Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2013

Εντυπωσιακή σε όγκο η πορεία του ΚΚΕ ! «Εμπρός λαέ, άλλαξε σελίδα, με το ΚΚΕ η μόνη σου ελπίδα» ! Στην αμερικάνικη πρεσβεία έφθασε η αντιιμπεριαλιστική πορεία των ΚΚΕ - ΚΝΕ για το Πολυτεχνείο.

   Στην αμερικάνικη πρεσβεία έφθασε η κεφαλή της αντιιμπεριαλιστικής πορείας του ΚΚΕ και της ΚΝΕ με την οποία κορυφώνονται οι εκδηλώσεις του τριήμερου εορτασμού για τα 40 χρόνια από τη λαϊκή εξέγερση του Πολυτεχνείου. 



Πλήθος κόσμου, εργαζόμενοι, νέοι, άνεργοι, συνταξιούχοι συμμετέχουν στην πορεία του ΚΚΕ και της ΚΝΕ που ξεκίνησε λίγο μετά τις 5 από τη Σταδίου. 

Στη συγκέντρωση παραβρίσκεται πολυμελής αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Γενικό Γραμματέα Δημήτρη Κουτσούμπα.  

Αξιον Εστί...Η Λιάνα Κανέλλη γράφει στον σημερινό Κυριακάτικο Ριζοσπάστη που δεν πρέπει να χάσει κανείς !

Λιάνα Κανέλλη


Σατανικοί» στίχοι, «σατανικοί» στόχοι... Ενα τόσο δα μικρό, μέγα φωνήεν κι αλλάζει όχι μόνον όψη αλλά και ρουν η Ιστορία. Βαριά μέρα η σημερινή. Ασήκωτη από βολεμένους όπως κι η ενοχή. Σαράντα χρόνια μετά την εξέγερση του Πολυτεχνείου και ατιμώρητα, μια δυστυχώς μεγάλη μάζα πολιτών παρελκόμενων από το φαίνεσθαι κι όχι το είναι της κρίσης, λες κι ετοιμάζεται να της κάμει και τα σαράντα. Η ανατέλλουσα, για να κυβερνήσει πάση θυσία ντόπια ευρωαριστερά, προαναγγέλλει πως θα δύσει έτσι κι αλλιώς δεξιά, ανεξαρτήτως Ελλήνων. Αμα η πολιτική τρέχουσα πρακτική αρχίζει από την ανέξοδη μομφή και καταλήγει στον εξανδραποδισμό της γελοιογραφίας, τότε ανάμεσα στο Δήμο και το Κράτος, εμφιλοχωρεί ύπουλα ο μεγαλύτερος εχθρός, η συγγνωστή αμέλεια της ουσιαστικά λαϊκής Παιδείας.
Η 17 Νοέμβρη ήταν πράξη σπουδαία και τελεία.

Ανακοίνωση του Πολιτικού Γραφείου της ΚΕ του ΚΚΕ για τα 40 χρόνια από την εξέγερση στο Πολυτεχνείο το 1973.

Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας


 Ο ηρωικός ξεσηκωμός του λαού και της νεολαίας στο Πολυτεχνείο το Νοέμβρη του 1973 συνεχίζει να φλογίζει τις καρδιές όλων όσοι δεν βολεύονται με την αδικία, τη βαρβαρότητα που φέρνουν στο λαό και τη νεολαία η πολιτική και η εξουσία που υπηρετεί τα μονοπώλια, η Ευρωπαϊκή Ενωση, τα κόμματά τους.

Συμβολίζει το λαϊκό ξεσηκωμό ενάντια στη στρατιωτική δικτατορία, αναδεικνύοντας και τις βαθύτερες αιτίες για την επιβολή της, με συνθήματα ενάντια στο ΝΑΤΟ και τις βάσεις των ΗΠΑ στην Ελλάδα.