Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2011

Πρώτη νίκη για τον λαό της Τυνησίας η άτακτη φυγή του Προέδρου Ζίν ελ Αμπιντίν Μπεν Αλι.



Ρεπορτάζ από την ιστοσελίδα της Ναυτεμπορικής.

Εγκατέλειψε τη χώρα ο πρόεδρος της Τυνησίας Ζίν ελ Αμπιντίν Μπεν Αλι, ο οποίος βρίσκεται αντιμέτωπος με μία κρίση χωρίς προηγούμενο, ανέφεραν στο Γαλλικό Πρακτορείο πηγές προσκείμενες στην κυβέρνηση.
Σύμφωνα με το Αλ Τζαζίρα, ο πρόεδρος της βουλής ανέλαβε προσωρινά τα καθήκοντα του προέδρου της χώρας.
Σύγχυση προκαλεί το γεγονός ότι και ο πρωθυπουργός της Τυνησίας Μοχάμεντ Γανούσι ανακοίνωσε ότι εκτελεί προσωρινά τα καθήκοντα του προέδρου, ενώ υποσχέθηκε ότι θα σεβαστεί το σύνταγμα και θα επαναφέρει τη σταθερότητα.

ΠΑΜΕ: Κομμάτι του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού η Α.Π. (Αυτόνομη Παρέμβαση)


Οι βαρύγδουπες δηλώσεις της Αυτόνομης Παρέμβαση (Α.Π.) του ΣΥΝ - ΣΥΡΙΖΑ και το κατακεραύνωμα για την προδοτική επιχειρησιακή σύμβαση στη ΝΕΟΓΑΛ που υπογράφηκε από ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ, αποδείχτηκαν χωρίς αντίκρισμα. Πριν ο «αλέκτωρ λαλήσει τρεις» αποκαλύφτηκαν, υπέγραψαν επιχειρησιακή σύμβαση στην καπνοβιομηχανία ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ, ιδιοκτησία της πολυεθνικής «ΦΙΛΙΠ ΜΟΡΙΣ», διάρκειας τριών ετών, όπου προβλέπεται ότι ο μισθός θα καθορίζεται ανάλογα με τα οικονομικά αποτελέσματα της εταιρίας!!! Επίσης προβλέπει περικοπές και ψαλίδισμα σε κατακτήσεις των εργαζομένων. Ενώ φορτώνει το κόστος από ιδιωτική ασφάλιση που η εταιρία έχει ασφαλίσει τους εργαζόμενους στους ίδιους, αρχίζοντας από συμμετοχή 18 ευρώ, προκειμένου να απαλλάξουν την εργοδοσία από το κόστος.

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Κ.Κ.Ε για τη κατάσταση που επικρατεί στη Τυνησία


Το ΚΚΕ καταγγέλλει στον ελληνικό λαό τη βίαιη και αιματηρή καταστολή των λαϊκών κινητοποιήσεων στην Τυνησία.
Ο λαός της ζει σε συνθήκες εξαθλίωσης, φτώχιας, τεράστιας ανεργίας και τρομοκρατίας. Αντιμετωπίζει την απροσχημάτιστη βαρβαρότητα της εξουσίας των μονοπωλίων και των ιμπεριαλιστικών ενώσεων που τον ληστεύουν και τον δολοφονούν.
Οι κυβερνήσεις και τα όργανα της ΕΕ υποκρίνονται και χύνουν «κροκοδείλια» δάκρυα για την κατάσταση που επικρατεί στην Τυνησία.

Νέα χρονιά με νέο νόμο;

Πολλές φορές έχουμε υποστηρίξει την άμεση ανάγκη που υπάρχει για μετατροπή του νόμου 3170/2003 που αφορά στην προστασία των ζώων. Δύο νέα περιστατικά κακοποιήσεων που διαδώθηκαν μέσω ίντερνετ, έρχονται να μας χτυπήσουν βροντερά για μια ακόμα φορά τον κώδωνα του κινδύνου.Το πρωτο είναι ένα βιντεάκι στο οποίο θανατώνεται ένας σκύλος με τη χρήση ενός φτυαριού, το οποίο αυτοί που το ανέβασαν του έδωσαν τον τίτλο του αστείου. Και στο δεύτερο περιστατικό, ο δράστης ο οποίος αποκαλεί τον εαυτό του κουνελοσφάχτη, βασανίζει μέχρι θανάτου κουνελάκια, σπαζοντας τους τα πόδια, χτυπώντας τους τα κεφάλια ή καίγοντάς τα και ανεβάζει τα κατορθώματά του στο youtube και στο προσωπικό του μπλογκ. Οι εικόνες είναι πολύ παραπάνω από σκληρές. 


Παράσταση διαμαρτυρίας εκπαιδευτικών

Στην Περιφέρεια Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας συγκεντρώθηκαν οι εκπαιδευτικοί της Θεσσαλονίκης, διαμαρτυρόμενοι για το σχέδιο της κυβέρνησης για συγχωνεύσεις και καταργήσεις σχολικών μονάδων. 

Αστικές Συγκοινωνίες: η ηγεσία κατώτερη των εργαζομένων και των περιστάσεων-Ρεπορτάζ από τη χτεσινή πορεία των εργαζομένων στην Αθήνα


Ρεπορτάζ από τη χτεσινή πορεία των εργαζομένων στην Αθήνα


Μετά από μια μεγάλη συγκέντρωση και μια μαχητική πορεία, με πολλά συνθήματα, κόρνες από μηχανές και παπιά (ένα τμήμα της πορείας ήταν μηχανοκίνητο) και σφυρίχτρες, γύρω στις 2.500 εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες, έφτασαν στη Βουλή σήμερα γύρω στις 1.30 το μεσημέρι.


Η απεργία τους είχε κηρυχτεί παράνομη από τα δικαστήρια. Οι εργαζόμενοι όμως είπαν: εμείς προχωράμε με την απεργία ότι κι αν αποφασίσουν τα δικαστήρια. Έτσι, οι «κύριοι» δικαστές –που κατά τα άλλα είναι πανίσχυροι και που ο λόγος τους είναι νόμος και η εξουσία τους αδιαμφισβήτητη, αποδείχτηκαν «γυμνοί βασιλιάδες»… Όταν τα κινήματα είναι αποφασισμένα οι δικαστές είναι ανίσχυροι.

Τα συνθήματα ήταν μαχητικά και μπροστά στη Βουλή η ένταση μεγάλη. Κυριάρχησαν:
  • Κλέφτες, κλέφτες… (μόλις έστριψε η πορεία τη Σταδίου και μπήκε στην πλ. Συντάγματος)
  • Τον δρόμο τον δείχνει η Αργεντινή, Γιωργάκη μ’ ελικόπτερο θα βγεις απ’ τη Βουλή.

Όχι στο κλείσιμο του περιοδικού ΔΙΦΩΝΟ

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταγγέλλει το κλείσιμο του ιστορικού μουσικού περιοδικού «Δίφωνο» από την εταιρεία Best End ιδιοκτησίας του Ομίλου Γιαννίκου. Ενός περιοδικού που κυκλοφορεί από το 1995 και αναμφισβήτητα έχει προσφέρει πολλά στο Ελληνικό τραγούδι και τα εγχώρια πολιτιστικά δρώμενα. Αυτή η απόφαση μάλιστα έρχεται σε συνέχεια του κλεισίματος τόσο του ιστορικού εντύπου «Ποπ & Ροκ», όσο και του «Όασις» που ανήκουν στην ίδια εταιρεία. 
Ο Όμιλος Γιαννίκου, από τους μεγαλύτερους στο χώρο της ψυχαγωγίας και του θεάματος, ο οποίος έχει στην ιδιοκτησία του θέατρα, δισκογραφικές εταιρείες, εκδοτικό οίκο, περιοδικά και εφημερίδα, ραδιοφωνικούς σταθμούς και συμμετοχή σε τηλεοπτικό κανάλι, δεν δίστασε να κλείσει ένα ιστορικό περιοδικό, χωρίς να δώσει καμία εξήγηση για τους λόγους διακοπής της έκδοσης στους εργαζομένους, στο κοινό και τους ανθρώπους του πολιτισμού.

ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΣΤΕΛΕΧΟΥΣ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ.Εξηγήσεις ζητά ο ΣΥΝ για την προσαγωγή στελέχους του.

Σοβαρό συμβάν αυθαίρετης βίας και προσβλητικής συμπεριφοράς χαρακτηρίζει ο Συνασπισμός τη χθεσινή προσαγωγή του στελέχους του κόμματος, Δημοσθένη Παπαδάτου-Αναγνωστόπουλου, από την Αντιτρομοκρατική, κατά τη διάρκεια των αστυνομικών ερευνών στο Βύρωνα. Κατά τη διάρκεια έκτακτης συνέντευξης τύπου, ο εκπρόσωπος τύπου του κόμματος, Π. Σκουρλέτης, υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να δώσει εξηγήσεις, ώστε να μην πλανάται η εντύπωση στοχοποίησης του ΣΥΝ.
Ο Δημοσθένης Παπαδάτος-ΑναγνωστόπουλοςΟ Δημοσθένης Παπαδάτος-Αναγνωστόπουλος"Ο Δημοσθένης Παπαδάτος-Αναγνωστόπουλος έχει τόση σχέση με την τρομοκρατία όση έχει ο Μπομπ Σφουγγαράκης με την μοριακή βιολογία", δήλωσε από τη μεριά του ο Δημ. Παπαδημούλης, βουλευτής του ΣΥΝ. Δήλωσε ότι το περιστατικό αποτελεί είτε κραυγαλέα ανικανότητα και αμόκ αυταρχισμού, είτε στοχοποίηση και συκοφάντηση ενός πολιτικού χώρου, είτε και τα δύο.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΑΣΤΙΚΩΝ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΩΝ

Το σχέδιο της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ για την αναδιάρθρωση των αστικών συγκοινωνιών δεν σημαίνει παρά την κατάργηση του δημόσιου χαρακτήρα τους, ενώ ανοίγει και ο δρόμος για την ιδιωτικοποίησή τους. Οι προωθούμενες αλλαγές στρέφονται ξεκάθαρα ενάντια στον κοινωνικό χαρακτήρα των συγκοινωνιών και τους εργαζόμενούς τους, αφού αυτές θα λειτουργούν με βάση τους κανόνες της αγοράς  και με μοναδικό γνώμονα το κριτήριο του κέρδους.Η ραγδαία αύξηση της τιμής των εισιτηρίων μετατρέπει ένα συλλογικό δικαίωμα όπως οι μετακινήσεις σε ένα αγοραίο και πανάκριβο εμπόρευμα.

Αιματηρές συγκρούσεις και στην πρωτεύουσα,Tύνιδα.Γενική απεργία σήμερα στην πρωτεύουσα και σε δεκάδες άλλες πόλεις, ενώ κλιμακώνονται διαδηλώσεις και λαϊκή οργή, παρά τη σκληρή καταστολή και τους ελιγμούς του καθεστώτος


Εκτός ελέγχου, πλέον, τείνει να βγει η κατάσταση, καθώς η χώρα φλέγεται από άκρη σε άκρη από λαϊκές οργισμένες διαδηλώσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες, χθες, πολύωρες συγκρούσεις μαίνονταν στις πόλεις Μπιζέρτ, Καϊρουάν, Σιλμάν, Ντουζ, αλλά και στην παραθάλασσια άκρως τουριστική πόλη Χαμαμέτ, με τους νεκρούς να ανέρχονται σε αρκετές δεκάδες (χωρίς ο αριθμός τους να μπορεί να εξακριβωθεί). Το επίκεντρο, όμως, των διαμαρτυριών φαίνεται ότι έχει, πια, μετακινηθεί για τα καλά στην καρδιά της πρωτεύουσας, όπου η επιβολή απαγόρευσης της κυκλοφορίας, κατά τις νυχτερινές ώρες, κατάφερε, απλώς, να πυροδοτήσει περαιτέρω την οργή.

ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΘΗΝΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ: Ανακοίνωση για τα προβλήματα του κέντρου της Αθήνας

Ανακοίνωση για τα προβλήματα του κέντρου της Αθήνας, τα πραγματικά αίτια και ποιας κατεύθυνσης λύση πρέπει και μπορεί να δοθεί, εξέδωσε η ΚΟΑ του ΚΚΕ. Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Αντιμετώπιση των εκρηκτικών προβλημάτων του κέντρου της Αθήνας σε φιλολαϊκή κατεύθυνση δεν μπορεί να υπάρξει από την κυβέρνηση, τους δημάρχους και τα κόμματα του κεφαλαίου.
Το μοντέλο που ετοιμάζουν για το κέντρο της Αθήνας, όπως φάνηκε και από τις προτάσεις που συζητήθηκαν στη διυπουργική επιτροπή είναι:
  • Αναπλάσεις και πολεοδομικές παρεμβάσεις που θα γεμίσουν με νέο ζεστό χρήμα τα ταμεία των μεγάλων κατασκευαστικών εταιρειών και θα αυξήσουν ακόμη περισσότερο το κόστος των χρήσεων γης, της κατοικίας και των διαφόρων υπηρεσιών.

ΚΑΙ ΠΡΙΝ ΑΛΕΚΤΩΡ ΦΩΝΗΣΑΙ ΤΡΙΣ…Ο Γ.ΚΑΜΙΝΗΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ! ΟΛΟΙ, ΟΛΕΣ ΜΕ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟΝ ΑΡΕΙΟ ΠΑΓΟ, 20 ΓΕΝΑΡΗ ΟΧΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ, ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ


“Κάθε δυο μέρες υπάρχει και κάποια δικαστική υπόθεση σχετικά με τους συμβασιούχους του Δήμου της Αθήνας. Οι συμβασιούχοι ξεπερνάνε του 2.500 και ανά ομάδες των 300 ανάλογα και με την εργασιακή τους κατάσταση έχουν καταθέσει αγωγές ενάντια στο Δήμο που θέλει να τους απολύσει. Παρά την θετική στάση που είχε κρατήσει ο νέος Γενικός Γραμματέας του Δήμου  Θ. Λιβάνιος κατά την συνάντηση της Δευτέρας στην οποία εξήρε την δουλειά μας και τόνισε πως πράγματι καλύπτουμε πάγιες και διαρκείς ανάγκες, την ημέρα της δίκης παρουσιάστηκαν οι νομικοί σύμβουλοι του Δήμου ενάντια στις προσφυγές των εργαζόμενων. Αμέσως κινητοποιήθηκαν, τόσο ο Πέτρος Κωνσταντίνου όσο και η Ελένη Πορτάλιου, που ήταν παρόντες και προσπάθησαν να επικοινωνήσουν απ' ευθείας με τον νέο Δήμαρχο Καμίνη για να αποσύρει του συμβούλους του”.

Ο υπεύθυνος για την Αυτοδιοίκηση της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ, Ανδρέας Νεφελούδης, με αφορμή το παρατεινόμενο αδιέξοδο στην Κερατέα για το θέμα των σκουπιδιών και τα συχνά φαινόμενα βίας δήλωσε τα εξής:


  «Μόνο ο ανοιχτός και δημιουργικός διάλογος θα δώσει λύση στο πρόβλημα. 
Προϋπόθεση για αυτό είναι η αποχώρηση των αστυνομικών δυνάμεων από την περιοχή, η απόσυρση των μπλόκων από την πλευρά των κατοίκων και η αναστολή των εργασιών για εύλογο χρονικό διάστημα (6 μηνών), διάστημα κατά το οποίο οι αρμόδιοι φορείς (υπουργείο και δήμοι) θα δεσμευτούν ώστε να βρουν μια βιώσιμη, εφικτή, σύγχρονη και κοινά αποδεκτή λύση για τη διαχείριση των απορριμμάτων των Δήμων της ΝΑ Αττικής.
Η λύση του προβλήματος δεν μπορεί να έχει νικητές και ηττημένους».

ΟΣΟ ΒΑΘΑΙΝΕΙ Η ΚΡΙΣΗ ΤΩΝ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΩΝ ΤΟΣΟ ΟΙ ΚΟΛΑΟΥΖΟΙ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΘΑ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΙ


Με τη σημερινή (σ.σ χτεσινή) της συνέντευξη τύπου η ΠΑΣΚΕ ως πλειοψηφία της ΓΣΕΕ με επικεφαλής τον Γ. Παναγόπουλο επιβεβαίωσε για ακόμα μια φορά τη μέχρι τώρα στάση της. Καλεί την εργατική τάξη να υποταχθεί στις επιδιώξεις της πλουτοκρατίας για περισσότερα κέρδη.
Καλεί τους εργαζόμενους και το λαό να προσφέρουν στήριξη και προώθηση των φιλομονοπωλιακών πολιτικών κυβέρνησης, κεφαλαίου, ΕΕ, όπως η άνοδος της ανταγωνιστικότητας του κεφαλαίου, η έκδοση ευρωομολόγου.
Η ηγεσία της ΠΑΣΚΕ όσο και αν προσπάθησε δήθεν να φανεί ότι διαφωνεί - όχι με την κυβέρνηση (κουβέντα δε λέει γι΄ αυτή) - αλλά με το ΔΝΤ, δε μπορεί να κρυφτεί.

Τυνησία και Ιράν : Δύο μέτρα και δύο σταθμά από τα δυτικά ΜΜΕ και τους μπλόγκερς.Επίκαιρο σχόλιο από τον Red Star


Ένα χρόνο πριν όλος ο κόσμος μιλούσε για την "επανάσταση" στο Ιράν. Αμερικάνοι ,Ευρωπαίοι,Έλληνες (από την άκρα αριστερά ως την άκρα δεξιά) ασχολήθηκαν με τις μαζικές και δίκαιες κινητοποιήσεις κατά του δημοκρατικά εκλεγμένου Ιρανού ηγέτη.Ρεπορτάζ,φωτογραφίες και κραυγές για συμπαράσταση προς τους διαδηλωτές γέμισαν το διαδίκτυο και τα μπλογκς.
Πέρα από την καλοπροαίρετες προθέσεις πολλών να υπερασπιστούν τον αγώνα των Ιρανών πολιτών απέναντι σε ένα σκληρό, συντηρητικό, θεοκρατικό καθεστώς, υπήρξαν και αυτοί που κακοπροαίρετα ήθελαν να παραποιήσουν,μεγαλοποιήσουν και κατευθύνουν τα γεγονότα εκεί που ήθελαν οι Αμερικάνοι και Ισραηλινοί.Όχι για το καλό των Ιρανών και της δημοκρατίας ,αλλά για το καλό των Η.Π.Α και του Ισραήλ.

Ας μην ξεχνάμε το βασικότερο:

Το Ιράν είναι ένας από τους 3 άξονες του κακού σύμφωνα με τις Η.Π.Α...

Αυτές τις μέρες στην Τυνησία χύνεται αίμα νεολαίων,ανέργων και εργατών.Γενικές απεργίες και μαζικές διαδηλώσεις γίνονται σε πολλές πόλεις.Ο στρατός κατέβηκε στους δρόμους της Τύνιδας .
Οι νεκροί έχουν φτάσει τους 66.