Πέμπτη 24 Μαρτίου 2011

Κύμα απεργιακών κινητοποιήσεων ξεκινά στο χώρο της Υγείας



Κύμα απεργιακών κινητοποιήσεων έχουν εξαγγείλει οι εργαζόμενοι στο χώρο της Υγείας. Σε πανελλαδική 48ωρη απεργία προχωρούν οι γιατροί του ΙΚΑ στις 29 και 30 Μαρτίου, σε αποχή από τα καθήκοντά τους τις ίδιες ημέρες καλούν τα μέλη τους οι Ιατρικοί Σύλλογοι Αθήνας και Πειραιά, 24ωρη απεργία έχουν κηρύξει οι νοσοκομειακοί γιατροί για τις 30 Μαρτίου, ενώ 24ωρη απεργία και στάσεις εργασίας προγραμματίζουν και οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία.

Αισχρή υιοθέτηση από την ITUC της επιχειρηματολογίας και των επιδιώξεων των ιμπεριαλιστών


Αισχρή υιοθέτηση από την ITUC της επιχειρηματολογίας και των επιδιώξεων των ιμπεριαλιστών


            Ενώ συνεχίζονται οι νατοϊκοί βομβαρδισμοί σε βάρος του λαού της Λιβύης, η ITUC (Διεθνής Συνομοσπονδία Συνδικάτων) παρέχει πλήρη στήριξη στις κυβερνήσεις των ΗΠΑ και της Ε.Ε. Με υποκρισία μιλάει για νομιμότητα του πολέμου με βάση την απόφαση του ΟΗΕ.
Οι λαοί γνωρίζουν ότι με βάση τη νομιμότητα των αποφάσεων του ΟΗΕ έγιναν τα περισσότερα εγκλήματα πολέμου (Γιουγκοσλαβία, Ιράκ κλπ.).
Η ITUC έχει ιστορία στη στήριξη των ιμπεριαλιστών. Τα ίδια έλεγε για τον πόλεμο του Βιετνάμ, για τα πραξικοπήματα στη Λ. Αμερική και για τις επεμβάσεις των ιμπεριαλιστών σε όλες τις χώρες του πλανήτη.

K.K.E : Σχόλιο του Γραφείου Τύπου για τα 30 δισ. στις τράπεζες



Όσα λένε οι υπουργοί για την κρατική χρηματοδότηση των τραπεζών τη στιγμή που αυξάνουν τον κρατικό πακτωλό προς αυτές  έχουν μηδαμινή αξία. Η ουσία είναι ότι μόνο οι τράπεζες και οι επιχειρηματικοί όμιλοι που διασυνδέονται μαζί τους έχουν πάρει δυο ολόκληρους κρατικούς προϋπολογισμούς από τις κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ- ΝΔ για να προστατευτεί η κερδοφορία τους από την κρίση, όταν οι άνεργοι και οι  λαϊκές οικογένειες υποφέρουν από τα βάρβαρα μέτρα τους.

Μιλώντας στο ρ/σ «Ράδιοι 9, 9,89» (Δ. Σταυρόπουλος- Δ.Βερύκιος), ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Παπαδημούλης είπε μεταξύ άλλων τα εξής


Μιλώντας στο ρ/σ «Ράδιοι 9, 9,89» (Δ. Σταυρόπουλος- Δ.Βερύκιος), ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Παπαδημούλης είπε μεταξύ άλλων τα εξής:

Η κόντρα Τσίπρα-Πάγκαλου θα βγει σε καλό του ΣΥΡΙΖΑ; Μήπως οι κοκορομαχίες οδηγήσουν σε μη επιθυμητά αποτελέσματα;
 Το τελευταίο που μας ενδιαφέρει είναι η επίπτωση στην εκλογική μας δύναμη. Δεν έχουμε καμία διάθεση την ώρα που ο τόπος βρίθει οικονομικών και κοινωνικών προβλημάτων, την ώρα που πέφτουν βόμβες στη γειτονιά μας, που ξέσπασε ο πυρηνικός κίνδυνος να ασχολούμαστε με τις επικίνδυνες μπαρούφες του κ. Πάγκαλου. Τα χοντρά ψέματα του κ. Πάγκαλου τα διαψεύδουν ακόμα και «ορκισμένοι εχθροί» του ΣΥΡΙΖΑ. Φτάσαμε στο σημείο να βγαίνει ο κ. Βορίδης και να λέει για την Κερατέα δεν ευθύνεται ο ΣΥΡΙΖΑ.
Όταν όμως βγαίνει ο κ. Πάγκαλος και λέει ότι κινδυνεύω με δολοφονία και αν μου συμβεί κάτι την πρώτη ευθύνη την έχει ο πρόεδρος ενός κοινοβουλευτικού κόμματος τα πράγματα ξεφεύγουν.

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΟΥ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ: To NATO ετοιμάζεται για αποστολές στο έδαφος της Λιβύης !


Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ με «non paper» (έγγραφο εργασίας) ζητά από τις χώρες - μέλη να διαβουλευθούν και να συμφωνήσουν ανάληψη δράσης εκτός πλαισίου της απόφασης του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ

Μετά την εξασφάλιση συμφωνίας για την εφαρμογή της απαγόρευσης πτήσεων και την επιβολή εμπάργκο κατά της Λιβύης, το ΝΑΤΟ μεθοδεύει τη διεύρυνση της αποστολής του και τη γενίκευση της πολεμικής εμπλοκής. Σύμφωνα με πληροφορίες του «Ρ», ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Α. Ράσμουσεν με «non paper» (έγγραφο εργασίας) ζητά από τις χώρες - μέλη να διαβουλευθούν και να συμφωνήσουν, ώστε η Συμμαχία να αναλάβει δράση εκτός πλαισίου της απόφασης του Συμβουλίου Ασφαλείας, στην περίπτωση που οι περιστάσεις το απαιτήσουν.

Ομιλία του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Ν. Χουντή, στη χτεσινή ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και στο πλαίσιο της συζήτησης για την προετοιμασία του Συμβουλίου της 24 και 25ης Μαρτίου


 Νίκος Χουντής:


•    Το Σύμφωνο για το Ευρώ, η Ευρωπαϊκή εκδοχή του Ελληνικού Μνημονίου
•    Καλό κουράγιο και στους Ευρωπαίους να ευχηθεί ο Όλι Ρεν
Μιλώντας, στη χτεσινή ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και στα πλαίσια της συζήτησης για την προετοιμασία του Συμβουλίου της 24 και 25ης Μαρτίου, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Χουντής, τόνισε τα εξής:

Επεισόδια στη μαθητική παρέλαση στο Σύνταγμα



Ένταση επικρατεί αυτή την ώρα στην πλατεία Συντάγματος, όπου πραγματοποιείται η μαθητική παρέλαση, με αφορμή την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου.

Ομάδες νεαρών, φωνάζοντας συνθήματα, προσπάθησαν να εισέλθουν στον χώρο όπου βρίσκονται οι εξέδρες των επισήμων, μπροστά από το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, ωστόσο απωθήθηκαν από τις ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που έχουν αποκλείσει την περιοχή.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί τέσσερις προσαγωγές.





ΠΗΓΗ-ZOUGLA.GR

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ-ΟΧΙ ΣΤΗ ΝΕΑ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΣΦΑΓΗ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΩΡΑ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΟΧΙ ΣΤΗ ΝΕΑ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΣΦΑΓΗ
ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΩΡΑ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
 Καταγγέλλουμε την ιμπεριαλιστική στρατιωτική επέμβαση στη Λιβύη, με τη συμμετοχή και της Ελλάδας. Η επίθεση που εξαπέλυσαν οι ιμπεριαλιστές, με επικεφαλής τις κυβερνήσεις των ΗΠΑ, Γαλλίας, Βρετανίας, αποτελεί «αυγή» μιας νέας «Οδύσσειας» για τους λαούς όλης της περιοχής. Μιας «Οδύσσειας» που περιλαμβάνει αδυσώπητους ανταγωνισμούς για τις αγορές και τις πλουτοπαραγωγικές πηγές, πολέμους, κρίσεις, πείνα και δυστυχία. Ακόμη και οι κυβερνήσεις της ΕΕ που δεν συμμετέχουν ενεργά, συναινούν.