Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2013

Του Γιώργου Δελαστίκ : ΕΞΟΧΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΔΝΤ: «ΑΡΠΑΞΤΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΩΝ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ!»

 Η εισήγηση των τεχνοκρατών του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου προς τις κυβερνήσεις των κρατών-μελών του έχει μια δωρική λιτότητα και είναι εξαιρετικά αποτελεσματική: 


«Θέλετε να λύσετε αμέσως το πρόβλημα του δημόσιου χρέους που είναι υψηλότατο σε όλες τις αναπτυγμένες χώρες; Αρπάξτε τα λεφτά όλων αυτών που έχουν καταθέσεις, φτωχών και πλούσιων!» είναι το νόημά της.

Αλέκα Παπαρήγα: Δεν δεχόμαστε την ταύτιση της κρατικής βίας με την κοινωνική επανάσταση.

Στον «υπαρκτό κίνδυνο να χρησιμοποιηθεί ενάντια στο λαϊκό κίνημα η τροπολογία» για την αναστολή χρηματοδότησης κομμάτων που εμπλέκονται σε εγκληματικές δραστηριότητες αναφέρθηκε η Αλέκα Παπαρήγα μιλώντας στη Βουλή.

Η πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής ομάδας του ΚΚΕ, εξηγώντας το "παρών" του κόμματος στην επίμαχη τροπολογία σημείωσε ότι η κυβέρνηση με αναφορές υπουργών που συνδέουν το «γιαούρτι με την δολοφονία του Παύλου Φύσσα» σημείωσε ότι η κυβέρνηση αποβλέπει στο «να εξισώσει την κρατική βία και καταστολή ακόμα και τη ναζιστική αντίληψη και πρακτική με την ταξική πάλη, την κινητοποίηση, την κατάληψη, την κοινωνική επανάσταση».

Καυγάς για το «πάπλωμα»...Γράφει η Βάσω Νιέρρη.

  Την παγίδα -για το λαό- της αναμόρφωσης του αστικού πολιτικού σκηνικού τη στήνουν όλοι οι «παίχτες» του, κρίνοντάς την αναγκαία για την ικανοποίηση συμφερόντων της τάξης την οποία πολιτικά εκπροσωπούν. 



Αυτό δεν αναιρεί μεταξύ τους ανταγωνισμούς για το ποιος θα πάρει «κεφάλι» έναντι των άλλων, απεναντίας πολλές φορές αυτοί είναι και επιθυμητοί, στο βαθμό που επιτείνουν τη σύγχυση και αποπροσανατολίζουν το λαό.

ΠΑΜΕ : Καταγγελία για τη σύλληψη 13 απολυμένων από εργοστάσια της Εύβοιας.

  Το ΠΑΜΕ καταγγέλλει την κυβέρνηση των επιχειρηματικών ομίλων που για μια ακόμη φορά επέβαλε το δόγμα νόμος και τάξη με τις δυνάμεις καταστολής.



Ξημερώματα σήμερα διμοιρίες των ΜΑΤ επενέβησαν στο κτίριο της περιφέρειας στην Εύβοια συλλαμβάνοντας 13 εργαζόμενους, οι οποίοι μαζί με άλλους απολυμένους από τα εργοστάσια INTERKEM, τσιμέντων Χαλκίδας, NEOSET, SELMAN, ΤΣΑΟΥΣΟΓΛΟΥ είχαν προχωρήσει στην κατάληψη του εδώ και ένα μήνα.