Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012

Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα ΚΚΕ: Απαράδεκτο ψήφισμα του ΕΚ για τους Παλαιστίνιους.


Η ευρωκοινοβουλευτική ομάδα του ΚΚΕ με την ακόλουθη δήλωση της, καταγγέλλει το απαράδεκτο κοινό ψήφισμα που υιοθετήθηκε από την πλειοψηφία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σήμερα στο Στρασβούργο.


«H Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ καταγγέλλει το άθλιο  κοινό ψήφισμα Λαϊκού Κόμματος - Σοσιαλδημοκρατών - Φιλελεύθερων και Πράσινων, το οποίο στηρίζει, καλύπτει και ενθαρρύνει με απροκάλυπτο τρόπο τα εγκλήματα του Ισραήλ, στο νέο πόλεμο που έχει εξαπολύσει ενάντια στον Παλαιστινιακό λαό, στη Λωρίδα της Γάζας.

Αν το eurogroup υιοθετεί προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ, ο καθένας μπορεί να αντιληφθεί πόσο ...φιλολαϊκές είναι αυτές.


ΣΥΡΙΖΑ: Ταύτιση με τμήματα του κεφαλαίου για άλλο μείγμα διαχείρησης της κρίσης !

Εξόφθαλμη είναι πλέον η συνταύτιση του ΣΥΡΙΖΑ με τμήματα του κεφαλαίου που ζητούν ένα άλλο μείγμα διαχείρισης της κρίσης, «αίτημα» που αντανακλάται και στην κόντρα χωρών της ευρωζώνης κυρίως με το ΔΝΤ γύρω από ένα ακόμα «κούρεμα» του χρέους της Ελλάδας. Απ' τη σκοπιά αυτή, με non paper, εγκαλεί την κυβέρνηση για «στρατηγική υποτέλειας στη γερμανική δεξιά» που κατά την άποψή του έχει «αποτύχει παταγωδώς».

Η ΕΕ ΠΕΡΙΠΑΙΖΕΙ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ.Του Γιώργου Δελαστίκ.


Toυ Γ.ΔΕΛΑΣΤΙΚ*


Ψυχρολουσία σε επίπεδο εντυπώσεων για τη συγκυβέρνηση Σαμαρά, Βενιζέλου, Κουβέλη αποτέλεσε η προσωρινή αδυναμία του Eurogroup τη νύχτα της Τρίτης προς Τετάρτη να αποφασίσει για την εκταμίευση της διαβόητης δόσης του δανείου προς την Ελλάδα. Οι ηγέτες της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ έπεσαν θύματα της υπερβολικής αισιοδοξίας που οι ίδιοι καλλιέργησαν. Κακώς όμως εμφανίζουν σημάδια πανικού.

Σχόλιο του ΚΚΕ για τις δηλώσεις Σαμαρά 22/11/2012.


Σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για τις δηλώσεις Σαμαρά 22/11/2012


Ο πρωθυπουργός και τα κόμματα της συγκυβέρνησης δεν μπορούν να παριστάνουν τους προστάτες του λαού απέναντι στις λυκοσυμμαχίες ΕΕ και ΔΝΤ, οι οποίοι είναι σύμμαχοί τους και μαζί διεξάγουν τον άγριο πόλεμο κατά των εργαζομένων.

Άθλια αντιΚΚΕ συκοφαντία για τη NEOSET ! Ο πανικός των αστών για την δυναμική του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ, μετουσιώνεται σε λασπολογία.


Άθλια αντιΚΚΕ συκοφαντία 
«Οι χαμηλά αμειβόμενοι εργαζόμενοι των ΙΚΕΑ βρήκαν χθες έναν ισχυρό σύμμαχο στην παρουσία του ΠΑΜΕ, που έσπευσε να συμπαρασταθεί στον αγώνα τους. Λίγα χιλιόμετρα πιο μακριά από την Αθήνα, οι 1.000 εργαζόμενοι της επιπλοβιομηχανίας Neoset ακόμη περιμένουν το ΠΑΜΕ... να πάει.

Δήλωση της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα μετά τη συνάντηση με τον Σταύρο Μαλά υποψήφιο πρόεδρο της Κύπρου που στηρίζει το ΑΚΕΛ.


Δήλωση της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα μετά τη συνάντηση με τον Σταύρο Μαλά υποψήφιο πρόεδρο της Κύπρου που στηρίζει το ΑΚΕΛ.



Αναμφισβήτητα ήταν χρήσιμη και πολύ φιλική η συνάντηση με τον υποψήφιο πρόεδρο της Κύπρου τον κ. Μαλά που στηρίζει το ΑΚΕΛ. Κάναμε μια αλληλοενημέρωση για την κατάσταση στης οικονομίας στην Ελλάδα και στην Κύπρο. Θεωρούμε ότι η Κύπρος βρίσκεται και αυτή κοντά στο μνημόνιο.

Απέραντο θράσος της τρικομματικής συγκυβέρνησης:Θέλουν αύξηση της τιμής του ρεύματος !


Αύξηση  της τιμής του ρεύματος μέσα στο 2013 προαναγγέλλει εμμέσως η κυβέρνηση επικαλούμενη τη σχέση τιμής και κόστους παραγωγής.


Όπως όλα δείχνουν, πλην ελαχίστων περιπτώσεων που θα αφορούν ενδεχομένως «ευπαθείς ομάδες», οικίες και μικρές επιχειρήσεις, θα δουν τα τιμολόγια να αυξάνονται κατά τουλάχιστον 10%, παρά τις εξαγγελίες περί απελευθέρωσης και ανταγωνισμού.

Κάλεσμα του ΚΚΕ στο λαό της Αττικής ! Μεγάλη πολιτική - πολιτιστική εκδήλωση για την 94χρονη ιστορική διαδρομή του ΚΚΕ στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας .Την Κυριακή 25 Νοεμβρίου 6 το απόγευμα - Θα μιλήσει η Αλέκα Παπαρήγα.


Μεγάλη εκδήλωση διοργανώνει η Κομματική Οργάνωση Αττικής του ΚΚΕ αφιερωμένη στην ηρωική 94χρονη διαδρομή του ΚΚΕ, που είναι γεμάτη αγώνες, θυσίες για την εργατική τάξη, το λαό, το σοσιαλισμό - κουμμουνισμό.





Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 25 Νοέμβρη στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας στις 6 το απόγευμα.
Σε αυτή την ξεχωριστή εκδήλωση, με πολιτικό και πολιτιστικό περιεχόμενο, έχει θέση κάθε νέος και νέα, κάθε εργαζόμενος, κάθε προοδευτικός άνθρωπος που θέλει να γνωρίσει την αλήθεια για την ιστορία και τους αγώνες του ΚΚΕ.