Πέμπτη 22 Αυγούστου 2013

Όλες και όλοι στο Υπουργείο Υγείας, Παρασκευή 23/8, 12 μ. Συγκέντρωση διαμαρτυρίας των υγειονομικών.

ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΙ, ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ
και… ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΣΕ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ...



Μέσα στον Αύγουστο η κυβέρνηση προχωρά στην εφαρμογή βάρβαρων μέτρων: 1618 διαθεσιμότητες υγειονομικών, χιλιάδες δημοσίων υπαλλήλων, κλείσιμο νοσοκομείων, 25 ευρώ εισιτήριο για τα δημόσια νοσοκομεία. 

4ΩΡΗ ΠΑΝΑΤΤΙΚΗ ΣΤΑΣΗ - ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 12 ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ : Κινητοποίηση αύριο στο υπουργείο Υγείας ενάντια στην κατάργηση νοσοκομείων και τη διαθεσιμότητα.

Απάντηση στην κατάργηση νοσοκομείων και στη διαθεσιμότητα 1.618 εργαζομένων δίνουν αύριο Παρασκευή υγειονομικοί, συνταξιούχοι, άνεργοι, χρόνια πάσχοντες, με συγκέντρωση στις 12 το μεσημέρι στο υπουργείο Υγείας.

Η Γραμματεία Αττικής του ΠΑΜΕ Υγείας - Πρόνοιας, από την πρώτη στιγμή που ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας το χρονοδιάγραμμα της διαθεσιμότητας και την κατάργηση 8 νοσοκομείων σε Αττική και Θεσσαλονίκη, απηύθυνε κάλεσμα σε όλα τα σωματεία των νοσοκομείων να πάρουν αγωνιστικές αποφάσεις και τους λαϊκούς φορείς να συμμετέχουν στη συγκέντρωση.

Στην Οκλαχόμα , 3 ανήλικοι δολοφόνησαν 22χρονο παίχτη του μπέιζμπολ γιατί ...να «σκοτώσουν» την πλήξη τους !

Άφωνη έχει αφήσει την κοινή γνώμη της Οκλαχόμα ο θάνατος του 22χρονου παίκτη του μπέιζμπολ, Κρίστοφερ Λέιν, που προκλήθηκε από πυροβολισμούς τριών ανήλικων φίλων… που έκαναν την πλάκα τους!


Οι έφηβοι, ηλικίας  15, 16 και 17 ετών,  ομολόγησαν στην αστυνομία  πως το έκαναν για να «σκοτώσουν» την πλήξη τους!
Ο 22χρονος αθλητής, που σπούδαζε στο East Central University,  έκανε τζόκινγκ στην πόλη Ντάνκαν της Οκλαχόμα στις ΗΠΑ και ήταν τυχαίο θύμα των δραστών… που απλά ήθελαν να σκοτώσουν κάποιον!

Να ξεσηκωθούμε για να μην πεινάσουμε και για να μην πεθάνουμε!

πατήστε επάνω στις φωτογραφίες για μεγένθυνση
Δημοσιεύτηκαν οι λίστες, ανά ειδικότητα, των εργαζόμενων στα νοσοκομεία που θα απολυθούν. Τα περί διαθεσιμότητας του υπουργού είναι μπούρδες για να κοροϊδεύουν το κόσμο. Οι "διαθέσιμοι" δεν θα ξαναγυρίσουν στη δουλειά τους, σε καμιά δουλειά. Για τον πολύ απλό λόγο γιατί δεν υπάρχουν οι θέσεις με βάση τους νέους οργανισμούς των νοσοκομείων. Οργανισμοί που ανακοινώθηκαν στο τέλος της προηγούμενης χρονιάς με αρχές της άλλης, οργανισμοί βγήκαν ακόμη και για νοσοκομεία που δεν υπήρχαν πια! Όπως το 1ο, το 3ο και το 7ο ΙΚΑ τα οποία παρέμειναν ως ανεξάρτητοι οργανισμοί παρά το κλείσιμό τους. Στα νοσοκομεία "κορμού" ή "υποδοχής", όπως τα βάφτισαν, όπως το Σισμανόγλειο, ο Ευαγγελισμός και η Αγία Όλγα, μειώθηκαν τα κρεβάτια με αυτούς τους νέους οργανισμούς. Αποτέλεσμα; Ενώ στη πραγματικότητα έχουν ελλείψεις στα χαρτιά να φαίνονται καλυμένα από εργαζόμενους. Αυτή είναι η απάτη του ψεύτη τροϊκανού υπουργού Λυκουρέντζου όταν ανακοίνωνε το κλείσιμο των νοσοκομείων του ΙΚΑ λέγοντας ότι θα προστεθούν τα κρεβάτια του στα νοσοκομεία "υποδοχής". Αυτή είναι η απάτη του επίσης ψεύτη Γεωργιάδη που ενώ ρωτήθηκε πως θα λυθεί το θέμα δεν απάντησε ότι θα φτιάξει νέους οργανισμούς μέσα σε 15 μέρες, για να κοροϊδέψει τη τρόικα(!!!) η οποία όμως δεν τους αφήνει σε χλωρό κλαρί και απαιτεί όλο και περισσότερες απολύσεις.
Η άλλη απάτη για τα νοσοκομεία που κλείνουν τώρα είναι ότι γίνονται "ειδικού σκοπού". Από κέντρα αποκατάστασης μέχρι ...μιας μέρας νοσηλείας(!!!!) τα βαφτίζουν. Και πάλι όμως δεν απαντάει με τι τρόπο θα γίνει αυτό. Όπως και να έχει πρόκειται για 8 νοσοκομεία που κλείνουν, που ενώ μέχρι τώρα εφημέρευαν και μπορούσε ο κάθε άρρωστος να καταφύγει σε αυτά τώρα χάνονται. Δύο νοσοκομεία, το Σισμανόγλειο και το Αγία Όλγα, αποδυναμώνονται σημαντικά με αποτέλεσμα σημαντικά τους τμήματα να κλείνουν. Από χειρουργικά μέχρι εργαστήρια, ακόμη και εντατικές θα αποκτήσουν σοβαρό πρόβλημα ύπαρξης. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή (Κομισιόν) "ζητάει" έτσι κι αλλιώς το κλείσιμο των εργαστηρίων στα νοσοκομεία που θα απομείνουν (ακόλουθα και τις απολύσεις σε αυτά). Η κανιβαλική πολιτική της κυβέρνησης συμπληρώνεται με την "οδηγία" είτε να αναβληθούν είτε να μη κλείνουν εξετάσεις και χειρουργεία αυτά τα νοσοκομεία! 

Το ΚΚΕ είχε προειδοποιήσει...Επαληθεύονται τα σενάρια για νέο δάνειο και μέτρα.Τα σχετικά παζάρια αποκάλυψαν ο Β. Σόιμπλε και πηγή του ελληνικού υπουργείου Οικονομικών.

Τις προειδοποιήσεις του ΚΚΕ ότι είτε με «κούρεμα» του χρέους, είτε με αναδιάρθρωση, είτε με νέο δάνειο, ο λαός θα συνεχίζει να πληρώνει το μάρμαρο της εξόδου του κεφαλαίου από την κρίση, επιβεβαιώνουν με νέες παρεμβάσεις αξιωματούχοι της ΕΕ αναφορικά με τη διαχείριση της καπιταλιστικής κρίσης στην Ελλάδα.



Για δεύτερη φορά μέσα σε μία βδομάδα η καγκελάριος της Γερμανίας, Αγκελα Μέρκελ, δήλωσε ότι «δεν βλέπει» νέο «κούρεμα» του ελληνικού χρέους και προτείνει ένταση των αντιλαϊκών αναδιαρθρώσεων.