Πέμπτη 19 Αυγούστου 2010

ΓΑΛΑΖΙΑ ΠΡΟΒΑΤΑ- Ο Βασίλης Κικίλιας υποψήφιος της Ν.Δ στην περιφέρεια Αττικής...Μια επιλογή που στέλνει στον δεύτερο γύρο την αριστερά.Σχόλιο του Red Star.

Μπεεε "φίλοι Νεοδημοκράτες" 
Τα μαντάτα είναι καλά.Το μεγάλο χαρτί της Ν.Δ  είναι ο δεινός ρήτορας, ο έμπειρος (μπασκεμπολίστας) , Βασίλης Κικίλιας !! Μπράβο Αντωνάκη Σαμαρά ! Οδηγείς τη Ν.Δ. σε ποσοστά κάτω του 22-23% στην Αττική (Εδώ θα είμαστε να με θυμηθείτε). Ο Αντώνης Σαμαράς , που έφυγε από τη Ν.Δ, έφτιαξε ένα κόμμα  την Πολιτική Άνοιξη που στήριξαν όλα τα ΜΜΕ και μέσα σε λίγο χρόνια την διέλυσε και ξαναγύρισε με σκυφτό κεφάλι πίσω στο μαντρί.Μπεεεε, μπεεεε Αντωνάκη.Εσύ που έκανες την υπέρβαση, που κατηγορόυσες τον δικομματισμό ,σαν καλό προβατάκι γύρισες στο μαντρί και πάλι βελάζεις.Μπεεεε ο Κικίλιας είναι άφθαρτος, μπεεε ο Κικίλιας είναι γιατρός, μπεεεεε είναι αθλητής, μπεεε  είναι το καλύτερο γαλάζιο προβατάκι.Μπεεεε είναι και αγαπημένο παιδί του Νικήτα Κακλαμάνη, αντιδήμαρχος και στις βουλευτικές του 2009 ,μπεεεεεε, υποστήριζε τον Κωστάκη Καραμανλή με πάθος...

Δεν τρομάζουμε!

* Έπειτα από την επιβολή τόσο άγριων αντιλαϊκών και αντεργατικών μέτρων, η με κάθε τρόπο τρομοκράτηση του λαού και των εργαζομένων επέρχεται σαν φυσική ταξική ανάγκη τού κεφαλαίου.
Μπας και προφτάσει το ξέσπασμα της λαϊκής οργής, το πολιτικό προσωπικό του τρέχει επειγόντως να ξεμασκαρέψει την αστική δημοκρατία: καταμεσής στο καταφώτιστο παλάτι των θεσμών της κατεβάζει το πανταλόνι τού ακριβού κοστουμιού του και μοστράρει επιδεικτικά στον κόσμο την πολεμική στολή της, την εξάρτυση της εξάρτησης, τις νεοφασιστικές αρβύλες της και τ' άρματά της. Όλα τ' άρματα: και τα νόμιμα και τα παράνομα.
Προστάζει το κεφάλαιο: «Τρομάξτε, ρε!».

Θαμμένοι στα σκουπίδια...

Διαβάζουμε στην Ελευθεροτυπία:
"Ανθρωποι και ποντίκια... Και τι συμβαίνει όταν χάνεται η ανθρωπιά; Τότε η μεγαλύτερη χωματερή της Ελλάδας, που θάβει καθημερινά 7.000 τόνους σκουπίδια, επιτρέπει ταυτόχρονα σε εκατοντάδες εξαθλιωμένους να αναζητούν «θησαυρούς» επιβίωσης με τίμημα ακόμη και τη ζωή τους."
Kαι ακολουθεί το ρεπορτάζ όπου αναφέρεται ότι 500 άνθρωποι καθημερινά ψάχνουν για την επιβίωσή τους στη χωματερή, ότι αυτοί αυξάνονται είναι κατάκύριο λόγο μετανάστες και Τσιγγάνοι. Μιλάει και για τους φόβους των εργαζομένων και το σοκ που παθαίνουν όταν βρίσκουν πτώματα αλλά και τις απειλές που αντιμετωπίζουν από τους εξαθλιωμένους. Λύση(;) η αστυνόμευση! Παράπονα γιατί η αστυνομία δεν ανέχεται λόγο ...βρώμας να παρέμβει. Και τι να κάνει ο κατασταλτικός μηχανισμός δηλαδή;

Δήλωση του Π. Λαφαζάνη, κοινοβουλευτικού εκπροσώπου ΣΥΡΙΖΑ, σχετικά με τις εξελίξεις στις ελληνοϊσραηλινές σχέσεις σε συνδυασμό με το «Μνημόνιο»

ΕΛΛΑΔΑ: ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ «ΠΡΟΤΕΚΤΟΡΑΤΟ» ΤΗΣ «ΤΡΟΙΚΑ» - «ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΟΙΚΟΠΕΔΟ» ΚΑΙ «ΔΟΡΥΦΟΡΟΣ» ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ

Ο Παν. Λαφαζάνης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας,  τις εξελίξεις στις ελληνοϊσραηλινές σχέσεις σε συνδυασμό με το «Μνημόνιο» έκανε την παρακάτω δήλωση:

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΡΙΣΗ Εκτιμήσεις για βαθύτερη ύφεση στην Ελλάδα- Οικονομολόγοι τεχνοκράτες αξιοποιούν τις δυσοίωνες προβλέψεις σαν «μαστίγιο» για να ενταθεί η αντιλαϊκή πολιτική

Με μελανά χρώματα περιγράφουν οι αστοί οικονομολόγοι τις προοπτικές της ελληνικής καπιταλιστικής οικονομίας, καθώς όλα τα στοιχεία μαρτυρούν ότι η ύφεση βαθαίνει, παρά την προσπάθεια της κυβέρνησης να πείσει για το αντίθετο, για να υπερασπιστεί και να οξύνει την αντιλαϊκή πολιτική της.
Οικονομολόγοι και αναλυτές του περιοδικού «Economist» εκτιμούν ότι φέτος η ύφεση θα φτάσει το 4,8% (η ελληνική κυβέρνηση προβλέπει μείωση κατά 4%). Μάλιστα, μετά το -3,5%, που ανακοινώθηκε στο τέλος της περασμένης βδομάδας, το περιοδικό μιλά για «εξαιρετικά δυσοίωνα στοιχεία», κάνοντας ειδική αναφορά στο 11,7% της ανεργίας το πρώτο τρίμηνο της χρονιάς, και χαρακτηρίζει εφιαλτικά τα σενάρια για ανεργία 20% στο τέλος του 2011.
Φτάνοντας στο «ψητό», οι τεχνοκράτες του «Economist» αφήνουν περιθώρια για ενδεχόμενη βελτίωση της κατάστασης, υπό την προϋπόθεση ότι θα προχωρήσουν οι «απαιτούμενες μεταρρυθμίσεις» και θα εφαρμοστούν τα βάρβαρα μέτρα που ψήφισε το τελευταίο δεκάμηνο η κυβέρνηση.