Σάββατο 7 Μαΐου 2011

Δήλωση του Δημήτρη Στρατούλη, μέλους Π.Γ. του ΣΥΝ και της Επιτροπής Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, σχετικά με το νέο ξυλοδαρμό εργαζόμενου από εργοδότη του στο κατάστημα Everest στα Καμίνια


Καταγγέλλουμε το νέο κρούσμα ξυλοδαρμού εργαζόμενου από τον εργοδότη του, επειδή αρνήθηκε να κάνει εκτός ωραρίου πρόσθετη από τα καθήκοντά του εργασία. Το περιστατικό έγινε στο κατάστημα Everest στα Καμίνια στον Πειραιά, στη διεύθυνση Αγίου Ελευθερίου και Δωδεκανήσου.
Τα περιστατικά αυτά τραμπούκικης συμπεριφοράς ορισμένων εργοδοτών δεν είναι κεραυνός εν αιθρία. Εκτός από τους φυσικούς αυτουργούς τους, έχουν και ηθικούς.

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α : Σχετικά με το χρέος και την "Επιτροπή Λογιστικού Ελέγχου"



1. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ αντιμετωπίζει το πρόβλημα του χρέους σαν ένα από τα πιο βασικά προβλήματα της πολιτικής-ταξικής διαπάλης στην χώρα μας και παγκόσμια. Έχει άλλωστε αναδειχθεί σε βασικό «εργαλείο» για μια ιστορική επίθεση στα λαϊκά δικαιώματα και ελευθερίες, μαζικού ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας και κάθε έννοιας δημόσιου αγαθού, «οικονομικής επιτήρησης» των λαών από τους διεθνείς ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς. 
2. Η εκτίναξη των χρεών σε όλες τις αναπτυγμένες χώρες του κόσμου και στην Ελλάδα είναι αποτέλεσμα της κρίσης του καπιταλισμού και των δισεκατομμυρίων που δόθηκαν για την «σταθεροποίηση» του τραπεζικού συστήματος, της υπερτροφικής ανάπτυξης του χρηματοπιστωτικού τομέα και του πλασματικού κεφαλαίου, της πλήρους φορολογικής ασυλίας του κεφαλαίου και τέλος της κρίσης της ευρωζώνης, σαν ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της ΕΕ και της «αρχιτεκτονικής της ΟΝΕ».

ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ. Γιορτή αγωνιστικού μουσικού πολιτισμού

 Πλημμύρισε από ανθρώπους όλων των ηλικιών η αίθουσα Συνεδρίων στον Περισσό στη χτεσινή συναυλία του Χρήστου Λεοντή και άλλων αξιόλογων νέων συνθετών.
                                                    Κατάμεστη η αίθουσα Συνεδρίων
Μια σπάνια μουσική βραδιά - συνάντηση με την αληθινή τέχνη που το σύστημα τη θέλει εξορισμένη, μια καταπληκτική συναυλία, αφιερωμένη στην κορυφαία γιορτή - σύμβολο της εργατικής τάξης στους αγώνες της για το δίκιο, την αξιοπρέπεια, την απελευθέρωσή της από την εκμετάλλευση είχαν την ευκαιρία ν' απολαύσουν όσοι βρέθηκαν χτες το βράδυ στην αίθουσα των Συνεδρίων του ΚΚΕ, στον Περισσό. Τραγούδια υπέροχα, ενός σπουδαίου δημιουργού, του Χρήστου Λεοντή, που στη μακρόχρονη διαδρομή του συμπορεύτηκε με το λαό μας και εξέφρασε μέσα από τον πλούσιο μελωδικό κόσμο του τους πόθους, τα πάθη, τους αγώνες του, αλλά και τριών νέων ταλαντούχων συνθετών πλημμύρισαν το χώρο, όπου δόθηκε η μεγάλη συναυλία με ελεύθερη είσοδο, που διοργάνωσε η ΚΕ του ΚΚΕ τιμώντας την Εργατική Πρωτομαγιά.

Και όμως το Spiegel έλεγε την αλήθεια και το καθεστώς Παπανδρέου ψέμματα ! Έκτακτη σύσκεψη στο Λουξεμβούργο, για το χρέος της Ελλάδας !


Έκτακτη συνάντηση Ευρωπαίών υπουργών Οικονομικών πραγματοποιήθηκε αργά τη νύχτα στο Λουξεμβούργο, με πρωτοβουλία του προέδρου του Eurogroup και πρωθυπουργού του Λουξεμβούργου, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ. Στη συνάντηση, για την οποία τηρήθηκε μυστικότητα, τέθηκαν επί τάπητος προτάσεις για το θέμα της αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους, σύμφωνα με Ευρωπαίους αξιωματούχους, τους οποίους επικαλούνται τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία.
Είχε προηγηθεί σάλος από δημοσίευμα της ιστοσελίδας του γερμανικού περιοδικού Spiegel, για "μυστική σύσκεψη", κατά την οποία η Ελλάδα θα έθετε αίτημα είτε για αναδιάρθρωση του χρέους της είτε, ακόμα και για έξοδό της από το ευρώ!