Σάββατο 10 Ιανουαρίου 2015

"Η ιστορία και το ήθος του ΚΚΕ μας έχει δείξει ότι δεν προσπαθεί να χαϊδεύει αυτιά και προτιμά το δύσκολο δρόμο της αλήθειας..." Κώστας Πετρόπουλος: Γιατί αποφάσισα να ανταποκριθώ στο κάλεσμα του ΚΚΕ.

Απόσπασμα από το  χαιρετισμό του γνωστού πρώην διεθνής καλαθοσφαιριστή Κώστα Πετρόπουλου στη παρουσίαση των ψηφοδελτίων του ΚΚΕ



Είναι πρώην προπονητής της Εθνικής Ομάδας Μπάσκετ, υποψήφιος στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας . Στο μπάσκετ τα παζάρια και οι μεταγραφές είναι αναπόσπαστο μέρος του παιχνιδιού αλλά η απόφαση του Πετρόπουλου είναι μακριά από όλες αυτές τις μεθοδεύσεις που είδαμε τελευταία στα αστικά κόμματα. 

Αναλυτικά:
«Εγώ συνήθως σε τέτοια θέση βρίσκομαι μετά από αγώνες, και συνήθως σε πολύ δύσκολες συνθήκες, γιατί ήμουν σε ομάδες μικρομεσαίες που συνήθως έχαναν.

Σχόλιο του ΚΚΕ για ομιλία Σαμαρά.

Σε σχόλιο του για την ομιλία του Α. Σαμαρά το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ αναφέρει :

«Το οικονομικό πρόγραμμα της ΝΔ, που παρουσίασε ο Α. Σαμαράς, αποτελεί την επιτομή του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης και των δεσμεύσεων της ΕΕ, που έφεραν την κρίση και οδήγησαν το λαό στη χρεοκοπία. Το «όραμα» της ΝΔ είναι η συνέχιση του ίδιου δρόμου, με περισσότερα προνόμια για το κεφάλαιο και ακόμη περισσότερα βάρη για το λαό, αυτό είναι άλλωστε το περιεχόμενο των λεγόμενων μεταρρυθμίσεων.

Την υποστήριξή του στο ΚΚΕ εκφράζει το Αγροτικό Κόμμα Ελλάδας


Στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ έφτασε επιστολή του Αγροτικού Κόμματος Ελλάδας - ΑΚΕ, που δηλώνει την υποστήριξή του προς το ΚΚΕ στις εκλογές της 25ης Γενάρη.

Η επιστολή έχει ως εξής: «Η ΚΕ του ΑΚΕ σε Εκτακτη Συνεδρίασή της στις 7/1/2015, αποφάσισε να στηρίξει στις επικείμενες βουλευτικές εκλογές τον ιστορικό Σύμμαχο του ΑΚΕ, το ΚΚΕ, το γνωστό Κόμμα της Εργατιάς, όπως είναι το Γνήσιο Κόμμα της Αγροτιάς, το ΑΚΕ.

"Με τα μέχρι τώρα δεδομένα φαίνεται ότι υπάρχει πιθανότητα το ΚΚΕ να αναδειχτεί τρίτη δύναμη".Συνέντευξη του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα στην Εφημερίδα των Συντακτών (Σάββατο 10 Γενάρη)

Συνέντευξη του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα


Ποιος είναι ο στόχος του ΚΚΕ στις επερχόμενες εκλογές. Η κατάληψη της τρίτης θέσης είναι ένας ρεαλιστικός στόχος;

«Ο στόχος του ΚΚΕ στις εκλογές της 25ης Γενάρη είναι να βγει πολύ πιο δυνατό από τις προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις. Όχι στενά ως κομματικός στόχος, αλλά γιατί μόνον έτσι την επόμενη μέρα θα μπορεί να αισθάνεται πιο σίγουρος ο λαός, ότι θα έχει δίπλα του μια δύναμη που θα παλεύει για να κατακτήσει όσα του ανήκουν, για να μη περάσουν νέα μέτρα, νέα μείωση εισοδήματος, για να καταργηθούν όλοι οι εφαρμοστικοί νόμοι των μνημονίων, να ανακτηθούν οι απώλειες, να οικοδομηθεί η λαϊκή συμμαχία ενάντια στα μονοπώλια και τον καπιταλισμό, μέχρι να αναλάβει ο ίδιος την εξουσία.

Ευρωραγιαδισμός της πεντάρας! Άρθρο του Νίκου Μπογιόπουλου στο enikos.gr

Ευρωραγιαδισμός της πεντάρας !



Η τάξη των χορτάτων αποφάσισε να ξαναπιάσει τη «βαριοπούλα» για να σφηνώσει μέσα στο κεφάλι των πεινασμένων την γνωστή απάτη: Ότι τα δικά της ιδιοτελή προνόμια ισοδυναμούν με το δήθεν «εθνικό συμφέρον»...
    Δεν υπάρχει πολιτευτής της μνημονιακής συμφοράς, τηλεοπτικός και ραδιοφωνικός κολαούζος, δεν υπάρχει προύχοντας, δεκανίκι ή παπαγάλος του ευρω-ραγιαδισμού, που να μην επιδίδεται στη διακίνηση του παρακάτω δόγματος: