Σάββατο 28 Μαρτίου 2015

Καταγγελία των εκλεγμένων Περιφερειακών Συμβούλων της Λαϊκής Συσπείρωσης, για τη μεταφορά των ταμειακών διαθεσίμων της Περιφέρειας Αττικής στην ΤτΕ.

Οι εκλεγμένοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης καταγγέλλουν την πλειοψηφία της Περιφέρειας για τη μεταφορά των ταμειακών διαθεσίμων στην Τράπεζα της Ελλάδος και μάλιστα με απαράδεκτες διαδικασίες, που ακολουθήθηκαν στη συνεδρίαση της 26ης Μάρτη, για την κάλυψη δανειακών υποχρεώσεων της συγκυβέρνησης.



Αντιδρώντας έντονα, με τις παρεμβάσεις τους οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης, σημείωσαν ότι για να εξυπηρετηθεί το δημόσιο χρέος και να καλυφθούν οι υποχρεώσεις της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στους δανειστές, η Περιφέρεια βάζει «χέρι» σε πόρους που θα έπρεπε να διατίθενται για την ανακούφιση των λαϊκών στρωμάτων.

ΚΟ ΗΠΕΙΡΟΥ - ΚΕΡΚΥΡΑΣ - ΛΕΥΚΑΔΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ: Στο επίκεντρό μας η παρέμβαση στους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα της περιοχής.

 Συνέντευξη με τον Γραμματέα της Επιτροπής Περιοχής της Κομματικής Οργάνωσης, 

Ν. Τριάντη




Δύο χρόνια μετά το 19ο Συνέδριο του ΚΚΕ, οι Κομματικές Οργανώσεις σε όλα τα επίπεδα - Κομματικές Οργανώσεις Βάσης, Τομεακές και Περιφερειακές Οργανώσεις, Οργανώσεις Περιοχών - πραγματοποίησαν με βάση το Καταστατικό του Κόμματος μια πλούσια συζήτηση, στο πλαίσιο των εκλογοαπολογιστικών συνελεύσεων και των Συνδιασκέψεων: Αποτίμησαν τη δράση τους μέχρι σήμερα, έβαλαν σχέδιο και στόχους για τη δουλειά τους μέχρι το επόμενο Συνέδριο του Κόμματος, προχώρησαν στην εκλογή των νέων οργάνων των ΚΟ.

Απαράδεκτος αποκλεισμός της ΕΣΚ - Τυφλών από τις εκλογές.

Η ΕΣΚ - Τυφλών (συνδικαλιστές της Σ.Ε.Α.ΑΝ) έδωσε σήμερα τη μάχη στην εκλογοαπολογιστική συνέλευση της Εθνικής Ομοσπονδίας Τυφλών προκειμένου να γίνει δεκτή η συμμετοχή του συνδυασμού στις εκλογές.

Η πλειοψηφία της συνέλευσης (ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΝΔ) αρνήθηκε ακόμα και να μπει σε ψηφοφορία κάτι τέτοιο, επικαλούμενη τη διάταξη του καταστατικού που ορίζει πλαφόν δεκαέξι ατόμων για τη συγκρότηση συνδυασμού.
Η ΕΣΚ – Τυφλών ζήτησε την τροποποίηση του καταστατικού και να γίνει δεκτή η συμμετοχή του συνδυασμού, με απόφαση της συνέλευσης. «Είναι ένα ακόμα βήμα για να φιμωθεί, να εξαφανιστεί κάθε φωνή αντίστασης.

ΚΚΕ(μ-λ): Συνέχιση, κλιμάκωση, αλληλεγγύη στον αγώνα του λαού της Χαλκιδικής!

Ο μακρόχρονος δίκαιος αγώνας του λαού της Χαλκιδικής ενάντια στην μονάδα εξόρυξης χρυσού στις Σκουριές συνεχίζει να συγκεντρώνει την αλληλεγγύη και την συμπαράσταση της μεγάλης πλειοψηφίας του λαού μας. Γιατί έχει γίνει συνείδηση πως ο αγώνας αυτός έχει συνδεθεί με τα ευρύτερα αιτήματα για  ελευθερία και ανεξαρτησία ενάντια στις πολυεθνικές της εκμετάλλευσης και της καταστροφής του φυσικού περιβάλλοντος και λεηλασίας του ορυκτού πλούτου της χώρας.
Ο αγώνας αυτός δέχτηκε την πιο σκληρή καταστολή και τρομοκρατία, αντιμετώπισε ποικίλες επιθέσεις και συκοφαντίες αλλά παρόλα αυτά συνέχισε να αποτελεί μια  από τις κορυφαίες λαϊκές αντιστάσεις στις αντιλαϊκές πολιτικές. Όχι μόνο δεν κάμφθηκε αλλά συνέχισε και συνεχίζει να συσπειρώνει δεκάδες χιλιάδες κατοίκους στην Χαλκιδική και να υποστηρίζεται  από ένα  πανελλαδικό και διεθνές κίνημα αλληλεγγύης. Άντεξε γιατί τα αιτήματα του ήταν δίκαια και ζωτικά για όλη την περιοχή της Χαλκιδικής αλλά και γιατί βασίστηκε στην ενότητα στην βάση.