Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2010

Με νέο Μνημόνιο - Στην πρέσα μέχρι το 2021

Ας γυρίσουμε τρεις μήνες πίσω. Στην περιβόητη συνέντευξή του στη ΔΕΘ, ο πρωθυπουργός Παπανδρέου διαβεβαίωνε κατηγορηματικά, ότι το Μνημόνιο τελειώνει το 2013. Την ίδια περίοδο, ο υπουργός Οικονομικών Παπακωνσταντίνου, στις πλείστες όσες εμφανίσεις του (πάντοτε χωρίς αντίπαλο στο πάνελ), εξηγούσε πως η σφοδρότητα της μνημονιακής πολιτικής επιβλήθηκε εξαιτίας του σύντομου χρόνου αποπληρωμής από τους πιστωτές. Αν ο χρόνος ήταν μεγαλύτερος –έλεγε– δεν θα παίρνονταν τα λεγόμενα «οριζόντια μέτρα» (κόψιμο μισθών και συντάξεων, αύξηση έμμεσης φορολογίας), διότι η προσαρμογή θα γινόταν σε μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.
Και «ξαφνικά», οι υπουργοί της Ευρωζώνης αποφάσισαν να περιλάβουν στην απόφασή τους για το δανειακό αλυσόδεμα της Ιρλανδίας τη δυνατότητα να συμπεριληφθεί και η Ελλάδα στη νέα ρύθμιση.

Ο πρώτος χιονιάς του χειμώνα-Με χιονοπτώσεις, ακόμη και εντός του Λεκανοπεδίου, μας επισκέπτεται για πρώτη φορά φέτος το δριμύ ψύχος.

Από την www.zougla.gr



Με χιονοπτώσεις, ακόμη και εντός του Λεκανοπεδίου, μας επισκέπτεται για πρώτη φορά φέτος το δριμύ ψύχος. 

Θυελλώδεις βοριάδες που θα αγγίζουν τα 10 μποφόρ, χιόνια στα πεδινά και ισχυρές καταιγίδες ανά περιοχές θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού από τα ξημερώματα της Παρασκευής έως τουλάχιστον το βράδυ του Σαββάτου.

Δύο απεργίες, στις 23 και 29 Δεκεμβρίου, εξήγγειλε το προσωπικό εδάφους της πορτογαλικής αεροπορικής εταιρείας TAP, αντιδρώντας στην απόλυση περισσότερων από 300 εργαζομένων στο αεροδρόμιο στη Φάρο.


Δύο απεργίες, στις 23 και 29 Δεκεμβρίου, εξήγγειλε το προσωπικό εδάφους της πορτογαλικής αεροπορικής εταιρείας TAP, αντιδρώντας στην απόλυση περισσότερων από 300 εργαζομένων στο αεροδρόμιο στη Φάρο.

Όπως ανακοίνωσαν τέσσερα συνδικάτα, οι εργαζόμενοι στην εταιρεία Groundforce, που είναι θυγατρική της TAP για το προσωπικό εδάφους, θα απεργήσουν από τις 21:00 τοπική ώρα (23:00 ώρα Ελλάδος) της Τετάρτης 22 Δεκεμβρίου ως τις 03:00 τοπική ώρα (05:00 ώρα Ελλάδος) της Παρασκευής 24 Δεκεμβρίου και στη συνέχεια από τις 21:00 τοπική ώρα (23:00 ώρα Ελλάδος) της Τρίτης 28 Δεκεμβρίου ως τις 03:00 τοπική ώρα (05:00 ώρα Ελλάδος) της Πέμπτης 30 Δεκεμβρίου.

Για τα κηρύγματα περί «ακομμάτιστου»-Οι υμνητές του «αυθόρμητου» και «ακομμάτιστου» κινήματος, είναι αυτοί που επιθυμούν ένα κίνημα ευνουχισμένο, εύκολα χειραγωγήσιμο.

Για τα κηρύγματα περί «ακομμάτιστου»

Γράφει η Γιάννα ΣΤΡΕΒΙΝΑ -ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Πέρα από τα άρθρα και τις αναλύσεις που εμφανίστηκαν τις τελευταίες μέρες, με αφορμή τη συμπλήρωση δύο χρόνων από την εν ψυχρώ δολοφονία του 15χρονου Αλέξανδου Γρηγορόπουλου, αναβίωσαν και διάφοροι μηχανισμοί και πρακτικές που είχαν εμφανιστεί έντονα πριν δυο χρόνια με στόχο κυρίως το νεολαιίστικο κίνημα και τις νεανικές συνειδήσεις. Παραδείγματα: Μαζική αποστολή μηνυμάτων (sms) σε κινητά τηλέφωνα μαθητών που όριζαν συγκεντρώσεις και κινητοποιήσεις και καλούσαν σε αναπαραγωγή τους στο facebook. Απρόσωπα, κρυμμένοι πίσω από την ανωνυμία οι αποστολείς των μηνυμάτων, υποδείκνυαν κυρίως στους μαθητές να συρθούν σε κινητοποιήσεις μακριά κι έξω από συλλογικές διαδικασίες και κυρίως... «μακριά από κόμματα»!

Δήλωση του Προέδρου της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ, Φώτη Κουβέλη, για την παρουσία του Ντομινίκ Στρος Καν στην Αθήνα:

«Η παρουσία του ΔΝΤ στην Ελλάδα δεν ήταν αναπόφευκτη. Η Ελλάδα έπρεπε αποκλειστικά να αναζητήσει λύση στην Ευρώπη. Εκεί που ανήκει. Σήμερα η αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης, επιβάλλει την επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής του δανείου, χωρίς νέο Μνημόνιο, με εκκίνηση της παραγωγικής διαδικασίας. Η ελληνική κοινωνία βρίσκεται σε ασφυξία, δεν αντέχει άλλα μέτρα».

Οι Οικολόγοι Πράσινοι για την προσπάθεια φίμωσης του Wikileaks

Όσο αφορά την επίθεση που υφίσταται η ιστοσελίδα Wikileaksκαι ο δημιουργός της, ως αντίποινα στις δημοσιεύσεις της, η εκπρόσωπος τύπου των Οικολόγων Πράσινων Ελεάννα Ιωαννίδου, δήλωσε σχετικά:
«Η ρήση ότι  «η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης» αποκτά νέο νόημα και ένταση, όταν παρακολουθούμε την λυσσαλέα προσπάθεια φίμωσης ενός ιστοτόπου, ο οποίος έκανε το δημοσιογραφικό του καθήκον. Μόνο ανησυχία μπορεί να προκαλεί η τεράστια και συντονισμένη προσπάθεια λογοκρισίας και συγκάλυψης πληροφοριών και στοιχείων σε μια εποχή όπου, τελικά, κανένα δικαίωμα δεν αναγνωρίζεται ως δεδομένο.

Δηλώσεις του Προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, σχετικά με την επίσκεψη του κ. Στρος Καν στο Κοινοβούλιο

 Το Δ.Ν.Τ. και όσοι το εκπροσωπούν, είναι υπεύθυνοι για τη δυστυχία εκατομμυρίων ανθρώπων σε ολόκληρο τον πλανήτη, αφού με τις πολιτικές τους επιλογές οδηγούν τους λαούς σε χρεοκοπία, σε κοινωνική εξαθλίωση, στη φτώχια στον κοινωνικό αποκλεισμό.Παρά το γεγονός ότι η ελληνική κυβέρνηση με το κοινοβουλευτικό πραξικόπημα του περασμένου Μαΐου έχει κλείσει την δημοκρατική κοινοβουλευτική διαδικασία για τους εκπροσώπους του λαού, που είχαν το δικαίωμα να ψηφίζουν και να επικυρώνουν ή να απορρίπτουν τις συμφωνίες της με την τρόικα, σήμερα ανοίγει διάπλατα τις πόρτες του Ελληνικού Κοινοβουλίου προκειμένου να μας κάνουν διάλεξη οι επιτηρητές μας.

Όλοι και όλες την Πέμπτη στις 6:30 μ.μ στην Ομόνοια να ματαιώσουμε τώρα το έγκλημα της κατάργησης των Συλλογικών Συμβάσεων.

Στο υπουργικό συμβούλιο στις 9/12/2010 αποφασίζουν και επίσημα τη σφαγή των Συλλογικών Συμβάσεων.
Αυτό θα σημάνει γενικευμένη μείωση μισθών.
Αυτό θα σημάνει την ουσιαστική μείωση των μισθών λόγω αυξήσεων στους λογαριασμούς των  πρώην ΔΕΚΟ, των αυξήσεων του ΦΠΑ, των αυξήσεων στα είδη λαϊκής κατανάλωσης, λόγω της πλήρους εμπορευματοποίησης της Υγείας και της Παιδείας.
Να εμποδίσουμε τώρα τα σχέδια κυβέρνησης, κεφαλαίου, ΕΕ, ΔΝΤ. Τα μέτρα που ετοιμάζουν προσφέρουν επιπλέον λαϊκό μόχθο για τον κουμπαρά της πλουτοκρατίας.
Εκεί στοχεύουν, και όχι στην αποτροπή των απολύσεων.
Το κλείσιμο των επιχειρήσεων και τις απολύσεις τις επιβάλλουν ο καπιταλιστικός ανταγωνισμός, η γιγάντωση των μονοπωλίων η δίψα του κεφαλαίου για περισσότερα κέρδη.

ΑΝΤΑΡΣΥΑ - Στο «γύψο» τα δικαιώματα από τον «γιατρό» Στρος Καν

Προκλητικός ο επικεφαλής του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος Καν, όχι μόνο υπεράσπισε τις επιλογές της τρόικας και της κυβέρνησης, αλλά –σε μια πρωτοφανή επέμβαση στην εσωτερική πολιτική ζωή - απαίτησε και συναίνεση του λαού και των κομμάτων στην πολιτική κυβέρνησης – ΔΝΤ - ΕΕ.
Με μια γλώσσα που θύμισε άλλες εποχές κάλεσε τους Έλληνες εργαζόμενους να μην αντιδρούν στο «γιατρό» τους(!), διαλέγοντας αυτό το ρόλο για το ΔΝΤ. Στο «γύψο» μάς είχαν βάλει οι «γιατροί» της χούντας των συνταγματαρχών. Τώρα, οι μακελάρηδες του σφαγείου κυβέρνησης – τρόικας προωθούν μια «θεραπεία» χωρίς αναισθητικό, χωρίς έλεος και χωρίς τέλος.

ΟΜΙΛΙΑ ΝΤ. ΣΤΡΟΣ - ΚΑΝ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ- Προανήγγειλε νέα μείωση μισθών και συντάξεων

Το προαποφασισμένο μέτρο της σύνδεσης του μισθού με την παραγωγικότητα πλάσαρε ο επικεφαλής του ΔΝΤ.

Υπό τον κλοιό των χιλιάδων διαδηλωτών του ΠΑΜΕ, που από την πλατεία Συντάγματος κήρυξαν ανεπιθύμητο το συνεργό της κυβέρνησης στον πόλεμο ενάντια στο λαό, ο επικεφαλής του ΔΝΤ Ντ. Στρος - Καν υπερασπίστηκε από το βήμα της Βουλής τα βάρβαρα μέτρα που συνυπέγραψε με την κυβέρνηση και την ΕΕ, χαρακτηρίζοντάς τα «μονόδρομο για την σωτηρία της χώρας».
Ο Στρος - Καν μίλησε χθες στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής παρουσία βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του ΛΑ.Ο.Σ., από τους οποίους δέχτηκε ερωτήσεις. Υπενθυμίζεται ότι η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ δεν πήρε μέρος στην χθεσινή διαδικασία, καταγγέλλοντας την παρουσία στη χώρα τόσο του Στρος - Καν από το ΔΝΤ, όσο και την αυριανή του Επιτρόπου της ΕΕ Ο. Ρεν, καλώντας ταυτόχρονα με ανακοίνωσή της τους εργαζόμενους να οργανώσουν την πάλη τους για την ανατροπή του μνημονίου και της στρατηγικής που το επιβάλλει.