Κυριακή 27 Δεκεμβρίου 2009

Eπιτέλους τον έπιασαν τον πιστολέρο με το μαύρο τζιπ ! Είναι 31 ετών ταξιτζής !


Στα χέρια της Αστυνομίας έπεσε τελικά το πρωί της Κυριακής ο πιστολέρο με το μαύρο τζιπ, που είχε τρομοκρατήσει τις προηγούμενες ημέρες την Αθήνα πυροβολώντας και τραυματίζοντας ανύποπτους περαστικούς.
Πρόκειται για έναν Έλληνα, 31 ετών και οδηγό ταξί.
Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο άνδρας συνελήφθη σε μπλόκο στο κέντρο της Αθήνας ενώ οδηγούσε ένα σκούρο πράσινο αυτοκίνητο, μέσα στο οποίο βρέθηκαν κάλυκες. Έρευνα που ακολούθησε στο σπίτι του υπόπτου αποκάλυψε και το όπλο των επιθέσεων, διαμετρήματος 9 χιλιοστών.
Λεπτομέρειες για το δράστη και τη σύλληψη αναμένεται να δοθούν το μεσημέρι της Δευτέρας από τον διοικητή της Ασφάλειας Αττικής.
Η Αστυνομία είχε εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό τις προηγούμενες ημέρες, ερευνώντας όλα τα μαύρα οχήματα τύπου «τζιπ» με φιμέ τζάμια σύμφωνα με τις περιγραφές των θυμάτων.
Ο «πιστολέρο» είχε πραγματοποιήσει τουλάχιστον πέντε επιθέσεις σε Βοτανικό, Μοσχάτο, Κολωνό και Ανω Λιόσια, συνήθως νωρίς το βράδυ, τραυματίζοντας συνολικά τέσσερα άτομα.
Δύο από τα θύματα νοσηλεύονται, χωρίς ωστόσο να κινδυνεύει η ζωή τους.


ΠΗΓΗ:www.in.gr/Newsroom ΔΟΛ

Το ταχύτερο τρένο στον κόσμο εγκαινίασε η Κίνα Χίλια χιλιόμετρα σε τρεις ώρες

Η ταχύτερη σιδηροδρομική σύνδεση του κόσμου, μια υπερταχεία που κινείται με μέση ταχύτητα 350 χιλιομέτρων ανά ώρα, εγκαινιάστηκε το Σαββατοκύριακο ως τμήμα μιας γραμμής που θα συνδέει τελικά το Γκουαγκζού, έναν εμπορικό κόμβο στα νότια της Κίνας, με την πρωτεύουσα Πεκίνο.
Η υπερταχεία καλύπτει την απόσταση των 1.069 χιλιομέτρων από το Γκουαγκζού στο Γούχαν σε τρεις ώρες από 10,5 ώρες με το προηγούμενο τρένο της γραμμής, αναφέρει το πρακτορείο Xinhua και αναμεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.
«Το τρένο μπορεί να αναπτύξει μέγιστη ταχύτητα 394,2 χλμ/ώρα» δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Μεταφορών. Συγκριτικά, η μέση ταχύτητα για τις ιαπωνικές υπερταχείες είναι τα 243 χλμ/ώρα και για τις ιαπωνικές τα 277 χλμ/ώρα, είπε.
Η Κίνα είχε πάντως εγκαινιάσει το 2004 ένα ακόμα ταχύτερο τρένο που βασίζεται στη νεώτερη τεχνολογία μαγνητικής αιώρησης (maglev) με μέγιστη ταχύτητα γύρω στα 500 χλμ/ώρα. Όμως η γραμμή, ανάμεσα στο αεροδρόμιο και τον κεντρικό σταθμό της Σαγκάης, έχει μήκος μόλις 20 χλμ και περιορίζει τη μέση ταχύτητα κάτω από τα 250 χλμ/ώρα.
Το Πεκίνο συνεχίζει τώρα την υλοποίηση ενός φιλόδοξου σχεδίου που θα αυξήσει το μήκος του σιδηροδρομικού δικτύου από τα 86 στα 120 χιλιάδες χιλιόμετρα και να το καταστήσει έτσι το δεύτερο μεγαλύτερο μετά των ΗΠΑ.

Το δίκτυο θα βασίζεται σε τεχνολογία που αναπτύσσεται σε συνεργασία με ξένες εταιρείες όπως η Siemens, η Bombardier και η Alstrom.


Πηγή:www.tanea.gr

ΟΜΠΑΜΑ ΑΝ Ο ΜΠΟΥΣ ΕΙΧΕ ΤΑ «ΠΙΣΩΓΥΡΙΣΜΑΤΑ» ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΝΤΙΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ, ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΜΜΕ ΘΑ ΤΟΝ ΕΙΧΑΝ ΣΤΑΥΡΩΣΕΙ- Ο «χαϊδεμένος» μας πρόεδρος


Έκλεισε μυστικές συμφωνίες με κατασκευαστές φαρμάκων. Εκανε μια τετράωρη στάση στη Νέα Ορλεάνη, ενώ κατευθυνόταν σ' έναν χρηματοδότη του. Σνόμπαρε τον Δαλάι Λάμα. Επιτέθηκε σ' ένα τηλεοπτικό δίκτυο. Εχει
ήδη πάρει περισσότερες χρηματοδοτήσεις από ό,τι ο προηγούμενος πρόεδρος. Διαθέτει όλο και περισσότερο χρόνο να παίζει γκολφ. Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα δεν έχει κάνει μόνο αυτά, αλλά ακόμα περισσότερα.

Οι Ρεπουμπλικανοί παρατηρούν με μπερδεμένα αισθήματα έκπληξης και αγανάκτησης και αναρωτιούνται: Φαντάζεστε το θόρυβο που θα προκαλούνταν εάν είχε κάνει αυτά τα πράγματα ο Τζορτζ Μπους; Και γρήγορα προσθέτουν, με ένα ίχνος ζήλιας: Πώς ξεφεύγει ο Ομπάμα; «Σκοπεύουμε να ξεκινήσουμε ένα website:IfBushHadDoneThat.com.», είπε ο πρώην σύμβουλος του Τζορτζ Μπους, Εντ Γκιλέσπι. «Τα μαντρόσκυλα είναι κουλουριασμένα στα πόδια του και κοιμούνται βαθιά... Υπάρχουν αναρίθμητα παραδείγματα: κάποια ανόητα, κάποια σοβαρά».

Κριτική με το γάντι...Πράγματι, ο Μπους, πόνεσε πολύ από τις αποκαλύψεις για τις μυστικές συναντήσεις με στελέχη της πετρελαιοβιομηχανίας και τον πολύ χρόνο που ξόδευε στο πολυαγαπημένο του ποδήλατο. Ομως, δεν το παρατηρούν μόνο οι Ρεπουμπλικάνοι. Οι σχολιαστές των ΜΜΕ σημειώνουν ότι ο αμερικανικός Τύπος, οι Δημοκρατικοί και, ιδιαιτέρως, οι φιλελεύθερες οργανώσεις φέρονται συχνά στον Ομπάμα με το γάντι. Για τον Μπους, ήταν γνωστό ότι το όνομα της οικογένειάς του τον οδήγησε στον Λευκό Οίκο, οπότε κάποιες ιστορίες σχετικές με μυστικές συναντήσεις για την ενέργεια και μια σχετική τεμπελιά, διανοητική και μη, ήταν δίχως έκπληξη πρώτη είδηση.

Η ιστορία του Ομπάμα ήταν πιο θετική εξ αρχής: ένας νεοφερμένος μαύρος που ήρθε να ταράξει την Ουάσιγκτον. Ετσι τα αρνητικά σχόλια περιορίστηκαν γύρω από την κριτική ότι είναι περισσότερο φιγούρα από ό,τι ουσία γιατί, κακά τα ψέματα, υπάρχει μια ασυνείδητη προσπάθεια από την πλευρά των ΜΜΕ να δώσουν στον Ομπάμα λίγο περισσότερα περιθώρια διότι είναι πιο συμπαθής, αφού είναι ο πρώτος Αφρικανός Αμερικανός πρόεδρος.Ομως ακολουθούν άλλες ιστορίες, στις οποίες ο Ομπάμα φαίνεται να έχει πάρει κυριολεκτικά συγχωροχάρτι: Ως υποψήφιος ο Ομπάμα επέκρινε την κυβέρνηση Μπους επειδή εγκατέλειψε και αγνόησε τους ανθρώπους της Νέας Ορλεάνης κατά τη διάρκεια του τυφώνα Κατρίνα. Ωστόσο, ως πρόεδρος των ΗΠΑ, περίμενε περίπου 9 μήνες προτού επισκεφτεί την πόλη, ξόδεψε λιγότερο από 4 ώρες εκεί και, εν συνεχεία, πέταξε για το Σαν Φρανσίσκο με σκοπό να συναντήσει έναν Δημοκρατικό χρηματοδότη του, που του είχε συγκεντρώσει 3 εκατ. δολάρια.Σύμφωνα με το CBS, ο Ομπάμα, μέσα σε 11 μήνες, έλαβε μέρος σε περισσότερες από 24 εκδηλώσεις χρηματοδότησης σε αντίθεση με τον Μπους που ήταν παρών μόνο σε 6 την πρώτη χρονιά του στον Λευκό Οίκο.Οταν η κυβέρνηση Ομπάμα κινήθηκε τον περασμένο Νοέμβριο για να απομονώσει το τηλεοπτικό δίκτυο Fox News χαρακτηρίζοντας το «πτέρυγα του Ρεπουμπλικανού κόμματος», υπήρξαν ελάχιστες φωνές διαμαρτυρίας στα ΜΜΕ. Οι ίδιοι υπερασπιστές του Τύπου που χύμηξαν στην κυβέρνηση Μπους επειδή χρησιμοποίησε στρατιωτικούς αναλυτές που επηρέαζαν την κάλυψη για τον πολέμο στο Ιράκ αντέδρασαν μάλλον με ένα χασμουρητό στην ανακοίνωση του Λευκού Οίκου που ανέφερε ότι το Fox δεν ήταν «νόμιμος οργανισμός ειδήσεων».

Ο... μαύρος είν' αλλιώς...Ο Τζορτζ Μπους και ο αντιπρόεδρος Ντικ Τσένι υπέμειναν επί χρόνια κριτικές και μηνύσεις που έφτασαν μέχρι το Ανώτερο Δικαστήριο σχετικά με τις μυστικές συναντήσεις που έκανε η Ειδική Ομάδα Ενέργειας (Energy Task Force) του Τσένι με τις εταιρίες πετρελαίου και αερίου. Οταν η τακτική ήρθε στο φως, οι επικριτές είπαν ότι ο Τσένι έκανε πλάτες στη βιομηχανία. Ο Ομπάμα κατηγόρησε έντονα τον Μπους επειδή υποκλινόταν βαθιά στις φαρμακοβιομηχανίες. Ομως οι συνεργάτες του έκλεισαν συμφωνία με τις φαρμακοβιομηχανίες για να βρουν 80 δισεκατομμύρια δολάρια ώστε να ενισχύσουν τη μεταρρύθμιση του για το σύστημα υγείας.

Παρ' όλα αυτά οι συνεργάτες του Ομπάμα δεν δημοσίευσαν ότι αυτή η συμφωνία ενέπλεκε την υπόσχεση του Λευκού Οίκου ότι το νομοσχέδιο για την υγεία δεν θα συμπεριλαμβάνει επιπλέον περικοπές ή δεν θα δίνει στην κυβέρνηση το δικαίωμα να διαπραγματευτεί τις τιμές των φαρμάκων.

«Πούλησε» τον Δαλάι Λάμα...Κατά τη διάρκεια της εκστρατείας ο Ομπάμα μίλησε σκληρά για την Κίνα. Ενώ ο υποψήφιος Ομπάμα πίεσε τον Μπους να λάβει σκληρή θέση απέναντι στην Κίνα, ο πρόεδρος Ομπάμα δεν το έκανε. Με την ελπίδα να κερδίσει τη βοήθεια της Κίνας στο Ιράν και τη Βόρειο Κορέα, ο Ομπάμα παρέλειψε μια συνάντηση με τον Δαλάι Λάμα και είπε πολύ λίγα σχετικά με τα σκληρά μέτρα που πήρε η Κίνα για την εξεγερμένη μουσουλμανική περιοχή της Ξινγιάνγκ.

Επίσης, ενώ ο υποψήφιος Ομπάμα προειδοποίησε τον Μπους κατά μιας «απερίσκεπτης και κυνικής πρωτοβουλίας που θα επιβράβευε ένα καθεστώς στο Χαρτούμ που αποτυγχάνει να φανεί αντάξιο στις δεσμεύσεις του», πρόσφατα ο Λευκός Οίκος παρουσίασε μια παρόμοια στρατηγική δέσμευσης με το καθεστώς του Σουδάν.Κατά την εκστρατεία του αλλά και ως πρόεδρος, ο Μπους ήταν αντικείμενο χλευασμού για την έλλειψη ενδιαφέροντος για οτιδήποτε ξένο. Επτά λεπτά περιοδεία στο Κρεμλίνο, είκοσι πέντε λεπτά στο Σινικό Τείχος, προτού ανακοινώσει, «Ας επιστρέψουμε στην πατρίδα». Κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού στην Ευρώπη, ο Ομπάμα τιμώρησε τους Γερμανούς και Γάλλους δημοσιογράφους που υπονόησαν ότι σνόμπαρε αυτές τις χώρες κάνοντας μόνο μικρές στάσεις εκεί. Ωστόσο, αφότου έβγαλε στην πασαρέλα των φωτογράφων τη γυναίκα του, Μισέλ, για να τραβήξει τη δέουσα προσοχή, ο Ομπάμα, αμέσως πέταξε πίσω στην Ουάσιγκτον. Μέσα σε περίπου δυο ώρες αφότου έφτασε στο Λευκό Οίκο, ο πιεσμένος από χρόνο πρόεδρος ήταν πάλι εν κινήσει: κατευθυνόταν προς την αεροπορική βάση Αντριους για να παίξει μια παρτίδα γκολφ.

Πηγή:Eλευθεροτυπία,του ΘΑΝΑΣΗ ΤΣΙΤΣΑ

Τέσσερις προσκυνητές νεκροί από βομβιστική επίθεση στο βόρειο Ιράκ

Τέσσερις σιίτες προσκυνητές σκοτώθηκαν και 19 τραυματίστηκαν στο βόρειο Ιράκ, σε βομβιστική επίθεση που είχε ως στόχο μία πομπή για το σιιτικό πένθος της Ασούρα.
Η έκρηξη έγινε γύρω στις 09:00 (08:00 ώρα Ελλάδας) στην Τουζ Χουρμάτου, μια περιοχή Τουρκομάνων, 175χλμ. βόρεια της Βαγδάτης.
Από την περασμένη Τρίτη, 32 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 164 τραυματίστηκαν σε επιθέσεις σε πομπές προπαρασκευαστικές της Ασούρα.
Την Πέμπτη, μία βόμβα εξερράγη στην παλιά πόλη της Κερμπάλα, σκοτώνοντας έναν άνθρωπο και τραυματίζοντας άλλους 20, παρά τα αυστηρά μέτρα ασφαλείας που τέθηκαν σε εφαρμογή στην πόλη αυτή, όπου συγκεντρώνονται εκατοντάδες χιλιάδες σιίτες πιστοί.

Πηγή:www.nooz.gr

Συναγερμό για τις αμερικανικές πτήσεις σε όλο τον κόσμο έχει σημάνει ο Λευκός Οίκος

Συναγερμό για τις αμερικανικές πτήσεις σε όλο τον κόσμο έχει σημάνει ο Λευκός Οίκος, μετά την αποτυχημένη απόπειρα ανατίναξης αεροσκάφους της Delta Airlines, με 289 επιβαίνοντες, λίγα λεπτά πριν τη προσγείωσή του στο αεροδρόμιο του Ντιτρόιτ.

Οι αμερικανικές αρχές αποδίδουν ιδιαίτερη βαρύτητα στο περιστατικό που σημειώθηκε επί αμερικανικού εδάφους εν μέσω εορταστικής περιόδου και αυξημένων μετακινήσεων, κάνοντας λόγο για τρομοκρατική ενέργεια και έχοντας λάβει έκτακτα μέτρα σε όλα τα αεροδρόμια των Ηνωμένων Πολιτειών.Σύμφωνα με την αμερικανίδα υπουργό Εσωτερικής Ασφάλειας Τζάνετ Ναπολιτάνο, "οι επιβάτες διεθνών πτήσεων που ταξιδεύουν προς τις ΗΠΑ θα διαπιστώσουν την εφαρμογή επιπλέον μέτρων ασφαλείας. Τα μέτρα αυτά θα σχεδιασθούν για να είναι απρόβλεπτα, και οι επιβάτες δεν θα πρέπει να αναμένουν πως θα βλέπουν παντού να υπάρχουν τα ίδια μέτρα".Παράλληλα, και οι αντιτρομοκρατικές υπηρεσίες στην Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένης και της χώρας μας, παρακολουθούν τις εξελίξεις, λαμβάνοντας έκτακτα μέτρα σε κεντρικά αεροδρόμια.

Ειδικά στη βρετανική πρωτεύουσα, η ανησυχία είναι ιδιαίτερα αυξημένη και η αστυνομία διεξάγει έρευνες σε πολλά κτίρια στο Λονδίνο. Από την πλευρά του, ο βρετανός πρωθυπουργός Γκόρντον Μπράουν δήλωσε ότι η Βρετανία συνεργάζεται στενά με τις αμερικανικές αρχές και ερευνά το συμβάν από τη στιγμή που έγινε.

Δράστης είναι ο 23χρονος Νιγηριανός Αμπντουλ Μουντάλαντ, ο οποίος ισχυρίζεται ότι δρούσε για λογαριασμό της αλ Κάιντα. Μάλιστα, παρόλο που το όνομα του ήταν στον αμερικανικό κατάλογο υπόπτων για διασυνδέσεις με την Αλ Κάιντα, αν και δεν ήταν στη Μαύρη Λίστα, ήταν κάτοχος αμερικανικής βίζα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Νιγηριανός είναι γόνος συνταξιούχου τραπεζίτη και φέρεται να ήταν φοιτητής σε πανεπιστήμιο του Λονδίνου.

Η απόπειρα του Μουντάλαντ, ο οποίος νοσηλεύεται φρουρούμενος στο νοσοκομείο του Μίσιγκαν, με εγκαύματα στο πόδι, αντιμετωπίζοντας κατηγορίες για απόπειρα καταστροφής αεροσκάφους, απέτυχε όταν επιβάτες απο τις διπλανές θέσεις έπεσαν πάνω του και εξουδετέρωσαν τον αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό.

Αναφορικά με τον μηχανισμό που έφερε ο δράστης, πρόκειται για ένα μείγμα σκόνης και υγρού, η σύσταση του οποίου διερευνάται, όπως διερευνάται και ο τρόπος με τον οποίο ο Νιγηριανός κατάφερε να περάσει από τα σημεία ελέγχου στο Άμστερνταμ, όπου και επιβιβάστηκε στην ανταπόκριση για το Ντιτρόιτ.

Ο Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος βρίσκεται στη Χαβάη για τις χριστουγεννιάτικες διακοπές του, ενημερώθηκε απο την πρώτη στιγμή για το επεισόδιο και βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τους συμβούλους τουΣημειώνεται ότι όσοι πρόκειται να ταξιδέψουν προς τις Ηνωμένες Πολιτείες, καλό είναι να λάβουν υπόψη τους ενδεχόμενες καθυστερήσεις, λόγω των αυξημένων ελέγχων κατά την επιβίβαση.





 ΠΗΓΗ:www.skai.gr

ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 17 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2009-Ποιοτικά χαρακτηριστικά που γεννούν νέα αισιοδοξία και απαιτητικότητα

«H επιτυχημένη απεργία των δυνάμεων του ΠΑΜΕ στις 17 Δεκέμβρη, παρακαταθήκη στην παραπέρα ανάπτυξη και την οργάνωση της πάλης των εργαζομένων, έδωσε ισχυρό χαστούκι στο μαύρο αντεργατικό μέτωπο κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - εργοδοτικού κυβερνητικού συνδικαλισμού», σημείωνε η Εκτελεστική Γραμματεία του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου σε ανακοίνωση με την οποία, το ίδιο κιόλας βράδυ της απεργίας, απευθύνθηκε πλατιά στους απεργούς και γενικά την εργατική τάξη. Αποτιμώντας τη σκληρή και μαζί κρίσιμη αυτή μάχη, το ΠΑΜΕ αναδεικνύει τα στοιχεία που τη χαρακτήρισαν και ό,τι καινούργιο έφερε, τονίζοντας ότι αποτελούν πολύτιμο εφόδιο στη μάχη για την ανασύνταξη, την ισχυροποίηση του συνδικαλιστικού κινήματος, τον αγωνιστικό και ταξικό του προσανατολισμό του.
«Στην απεργία, σημειώνεται στην ανακοίνωση, αναμετρήθηκαν δύο κόσμοι, δύο στρατηγικές. Από τη μία ο κόσμος των μονοπωλίων με τα στηρίγματά του και από την άλλη ο κόσμος της δουλειάς με τα συνδικάτα του και τα συνθήματά του, που γράφουν με μεγάλα γράμματα καμιά υποταγή στις απαιτήσεις του κεφαλαίου». Η επιτυχία της απεργίας έδειξε την τεράστια δυναμική της γραμμής της ταξικής σύγκρουσης στο εργατικό κίνημα. Εδειξε ότι «τώρα είναι πιο αναγκαία η προετοιμασία της επόμενης απάντησης, της παραπέρα κλιμάκωσης του αγώνα. Οι εργαζόμενοι είναι πιο ώριμοι, μπορούν και πρέπει να κάνουν βήματα στην οργάνωση του αγώνα τους, πρώτα απ' όλα μέσα σε κάθε χώρο δουλειάς. Με συσπείρωση στα συνδικάτα, με δημιουργία σωματειακών επιτροπών, με έκφραση αλληλεγγύης, πρωτ' απ' όλα εκεί που γίνονται απολύσεις. Η υπεράσπιση των απολυμένων είναι υπόθεση όλων», σημείωνε το ΠΑΜΕ.
Ενώ, μεταξύ άλλων, κατέληγε: «Το σύνθημα και ο στόχος δουλειά για όλους με δικαιώματα αφορά όλους τους εργαζόμενους και τα συνδικάτα. Να γίνουν βήματα συντονισμού του αγώνα με την αγροτιά, τους μικρούς και αυτοαπασχολούμενους επαγγελματίες, που πλήττονται και αυτοί από την επίθεση των μονοπωλίων. Απαραίτητη προϋπόθεση για την κλιμάκωση του αγώνα είναι να καταδικαστούν και να απομονωθούν παντού απ' όλους τους εργαζόμενους οι προδοτικές και απεργοσπαστικές ηγεσίες των ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ και άλλων συνδικαλιστικών οργανώσεων, που είναι από τα πιο βασικά εμπόδια στην οργάνωση και την ανάπτυξη της πάλης».

Πηγή:Ριζοσπάστης 

Μ-Λ ΚΚΕ:H αντιλαϊκή πολιτική δεν είναι ανίκητη .Όλοι στον αγώνα


H αντιλαϊκή πολιτική δεν είναι ανίκητη
M-Λ KKE

  • H αντιλαϊκή πολιτική δεν είναι ανίκητη
  • Oι αγώνες στα χέριατων εργαζομένων
  • Όλοι στον αγώνα


Πριν περάσουν δύο μήνες από την κυβερνητική αλλαγή, το ΠAΣOK και ο Γ. Παπανδρέου πέταξαν το φιλολαϊκό φερετζέ με τον οποίο κέρδισαν τις εκλογές και ετοιμάζουν  σαρωτική επίθεση ενάντια στο λαό.
Mείωση μισθών-μεροκαμάτων και συντάξεων, ιδιωτικοποιήσεις, νέα φορολογία, γενίκευση της ανεργίας. Tο ΠAΣOK κραδαίνει το φάντασμα της καπιταλιστικής κρίσης ζητώντας αίμα και νέες θυσίες από τους εργαζόμενους. Aυτοί που ευθύνονται για την κρίση, θέλουν να σαβανώσουν τα θύματά τους. Tους εργαζόμενους και τη νεολαία. H κυβέρνηση του ΠAΣOK δουλεύει σαν υπάλληλος της EE, σαν τοποτηρητής των συμφερόντων των ευρωπαϊκών μονοπωλίων.
Πάνω και πίσω της βρίσκεται η σιδερένια φτέρνα της Γερμανίας και της Γαλλίας, της Eυρωπαϊκής Tράπεζας και των Aλμούνια, Γιούνκερ, Mπαρόζο, Tρισέ. Oι τελευταίοι έχουν δίπλα τους  τα διεθνή «γραφεία αξιολόγησης της πιστοληπτικής δυνατότητας», δηλαδή φερέφωνα τρομοκρατίας των μικρών χωρών. H κυβέρνηση του ΠAΣOK, πατώντας πάνω στα χνάρια της NΔ, κραδαίνει την κρίση και τα ελλείμματα ζητώντας νέες θυσίες.
Στο στόχαστρο της κυβέρνησης βρίσκονται τα όρια συντάξεων, τα ταμεία, η εκποίηση του δημόσιου πλούτου, ενώ γενικεύεται η ανεργία και η επισφαλής εργασία, την ώρα που τραπεζίτες και βιομήχανοι, εκτός από τη θεαματική εκτίναξη των κερδών τους, «τσέπωσαν» και νέες απαλλαγές.
Mπροστά στη νέα αντιλαϊκή καταιγίδα ανοίγονται για τον κόσμο της εργασίας δύο δρόμοι: Ή θα σκύψει το κεφάλι ή θα οργανωθεί και θ' αντισταθεί.
Προς το παρόν οι ηγεσίες των μεγάλων συνδικάτων της χώρας μας (ΓΣEE-AΔEΔY) είναι πλήρως ευθυγραμμισμένες και υποταγμένες στην κυβέρνηση. Συμμετέχουν στον κακόφημο διάλογο-απάτη, ροκανίζουν το χρόνο, σπέρνουν τη μοιρολατρία και την παραίτηση. Σ' αυτό το δρόμο βοηθούνται από την ηγεσία του ΠAME/KKE που επιμένει σε χωριστικά και διασπαστικά σενάρια, ενώ ο ΣYPIZA/Συνασπισμός αναζητά δίαυλο συνεννόησης με το ΠAΣOK. Πρέπει τώρα να πάρουμε τις τύχες στα χέρια μας.
  • Aνοίγοντας στα σωματεία συζητήσεις, συνελεύσεις, ενημερώσεις
  • Θεμελιώνοντας πραγματικές Eπιτροπές Aγώνα
  • Aναγκάζοντας τις συμβιβασμένες ηγεσίες να προκηρύξουν κινητοποιήσεις
  • Eνώνοντας τα αγωνιζόμενα κομμάτια με μία συνεπή και συνεχή κόκκινη γραμμή
  • Aποκαλύπτοντας, βήμα-βήμα, όλο το αντιδραστικό οπλοστάσιο των ΠAΣOK-NΔ-EE και κυρίως απορρίπτοντας την οικονομική τρομοκρατία.
H ανασυγκρότηση του εργατικού κινήματος, όρος απαραίτητος για ν' αποκρουστεί η αντιλαϊκή επίθεση, μπορεί να επιτύχει μόνο με την ανασύνταξη και ενότητα της πραγματικής αριστεράς και των κομμουνιστών. Aυτό το διδάσκει η ιστορία, σ' αυτόν το δρόμο καλεί τους αγωνιστές το M-Λ KKE.
Tο M-Λ KKE καλεί επίσης τους ταξικούς συνδικαλιστές και κάθε εργαζόμενο να μπει μπροστά για να βάλει φρένο στις αντιλαϊκές ορέξεις κυβέρνησης-NΔ-βιομηχάνων-EE για να απαιτήσουμε:
  • Πραγματικές αυξήσεις σε μεροκάματα-μισθούς-συντάξεις
  • Kατάργηση της επισφαλούς εργασίας
  • Δημόσια, κοινωνική ασφάλιση, περίθαλψη για όλους
  • Δωρεάν Yγεία - Παιδεία - Πρόνοια
  • Συλλογικές Συμβάσεις για όλους τους εργαζόμενους
  • Όχι στις ιδιωτικοποιήσεις και το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου.
Ένα χρόνο μετά τη δολοφονία του Aλ. Γρηγορόπουλου το ΠAΣOK, με τις σημαίες της αγοράς και τον αέρα του νικητή, ετοιμάζεται να σαρώσει ό,τι άφησε όρθιο ο σημιτικός εκσυγχρονισμός και ο νεοφιλελεύθερος καραμανλισμός.


Δε θα το επιτρέψουμε!

H αντιλαϊκή πολιτική δεν είναι ανίκητη.

Oι αγώνες στα χέρια των εργαζομένων.

Όλοι στον αγώνα.


 

Νεκροί έξι Παλαιστίνιοι από ισραηλινά πυρά

Έξι Παλαιστίνιους πυροβόλησαν και σκότωσαν το Σάββατο Ισραηλινοί στρατιώτες, σε δύο διαφορετικά επεισόδια στη Δυτική Όχθη και τη Λωρίδα της Γάζας, σε μια από τις χειρότερες ημέρες βίας των τελευταίων μηνών. Συνεργάτης του Παλαιστίνιου προέδρου Μαχμούντ Αμπάς κατηγόρησε το εβραϊκό κράτος για κλιμάκωση της βίας. Ωστόσο, το Ισραήλ επιμένει ότι είναι έτοιμο να επαναλάβει αμέσως τις ειρηνευτικές συνομιλίες.

Εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού δήλωσε ότι στρατιώτες πυροβόλησαν και σκότωσαν τρεις Παλαιστίνιους, οι οποίοι θεωρήθηκαν ύποπτοι για απόπειρα παράνομης εισόδου στο ισραηλινό έδαφος, ενώ παλαιστινιακές ιατρικές πηγές ανέφεραν ότι τρεις Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν στη διάρκεια επιδρομής στη Γάζα.
Στη Δυτική Όχθη, Παλαιστίνιοι γιατροί και υτόπτες μάρτυρες δήλωσαν ότι στρατιώτες περικύκλωσαν τις κατοικίες τριών μελών των Ταξιαρχιών Μαρτύρων του αλ-Ακσα, ένοπλης οργάνωση που συνδέεται με τη Φάταχ του Μαχμούντ Αμπάς και στη συνέχεια σκότωσαν και τους τρεις.
Ο Ναμπίλ Αμπού Ρουντέινα τόνισε ότι αυτή η σοβαρή ισραηλινή κλιμάκωση δείχνει ότι το Ισραήλ δεν ενδιαφέρεται για την ειρήνη και ότι προσπαθήσει να δημιουργήσει μια εκρηκτική κατάσταση.
Εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού δεν έκανε κανένα σχόλιο για το επεισόδιο στη Δυτική Όχθη, που σημειώθηκε δύο ημέρες μετά το θάνατο ενός Ισραηλινού σε ενέδρα στην περιοχή, την οποία το Ισραήλ κατέλαβε στον πόλεμο του 1967 και οι Παλαιστίνιοι θεωρούν τμήμα του μελλοντικού τους κράτους.



Πηγές: EPT-Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ,BBC