Δευτέρα 10 Μαρτίου 2014

Αποσπάσματα από την ομιλία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα στη συγκέντρωση της Τομεακής Οργάνωσης Καλλιτεχνών .

Φίλες και Φίλοι
Συντρόφισσες και Σύντροφοι
 
 
Υποταγή στα δεσμά της ΕΕ, των μονοπωλίων ή χειραφέτηση του λαού, άνοιγμα του δρόμου για έξοδο από την βάρβαρη πολιτική Ευρωπαϊκής Ένωσης, μονοπωλίων,κάθε είδους αντιλαϊκών κυβερνήσεων;
Αυτό είναι το ουσιαστικό, το πραγματικό ερώτημα που μπαίνει μπροστά στη μάχη των ευρωεκλογών, αλλά και των εκλογών για την τοπική και περιφερειακή διοίκηση.

ΟΥΚΡΑΝΙΑ: Πραξικόπημα από ΗΠΑ-ΕΕ και κινήσεις στρατών στην Ευρώπη έφερε ο ιμπεριαλιστικός ανταγωνισμός

Τα γεγονότα που συνιστούν την Ουκρανική κρίση δεν είναι καθόλου από τα «συνηθισμένα». Από την άποψη της στρατηγικής βαρύτητας και των συνεπειών που μπορεί να διαμορφώσουν είναι πολύ παραπάνω ακόμα και από τις αιματηρές επιδρομές με τις οποίες οι Αμερικανονατοϊκοί κομματιάζουν χώρες και λαούς τις τελευταίες δεκαετίες αναζητώντας και επιδιώκοντας τη «νέα τάξη» μετά τις καταρρεύσεις του 89-91 και τα πεδία που αυτές ανέδειξαν.
Τις τελευταίες μέρες, στη σχετική ειδησεογραφία των εξελίξεων περί την Ουκρανία προστέθηκαν κάπως αχνά δύο ζητήματα. Το ένα αφορά την «επιτυχή δοκιμασία» εκτόξευσης ρώσικου διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου που μπορεί να φέρει πυρηνική κεφαλή. Το άλλο είναι η «πρόταση της κυβέρνησης του Κιέβου» να εγκαταστήσουν οι ΗΠΑ αντιπυραυλική ασπίδα στο έδαφος της Ουκρανίας με αντάλλαγμα την οικονομική ενίσχυση της χώρας. Είναι, νομίζουμε, και οι δύο αυτές ειδήσεις χαρακτηριστικές της τροχιάς της κατάστασης που διαμορφώνουν οι ουκρανικές εξελίξεις.