Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2010

Έτοιμοι για πόλεμο οι Πραιτοριανοί του Χρήστου Παπουτσή.Σε φρούριο θα μετατραπεί η Αθήνα-Επί ποδός 8.500 αστυνομικοί για την επέτειο του Πολυτεχνείου



Εν όψει των αυριανών εορταστικών εκδηλώσεων για την 37η επέτειο του Πολυτεχνείου το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη έδωσε αυστηρές εντολές στις αστυνομικές αρχές να τηρήσουν σκληρή στάση για την αποφυγή επεισοδίων και για το λόγο αυτό θα «κατεβούν» στους δρόμους περίπου 8.500 αστυνομικοί!

Θα γίνονται προληπτικοί έλεγχοι και θα ληφθούν ειδικά μέτρα ασφαλείας σε όλα τα δημόσια κτίρια. Το υπουργείο Οικονομικών στην Καραγιώργη Σερβίας και Νίκης, τα γραφεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Αμαλίας, τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στην Ιπποκράτους και της ΝΔ στη Ρηγίλλης, η αμερικανική πρεσβεία καθώς και όλες όσες βρίσκονται κατά μήκος της πορείας αποτελούν «στόχους» και έχουν ληφθεί αυξημένα μέτρα προστασίας τους.

Πηγή: www.newsbeast.gr

K.K.E : Σχόλιο του Γραφείου Τύπου για τις δηλώσεις του Προέδρου του ΣΕΒ 16/11/2010

Οι μεγαλοεπιχειρηματίες προκαλούν με θράσος όταν αναφέρονται στο πελατειακό κράτος του οποίου αποτελούν προνομιακούς πελάτες, με αποτέλεσμα την διόγκωση του δημόσιου χρέους.
Αξιώνουν απολύσεις στο δημόσιο στο όνομα των εργαζομένων που αυτοί απέλυσαν και τους αρπάζουν ακόμα και το πενιχρό επίδομα ανεργίας. Απαιτούν να κοπούν και οι ελάχιστες κρατικές κοινωνικές δαπάνες προκειμένου να αυξηθεί περαιτέρω η χρηματοδότησή τους από το κράτος καθώς και οι φοροαπαλλαγές τους. Να μη μείνει τίποτα όρθιο από τις εργατικές κατακτήσεις στο εργασιακό και στους μισθούς, για να γίνουν αυτοί πιο ισχυροί και ανταγωνιστικοί.

Οι εξεγέρσεις της εποχής μας έρχονται!

37 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ
Να πλημμυρίσουν οι δρόμοι στις 
17 Νοέμβρη!
Ενάντια στην ιμπεριαλιστική εξάρτηση
και την καπιταλιστική επίθεση!

Για χρόνια προσπάθησαν να μας πείσουν ότι οι στόχοι της εξέγερσης του Πολυτεχνείου έχουν δικαιωθεί. Ότι οι εκδηλώσεις και οι πορείες έχουν επετειακό χαρακτήρα. Προσπάθησαν να τις καπελώσουν και να τις ενσωματώσουν στα αστικά «πρωτόκολλα».
Οι λαϊκΕς εξεγΕρσεις Ομως δεν ενσωματΩνονται εΥκολα! Πώς να ενσωματωθούν άλλωστε από όλο εκείνο το πολιτικό προσωπικό του αστικού κόσμου και της επίσημης αριστεράς που τότε συκοφαντούσε την εξέγερση;
Πώς να ενσωματωθεί άραγε μια εξέγερση που σύνθημά της ήταν το «Εξω οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ»; Σήμερα που η χώρα, οι πλουτοπαραγωγικές της πηγές, η εργατική της τάξη και η νεολαία της παραδίδονται χειροπόδαρα δεμένοι στον αμερικάνικο και ευρωπαϊκό ιμπεριαλισμό μέσω του ΔΝΤ και της ΕΕ.

Δικάζεται Λετονός δημοσιογράφος γιατί υπερασπίζεται την ιστορική αλήθεια

Βετεράνοι Λετονοί που πολέμησαν με τους Ναζί στον Β'Παγκόσμιο πόλεμο, συχνά συμμετέχουν σε εκδηλώσεις στην πρωτεύουσα Ρίγα .
Οι χώρες της Βαλτικής για άλλη μια φορά βρέθηκαν στο προσκήνιο της αντικομμουνιστικής - αντισοβιετικής προπαγάνδας. Ετσι, στη «δημοκρατική» Λετονία (που πρόσφατα δικαιώθηκε από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για τα ανθρώπινα δικαιώματα, για την υπόθεση της φυλάκισης του αντιφασίστα βετεράνου Β. Κόνονοφ), ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βάρος του δημοσιογράφου, Ρουσλάν Γιεφίμοφ, ο οποίος διώκεται σύμφωνα με το άρθρο 74.4 του Ποινικού Κώδικα της Λετονίας, κατηγορούμενος για «εκθειασμό της γενοκτονίας».

Πρωτοβουλίες από τον ΣΥΝ για κοινές δράσεις της αριστεράς

    Με την ολοκλήρωση του β' γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών, αλλά και με τις εξελίξεις στο μέτωπο της οικονομίας, οι δυνάμεις του Συνασπισμού και της ανανεωτικής- ριζοσπαστικής αριστεράς καλούνται να λάβουν κρίσιμες αποφάσεις ώστε να συμβάλουν στην οργάνωση των κοινωνικών αντιστάσεων. Σήμερα συνεδριάζει η Πολιτική Γραμματεία του κόμματος για τα θέματα της συγκυρίας, τη συνολική αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος, αλλά και τον σχεδιασμό των επόμενων βημάτων.
    Κοινή διαπίστωση είναι ότι η αποχή στιγμάτισε τις εκλογές, καθώς και ότι η κυβέρνηση δεν έχει τη λαϊκή νομιμοποίηση να συνεχίσει την πολιτική της. Στο επίκεντρο βρίσκεται η κοινά αποδεκτή ανάγκη συγκρότησης του ευρύτατου δυνατού μετώπου δυνάμεων απέναντι στην κυβερνητική πολιτική, με τις πολιτικές κατευθύνσεις ωστόσο να είναι αρκετά διαφορετικές.

    Δημ. Βίτσας: Να διαμορφώσουμε μια εναλλακτική πολιτική ελπίδα
    “Το ζήτημα είναι να διαμορφώσει η αριστερά μια εναλλακτική πολιτική ελπίδα” σημείωσε ο γραμματέας της ΚΠΕ του ΣΥΝ Δημήτρης Βίτσας, μιλώντας στο ρ/σ “Κανάλι 1 του Πειραιά”.

    Ξεσπάθωσαν οι Βιομήχανοι - Απολύσεις στο Δημόσιο ζητά ο Δ. Δασκαλόπουλος !

    Την κατάργηση «άχρηστων Οργανισμών, φορέων και θέσεων του Δημοσίου» ζητά με δηλώσεις του ο πρόεδρος του ΣΕΒ, θέτοντας εμμέσως πλην σαφώς να γίνουν απολύσεις στο δημόσιο τομέα.
    Υπογράμμισε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου πως ο ιδιωτικός τομέας δεν έχει υπεράριθμο προσωπικό, ωστόσο έχει απωλέσει ήδη 160.000 υπαλλήλους επειδή χρεοκόπησε το Δημόσιο, και γι' αυτούς δεν ακούγονται παρά μόνο "κροκοδείλια δάκρυα", όπως χαρακτηριστικά είπε.

    Ο κ. Δασκαλόπουλος μεταξύ άλλων είπε ότι προτεραιότητά πρέπει να είναι η κατάλυση του υπερτροφικού κράτους και η εξυγίανση των άρρωστων ΔΕΚΟ.  Υποστήριξε, δε, πως εάν δεν καταργηθούν θέσεις εργασίας στο Δημόσιο η Ελλάδα θα οδηγηθεί με μαθηματική ακρίβεια προς την πτώχευση, με την οποία είναι ήδη αντιμέτωπη η χώρα.

    ΜΑΖΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ- Με το ΚΚΕ για να ανοίξει ο δρόμος

    MotionTeam


    Με μια μεγάλη συγκέντρωση και πορεία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, χιλιάδες εργαζόμενοι διαδήλωσαν χτες το βράδυ την απόφασή τους να συμπορευτούν πιο αποφασιστικά με το ΚΚΕ για την οργάνωση της πάλης, για να βάλουν φραγμό στους σχεδιασμούς κυβέρνησης - τρόικας και των συμμάχων τους, να αλλάξουν ριζικά το συσχετισμό δύναμης, να ανατρέψουν τις επιλογές της και να διεκδικήσουν καλύτερες μέρες για το λαό και τον τόπο.

    Εργαζόμενοι όλων των κλάδων του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, φοιτητές και σπουδαστές, μικροί και αυτοαπασχολούμενοι ΕΒΕ, αγρότες, εκατοντάδες άνθρωποι που συσπειρώθηκαν με το ΚΚΕ και έδωσαν τη μάχη των τοπικών εκλογών μέσα από τα ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωσης», συγκρότησαν τη μεγάλη διαδήλωση ενάντια στα νέα αντιλαϊκά μέτρα που φέρνουν κυβέρνηση, ΕΕ, ΔΝΤ.

    Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου για την 37η επέτειο από την εξέγερση στο Πολυτεχνείο

    Το ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους, τη νεολαία να τιμήσουν την εξέγερση του Πολυτεχνείου, να πορευτούν προς την αμερικανική πρεσβεία συμμετέχοντας στο μεγάλο κοινό λαϊκό αγωνιστικό μπλοκ στο οποίο θα κυματίζουν οι σημαίες του ΠΑΜΕ, του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών, της ΠΑΣΕΒΕ, της ΠΑΣΥ, οι σημαίες της ελπίδας, της αντεπίθεσης, της προοπτικής.
    Οι άγριες θυσίες που επιβάλλουν στο λαό δεν θα έχουν τέλος, ούτε αποτέλεσμα γι' αυτόν. Δρόμος προς τα πίσω δεν υπάρχει. Μόνο η διαμόρφωση μιας ισχυρής κοινωνικής λαϊκής συμμαχίας ενάντια στα μονοπώλια, την ΕΕ και τα κόμματα που υπηρετούν τον καπιταλισμό μπορεί να ορθώσει εμπόδια στο βάρβαρο μνημόνιο διαρκείας που καταδικάζει μόνιμα το λαό στη φτώχεια και τη ζωή χωρίς δικαιώματα.  Μόνο η ριζική αλλαγή του συσχετισμού δυνάμεων υπέρ του ΚΚΕ, της λαϊκής συμμαχίας για τη λαϊκή εξουσία, σε βάρος των κομμάτων του συστήματος μπορεί να ανοίξει το δρόμο της ανάπτυξης για τη λαϊκή ευημερία.

    Κοινή Ανακοίνωση : Για την 37η επέτειο του Πολυτεχνείου

    ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΝΤΙΜΟΝΟΠΩΛΙΑΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ (ΠΑΣΕΒΕ)
    ΠΑΤΟΥΣΑ 2 ΑΘΗΝΑ ΤΗΛ. 2103809327.
    ΠΑΝΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ (ΠΑΣΥ)

    ΜΕΤΩΠΟ ΑΓΩΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ (ΜΑΣ)

    ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ (ΟΓΕ)
    Ιπποκράτους 120 - 11472 Αθήνα, τηλ. & fax: 210 3629460
    e-mail: ogegr@otenet.gr web: http://www.oge.gr


    ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
    Για την 37η επέτειο του Πολυτεχνείου

    Εργαζόμενες, εργαζόμενοι, νέες και νέοι, άνεργοι, αυτοαπασχολούμενοι, συνταξιούχοι, συνάδελφοι οικονομικοί μετανάστες, φτωχοί αγρότες.
    Σας καλούμε να τιμήσετε τη λαϊκή εξέγερση του Νοέμβρη 1973 με δυνάμωμα της οργάνωσης, της συμμαχίας και της πάλης, για να αποκρούσουμε τα νέα αντιλαϊκά μέτρα που φέρνει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, η ΕΕ, η Τρόικα και η πλουτοκρατία με τη στήριξη της ΝΔ και του ΛΑΟΣ.
    Σας καλούμε να τιμήσετε το Νοέμβρη με κεντρικό σύνθημα:
    «Να πληρώσουν τα βάρη της κρίσης οι ένοχοι, τα μονοπώλια, η πλουτοκρατία και όχι ο εργαζόμενος λαός, τα λαϊκά στρώματα».

    Η εξέγερση του Πολυτεχνείου κατά της δικτατορίας, κατά των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, σήμερα βρίσκει το νόημά της και τη συνέχειά της μόνο στο δρόμο της λαϊκής πάλης και συμμαχίας κατά της αντιλαϊκής πολιτικής. Σήμερα σε συνθήκες καπιταλιστικής κρίσης, 37 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου η ανάγκη για πάλη ενάντια στα μονοπώλια και τον ιμπεριαλισμό είναι πιο επίκαιρη όσο ποτέ. Αποκτά μεγάλη σημασία για τους μελλοντικούς αγώνες η ισχυροποίηση της συμμαχίας της εργατικής τάξης με τους αυτοαπασχολούμενους, τη μεσαία αγροτιά, τις γυναίκες της εργατικής – λαϊκής οικογένειας, του ΠΑΜΕ, της ΠΑΣΕΒΕ, του ΜΑΣ, της ΠΑΣΥ, της ΟΓΕ.

    Με μαζικές διαδηλώσεις απαντούν οι εργαζόμενοι στην Πορτογαλία στο πρόγραμμα λιτότητας που προωθεί η σοσιαλιστική κυβέρνηση και η σοσιαλδημοκρατική αντιπολίτευση.

    www.prin.gr - ΕΙΡΗΝΗ ΚΟΣΜΑ

    Με μαζικές διαδηλώσεις απαντούν οι εργαζόμενοι στην Πορτογαλία στο πρόγραμμα λιτότητας που προωθεί η σοσιαλιστική κυβέρνηση και η σοσιαλδημοκρατική αντιπολίτευση. Πανεθνική απεργία έχει προκηρυχθεί στις 24 Νοεμβρίου από τη Γενική Συνομοσπονδία Πορτογάλων Εργατών (CGTP).


    Επιπλέον, το περασμένο Σάββατο, πάνω από 100.000 δημόσιοι υπάλληλοι πήραν μέρος στη μαζική συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Λισαβόνα κατά του προϋπολογισμού λιτότητας, την οποία διοργάνωσε το κοινό Μέτωπο των Συνδικάτων της Δημόσιας Διοίκησης. Οι διαδηλωτές, δημόσιοι υπάλληλοι, εκπαιδευτικοί, νοσηλευτές, αστυνομικοί, μέλη των Ενόπλων Δυνάμεων, πυροσβέστες, εργαζόμενοι σε βιομηχανίες και δημόσιες επιχειρήσεις  ανακοίνωσαν ότι θα συνεχίσουν και θα εντατικοποιήσουν τους αγώνες τους.

    Οι Nέοι Πράσινοι του Ηνωμένου Βασιλείου συμμετέχουν στην κατάληψη των κεντρικών γραφείων του Συντηρητικού κόμματος


    Οι εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας Νέων Ευρωπαίων Πράσινων, Ντελφίνα Ρόσι και Σεμπάστιαν Πάουερ, υποστηρίζουν τη συνεχιζόμενη δράση των Νέων Πράσινων της Αγγλίας και της Ουαλίας πολεμώντας ενάντια στα σκληρότερα μέτρα λιτότητας στην Ευρώπη. Το 40% του προυπολογισμού για την παιδεία περικόπτεται τη στιγμή που τα διδακτρα για την ανώτερη εκπαίδευση τριπλασιάζονται σε 9.000 στερλίνες ετησίως. Το ταχυδρομικό σύστημα ιδιωτικοποιείται ενω η Εθνική Υπηρεσία Υγείας και τα σχολεία ιδιωτικοποιούνται μερικώς. Τα επιδόματα για άτομα με ειδικές ανάγκες και για στέγαση μειώνονται, εξαναγκάζοντας 200.000 άτομα περίπου να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, κάτι που ισοδυναμεί με εκκαθάριση κοινωνικών στρωμάτων σε πολλά αστικά κέντρα. Γυναίκες, άτομα με ειδικές ανάγκες, εθνικές μειονότητες και παιδιά θα υποστούν βάναυσα τις συνέπειες αυτής της άσκοπης ιδεολογικής πολιτικής.

    Ο Σαμ Κόετς, που βρέθηκε χθές στα αρχηγεία των Συντηρητικών στον πύργο Μίλμπανκ του Λονδίνου ανέφερε:

    Ανακοίνωση του κεντρικού συμβουλίου της Νεολαίας Συνασπισμού για την 37η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου

    Νέες και Νέοι,

    Εργαζόμενες, εργαζόμενοι.

    Έχουν περάσει 37 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείο και όμως η μνήμη συνεχίζει να κερδίζει τον άνισο αγώνα της με τον χρόνο. Συνεχίζει να τον κερδίζει γιατί το Νοέμβρη του 73 άνοιξε ένα ρήγμα που θα μένει ενεργό, όσο θα υπάρχουν αγώνες για την αξιοπρέπεια και την ελευθερία. Το παράδειγμα του Πολυτεχνείου συνεχίζει να αμφισβητεί τη λογική του μονόδρομου και της ανοχής απέναντι στην καταπίεση. Η φοιτητική εξέγερση, μαζί με την πλατιά λαϊκή στήριξη που πυροδότησε, αποτέλεσε ένα γεγονός κρίσης για την εξουσία της Χούντας. Ένα γεγονός που φώτισε τα αντίπαλα στρατόπεδα και αμφισβήτησε το τότε σημείο ισορροπίας. Ακριβώς όπως κάνει κάθε κρίση.
    Αν όμως τον Νοέμβρη του 73 η αμφισβήτηση του τότε σημείου ισορροπίας ήρθε από τα κάτω, από την νεολαία και τον λαό, σήμερα βιώνουμε μια ανάποδη διαδικασία. Εδώ και κάποιους μήνες η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, χρησιμοποιώντας τον μηχανισμό στήριξης ΔΝΤ-ΕΕ-ΕΚΤ, διεξάγει την πιο σκληρή επίθεση της μεταπολίτευσης στα δικαιώματα και στο μέλλον μας.

    EΡΓΑΤΙΚΟ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ - 37 χρόνια μετά την εξέγερση του Πολυτεχνείου Ψωμί-Παιδεία-Ελευθερία Έξω η Τρόικα και η κυβέρνηση της


    37 χρόνια μετά την εξέγερση

    του

    Πολυτεχνείου

    Ψωμί-Παιδεία-Ελευθερία

    Έξω η Τρόικα

    και η κυβέρνηση της
     
    37 χρόνια μετά την εξέγερση που οδήγησε στην πτώση της χούντας των συνταγματαρχών, η αστική κοινοβουλευτική δημοκρατία που εγκαθιδρύθηκε στα συντρίμμια της πιο στυγνής μορφής του μετεμφυλιακού κράτους βρίσκεται στη χειρότερη κρίση της.
    Αφού αναχαίτισε σημαντικά το λαϊκό ριζοσπαστισμό που εξερράγη στο Πολυτεχνείο του '73 και συνεχίστηκε μέχρι την άνοδο του ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου στην εξουσία, η επίφαση της “λαϊκής κυριαρχίας-εθνικής ανεξαρτησίας” έχει πλέον αντικατασταθεί από την κλονισμένη διακυβέρνηση μιας λαομίσητης μειοψηφίας του 15% και την ασφυκτική κηδεμονία του ΔΝΤ και της Ε.Ε.
    Η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-Τρόικα, παρά το “μαύρισμα” της στις κάλπες της 7ης Νοέμβρη, τη μαζική απονομιμοποίηση και κρίση της, ετοιμάζεται τώρα να περάσει στο δεύτερο  γύρο αντι-λαϊκού πολέμου που θα είναι πολύ σκληρότερος από το προηγούμενο μετά την αποτυχία του αρχικού Μνημονίου να διασώσει τον ελληνικό καπιταλισμό από το επίσημο χρεοστάσιο.

    Φωτιά σε τρία Ι.Χ στα Εξάρχεια

    Στις φλόγες τυλίχθηκαν τρία σταθμευμένα Ι.Χ στην περιοχή των Εξαρχείων.

    Συγκεκριμένα, στις 00:30 φωτιά εκδηλώθηκε σε ένα Ι.Χ που ήταν παρκαρισμένο, επί της οδού Εμμανουήλ Μπενάκη 55, στα Εξάρχεια. Το όχημα υπέστη μεγάλες υλικές ζημιές.

    Στις 03:05 τα ξημερώματα, δύο αυτοκίνητα, επί της οδού Θεμιστοκλέους, παραδόθηκαν στις φλόγες.

    Μέχρι στιγμής άγνωστη παραμένει η αιτία που προκάλεσε τη φωτιά.

    Πηγή:www.zougla.gr

    Συλλαλητήρια κατά της τρόικας στο κέντρο της Αθήνας

    Ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 20:30 η πορεία φοιτητών, αριστερών παρατάξεων και αναρχικών στο κέντρο της Αθήνας, ενώ μιάμιση νωρίτερα τελείωσε και το συλλαλητήριο που διοργάνωσε το ΚΚΕ στο Σύνταγμα με αφορμή την έλευση της τρόικας και το ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων.
    Με το σύνθημα "ούτε ΔΝΤ, ούτε και Ε.Ε.. Πάρε την κατάσταση στα χέρια σου λαέ" μέλη του συντονιστικού των πρωτοβάθμιων σωματείων, μέλη του δικτύου συνδικαλιστών της Ριζοσπαστικής Αριστεράς, της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, καθώς και φοιτητές, φοιτητικών συλλόγων κυρίως του Πολυτεχνείου πραγματοποίησαν συγκέντρωση και πορεία στη Βουλή.

    Μία νεαρή γυναίκα βρέθηκε τραυματισμένη στην οδό Πατησίων μετά την πορεία και τα επεισόδια που σημειώθηκαν στο κέντρο της Αθήνας.
    Σύμφωνα με την αστυνομία, τα επεισόδια ξεκίνησαν στην οδό Πανεπιστημίου, όταν ομάδα νεαρών που βρίσκοταν στο τέλος της πορείας πέταξαν  πέτρες εναντίον της διμοιρίας των ΜΑΤ στη διασταύρωση Πανεπιστημίου και Βουκουρεστίου και στη συνέχεια έβαλαν φωτιές σε κάδους απορριμμάτων κατευθυνόμενοι προς τα Προπύλαια.
    Στο σημείο αυτό, η ομάδα χωρίστηκε και ένα μέρος κατευθύνθηκε προς τα Εξάρχεια, ενώ οι υπόλοιποι ακολούθησαν τον κύριο όγκο της πορείας που κατευθυνόταν προς το Πολυτεχνείο.
    Οι νεαροί έσπασαν με πέτρες τα τζάμια του ΙΚΑ στην οδό Πατησίων και προξένησαν φθορές σε δύο αυτοκίνητα στην οδό Χαλκοκονδύλη, ενώ τους καταδίωκαν αστυνομικοί της ομάδας ΔΕΛΤΑ.
    Η κοπέλα μεταφέρθηκε στον Ερυθρό Σταυρό με τραύμα το δεξιό κρόταφο.

    Μήνυμα της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΣΥΝ για την ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ ΕΞΕΓΕΡΣΗΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ

    Η εξέγερση του 1973 ζει στους αγώνες του σήμερα. Στους αγώνες για ειρήνη, ισότητα, δημοκρατία και κοινωνική απελευθέρωση. Το Πολυτεχνείο συνεχίζει να δείχνει το δρόμο για το πως ο λαός μπορεί να πιστέψει στις δυνάμεις του, να αμφισβητήσει τη λογική των μονόδρομων και να οργανώσει τις αντιστάσεις ενάντια στην καταπίεση και τον αυταρχισμό.
    Το μήνυμα το δικό μας, το μήνυμα της ανανεωτικής ριζοσπαστικής Αριστεράς, που έδωσε τη δικιά της ανεπανάληπτη συνεισφορά στην εξέγερση του Νοέμβρη, ιδιαίτερα προς τους νέους και τις νέες, είναι μήνυμα αμφισβήτησης και θετικής διεξόδου μέσα από ενωτικές προσπάθειες για ν’ αναστηλωθούν οι αξίες και τα ιδανικά της συλλογικότητας, της κοινωνικής αλληλεγγύης και χειραφέτησης.