονται επίμονες και συντονισμένες προσπάθειες, από τις κυβερνήσεις και τα αστικά κόμματα, να εμφανίσουν τον καπιταλισμό ως σύστημα που εξασφαλίζει την ελευθερία και τη δημοκρατία, τις ανάγκες των εργαζομένων.

ΗΠΑ- Νέες αποκαλύψεις για πληρωμένους δημοσιογράφους που συκοφαντούν την Κούβα



Νέες αποκαλύψεις είδαν το φως της δημοσιότητας σχετικά με τη χρηματοδότηση δημοσιογράφων του Μαϊάμι από την κυβέρνηση των ΗΠΑ για να συκοφαντήσουν και να επηρεάσουν αρνητικά την κοινή γνώμη σε ό,τι αφορά την Κούβα, αλλά και την υπόθεση των πέντε Κουβανών αγωνιστών, που παραμένουν φυλακισμένοι σχεδόν 13 χρόνια στις ΗΠΑ.
Σύμφωνα με έγγραφα που πάρθηκαν μετά από αίτηση που κατέθεσαν η «Εθνική Επιτροπή των ΗΠΑ για την Απελευθέρωση των Πέντε», η εφημερίδα «Liberation» και η οργάνωση «Partnership for Civil Justice Fund» μέσω του Νόμου για την Ελευθερία της Πληροφόρησης (FOIA), αποδεικνύεται πως δημοσιογράφοι των εφημερίδων «Miami Herald», «El Nuevo Herald» και «Diario Las Americas» καθώς και ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών σταθμών του Μαϊάμι πληρώνονταν από την κυβέρνηση την ίδια περίοδο που διεξαγόταν η δίκη των «5».

OI OIKΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΩΤΙΕΣ ΣΤΑ ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ



Οι Οικολόγοι Πράσινοι εκφράζουμε τη βαθειά ανησυχία μας για τις εκτεταμένες πυρκαγιές που σημειώθηκαν σε Κέρκυρα, Κεφαλονιά και Ζάκυνθο.
Οι αληθινές προθέσεις και η ανικανότητα των κυβερνόντων να προστατεύσουν τις γεωργικές εκτάσεις,  τα δάση και την άγρια ζωή, προστατεύοντας συγχρόνως και την υγεία, παραγωγική ανάπτυξη και ευημερία των κατοίκων αποκαλύπτονται από τα δασοκτόνα νομοσχέδια, τη μη στελέχωση και υποβάθμιση των δασαρχείων, τη μη εφαρμογή νομικών διατάξεων, την επιβράβευση της παραβατικότητας, τη νομιμοποίηση των αυθαιρέτων και τον ελλιπή σχεδιασμό προστασίας κατά τους επικίνδυνους καλοκαιρινούς μήνες.